Brazilië wint simpel van Japan

Brazilië heeft op simpele wijze de derde groepswedstrijd tegen Japan gewonnen. Twee doelpunten van onder andere Ronaldo zorgde ervoor dat Brazilië met negen punten groepswinnaar is. Japan kan de koffers inpakken en is uitgeschakeld met één verzameld puntje.

Japan begon aan de wedstrijd met de wetenschap dat kwalificatie voor de tweede ronde bijzonder lastig zou worden. Brazilië was al eerder zeker van de achtste finales. Voor het eerst stond het wonderkind Robinho in de basis aan Braziliaanse zijde. Ondanks veel kritiek liet Pareira Ronaldo in de basiself staan.

Het duel begon met Brazilië dat op zoek was naar een treffer. Keeper Kawaguchi bracht in de beginfase van de wedstrijd knap redding op schoten van onder andere Ronaldo. Japan kon in het eerste half uur geen vuist maken tegen de Braziliaanse verdediging, alhoewel gedurende de eerste helft er wel gaten in te bespeuren waren.

Verrassend genoeg opende Tamada toch voor Japan de score in de 34e minuut na twee knappe passes. Na de treffer werd de Braziliaanse druk weer opgevoerd. Op slag van rust wist Ronaldo gelijk te maken door middel van een simpele kopbal. Kawaguchi hield in de eerste helft Japan nog op de been, maar in het begin van de tweede helft liet hij toch een steekje los. Een afstandsschot van Juninho kon door hem niet gekeerd worden, waardoor Brazilië op voorsprong kwam.

Na de prima 3-1 van Gilberto, zakte de wedstijd wat in. Brazilië speelde gemakkelijk de bal rond en Ronaldo mocht nog zijn tweede treffer van de wedstrijd maken. Met dit doelpunt komt hij op gelijke hoogte met Gerd Müller wat betreft het aantal doelpunten ooit op een WK gescoord. Naast het recordaantal van Ronaldo's veertien doelpunten, zet Brazilië ook zijn zegereeks gewonnen duels voort. De teller van dat record staat nu op tien.

Opstellingen:

Japan: Kawaguchi, Kaji, Tsuboi, Nakazawa, Alex, Ogasawara (56. Nakata), Nakamura, H.Nakata, Inamoto, Tamada, Maki (60. Takahara / 66. Oguro)

Brazilië: Dida (82. Ceni), Cicinho, Juan, Lúcio, Gilberto, Kaká (71. Ze Roberto), Silva, Juninho, Ronaldinho (71. Ricardinho), Ronaldo, Robinho