Situatie Groep F

Pieter (Falco)
Net als in groep E is in groep F nog alles open. Elk land kan zich nog plaatsen voor de achtste finales.

Brazilië heeft zich sowieso na de 2-0 zege op Australië geplaatst. Het is echter nog niet honderd procent zeker of zij groepswinnaar zullen worden, maar de kans daarop is zeer groot. Alleen wanneer Brazilië verliest tegen Japan en Australië wint kunnen ze tweede worden. Hierbij moet ook nog rekening gehouden worden met de verschillende doelsaldi.

Voor Australië is de taak om te winnen van de Kroaten. Hiermee staan ze op zes punten en zijn ze onbereikbaar voor Japan. Een gelijkspel zal normaalgesproken ook voldoende zijn voor plaatsing. Japan mag dan wel niet met meer dan 2-0 winnen van Brazilië.

Kroatië heeft een eenvoudige taak: winnen van de Australiërs. Hiermee komen ze op vier punten en zetten ze Australië van de tweede plaats weg. Maar ook hier geldt dat Japan niet mag winnen van Brazilië met 'grote' cijfers. Al met al hebben de Australiërs wel de grootste kans om achter Brazilië tweede te worden in deze groep.

Een 1-0 zege van Kroatië en een 2-0 zege van Japan zou bijvoorbeeld er voor zorgen dat Japan op basis van het aantal gescoorde doelpunten Japan tweede wordt. Desondanks heeft Japan de slechtste papieren. Een 1-0 zege van de Japanners op de Brazilianen bijvoorbeeld zal nooit voldoende zijn om de tweede plaats te pakken.

Stand groep E:

#WPVT
1.Brazilië2630
2.Australië2333
3.Kroatië2101
4.Japan2113