Boze kauw pikt vrouw hersenschudding

Rob (R@b)
Een bewoonster van de Adrianalaan in Rotterdam heeft door een aanval van een kauw een bebloed hoofd opgelopen: ''Ik kreeg ineens een klap in mijn nek en was even helemaal weg. Toen kreeg ik nog een harde klap op mijn hoofd. Wat gebeurt er, dacht ik. Naar binnen. Zo snel mogelijk. Mijn hoofd zat onder het bloed. Gelukkig bracht een aardige vrouw me naar de dokter. Gat in mijn hoofd, lichte hersenschudding. Vreselijk'', aldus de geschrokken 55-jarige Rotterdamse in het AD.

Meteen na het gebeuren zag de vrouw de dader van de aanval streng vanuit een lantaarnpaal naar haar kijken. Ze hoorde later dat er zeker tien mensen waren aangevallen in de straat door boze kauwen: ''Het is een groep heel agressieve kauwen. Ze wachten je buiten echt op. Nu loop ik met capuchon over straat en mijn hand in mijn nek.''

Kees de Pater van Vogelbescherming Nederland vindt het een vreemd verhaal. Dergelijk gedrag is volgens hem zelfs in broedtijd ''heel uitzonderlijk''. Hij zegt dat kauwen eigenlijk ''heel gezellige dieren'' zijn.