FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's

Toon berichten van deze typesOorlog in Oekraïne
Oorlog in Oekraïne


Defensie
Defensie


Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van vrijdag 16 september 2005

Eerste screenshot en info next-gen titel "The Outsider"

Frontier Developments Ltd. kondigde vandaag haar eerste titel aan voor de nieuwe generatie consoles, The Outsider, een actiegame. Frontier, dat bekend is van onder andere Elite, heeft jaren gewerkt aan technologieën die gebruikt zullen worden voor The Outsider. Het uitgangspunt is volgens de developer dat beeldschone graphics enkel het begin zijn voor next-gen games, maar dat een echte next-gen game er niet door gedefinieerd wordt. Om deze reden zal The Outsider onder andere een wereld bieden met de vrijheid die we ook al kenden in Elite.

The Outsider is een een high-tech thriller die zich afspeelt in een stad gebaseerd op het hedendaagse Washington D.C. Daarnaast zal je enkele belangrijke locaties kunnen bezoeken daarbuiten zoals het CIA hoofdkwartier in Langley (Virginia), de Andrews luchtmachtbasis en de Newport News haven. Als CIA agent zal de speler de beschikking hebben over een arsenaal aan wapens, technologie en tactieken.

In het begin van de game word je staatsvijand #1 in de ogen van het publiek en kun je zelf kiezen hoe verder te gaan: zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor het nemen van een gewelddadige wraak, de rollen omdraaien en gebruik maken van de organisaties die je op de hielen zitten of natuurlijk strijden om je onschuld te bewijzen.

Naast de aankondiging en de info heeft Frontier ook direct een screenshots vrijgegeven van de game. Een release datum is nog niet beschikbaar, wel is bekend dat de game zal verschijnen voor de Xbox 360 en PlayStation 3.Uitslag ADO Den Haag - FC Twente

In de Eredivisie werd vanavond één wedstrijd gespeeld. In Den Haag had de plaatselijke ADO het meeste recht op de overwinning, maar uiteindelijk ging FC Twente zielsgelukkig met een 0-0 gelijkspel op zak naar huis.

ADO Den Haag - FC Twente 0-0

Scheidsrechter: Van Sichem
Toeschouwers: 5613
Geel: Van der Leegte (ADO Den Haag), Majstorovic, Loumpoutis, Niemeyer (FC Twente)

Opstellingen:

ADO Den Haag: De Vries, Rijaard, Saeijs, Grujic, Rzasa, Rankovic (Stroeve '82), Van der Leegte, O'Brien, Elia (Verhoek '74), Mols (Den Ouden '78), Kolkka.
FC Twente: Pasveer, Rahim, Majstorovic, Somers, Loumpoutis, Niemeyer, Culina, Shoukov, Touma (Afonso '63), Gakhokidze (Brama '74), N'Kufo.

Winkeldief tot 3 keer toe tegen de lamp

De politie van Enschede heeft donderdag een winkeldief tot twee keer toe laten gaan na winkeldiefstal. Na de derde keer vonden ze het welletjes en besloten hem op te pakken.

De 33-jarige Enschedeër begon om 12.30 uur in een winkel aan het HJ van Heekplein. Personeel van de winkel zagen de man flessen parfum stelen. Hij werd vastgehouden, de politie werd gebeld en hij werd aangehouden maar hij werd snel weer vrijgelaten.

Om 16.00 uur was hij voor de tweede keer aan de beurt toen hij aangehouden werd door een beveiligingsmedewerker in een winkel in de Klanderij. Hij had een paar dvd's gestolen. Weer was hij snel op vrije voeten.

Donderdagavond lieten twee mannen spullen op de grond vallen toen zij op het Hessenpad agenten zagen naderen. Eén van de twee koos het hazenpad. De andere is om 20.00 uur aangehouden. Weer was het de 33-jarige Enschedeër. Dit keer hadden ze gestolen kleding bij zich en ook had hij een tas vol cd's bij zich die vermoedelijk van een diefstal eerder gistermiddag afkwamen.

De 33-jarige man is dit keer in verzekering gesteld en opgesloten. Nader onderzoek wordt ingesteld.

WK Honkbal: Nederland verliest halve finale

Nederland heeft in de halve finale van het WK honkbal met 7-0 verloren van Zuid-Korea. Hierdoor zal Oranje morgen de troostfinale om de derde plaats moeten spelen tegen Panama, dat met 15-2 verloor van Cuba. Gisteren boekte Nederland nog een historisch resultaat door voor het eerst de halve finale van het WK te bereiken.

Al meteen in de eerste inning werd duidelijk dat de Nederlandse slagmannen weinig grip hadden op de Zuid-Koreaanse pitcher. Ook later in de wedstrijd kregen de Nederlanders eigenlijk geen enkele kans. Met in totaal twee hits voor Nederland tegenover 14 Koreaanse was het krachtsverschil groot.

De Koreanen wisten in de eerste inning twee man over de thuisplaat te krijgen en herhaalden dit in de tweede en de vijfde inning. In de zevende inning kwam er nog een run bij waardoor de einduitslag op 0-7 bepaald werd.

Cuba, dat eerder in het toernooi ook al Nederland versloeg, had in de andere halve finale geen enkel probleem met Panama. In Haarlem wist de 24-voudig wereldkampioen met 15-2 te winnen. Morgenavond zal de ploeg in de finale in Rotterdam dan ook aantreden tegen Zuid-Korea. Nederland treft Panama in de strijd om de derde plaats morgen om 13.00 uur in Haarlem.

Man kijkt ruim 69 uur achtereen tv

Een man uit Sri Lanka heeft vandaag zijn televisiemarathon beëindigd. Suresh Joachim keek in de lobby van de Amerikaanse televisiezender WABC-TV maar liefst 69 uur en 48 minuten naar de televisie, waarmee hij een vermelding in het Guinness Book of Records verdiende.

Joachim keek in al die uren niets anders dan shows van de Amerikaanse zender ABC. Eens per uur kreeg hij een break van vijf minuten en elke acht uur mocht hij vijftien minuten pauzeren. De rest van de tijd moest hij constant naar het scherm kijken. Het oude record stond op vijftig uur en zeven minuten. Aan persbureau AP meldde de in Toronto woonachtige Joachim wel een beetje moe geworden te zijn van al dat tv-kijken.

Het is niet het eerste record van de man, die ook een eigen website heeft. Eerder al stond hij 76 uur en veertig minuten achter elkaar op één been, een andere keer bowlde hij honderd uur achtereen. In totaal heeft hij zestien Guinness-records in handen. Joachim zegt met zijn recordpogingen te willen zorgen voor meer aandacht voor het lijden van kinderen in de wereld.


Suresh Joachim in actie

Honkbal: Uitslag Nederland - Zuid-Korea

Nederland heeft in de halve finale van het WK honkbal met 7-0 verloren van Zuid-Korea. Hierdoor zal Oranje morgen de troostfinale om de derde plaats moeten spelen tegen Panama dat met 15-2 verloor van Cuba.

Al meteen in de eerste inning werd duidelijk dat de Nederlandse slagmannen weinig grip hadden op de Zuid-Koreaanse pitcher. Met in totaal twee hits voor Nederland tegenover 14 Koreaanse was het krachtsverschil groot.

De Koreanen wisten in de eerste inning twee man over de thuisplaat te krijgen en herhaalden dit in de tweede en de vijfde inning. In de zevende inning kwam er nog een run bij waardoor de einduitslag op 0-7 bepaald werd.

In de andere halve finale wist 24-voudig wereldkampioen Cuba Panama te verslaan met 15-2 zodat zaterdagavond de finale gaat tussen Cuba en Zuid-Korea. Nederland komt in de troostfinale uit tegen Panama.

F.E.A.R. is gold

Vivendi Universal heeft vandaag aangekondigd dat F.E.A.R. gold is gegaan en op 18 oktober wereldwijd in de winkels zal liggen.

F.E.A.R. staat voor First Encounter Assault Recon, dit is een team dat speciale klusjes opknapt als de situatie zelfs voor het leger niet meer in de hand te houden is. Dat veel mensen op F.E.A.R. zaten te wachten bleek wel toen de demo gedownload kon worden. Vele posts beschreven hóe eng hij wel niet was en wat voor een belachelijk hoge systeem eisen er nodig waren.

Als je nog even alles wilt nalezen over F.E.A.R., screenshots of video's wilt bekijken of misschien nog even de demo downloaden dan raden we je aan een bezoekje aan de officiële site te brengen.

'Lottowinnares' valt door de mand

Een 36-jarige vrouw uit Oostenrijk is door de politie aangehouden nadat ze met een vervalste Lottobrief twee banken en een autodealer opgelicht had. De totale financiële schade die zij veroorzaakte bedraagt 50.000 euro.

De werkloze vrouw had een brief nagemaakt waarin stond dat ze een bedrag van 3.089.431,08 euro gewonnen had. Met deze authentiek uitziende brief ging zij naar enkele banken toe om een lening aan te vragen. Als smoes gaf de vrouw op dat de prijs nog niet werd uitgekeerd, maar dat ze wel dringend geld nodig had.

Twee banken trapten in het verhaal en de brief en leenden de vrouw in totaal 30.000 euro. Ook een autodealer geloofde de 'winnares' en gaf haar een wagen ter waarde van 20.000 euro mee.

Rode kaart Grygera ingetrokken

Zdenek Grygera kan zondag meespelen in de topper tegen AZ. De Tsjech kreeg tegen Willem II een rode kaart, maar de tuchtcommissie van de KNVB sprak de Ajacied vandaag vrij.

Grygera kreeg in eerste instantie een schikkingsvoorstel van één duel schorsing, maar de verdediger ging in hoger beroep. Grygera kreeg zijn rode kaart omdat hij Willem II-spits Zsombor Kerekes naar de grond trok. Scheidsrechter Haverkort interpreteerde de situatie als een doorgebroken speler, maar de tuchtcommissie was na bestudering van de beelden een andere mening toegedaan.

Ook Denny Landzaat staat overmorgen gewoon aan de aftrap. De aanvoerder van AZ hoeft pas voor dinsdag te reageren op het schikkingsvoorstel van vier wedstrijden schorsing. Landzaat gaf op 27 augustus Vitesse-speler Gill Swerts een knietje.

Mohammed B. naar Extra Beveiligde Inrichting

Mohammed B. is overgebracht naar de Extra Beveiligde Inrichting (EBI) in Vught. De moordenaar van Theo van Gogh zat tot nu toe vast in de Bijlmerbajes in Amsterdam. Justitie wil echter voorkomen dat B. andere gevangenen probeert te werven voor de Jihad - de heilige oorlog - en gaat hem volledig isoleren.

Het NOS Journaal meldt dit vanavond op basis van bronnen bij justitie. Door zowel de advocaat van B. als justitie wordt geen commentaar gegeven op de zaak.

In de Bijlmerbajes werd B. ook al apart gehouden van andere gedetineerden. Hij had wel recht op sport, recreatie en frisse lucht, maar mocht geen contact hebben met andere gevangenen. Dit lukte hem af en toe echter toch. Tijdens zijn verblijf in het Pieter Baan Centrum, de observatiekliniek van justitie in Utrecht, probeerde hij ook al andere gevangenen te beïnvloeden met zijn extreme denkbeelden.

Door een team van deskundigen is nu besloten dat B. moet worden overgeplaatst naar de EBI. Deze gevangenis bestaat uit 25 cellen, waar gevangenen die extreem vluchtgevaarlijk zijn en bij ontsnapping een onaanvaardbaar risico vormen voor de maatschappij verblijven.

Zege Wegmann, Paolini blijft leider

Gerolsteiner kende vandaag een uitstekende dag in de ProTour. In een tijdsbestek van een kwartier boekte het Duitse team twee zeges. Heinrich Haussler won in de Vuelta, terwijl Fabian Wegmann met de zege ging strijken in de Ronde van Polen. Paolini behoudt zijn leiderstrui in Polen.

De vijfde rit in Ronde van Polen ging van Wroclaw naar Szklarska Poręba en speelde zich eindelijk af op geaccidenteerd parcours: in de finale lag een lastige helling die vier keer moest worden beklommen. In een regenachtig decors probeerden Bichot, Chmielewski, Zarebski en Inaudi al vroeg weg te komen, maar het peloton liet niet begaan. Dat deed het wel toen de Belgen Van Huffel en Vansummeren demarreerden. Het duo stond al op grote achterstand in het klassement, dus Quick-Step - van leider Paolini - achtervolgde met de handrem erop.

Van Huffel en Vansummeren kregen een voorsprong van meer dan tien minuten, maar dankzij het werk van Liquigas- Bianchi werd dat gat snel kleiner gemaakt. Tijdens de laatste kilometers reed Vansummeren weg bij zijn landgenoot, maar de jonge Belg werd op 300 meter van de finish gepasseerd door de voorportalen van het peloton. Boogerd en Di Luca leken aanvankelijk in de beste positie te verkeren, maar het was Wegmann die overtuigend won, voor Pozzato en Murn. In de finale vielen de renners van Rabobank in positieve zin op door met vier renners (Boogerd, Dekker, Posthuma en Weening) deel uit te maken van de groep der favorieten, waarin zich in totaal dertig coureurs bevonden.

Het is voor de 25-jarige Wegmann zijn achtste zege als prof. In 2004 won hij tevens het bergklassement in de Giro d’Italia. Luca Paolini behield zijn leiderstrui en heeft nu een voorsprong van acht seconden op Wegmann en twaalf op Pozzato. Boogerd en Dekker staan beiden op twintig seconden van de leider. Morgen is de koninginnerit in de Ronde van Polen.

Agent blaft wanbetaler uit schuilplaats

FdBeer had ons via de nieuws-submit te melden:

Een Groningse politieagent heeft een wanbetaler op bijzondere wijze uit zijn schuilplaats gelokt. De man had zich onder de vloer van zijn woning verstopt om te ontkomen aan een politiecontrole, maar nadat de agent natuurgetrouw een hond had nagedaan, kwam de man tevoorschijn.

Diverse inwoners van Groningen werden deze week thuis bezocht zodat achterstallige boetes geïnd konden worden. Eén wanbetaler wilde aan deze controle ontsnappen door zich te verstoppen. Aanvankelijk weigerde hij uit zijn schuilplaats te komen, maar toen hij de 'hond' hoorde blaffen, koos hij eieren voor zijn geld.

PSV tegen Groningen mét Cocu en Gomes

Na de Champions League wedstrijd tegen Schalke 04 leken de persoonlijke problemen bij PSV alleen maar groter te worden. Ondanks de winst haalden Philip Cocu en keeper Gomes het einde van de wedstrijd niet ongeschonden.

Bij de vrijdagtraining van PSV trainden de 34-jarige middenvelder en de Braziliaanse keeper weer gewoon mee met de selectie. Cocu moest dinsdag de wedstrijd nog voor het einde van de wedstrijd het veld verlaten met een knieblessure. Gomes kampte met een pijnlijke lies, waardoor hij de uittrappen aan Reiziger over moest laten. Volgens Guus Hiddink zal hij zondag echter toch onder de lat staan in het Oosterpark Stadion als PSV tegen FC Groningen moet spelen.

Ondanks dat er bij Alex geen vocht of beschadiging in de knie is aangetroffen, is hij niet fit genoeg om te spelen.

Deel 'Bone: Out from Boneville' gratis te downloaden

Op de website van Telltale Games is nu een demo van het eerste deel van het spel Bone gratis te downloaden. De rest van het eerste spel kun je voor 20 dollar unlocken.

Bone is een adventure waarin het oplossen van puzzels en het spelen van mini-games een grote rol speelt. Het verhaal gaat over drie neven, Fone, Phoney en Smiley Bone, die elkaar kwijtraken in een grote onbekende woestijn. Later belanden ze alle drie plotseling in een bebost dal waar ze ook tal van avonturen beleven. Het spel is gebaseerd op de comic van Jeff Smith.

De demo van het eerste deel is hier te downloaden.


Opvallend is de manier waarop deze adventure is vormgegeven.

Wessels verliest van Nadal

Peter Wessels heeft zich niet weten te plaatsen voor de halve finale van het ATP toernooi in Peking. De Nederlander moest zijn meerdere erkennen in Rafael Nadal.

De als eerste geplaatste Roland Garros winnaar won in twee sets van Wessels: 7-6 6-2. Het was al de tweede partij van de dag voor beide heren. Door de regen liep het programma een vertraging op en moesten de tennissers voor de tweede maal de baan op.

Eerder op de dag wist Wessels wel te winnen van de thuisspelende Yu Wang: 6-1 7-6. Nadal won in drie sets van de Amerikaan Justin Gimelstob: 5-7 6-4 6-4. De Spanjaard was daarna tegen Wessels fit genoeg om zijn beste spel te laten zien.

Ruim 200 demonstranten opgepakt in Nepal

In Nepal zijn vanmiddag ruim tweehonderd demonstranten gearresteerd door de politie. Onder hen zeker 87 journalisten en enkele leiders van politieke partijen. De arrestanten wilden in de hoofstad Kathmandu demonstreren voor vrije pers en democratie.

In het begin van dit jaar kreeg de Nepalese koning Gyanendra absolute macht, wat resulteerde in een verbod van onder andere vrije pers. Bij de demonstratie waren politieke leiders en leiders van andere belangrijke organisaties aanwezig om hun solidariteit met de journalisten te verklaren. Het kwam tot een treffen tussen politie en demonstranten, waarbij onder meer traangas werd gebruikt.

Haussler snelste van vluchtersgroep

Heinrich Haussler heeft de negentiende etappe van de Ronde van Spanje gewonnen. Hij was de snelste van vier overgebleven vluchters. Het peloton verloor ruim een kwartier, maar de kop van het klassement veranderde niet.

De etappe ging zonder Aitor Gonzalez van start in San Martin de Valdeiglesias en eindigde 143 kilometer verder in Alcobendas. Vanaf de start waren er al ontsnappingspogingen. Dit resulteerde in een kopgroep van vijf man, met onder andere Laiseka en Zaballa. Daarachter zat een groep met onder andere de Nederlanders Leon van Bon en Koos Moerenhout, de nummer twintig in het algemeen klassement. Op tachtig kilometer van de streep was het verschil tussen deze twee groepen ongeveer twee minuten, het peloton lag inmiddels al op meer dan tien minuten.

Het verschil tussen de vluchtersgroepen werd kleiner, het verschil met het peloton werd steeds groter. Op ongeveer veertig kilometer gaat Adolfo Garcia Quesada alleen op avontuur na samenspel met zijn landgenoot Lastras. Ze demarreerden om-en-om en lieten steeds Gerdemann op kop rijden. Op twintig kilometer werd de Spanjaard weer gegrepen, waarna er gelijk vier man opnieuw de aanval inzetten. De vier waren Elmiger, Haussler, Fuentes en Latasa. De Nederlanders lagen te ver achter om nog mee te gaan strijden om de etappe-overwinning.

De vier gingen uitmaken wie de negentiende etappe op zijn naam ging schrijven. Net voor de laatste kilometer ging Fuentes als eerste aan, maar hij werd teruggehaald en uitgeschakeld. De sprint werd vervolgens gewonnen door de 21-jarige Haussler van Gerolsteiner, op papier ook de sterkste sprinter van de vier. Het peloton verloor 15.22, waardoor Moerenhout 13 minuten dichterbij kwam in het klassement, hij steeg daardoor naar de 17e plaats. Heras bleef leider.

Uitslag 19e etappe Ronde van Spanje

PlaatsNaamPloegLandTijd
1Heinrich HausslerGSTDuitsland3.20.26
2Martin ElmigerPHOZwitserlandz.t.
3David LatasaECVSpanjez.t.
4Juan FuentesLampreSpanje10"
5Constantino ZaballaSDVSpanje30"

Algemeen klassement na de 19e etappe

PlaatsNaamPloegLandTijd
1Roberto HerasLSWSpanje78.06.36
2Denis MenchovRABRusland4'30"
3Carlos SastreCSCSpanje4'50"
4Francisco ManceboIBASpanje5'48"
5Carlos Garcia QuesadaECVSpanje6'22"

Arrigoni neemt ontslag bij Cagliari

Trainer zijn van Cagliari is dit seizoen geen pretje. De club uit de Serie A moet nadat Daniele Arrigoni vandaag ontslag nam op zoek naar zijn derde oefenmeester van het nog prille voetbalseizoen.

Arrigoni was slechts één wedstrijd trainer van Cagliari, maar ondanks een 1-1 gelijkspel tegen Lazio Roma gooit hij de handdoek in de ring. De fanatieke aanhang van de Sardijnse club had het Arrigoni niet vergeven dat hij aan het eind van het vorige seizoen naar Torino verkaste. Toen Torino geen licentie kreeg om in de Serie A uit te komen keerde Arrigoni terug om de ontslagen Attilio Tesser op te volgen. Tesser kreeg al na één wedstrijd zijn congé. Cagliari heeft nog niet bekendgemaakt wie het team komend weekeinde gaat leiden in de wedstrijd tegen Messina.

7 jongeren racistische mishandeling opgepakt

saban had ons via de nieuws-submit te melden:

In Dedemsvaart (Overijssel) zijn zeven jongeren opgepakt voor een racistische mishandeling. De groep mishandelde in de nacht van vrijdag op zaterdag 3 september een 29-jarige man met getinte huidskleur uit Heemskerk. Het slachtoffer, dat Portugese voorouders heeft, werd stevig in elkaar geslagen en moest naar het ziekenhuis worden vervoerd.

De mishandeling volgde op een ruzie die ontstond in een horecagelegenheid aan de Julianastraat in Dedemsvaart. Een groep jongeren riep racistische leuzen, hetgeen de man niet pikte. Hierop werd hij buiten in elkaar geslagen. De Heemskerker wist erger te voorkomen doordat hij op de bagagedrager van een voorbijrijdende fietser wist te springen. In het ziekenhuis werd hij vervolgens aan zware hoofdwonden behandeld. Ook de vriendin en een vriend van de man werden mishandeld.

Van de zeven jongeren, allen afkomstig uit Dedemsvaart en variërend in leeftijd van 15 tot 22 jaar, zullen er vier de komende twee weken in het belang van het onderzoek vastgehouden worden, aldus de politie vandaag. Nieuwe aanhoudingen worden niet uitgesloten. "We nemen de zaak samen met justitie vanwege het racistische kenmerk hoog op", zo meldde een politiewoordvoerder.

Grote wapenvondst in kelderbox Rotterdam

In Rotterdam hebben de Nationale Recherche en de politie afgelopen dinsdag een sporttas met 65 handgranaten aangetroffen in een kelderbox van een woning. Ook zaten er vier blokken springstof, een ontstekingmechanisme met tijdschakelaars, twee slagpijpjes en vijf patronen in de tas.

Drie mannen en één vrouw zijn aangehouden en vandaag voorgeleid aan de rechter-commissaris. Dit heeft het landelijk parket van het Openbaar Ministerie vandaag meedegedeeld. De verdachten, drie woonachtig in Rotterdam, één zonder vaste woon- of verblijftplaats, werden afgelopen maandag al aangehouden toen ze twee vuurwapens Nederland in wilden smokkelen.

In augustus van dit jaar startte de Nationale Recherche een onderzoek naar internationale handel in wapens en munitie. In Kroatië werd toen onder meer een wapentransport van acht pistolen, een pistoolmitrailleur, verschillende geluiddempers en een grote hoeveelheid munitie onderschept. Dit transport was waarschijnlijk op weg naar Nederland.

Italianen gokken op plek volgende aanslag

In Italië wordt op internet volop gegokt op de stad waar de volgende grote terreuraanslag zal plaatsvinden, zo meldt de krant La Repubblica vandaag. Wie goed gokt, kan een t-shirt winnen met het opschrift "Io l'avevo previsto" (Ik had het voorspeld). Tot nu toe wordt er vooral gegokt op Italiaanse steden; Milaan en Rome gaan aan kop.

Mensen kunnen tevens gokken op de manier waarop de aanslag wordt gepleegd, bijvoorbeeld met een autobom of een zelfmoordaanslag. Een aanslag krijgt volgens de regels van de goksite alleen het predikaat 'terreur' ervoor als er minstens tien burgerdoden vallen, vermisten tellen niet mee.

Kaká langer bij AC Milan

Ricardo Izecson dos Santos Leite Kaká heeft zijn verbintenis bij AC Milan met één jaar verlengd tot medio 2010. De Braziliaanse spelmaker speelt sinds 2003 in San Siro.

Kaká had een contract tot medio 2009 in Milaan, maar wegens goede prestaties kwam de Italiaanse topclub met een verbeterde aanbieding. Kaká verruilde twee jaar geleden São Paulo voor AC Milan en werd al snel een sensatie in de Serie A. In 68 wedstrijden maakte hij achttien goals. Afgelopen dinsdag loodste de Braziliaan Milan nog langs Fenerbahçe met twee knappe treffers.

Website terreurbestrijding gelanceerd

De Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding (NCTb) Tjibbe Joustra heeft vandaag een website over terreurbestrijding gelanceerd. Op www.nctb.nl kunnen Nederlandse burgers vanaf nu terecht voor actuele informatie over de terreurdreiging in Nederland.

Op de site staat te lezen dat "de kans dat Nederland geconfronteerd wordt met een terroristische aanslag op dit moment alleszins reëel is." Het dreigingsniveau is op dit moment "substantieel", het derde niveau uit het viertal mogelijke algemene dreigingsniveaus: minimaal, beperkt, substantieel en kritiek. Het wordt niet waarschijnlijk geacht dat dit niveau binnenkort zal worden afgezwakt.

Verder staan er op de site tips over wat burgers moeten doen bij een aanslag of bij een dreiging daarvan. Ook is er te vinden wat de overheid zoal doet om terrorisme te bestrijden. Eerder dit jaar startte LPF-Kamerlid Joost Eerdmans al een website met terreurtips; de zogenoemde Terreurfolder.

Joustra is sinds april 2004 actief als Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding. Hij is aangesteld om de samenwerking tussen de circa twintig instanties die zich bezighouden met terrorismebestrijding te bevorderen.

Zware knieblessure Heinze

Manchester United kan wellicht de rest van het seizoen geen beroep doen op linksback Gabriel Heinze. De Argentijn liep tijdens de Champions League wedstrijd tegen Villareal een serieuze knieblessure op.

Heinze raakte geblesseerd na een duel met Jan Kromkamp. ”Dit is slecht nieuws, hij is waarschijnlijk de rest van dit seizoen uit de roulatie,” reageerde Alex Ferguson. ”Het was een onschuldig duel, maar hij kwam verkeerd terecht. De landing zorgde voor de schade.” Heinze had zich in korte tijd ontwikkeld tot één van de sleutelspelers op Old Trafford en zal nu worden vervangen door Kieran Richardson. United zag zich al eerder geconfronteerd met blessures van Gary Neville, Wes Brown, Louis Saha, Quinton Fortune en Ole Gunnar Solskjaer.

Leverkusen ontslaat Augenthaler

Bayer Leverkusen heeft Klaus Augenthaler de laan uit gestuurd. Rudi Völler zal voorlopig de honneurs waarnemen als coach van de Bundesligaclub.

Augenthaler wordt twee dingen verweten. Ten eerste uitte hij in de zomer veel kritiek op het transferbeleid van Bayer Leverkusen. Onder meer Placente, Bierofka en Franca verlieten de club en Augenthaler uitte publiekelijk zijn ongenoegen. Wat de druppel voor het bestuur deed overlopen was de matige competitiestart: uit vier wedstrijden sprokkelde Leverkusen slechts vier punten bij elkaar. Erger nog was de thuisnederlaag in het UEFA Cup toernooi tegen CSKA Sofia (0-1).

Rudi Völler zal voorlopig als interim fungeren, maar is voor de langere termijn geen optie als trainer. ”Ik zie me eerder in de rol van technisch directeur. Ik spring momenteel alleen uit loyaliteit in om de club in deze noodsituatie te helpen.” Völlers laatste club was AS Roma, waar hij al snel ontslag nam. Daarvoor was hij bondscoach van het Duitse nationale elftal.

Casino-beroofster geeft zich na 12 jaar over

Een Amerikaanse vrouw die twaalf jaar geleden zeker 2,5 miljoen dollar roofde bij een casino, heeft zich aangegeven bij de politie in Las Vegas. De vrouw was destijds bestuurder van een geldwagen en ging er vandoor bij een casino, haar twee bijrijders achterlatend. Naar nu blijkt heeft de vrouw zich al die tijd schuilgehouden in Amsterdam.

De nu 33-jarige vrouw pleegde de roof met haar toenmalige vriend. De vrouw zegt dat zij niet het brein achter de roof was, maar dat ze eerder het slachtoffer is geworden van de brainwashing van haar twintig jaar oudere vriend.

Na de roof vluchtten de twee naar Amsterdam, waar ze een zoon kregen. Al snel verliet de vrouw haar man, naar eigen zeggen de buit bij hem achterlatend. De vrouw bleef al die tijd in Amsterdam wonen, maar zegt nu het vluchten moe te zijn en haar zoon een normaal leven te gunnen.

Aan de zaak is veel aandacht besteed in misdaadprogramma's op de Amerikaanse televisie, zoals bijvoorbeeld in "America's Most Wanted" op Fox. Volgens een woordvoerder van de FBI was de vrouw een "erg gezochte voortvluchtige". Ze kan dertig jaar celstraf krijgen.

De vrouw wil niet vertellen hoe ze uit de Verenigde Staten wist te ontsnappen en hoe ze enkele dagen geleden het land weer inkwam. Wel heeft ze verteld dat ze eerst enige tijd als oud vrouwtje vermomd is geweest. Later leefde ze een rustig leven in Amsterdam, waar ze werkte als een kamermeisje. Ze sprak daar met een Engels accent.

Haar toenmalige vriend is nog altijd spoorloos. De vrouw zegt geent contact meer met hem te hebben gehad sinds ze bij hem vertrok met haar zoontje. Haar nu tienjarige zoontje is in Amsterdam bij vrienden, aldus de vrouw.


De vrouw in 1993 en nu.

Vuurwerkongevallen in China en Mexico

In een vuurwerkfabriek in het Zuid-Chinese Anhua heeft een serie vuurwerkexplosies voor zeker dertien doden gezorgd. De eerste explosie gebeurde donderdagmiddag in één van de productieruimten van de fabriek waardoor er een kettingreactie ontstond en zes andere productieruimten ook de lucht in vlogen. Hoeveel gewonden er precies zijn is nog onbekend maar in ieder geval één verkeert nog in kritieke toestand. De meldde het Chinese persbureau Xinhua vrijdag.

Deze fabriek is één van de negen fabrieken die in de regio Anhua operationeel zijn. Eerst waren dit zeventien bedrijven maar op last van de autoriteiten waren er al acht om veiligheidsredenen al gesloten.

Ook in Mexicaanse stad Tultepec is gisteren een ernstig vuurwerkongeval gebeurd. Op de grootste vuurwerkmarkt van Mexico zijn tientallen gewonden gevallen en honderden stalletjes verwoest door een brand. Door de brand waren er urenlang explosies en was er een enorme rookontwikkeling op en rond de traditionele vuurwerkmarkt.

Gisteren was het één van de drukste dagen in de 'vuurwerkhoofdstad' van Mexico. De brand brak uit op de vooravond van de viering van de Mexicaanse onafhankelijkheid. Tot nu toe is het nog onbekend of er dodlijke slachtoffers te betreuren valt. Er ging voor miljoenen aan vuurwerk in rook op.

Het is niet de eerste keer dat er bij dit festijn ongelukken zijn gebeurd. Bij de twee ernstigste incidenten van de afgelopen jaren kwamen in totaal meer dan negentig mensen om het leven.

'Bizarre verhoormethoden in ontuchtzaak'

Icoon Binnenlands nieuws Na de moordzaak van Nienke Kleiss komen er stilaan geluiden dat deze zaak niet op zichzelf staat. Zo beweert de Maastrichtse hoogleraar en getuige-deskundige H. Crombag dat er tijdens een ontuchtzaak in Enschede ook is gemanipuleerd met verklaringen en verhoortechnieken.

"De zusjes Melissa en Deborah, toen 11 en 13 jaar oud, werden tegen elkaar uitgespeeld en soms urenlang onafgebroken ondervraagd. De processen-verbaal komen niet overeen met wat er is gezegd. Het is te bizar voor woorden", zo zegt Crombag vandaag tegenover De Telegraaf. Tezamen met W.A. Wagenaar heeft hij een boek gepubliceerd over de psychologische aspecten van bewijslast in rechtszaken.

De zaak in Enschede speelde in 1999. Een vader en moeder werden beschuldigd van ontucht met tientallen buurtkinderen en hun twee dochtertjes. Daarnaast zou een oom met zijn handjes aan de meisjes hebben gezeten. Uiteindelijk werd de vader veroordeeld tot de maximale straf in dit soort zaken: acht jaar cel en tbs.

Als getuige-deskundige heeft Crombag destijds alle videobanden en geluidsopnamen van de verhoren met de twee meisjes gezien. "Verbijsterend hoe het eraan toeging. De agenten maakten de ouders en oom helemaal zwart. Er werden insinuerende opmerkingen gemaakt als 'wat een vreselijke vieze man is die oom van jou toch'."

Meisjes geestelijk murw
Desondanks bleven de twee dochters volhouden dat ze nooit waren misbruikt. Om ze toch een belastende verklaring te doen afleggen, werden kant-en-klare beschuldigingen geformuleerd waarop de zusjes alleen maar hoefden te antwoorden met "ja". Uiteindelijk gaven de meisjes, geestelijk helemaal murw, soms een instemmend knikje om maar van de ondervraging af te zijn, zag Crombag. De twee werden ruim twintig keer verhoord.

De vader heeft het misbruik van zijn eigen kinderen tot op de dag van vandaag ontkend. "Ik kan het niet bewijzen, maar heb wel het ernstige vermoeden dat de vader de waarheid zegt", aldus Crombag.

Katrina tot nu toe op 2 na dodelijkste orkaan VS

Uit de meest recente voorlopige balans heeft de orkaan Katrina 792 dodelijke slachtoffers gemaakt. Alleen in de staat Louisiana zijn er al 558 doden geteld, 84 meer dan de vorige balans.

In Mississippi vielen 218 doden en in Florida veertien, in Alabama twee. Nu het water aan het zakken is komen er steeds meer lijken boven water. Dit zal ook zeker niet de laatste tussenstand zijn.

Katrina is de tot nu toe twee na dodelijkste orkaan uit de Amerikaanse geschiedenis. In het jaar 1900 vielen er achtduizend doden in Texas en in het jaar 1928 waren er 1.836 dodelijke slachtoffers te betreuren in Florida.

Tenchu en Armored Core naar de next-gen

Uitgever FromSoftware heeft bekend gemaakt dat een vervolg op het Ninja-spel Tenchu in ontwikkeling is voor de Xbox 360. Er is nog niks bekend gemaakt over een PS3-versie. Naast Tenchu zullen ze ook een nieuw deel van de Armored Core reeks uitbrengen op de Xbox 360 en op de PS3. Er zijn van beide games een paar vage screenshots verschenen. Het is nu dus wachten op meer info en vooral op meer screenshots of video's van beide games.Screens van Armored Core 4Tenchu screen

Sexy tennis chick

Sania Mirza heeft komende week speciale bewaking nodig om in haar eigen land aan het toernooi in Kolkata deel te kunnen nemen. Islamitische extremisten vinden dat de sexy tennisster met haar sexy tennisuitdossing al te zinnenprikkelend is en daarmee de Islam beledigt.

Trieste zaak natuurlijk, maar Sania die in India uitermate populair is, lijkt zich van de dreigementen weinig aan te trekken en gelijk heeft ze. Wel extra bewaking, maar dat is begrijpelijk want één idioot is voldoende om een carrière of nog erger een leven te beëindigen.

Verder is alles uiteraard relatief, ook wat betreft kleding. Waar de Islamitische extremisten Sania door haar kleding een soort van hoer vinden, daar zal de gemiddelde tennisbezoeker uit het westen niet echt wakker liggen van de kleding van Sania.

Ja, nu willen jullie zeker nog meer foto's maar dat is al te makkelijk. Plaatsen jullie nu maar eens foto's of linkjes in de reacties, dan kan ik een keer toekijken. Ik zal in de reacties één voorbeeld geven...

Trailer Pro Evolution Soccer 5 op de PSP

Konami brengt in Japan Pro Evolution Soccer uit onder de naam Winning Eleven 9. PES 5 zal op de consoles uitkomen, maar ook op de PSP. Grafisch gezien zal de console versie er beter uitzien, maar de PSP-versie bevat evenveel teams en spelers.

De PSP-versie zal wel draadloze multiplayer ondersteunen. Het zal ook mogelijk zijn om je PSP te linken met je PS2 en op deze manier teams die samengesteld zijn op de PS2 over te zetten. De besturing zal ook iets aangepast zijn omdat de PS2-controller niet identiek is aan de PSP-besturing.

De trailer kun je hier downloaden.

Europees voetbal trekt veel kijkers

SubheaderOp de tribune zat dan wel niemand, voor de televisie hebben veel mensen de wedstrijd van Feyenoord tegen Rapid Boekarest in het UEFA-cup toernooi wel gevolgd. Ongeveer 1,8 miljoen mensen keken naar de wedstrijd die werd uitgezonden door de NOS op Nederland 2. De Rotterdamse voetbalclub speelde gelijk.

Voor de andere wedstrijden van Nederlandse clubs in het toernooi was minder belangstelling. Het duel van FC Banik Ostrava tegen SC Heerenveen was goed voor 1,3 miljoen kijkers, de uitwedstrijd van AZ tegen het Russische Krilia Sovetov Samara trok 880.000 kijkers.

Mensen die naar de beloofde uitzending via internet van de wedstrijd tussen Willem II en AS Monaco wilden kijken, kwamen bedrogen uit. Wie naar de website van Talpa TV ging, kwam niet verder dan de aankondiging van de live-uitzending van AS Monaco - Willem II en de mededeling dat de beelden voor 2,40 euro te zien zouden zijn. Hoe het mogelijk was dat de uitzending niet gewoon te zien was (gratis), kon Talpa niet verklaren.

Maar daar bleef het niet bij voor de Willem II-fans. Door een storing bij Big Brother startte de samenvatting van de wedstrijd op tv ook nog eens een half uur later.

De wedstrijden in de champions League waren populairder dan de UEFA-cup wedstrijden. Woensdag zagen 2,8 miljoen mensen het gelijkspel van Ajax bij Sparta Praag. Een dag eerder keken 2,3 miljoen mensen naar PSV-Schalke '04.

Nintendo onthult controller nieuwe console

speknek had ons via de de nieuws-submit het volgende herschreven bericht te melden:

Na een maandenlange hype in de gameswereld heeft Satoru Iwata, de president van Nintendo, tijdens de Tokyo Games Show de controller van hun nieuwe console getoond. De hype was mede zo groot geworden doordat Nintendo beloofde een revolutie te veroorzaken in de manier waarop de games bestuurd zouden worden. Dat lijken ze waar te maken, want de controller bleek heel anders dan de bijna honderd verschillende prototypes die de fans uitgedacht hadden.

De controller, die verdacht veel op een afstandsbediening lijkt, is vooral bedoeld om niet-gamers aan te sporen hem van de tafel te pakken en het ook eens te proberen. Intuïtiviteit is troef, want hij detecteert via verschillende sensoren waar op het scherm je de controller richt, in welke positie je hem houdt en zelfs hoe dichtbij of veraf je hem beweegt. De nieuwe besturingsmanier belooft vooral innovatie te leveren in het besturen van First Person Shooters, Real Time Strategy games, maar ook sportspellen door de controller heen en weer te zwiepen als een honkbalknuppel of golfstick.

Controller


Controller
De nieuwe controllers


Onderaan de controller zit een uitbreidingsmogelijkheid voor extra controllers, zoals een analoge stick zoals we die nu al kennen voor de andere consoles, die dan vast te houden zijn in de andere hand.

De Nintendo, die voorlopig de codenaam 'Revolution' heeft, zal waarschijnlijk in 2006 uitkomen.

Zie hier voor een filmpje over de nieuwe controller

-----------------
Voor meer game-nieuws zie games.fok.nl!

Rellen bij Duits-Nederlandse ME-oefening

De Nederlandse en Duitse politie hebben afgelopen donderdag een gezamenlijke oefening gehouden op het Duitse vliegveld Weeze. De politie oefende voor mogelijke rellen op het WK voetbal volgend jaar. Er waren bij de oefening zeshonderd Nederlandse en Duitse ME-ers en achthonderd relschoppers betrokken. De oefening werd echter ernst toen een aantal van de relschoppers vernielingen aanrichtte.

Een onbekend aantal van de 16- en 17-jarige Nederlandse relschoppers, leerlingen van onder meer de politieschool, liep kneuzingen, blauwe plekken en schaafwonden op. Een woordvoerder van de politie Gelderland-Zuid legde desgevraagd uit dat de deelnemers wisten dat de ME tikken mocht uitdelen om de oefening zo realistisch mogelijk te laten lijken. Ernstige verwondingen hebben de deelnemers niet opgelopen, meldde de zegsman.

Sommige relschoppers hadden blijkbaar geen honger, ze gebruikten hun lunchpakket om de ME te bekogelen. Ook werden er ruiten en deuren in het verlaten dorp op het vliegveld vernield. De Nederlandse begeleiding waarschuwde de jeugd halverwege de oefening dat de politie daar geen trek in had en echte aanhoudingen zou verrichten als er nog meer vernield zou worden.

De Nederlandse en Duitse politie moest de commandostructuur op elkaar afstemmen en zorgen voor een eenduidig optreden. Tijdens een vergelijkbare oefening vier jaar geleden bleek dat het grootste probleem, verklaarde een woordvoerder van de politie Gelderland-Zuid donderdag.

-
Last_Samurai, Meki en Slapend_Nederland attendeerden ons via de nieuws-submit op dit bericht, daarvoor onze dank.

Verkoop van bedrijfswagens stort in

Slapend_Nederland had ons via de nieuws-submit te melden:

De verkoop van bedrijfswagens is in juli gekelderd met 85 procent, ten opzichte van juli vorig jaar. Dat ligt volgens MKB Nederland aan de nieuwe belastingregel voor grijze kentekens. Sinds 1 juli kunnen auto's met een grijs kenteken niet meer worden aangeschaft zonder BPM (belasting personenauto's en motoren). Dit zorgde in mei en juni juist voor recordverkopen.

De instorting toont wel aan dat het doel van de maatregel is bereikt: het tegengaan van misbruik van de regeling door particulieren. Toch is zo'n grote daling van de verkopen volgens MKB Nederland teveel van het goede. Volgens de branchevereniging van het midden- en kleinbedrijf leidt de sector 700 miljoen euro verlies als staatssecretaris Wijn niet snel ingrijpt.

Datingbox-vrouw is vaak homo

A.S.S.H.O.L.E had ons via de nieuws-submit te melden:

Met ChantalWie 's nachts geil gaat zitten bellen met gewillige vrouwen uit datingboxen, die in de nachtelijke uren onder meer op SBS6 en Net5 geadverteerd worden, heeft kans een homoseksueel aan de lijn te krijgen. Homo's die gezegend zijn met een hoog stemgeluid verdienen op die wijze een zakcentje bij.

Het bedrijf dat de datingprogramma's exploiteert, Telitas, kwam onlangs bij onze zuiderburen negatief in het nieuws. De Belgische economische inspectie verrichtte een onderzoek naar hun sms-service op tv-zender VT4. Een boze Belg die 8 maanden lang voor veel geld met ene Stientje gesmst had, dacht de liefde van zijn leven gevonden te hebben, totdat hij er achter kwam dat de vrouw in kwestie werd betaald om hem aan de lijn te houden. Vervolgens doken er verhalen op van mannen die zeiden ook voor dergelijke bedrijven te werken en zich als vrouw voor te doen.

Ook in Nederland blijken deze praktijken te worden toegepast, zo zegt een anonieme medewerker van Superphone (SBS6 en Net5), waar Telitas de technische ondersteuning voor biedt. Hij neemt als mooie vrouw de telefoon op als er mannen bellen voor een seksdate: ''Ik ben een homoseksueel met een hoge stem. Ik word betaald om de boel te belazeren.'' Hij zegt 25 eurocent per minuut te verdienen. Volgens hem zijn er amper vrouwen te vinden voor het werk en worden daarom vooral homoseksuele mannen aan de telefoon gezet.

De medewerker zegt dat hij zelfs gedragen slipjes en panty's mag verkopen aan zijn klanten, zolang hij maar geen afspraken maakt. ''Voor een paar euro koop ik dan ondergoed. Een vriendin draagt de panty en het slipje gaat om een paspop. Na een aantal dagen verstuur ik het en vang ik 150 euro.''

Telitas en Superphone waren onbereikbaar voor commentaar. SBS Broadcasting liet via een woordvoerder weten niets van deze praktijken van hun adverteerders te weten.

Inbreekster valt in slaap tijdens 'werk'

Op het werk in slaap vallen, doen veel mensen wel eens. Als je echter inbreker van beroep bent, is dit iets minder handig. Een 48-jarige vrouw uit Den Haag kon gisteravond wel heel makkelijk worden aangehouden als verdachte van een woninginbraak.

De vrouw was bezig met een inbraak aan de Rechterenstraat in Amsterdam toen ze besloot even een uiltje te gaan knappen op het bed van de bewoners. Toen deze rond 23.00 uur thuiskwamen, merkten ze op dat er was ingebroken. Vervolgens troffen ze de inbreekster slapend aan.

De bewoners waarschuwden de politie, waarop de toegesnelde agenten de vrouw wakker schudden en aanhielden. Ze had diverse goederen bij zich die ze uit de woning wilde jatten.

Armstrong keert niet terug in wielerpeloton

Lance Armstrong zal volgend jaar niet zijn rentree maken in het wielerpeloton. De zevenvoudig tourwinnaar, die zondag zijn 34e verjaardag viert, verklaarde dat donderdag op een persconferentie.

"Ik ben heel blij hoe mijn carrière verliep, en vooral hoe ik hem afsloot. Ik kom niet terug. Ik zou wel gek zijn om terug te keren in de Tour, wetende dat ze me toch niet eerlijk behandelen", aldus de Texaan. Armstrong zinspeelde afgelopen week nog op een comeback om zich te revancheren op aantijgingen in Franse media dat hij EPO zou hebben gebruikt tijdens de Tour van 1999.

Tijdens de drie kwartier durende persconferentie herhaalde Armstrong meerdere malen zijn onschuld. 'The Boss' ontkende verder alle geruchten dat hij enkele weken geleden tijdens een mountainbiketochtje in Crawford zou zijn geklopt door president Bush: "Nee, hij is een sterke coureur, maar hij heeft me niet verslagen. Volgens mij was zijn prestatie wel verdacht, want na afloop hebben we hem niet onderworpen aan een dopingcontrole."


Lance Armstrong


Kijk voor meer sportnieuws op Sport.fok!

Heidfeld tekent bij BMW

Nick Heidfeld heeft voor drie jaar getekend bij het nieuwe team van BMW. Dat maakte motorsportdirecteur Mario Theissen van BMW vandaag bekend.

Heidfeld, die door zijn werk voor Williams al ruime ervaring heeft met de motorleverancier, is de eerste coureur die heeft getekend voor het team, dat nu nog onder de naam Sauber Petronas rijdt. Hij liet vanuit zijn huis in Zwitserland weten dat dit voor hem "een droom is die werkelijkheid wordt".

Mario Theissen zegt blij te zijn dat Heidfeld voor ze zal rijden tijdens de eerste, moeilijke jaren van het nieuwe team. "Hij is niet alleen een snelle en dappere coureur, maar kan ook analytisch en zorgvuldig werken," aldus Theissen.

Screenshots DTM Race Driver 3

De DTM Race Driver serie (ook wel bekend als TOCA Race Driver) heeft altijd al bekend gestaan om zijn realisme. Zo zijn de auto's zeer nauwkeurig nagemaakt en is en is het (winnen van) racen niet gemakkelijk. Nadat deel 2 overal zeer goede kritieken kreeg was het natuurlijk wachten totdat er een deel 3 zou aankomen en hier zijn de eerste screenshots.
Dank aan grasmat die dit bericht ook had gesubmit.

Hofstadgroep was bezig met martelaarsdood

Uit nieuwe stukken in het strafdossier rond de Hofstadgroep blijkt dat een vrouw die met de groep omging, en nu een belangrijke getuige is van het Openbaar Ministerie (OM), voorbereid werd op een martelaarsdood. De getuige is korte tijd islamitisch getrouwd geweest met terreurverdachte Nourredine el F., die deze zomer in Amsterdam door een arrestatieteam werd overmeesterd. Hij was toen in het bezit van een doorgeladen machinepistool en munitie.

De ex-vrouw van El F. geeft met haar getuigenis aan dat ze door de groep voorbereid werd om als martelares bij een aanslag te sterven en dat leden van de Hofstadgroep daadwerkelijk bezig waren met het voorbereiden van aanslagen. Volgens TV Noord-Holland had onder meer een supermarkt het doelwit moeten zijn.

Justitie ziet El F. als belangrijke hoofdverdachte van de Hofstadgroep. Hij was ook in het bezit van een aantal adressen van politici. Alle leden worden echter in principe alleen vervolgd voor deelname aan een criminele terroristische organisatie. Dat geldt niet voor Jason W. en Ismaël A., die betrokken waren bij de belegering in het Haagse Laakkwartier. Zij worden ook berecht voor poging tot doodslag op een arrestatieteam en het in bezit hebben van vier handgranaten.

Dinsdag dient wederom een pro-forma zitting over het vermeende terreurnetwerk. De definitieve rechtszaak wordt eind van het jaar of begin volgend jaar verwacht.

You receive 12 UCHU-guided bombs. What do you do?

One day suddenly, you receive 12 UCHU- guided bombs. What do you do?
Deze vraag staat te lezen op de website van het spel Every Extend Extra.

Het antwoord staat er ook te lezen: Suicidal explodion' game with new feelings. Blow up self to involve enemies!

Het spel is een nieuwe versie van het PC spel Every Extend en zal op de PSP verschijnen. Niet verwonderlijk is het een spel dat gebruik maakt van muziek- en lichteffecten. Op de PSP krijgt het de naam Every Extend Extra en het zal uitgegeven worden door Bandai. Tetsuya Mizuguchi, bekend van Meteos, Rez en het razend populaire Lumines brengt het voor je naar de PSP.

In het spel is het de bedoeling op een zo precies en goed mogelijk moment een kamikaze-actie uit te voeren. Zorg er voor dat je een geweldige kettingreactie krijgt en je score vliegt omhoog.

Wil je meer weten over het spel, klik dan eens hier.
Het pc-spel zelf is gratis! Downloaden kan hier.

Nieuwe Powerful Pro Baseball onderweg

Op de Tokyo Game Show heeft Konami aangekondigd dat ze bezig zijn met het ontwikkelen van een vervolg op Powerful Pro Baseball. Ze hebben verder nog geen screenshots of informatie hierover gegeven, er is alleen maar een Japanse teaser te vinden. Het eerste deel is uitgekomen op de PS2, GameCube, GBA, PSP en de Nintendo DS. Of het tweede deel ook op meerdere consoles uitkomt is niet bekend.

Smid zoekt vrouw in Russisch spel

De Russische developer Step Creative Group werkt aan een adventure, gebaseerd op een verhaal van Nicolai Gogol. Het spel gaat over de smid Vakula die verliefd is op het mooiste meisje van het dorp, Oksana. Zij eist echter dat hij haar de schoenen van de tsarina brengt, anders wil ze geen relatie met hem beginnen. Natuurlijk gaat Vakula meteen op weg.

Er is nog niets bekend over een publisher en een releasedatum buiten het land van herkomst. Volgens Step Creative zelf is men op ongeveer 40% van de ontwikkeling van Evenings on a farm near Dikanka.
Functionele seks

Zo. Tussen de torens van oneindige hoogte, porno en negertjes door even een moment van bezinning.

Hoe gaat het met iedereen zo op de vrijdagmiddag? Hier op kantoor is het heerlijk rustig, dus heb ik ineens even wat tijd om een lieflijk verhaaltje te schrijven over een onderwerp dat ons allemaal na aan het hart staat: seks.

Zelf was ik er extreem laat bij. Dat kwam voornamelijk omdat ik, zoals veel van mijn vrienden wel deden, niet voor de eerste de beste tientonner ging en mijn smaak mijn uiterlijk ruimschoots te boven ging. Gelukkig droogde ik rond mijn achttiende aardig op, zodat er wat te bekken viel met dames die redelijk binnen mijn standaard vielen, en er zelfs wel eens wat gefriemeld werd, meestal met de beruchte 'blauwe ballen' als gevolg. Opvallend was, dat toen eenmaal de eerste stap gezet was, de verschillende stadia binnen het hele seksgebeuren elkaar met rap tempo opvolgden, waardoor het niet lang duurde voordat ik mijn eerste blijde ervaring had.

Nou ja, blijde ervaring. Met het schijnbaar onuitputtelijke uithoudingsvermogen van de gemiddelde pornoster als vergelijkingsmateriaal, vond ik mijn eigen prestatie wat minnetjes en nu ik toch op een eerlijkheidstour ben, ook wat kort. Gelukkig, zo werd mij verzekerd door de dame in kwestie, bleek ik niet de enige te zijn, wat ik dan wel weer treurig vond voor haar, en bleken de extreme kreten van genot van de vrouwelijke actrices ook niet altijd voor te komen. Let wel: dit is mij verteld, misschien ben ik indertijd gewoon grof voorgelogen en is het bij ieder ander wel net als in de film. Je weet maar nooit.

Oefening baart kunst en na enige ervaring begon het uiteindelijk allemaal wat minder te lijken op een op hol geslagen stoomlocomotief op een hele korte track. Behalve dan als de betreffende dame of de ingenomen positie van een extreem opwindend niveau was, want dan viel ik meestal weer snel terug in mijn oude gewoontes. Volgens mij is het geheim van goede seks voor de vrouw dan ook desinteresse bij de man, maar goed, ook hier geldt dat ik alleen uit eigen ervaring kan putten.

Inmiddels zijn er al wat jaartjes verstreken sinds mijn achttiende en heb ik allerlei soorten seks mogen beleven. Gewone seks. Geweldige seks. Saaie Seks. Spannende, fijne, verwarrende seks. Seks waar je dagen later nog aan denkt en seks die je dezelfde minuut weer vergeten bent. Seks in de bosjes, in de duinen, in de douche, in bad of gewoon in, onder of naast je bed en seks met en zonder liefde. Persoonlijk vind ik met liefde beter.

De enige vorm die nog ontbrak aan mijn lijstje was functionele seks en deze mag ik inmiddels ook doorstrepen. Sinds een aantal maanden is mevrouw Xessive namelijk zwanger en word ik, als alles goed gaat, in december vader.

Is al dat oefenen toch nog ergens goed voor geweest!

Ik wilde het graag even met jullie delen. Zelf vind ik het in ieder geval enorm leuk!

Untold Legend 2 screens

Sony heeft wat meer informatie en screenshots vrij gegeven over het tweede deel van Untold Legend. De subtitel van het spel is The Warrior' S Codes en het verhaal gaat verder waar deel 1 stopte. Er zijn ongeveer 45 arena's aanwezig met tientallen vijanden en een aantal nieuwe eindbazen. Het spel moet begin volgend jaar uitkomen voor de PSP in Noord-Amerika. Wanneer Europa aan de beurt is is nog niet precies bekend.
Leerstoel voor 'islamitische zelfkritiek'

De in 1997 opgerichte Islamitische Universiteit van Rotterdam (IUR) heeft een nieuwe leerstoel gecreëerd over de positie van de islam in het Westen ('Islam in the West'). Deze moet moslims vooral leren de hand in eigen boezem te steken. Gisteren opende de universiteit -die overigens in Nederland nog niet officieel als universiteit is erkend- haar deuren voor het nieuwe academisch jaar.

Coördinator van de leerstoel is imam Abdulwahid van Bommel. Volgens hem is het de eerste leerstoel op de Islamitische Universiteit die er echt toe doet. Hij hoopt dat er op wetenschappelijk niveau indringende vragen kunnen worden behandeld. ''Wat voor toekomst heeft de islam in Nederland? Zijn er rudimenten van de democratie in de islam te bespeuren? Of is de islam helemaal tegen democratie? Vragen die nu een echt wetenschappelijk antwoord kunnen krijgen.''

Van Bommel: ''Het is de bedoeling van de nieuwe leerstoel om de hand in eigen boezem te steken. Na veertien eeuwen islam zie je een zekere vanzelfsprekendheid optreden. Veel moslims in Nederland beschouwen zich als islamitisch omdat ze in een bepaald dorpje in het Rifgebergte zijn geboren. Het traditionele dorpsleven van die streken wordt hier voortgezet. Maar dat wil nog niet zeggen dat dit traditionele leven ook altijd gefundeerd is in de islam.''

Het is de vraag hoeveel weerklank de Islamitische Universiteit Rotterdam zal vinden onder veel in Nederland levende moslims. Een grote groep moslimallochtonen, vaak afkomstig uit het Marokkaanse Rifgebergte, houdt er een orthodoxe leefwijze op na die veel verschilt van de verlichte sfeer die de IUR ademt.

Isesco
De gisteren geopende leerstoel wordt deels betaald door Isesco, een gezaghebbende islamitische culturele en wetenschappelijke organisatie die gevestigd is in Marokko. Isesco-directeur Abdulaziz Othman Altwaijri liet gisteren weten dat religie en politiek volgens hem niet bij elkaar horen. Een partij als de SGP vindt hij maar niks. ''Religie is iets voor het individu, niet voor de politiek.'' De islam vraagt volgens de directeur iedere moslim in vrede te leven, en niet in het domein van een ander te treden.

Over terrorisme had Altwaijri ook een duidelijke mening: '' Moslims zijn en deel van de samenleving in het land waar ze leven, in Europa net zo goed als in Amerika. Terroristische daden zijn het gevolg van een verkeerde godsdienstige interpretatie bij criminelen. Ze horen niet bij de islam.''

Australiër bijna 'spontaan ontbrand'

Een Australische man was door opgewekte statische elektriciteit nog maar bijna een stap verwijderd van ''spontane zelfontbranding'', zo heeft een brandweerkorps uit Australië laten weten. De man, met een voorliefde voor synthetische kleding, had een statische lading van 30.000 volt opgebouwd. Toen hij een winkel binnenging, volgde een ontlading.

Die ontlading ging gepaard met geknetter dat klonk als een zevenklapper. Vervolgens begon het winkeltapijt te smeulen en ontstond er een gat ter grootte van een munt. Ook bleek een plastic mat in zijn auto gesmolten te zijn. De brandweer sloot de winkel uit angst voor grotere elektrische problemen. De jas van de man werd uit voorzorg in beslag genomen.

Vrouw overleden na schietpartij

Winterelf had ons via de nieuws-submit te melden:

Een 44-jarige Belgische man, waarvan de woonplaats nog niet bekend is, is donderdagavond aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij een schietpartij aan de Beneluxstraat in Sas van Gent. Rond 21.37 uur kreeg de politie een melding dat er geschoten zou zijn in een woning aan de Beneluxstraat.

Eenmaal ter plaatse hoorden de agenten een schotenwisseling. Toen kwam er vervolgens een achttienjarige man uit de woning gelopen die gewond bleek te zijn. Hij werd door de politie opgevangen. Nog even later kwam er nog iemand de woning uitlopen die naar later bleek de dader was. Hij gaf zichzelf over.

Toen de politie de woning in ging bleek dat er nog een zwaargewonde 67-jarige vrouw uit de gemeente Terneuzen binnen lag. Beide zwaar gewonde slachtoffers zijn naar ziekenhuizen in Gent vervoerd waar de 67-jarige vrouw later is overleden. De aard van de verwondingen van de achttienjarige is nog onbekend. De politie stelt een onderzoek in naar de toedracht en verdere omstandigheden van dit incident.

'Artsen doodden patiënten na Katrina'

Bregalad had ons via de nieuws-submit te melden:

In de stad New Orleans hebben artsen het leven van zwaargewonde patiënten vroegtijdig beëindigd. Ze gaven daaraan de voorkeur boven het vervoer naar andere plaatsen voor verdere behandeling. Dit meldde reddingswerker William 'Forest' McQueen tegenover de Britse krant Daily Mail. In de staat Louisiana, waar New Orleans in ligt, is euthanasie en hulp bij zelfdoding illegaal.

Mensen die er te erg aan toe waren kregen een flinke overdosis morfine en werden in een donker kamertje gelegd, onder toezicht van de verpleegster, om te sterven. De patiënten werden, volgens een arts van wie de naam niet genoemd werd tegenover de Londense krant, in drie categorieën verdeeld. 'Degenen die waarschijnlijk wel zouden overleven, degenen die dringend zorg behoefden en degenen voor wie geen hoop bestond op overleven'.

"Ik wist niet of het goed was wat ik deed, maar ik had geen tijd. Ik moest snelle beslissingen nemen in verschrikkelijke omstandigheden. Ik spoot morfine in bij stervende mensen die zeer zwaar leden. Als de eerste dosis onvoldoende was, gaf ik een dubbele dosis. En 's nachts bad ik God mij genadig te zijn", aldus de betreffende arts.

Vermiste student getraceerd in Frankrijk

De Maastrichtse student die sinds 4 september vermist werd, is terecht. De 24-jarige Jorrit Schaart werd getraceerd in Frankrijk. De politie wil niet kwijt waar precies en hoe de man daar terecht is gekomen.

Gistermiddag zijn de ouders van Schaart naar Frankrijk gereden om hun zoon op te halen. Schaarts moeder wilde niet reageren, zijn oma wel: "We hebben tien dagen in spanning gezeten. Je denkt aan de ergste dingen zoals zelfmoord en ontvoering. Jorrit is zo'n lieve en rustige jongen, niet iemand die in zeven sloten tegelijk loopt. Ik ben heel blij dat hij terecht is."

Schaarts vermissing kwam op 7 september aan het licht toen medestudenten aangifte deden. De politie ontdekte dat de man al een jaar niet meer staat ingeschreven bij de economische faculteit van de Universiteit Maastricht, terwijl zijn ouders en vrienden dachten dat hij nog studeerde. Bovendien was hij nog steeds lid van zijn studentenvereniging.

Rachel Hazes mag boek uitgeven

Kenner had ons via de nieuws-submit te melden:

Typisch André'Typisch André', het boek dat Rachel Hazes op 23 september uit zou brengen mag gewoon op de markt komen. De voorzieningenrechter heeft haar in het gelijk gesteld in het kort geding dat de eerste vrouw van André Hazes, Annie Dijkstra, tegen haar had aangespannen.

Het kortgeding was aangespannen omdat Dijkstra er heilig van overtuigd was dat ze in het boek voor zou komen terwijl ze dat niet wilde. Ze vindt dat ze als privépersoon het recht heeft om buiten de publiciteit te blijven. Rechter:" Dijkstra moet zich enige publiciteit laten welgevallen omdat ze met Hazes getrouwd is geweest".

Er kan, volgens de voorzieningenrechter, niet van een schrijver van een biografie worden geëist dat aan alle mensen die in het boek een rol spelen toestemming wordt gevraagd. Ook is het nog helemaal niet duidelijk of er kwetsende stukken over Dijkstra worden geschreven, de advocaat van Rachel Hazes onkent dat expliciet. Mevrouw Hazes heeft alleen in de media verteld dat ze een onthullend boek zou schrijven. "Hoe de media deze berichten vervolgens verspreiden, kan haar niet worden aangerekend", aldus de rechter.

Robbie Bach over de Xbox 360

Chief Xbox Officer en Senior Vice President van de Home and Entertainment devision van Microsoft Robbie Bach sprak, voor Nintendo's Revolutie, op de Tokio Game Show.

Bach gaat de toekomst met vertrouwen tegemoet. Hij gelooft in de strategie van de Xbox 360, "De werkelijkheid van de videogame industrie gaat veranderen."


Robbie Bach

Net als in de speech van J. Allard tijdens de Game Developers Conference 2005 lag de nadruk op de hoge kwaliteit die de Xbox 360 moet leveren.

Bach merkte op dat er rond 2008 meer dan honderd miljoen huishoudens een HDTV zullen hebben. Rond 2009 zullen er meer dan acht miljoen HDTV's in de Japanse huiskamers staan. In 2011 zal het volledige Japanse televisienetwerk in digital formaat uitgezonden worden.

Een manager van Microsoft Japan liet zien hoe makkelijk het is om de Xbox 360 als volledig multimediastation te gebruiken door een iRiver MP3-speler en een IPod shuffle aan te sluiten op de Xbox 360. Hij gaf de console de opdracht mp3's van beide spelers af te spelen terwijl de visualiser er een grafisch tintje aan gaf. Hierna werd getoond hoe makkelijk het was om muziek, foto's en video's van een Windows XP multimedia PC af te kunnen spelen op de Xbox 360.

Je zou een vooraf opgenomen film of wat tv via Windows XP op je console kunnen kijken terwijl je even een spelletje aan het spelen was.

Als laatste sprak Bach over de personalisatie van je console. Dankzij covers en andere diverse elementen in het operating system kun je van je Xbox 360 een eigen persoonlijke console maken.

Maar hoe denkt Bach over de concurrentie met Sony en Nintendo?

"We have the most powerful platform. Our platform is something other people don't have," daarbij refererend aan het Xbox Dashboard en Xbox Live.

Ter afsluiting gaf hij toe dat de eerste Xbox geen design awards zou winnen en niet geslaagd was om het idee goed over te brengen aan alle generaties gamers.

Inmiddels hebben alle belangrijke developers in Japan ook getekend voor de Xbox 360. Zij zullen allen games uitbrengen. Microsoft lijkt het vooral groots en sterk aan te pakken.

Terreurverdachte Oss oud-ambtenaar

De 29-jarige inwoner uit Oss die vorige week werd aangehouden op verdenking van diefstal van oefengranaten en terrorisme, is een voormalig ambtenaar Groenvoorziening van de gemeente Oss. De verdachte groeide op in Veghel, maar verhuisde naar Oss toen hij daar aan het werk kon. Hij werd vorige week in legeroutfit gearresteerd op de Oirschotse Heide, waar een oefenterrein is van de landmacht. De verdachte zou ook zelf bij het leger in Oirschot gewerkt hebben. Maar Defensie wil daar geen mededelingen over doen.

De man staat in zijn woonplaats bekend als een vreemde vogel. Een paar jaar geleden bekeerde hij zich tot de islam nadat hij trouwde met een islamitische vrouw uit Marokko; met haar heeft hij een 9 maanden oud zoontje. Hij liet een sikje groeien en loopt sindsdien vaak uitgedost als een imam in een soort pyjama over straat.

Sluier
De vrouw van de man verschijnt geheel gesluierd in het openbaar. Wekelijks bracht de verdachte een bezoek aan de Marokkaanse moskee in Oss. De bekeerling ging zich na 11 september 2001 steeds radicaler uiten, waarna de gemeente Oss een ontslagprocedure tegen hem in gang zette. Hij werd al een tijdje in de gaten gehouden door de AIVD na tips van de politie uit Oss. Ingewijden zeggen dat de man eind december een bedevaart naar de heilige stad Mekka in Saudi-Arabië heeft gemaakt.

Bij een inval in zijn flat werd een volle kist met 45 oefenhandgranaten -zogenaamde Thunderflashes- gevonden alsmede twee rookgranaten en een zwaarder type oefengranaat. Ook had hij een zelfgefabriceerde fragmentatiebom op zijn balkon liggen die hij wilde uittesten op de heide. Deze bom was vervaardigd van een pvc-buis gevuld met spijkers en een tweede zware granaat en kon met batterijen en elektriciteitskabel tot ontploffing worden gebracht. Ook had hij veel legerkleding en spullen in zijn bezit, die opzich niet verboden zijn.


Gewone- en röntgenfoto van de spijkerbom

Na zijn arrestatie bekende de Ossenaar dat hij contact had met leden van de Hofstadgroep. Onderzocht wordt nu in hoeverre daar sprake van is. De verdachte is voorlopig voor twee weken in bewaring gesteld. Hij zit vast wegens diefstal van militaire goederen en het voorhanden hebben van explosieven met een terroristisch oogmerk.

Bikiniparade

Dubrovnik Airlines uit Kroatië maakt het wel erg bont met de toelating van nieuwe stewardessen. De dames moeten aantonen dat ze in allerlei situaties uit de voeten kunnen en krijgen daarom ook een zwemtest in bikini. Volgens de boze stewardesen is dat echter alleen maar een bikiniparade om de vieze ouwe mannetjes uit de bedrijfsjury een excuus te geven om naar jonge dames te gluren.

Doet me toch denken aan de Queen of sky, die juist ontslagen werd vanwege, volgens Delta Airlines, iets te veel bloot op haar weblogje. De opvattingen over wat leuk is, lopen dus nogal uiteen bij de vliegmaatschappijen.

En we hadden eerder dit jaar natuurlijk ook al het verbod op bikinis bij de parade van het Russische leger. Op één of andere manier toch altijd onderwerp van discussie die bikini en het kan toch zo leuk zijn.

Oh ja, jullie foto's, zooitje ongeregeld.

Musical over John Lennon flopt op Broadway

Ali Salami herschreef ons het volgende bericht en meldde het ons via de nieuws-submit:

De muziek van ex-Beatle John Lennon is jaren na zijn dood nog steeds enorm populair. Voor een musical over zijn leven liepen mensen echter heel wat minder warm. Op 24 september, slechts zes weken na de opening, zal de laatste voorstelling worden gespeeld.

Al voor de première van 'Lennon' waren de kritieken vernietigend. Zo zou in de productie vooral het verhaal van Yoko Ono, de weduwe van Lennon die zelf aan de productie meewerkte, centraal staan. Zo kwamen onder meer het begin van Lennons loopbaan en de periode waarin hij en Ono apart van elkaar leefden, in het verhaal niet voor. Ook werd weinig aandacht besteed aan een eerder huwelijk van Lennon.

De Broadway-musical, die in 28 liedjes van Lennon het leven van de in 1980 doodgeschoten zanger vertelde, werd naar aanleiding van de kritieken enigszins aangepast. De grote belangstelling bleef echter weg. Als het doek voor de productie is gevallen zijn er slechts 49 voorstellingen gespeeld.

Annemarie Jorritsma te huur

Nog niemand om mee te nemen naar de première van de operette 'Der Vetter aus Dingsda'? Dan kun je altijd nog oud-minister en burgemeester Jorritsma van Almere meenemen. Je kunt haar namelijk huren via Markplaats.nl. 'Als uw woonplaats op de route ligt, wordt u thuis opgehaald', zo staat in de advertentie.

De opbrengst komt ten goede aan de inrichting van de Beatrix, een zeilschip voor mensen met een handicap, dat op Sail 2005 gedoopt is door Koningin Beatrix. Het hoogste bod ligt op dit moment op 100 euro.

Ook burgemeester Leeuwe van Lelystad staat op internet. Je kunt zijn hulpje worden, met onder meer een werkontbijt, ontmoeting met het college, een officiële opening, een bezoek aan de brandweer en inspectie van de voertuigen en een bezoek aan het luchtvaartthemapark Aviodrome. De opbrengst gaat naar het prinses Beatrix Fonds.

Annemarie Jorritsma

Ontvoering Melchers nep?

"Vrijlating Claudia mysterie", kopt De Telegraaf vandaag. Dat vind ik eerlijk gezegd nog vrij zwak uitgedrukt.

Als je de verklaringen over de ontvoering zo aanhoort dan zijn het wel heel stuntelige ontvoerders geweest. Een stel amateurs dat in een plotselinge opwelling opeens dacht: "ach, laten we Claudia Melchers eens ontvoeren".

Dat wil er bij mij dus niet in en eerlijk gezegd geloof ik totaal niet meer in dit hele ontvoeringsverhaal. Volgens mij is het allemaal nep en is het of één groot toneelstuk of is er één of ander fout handeltje uit de klauw gelopen.

Meningen?

Interview: Opeth


In de wereld van de metal zijn er jaarlijks een stuk of drie of vier cd’s die echt terzake doen en waar elke liefhebber naar uit kijkt. Eén van die releases voor dit jaar is de nieuwe Opeth. Sinds hun alom bejubelde Blackwater Park-album uit 2001 behoort Opeth tot de populairste metalbands van Europa. Met het nieuwe Ghost Reveries wordt nu ook Amerika bestookt met progressieve deathmetal getuige de 64ste plaats in de Billboard albumlijst. Het moeten ongetwijfeld mooie tijden zijn voor gitarist Peter Lindgren die ik drie uur voor het optreden in 013 Tilburg te spreken krijg.

Geen rentree Lance Armstrong

Lance Armstrong maakt toch geen rentree in het wielerpeloton. De Texaan, die zondag zijn 34e verjaardag viert, verklaarde dat donderdag.

”Ik ben heel blij hoe mijn carrière verliep, en vooral hoe ik hem afsloot. Ik kom niet terug. Ik zou wel gek zijn om terug te keren in de Tour, wetende dat ze me toch niet eerlijk behandelen,” zei Armstrong op een persconferentie. De Amerikaan zinspeelde afgelopen week nog op een comeback om zich te revancheren op aantijgingen in Franse media dat hij EPO zou hebben gebruikt tijdens de Tour van 1999.

Tijdens de drie kwartier durende persconferentie herhaalde Armstrong meermaals zijn onschuld. The Boss ontkende verder alle geruchten dat hij enkele weken geleden tijdens een mountainbiketochtje in Crawford zou zijn geklopt door president Bush. ”Nee, hij is een sterke coureur, maar hij heeft me niet verslagen. Volgens mij was zijn prestatie wel verdacht, want na afloop hebben we hem niet onderworpen aan een dopingcontrole.”

Kotjoega betrapt op doping

Anzjelika Kotjoega is betrapt op het gebruik van doping. De 35-jarige schaatsster uit Wit-Rusland testte in februari positief op testosteron. De internationale schaatsunie ISU heeft haar voor twee jaar geschorst.

Kotjoega is tegen haar straf in beroep gaan, maar dat betekent geen uitstel van de schorsing. De Wit-Russin liep tegen de lamp bij een controle tijdens de wereldbekerwedstrijden in Heerenveen. Alle resultaten die ze in Thialf behaalde zijn door de ISU geschrapt. Bij de wereldkampioenschappen sprint eindigde Kotjoega achter Jennifer Rodriguez als tweede. Die medaille mag Kotjoega echter wel houden.

Bush: 'Kan ik even naar het toilet?'

Vroeger moest je in de klas je vinger opsteken als je moest plassen. Maar hoe zit dat in het grote mensen leven? Zoals bij een VN-top in New York? De Amerikaanse president Bush wist het ook niet. Omringd door 150 staatshoofden besloot hij maar een briefje te schrijven aan minister van Buitenlandse Zaken Condoleezza Rice. Hij vroeg hierin of het gepermitteerd zou zijn als hij even zou gaan plassen.

De notitie werd gefotografeerd door fotograaf Rick Wilking van persbureau Reuters. Een woordvoerder van het Britse persbureau heeft tegen Amerikaanse media verklaard dat Bush inderdaad naar het toilet is gegaan.

"I think I may need a bathroom break. Is this possible."

'Goddelijke' beelden Black & White 2

Developer Lionhead maakte gisteren bekend dat het langverwachte vervolg op de bestseller Black & White uit 2001 op 7 oktober in de Europese schappen zal liggen. Net als zoveel games zal er naast een gewone versie van Black & White 2 ook een collector's edition verschijnen. Deze collector's edition zal een making of DVD hebben en de mogelijkheid bieden om een extra wezen te krijgen (de tijger). Naast het nieuws over de release gaf Lionhead als warmhoudertje ook een vijftal screenshots vrij.

Bush belooft hulp aan New Orleans

George BushDe wederopbouw van het gebied dat is getroffen door de orkaan Katrina wordt één van de grootste herstelprojecten ter wereld. Dat heeft president Bush gezegd in de Franse wijk in New Orleans, waar hij een toespraak hield voor het Amerikaanse volk. Hij beloofde dat de Amerikaanse regering het grootste deel zal betalen van de kosten voor de aanleg van wegen en bruggen en de bouw van scholen. Bush stelde als doel dat iedereen die het gebied moest verlaten, half oktober weer moet kunnen terugkeren.

De president erkende dat zijn regering niet was opgewassen tegen de gevolgen van de orkaan. "Vier jaar na 11 september hebben de Amerikanen recht op een effectievere reactie bij een noodsituatie," zei Bush. "Als de federale regering er niet in slaagt aan die verplichting te voldoen, ben ik als president verantwoordelijk voor het probleem én de oplossing." Katrina heeft volgens hem laten zien dat er in de grote Amerikaanse steden betere rampenplannen moeten komen.

Bush, wiens populariteit sinds de natuurramp het absolute dieptepunt van zijn presidentschap heeft bereikt, sprak de bevolking toe in hemdsmouwen, met op de achtergrond de kathedraal van New Orleans en een groot ruiterstandbeeld. In tegenstelling tot bij eerdere bezoeken aan het rampgebied, legde hij veel nadruk op het lijden van de getroffenen. "We hebben medeburgers gezien die lamgeslagen en ontheemd waren, op zoek naar hun geliefden en rouwend om de doden, zoekende naar de zin van een tragedie die blind en willekeurig lijkt. We hebben een wanhoop gezien die geen enkele burger van deze grootse en vrijgevige natie ooit zou mogen voelen. Amerikanen die schreeuwden om voedsel en water, kwetsbare mensen die overgeleverd waren aan gewetenloze criminelen, onbedekte en onverzorgde lichamen op straat."

Het dodental van Katrina staat op bijna 800. De meeste doden vielen in de staat Louisiana. The Washington Post meldde gisteren dat Bush 200 miljard dollar zal uittrekken voor het hulpprogramma.

Cold War gaat gold, nieuwe screenshots

Dreamcatcher interactive maakte gisteren bekend dat de Xbox versie van haar stealth-action game Cold War een gouden laagje heeft gekregen. De game zal 27 september verschijnen voor zowel Xbox als PC. In Cold War speel je als Matt Carter, een Amerikaanse freelance journalist die belandt in een complot om de Sovjet-Unie over te nemen. Om het complot te stoppen moet je met geïmproviseerde wapens de elite Sovjet-troepen zien te verslaan voordat je in een Siberisch gevangenenkamp terechtkomt.

Naast het bericht over het goud gaan van de game gaf Dreamcatcher ook 7 screenshots vrij van de game:


Dames en Heren: De Revolution controller

In de speech van Iwata op de TGS is dan eindelijk de Revolution controller getoond. We beginnen echter met de andere dingen die aan bod zijn gekomen:

Er komen meer Micro's beschikbaar de komende week
Er zijn meer dan 1 miljoen Nintendogs exemplaren geshipped in Japan
60% van de Nintendogs kopers kocht meteen een DS erbij
In oktober wordt er meer bekend gemaakt over de Wi-Fi connection

Zo. Interessant. En dan nu, de controller:

Features:

* Revolution controller looks like futuristic television remote.
* Glossy white design.
* Looks Apple iPod inspired.
* Controller is held in one hand. Attachments in the other.
* Attachments connect to the bottom of the controller. Iwata shows analog stick attachment.
* Thinking about packing Revolution with the main controller and attachment, Iwata says.
* Controller acts like a mouse in real-space 3D. Pefect for FPS games!
* Future attachments planned.

"Hein Verbruggen tipte L'Equipe over Armstrong"

Dick Pound, voorzitter van het Wereld Anti Doping Agentschap WADA brengt Hein Verbruggen, de Nederlandse voorzitter van de Internationale Wielerbond UCI serieus in opspraak in de "zaak Armstrong". Volgens Pound is Verbruggen zelf het "lek" waar de UCI zo hard naar op zoek zegt te zijn. Hij neemt de beschuldigingen van de UCI dat het lek zich binnen het WADA zou bevinden dan ook niet langer.

Dick Pound bevestigde dat hij effectief "de gegevens heeft ontvangen van het Franse laboratorium betreffende de analyses van de stalen uit de Tour de France 1999, maar in geen enkel geval hadden wij de namen. Het WADA kan dus niet verantwoordelijk worden gehouden voor de lek."

Maar Pound gaat nog een stukje verder: "De informatie kan enkel van de UCI komen en Hein Verbruggen zelf heeft ons gezegd aan de journalisten van L’Equipe de documenten te hebben bezorgd die toelieten om Lance Armstrong te identificeren." Zoals bekend wordt die er door l'Equipe van beschuldigd de "eigenaar" te zijn van 6 van de 12 op EPO positieve stalen tijdens de Tour 1999 zoals bij een onderzoek van een Frans anti-dopinglab bleek. "Minstens één kopie van het dossier bezorgde hij aan de journalist", aldus Pound.

Op 9 september verwierp de UCI de houding van het WADA in deze zaak en beschuldigde indirect het WADA ervan de controversiële analyses publiek te hebben gemaakt.

Op 23 augustus onthulde de Franse sportkrant L’Equipe dat 6 urinestalen van Armstrong en 6 stalen van andere renners die tijdens de Tour de France van ’99 werden afgenomen, EPO bevatten. De analyse van het Parijse lab, die om wetenschappelijke redenen werd uitgevoerd, volgde echter niet het wettelijke protocol van de antidopingcontroles waardoor geen sanctie tegen Armstrong mogelijk is.

Nog meer screenshots Kameo

Rare heeft weer een aantal nieuwe screenshots vrijgegeven van Kameo: Elements of Power. Het spel zal een launchgame worden van de Xbox 360 in Europa en zal dus op 2 december in de winkels liggen. De makers beloven dat het spel een combinatie tussen een adventure en een actie-game wordt. Als je vooral vijanden wil afmaken dan zal dit mogelijk zijn, maar ook de kleurige wereld verkennen behoort zeker tot de mogelijkheden.Donner overleeft motie van wantrouwen

Minister Donner van Justitie heeft donderdag na het debat over de zaak-Nienke Kleiss een motie van wantrouwen overleefd. De motie was ingediend door Groenlinks en SP, maar kreeg slechts steun van de onafhankelijke Kamerleden Wilders en Nawijn. De rest van de Kamer hield, ondanks felle kritiek, het vertrouwen in de minister.

Donner gaf in het debat toe dat er in de zaak grove fouten zijn gemaakt door politie en justitie. Hij zei echter ook dat hij niet voor de fouten die toen zijn gemaakt aansprakelijk kan worden gesteld, aangezien hij toen nog geen minister was. Donner vroeg de Kamer dan ook hem te beoordelen op de acties die hij intussen heeft ondernomen om de problemen bij het OM op te lossen. De minister meldde onder meer dat hij ook andere zaken met twijfels over de rechtsgang wil laten onderzoeken door de commissie-Posthumus, die deze week een zeer kritisch onderzoek naar de zaak-Nienke Kleiss presenteerde. Verder beloofde hij in oktober met een zogenoemd verbeterplan voor het Openbaar Ministerie te komen.

Groenlinks en SP toonden zich niet tevreden met de woorden van Donner en zegden het vertrouwen in hem op. Beide fracties waren van mening dat hij niet de juiste persoon is om het geschonden vertrouwen in de rechtsstaat te herstellen. "Alleen het aftreden van deze minister het schokeffect zal hebben dat nodig is om iedere officier ervan te doordringen dat men gehouden is om waarheidsvinding na te streven", aldus Groenlinks-Kamerlid Vos.

De rest van de Kamer, op Wilders en Nawijn na, hield wel het vertrouwen in Donner. Door de PvdA werd wel kritiek geleverd, maar de partij zag het nut niet om de minister weg te sturen. PvdA-Kamerlid Wolfsen meldde dat zijn partij Donner de kans wilde geven "te doen wat wij hebben gevraagd". Wilders diende zelf ook een motie in, waarin hij Donner oproept ervoor te zorgen dat de mensen die verantwoordelijk zijn voor de gemaakte fouten worden ontslagen of overgeplaatst. Ook deze motie werd verworpen.

De tienjarige Nienke Kleiss werd op 22 juni 2000 in een park in Schiedam verkracht en vermoord. In mei 2001 werd Kees B. hiervoor veroordeeld tot 18 jaar celstraf plus TBS met dwangverpleging. In 2004 jaar bleek echter dat B. onschuldig was en vier jaar onterecht heeft vastgezeten. Vorige week kwam Netwerk met een reportage waaruit zou blijken dat het Openbaar Ministerie bewust bewijzen had achterhouden en al langer twijfels had over de schuld van B. Verder bleek dat Maikel, een vriendje van Nienke en op elfjarige leeftijd getuige bij de moord waarbij hij zelf ook slachtoffer was, door enkele agenten op veel te harde wijze was verhoord. De korpschef van de politie Rijnmond liet donderdagavond weten dat de bewuste agenten niet worden ontslagen.

Eén op de drie daders misdrijven allochtoon

Esc had ons via de nieuws-submit te melden:

Eén op de drie verdachten die de politie in 2004 aanhield, was van allochtone afkomst. Dit blijkt uit de Landelijke criminaliteitskaart van de politie, die donderdag werd gepubliceerd. Dit jaar zijn in dit rapport voor het eerst cijfers over afkomst opgenomen. Woordvoerder Bakker van het Nederlands politie instituut meldde dat de cijfers over de afkomst van de verdachten representatief zijn voor de afkomst van de daders.

Uit de gegevens blijkt dat het percentage allochtonen dat in aanraking komt met justitie stukken hoger ligt dan dat van autochtonen. Terwijl minder dan eenvijfde van de Nederlandse bevolking van niet-Nederlandse afkomst is, zijn zij samen verantwoordelijk voor eenderde van de misdrijven. Volgens de criminaliteitskaart wordt 56 procent van de delicten gepleegd door autochtonen, verder is er nog een groep "niet-ingezetenen", zoals illegalen, drugstoeristen en zwervers. Zij pleegden samen zo'n tien procent van de misdrijven.

De meest criminele allochtonen zijn die afkomstig van de Antillen. In 2004 werd ruim 7,5 procent van deze bevolkingsgroep opgepakt als verdachte. Hierna volgen de Marokkanen met ruim zes procent en de Surinamers met vijf procent. Eén op elke autochtone honderd Nederlanders was in 2004 verdachte.

De politie meldt verder dat het de goede kant opgaat met de criminaliteit in Nederland. Er werden voor het tweede jaar op rij minder misdrijven geteld, terwijl er voor het vierde jaar achtereen meer verdachten werden aangehouden. Er worden echter wel meer geweldsdelicten gepleegd, in tegenstelling tot het aantal inbraken en diefstallen, dat is afgenomen.

In de grote steden komt er volgens de cijfers steeds minder criminaliteit voor, in kleinere gemeenten neemt het echter licht toe. De cijfers met betrekking tot het aantal misdrijven worden gebaseerd op het aantal aangiftes, volgens de politie een betrouwbare graadmeter.

Sharon: beurt is aan Palestijnen

De Israëlische premier Sharon vindt dat de bal na de Israëlische terugtrekking uit de Gazastrook nu in het veld van de Palestijen ligt. Hij meent dat het hun beurt is om te bewijzen dat ze vrede willen. Sharon deed zijn uitspraken in een toespraak tot de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties.

Sharon riep de Palestijnen op een eind te maken aan de terreur en haat tegen Israël en groepen als Hamas te ontmantelen. Verder zei hij dat de Palestijnen het recht hebben op een eigen staat en dat Israël zich wil verzoenen met hen en met de andere Arabische buurlanden. Palestijnse leiders reageerden op de speech dat alleen een een totale terugtrekking uit bezet gebied garantie op vrede geeft.
Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #957
special
Random Pics van de Dag #956
special
Random Pics van de Dag #955
special
Random Pics van de Dag #954
special
Random Pics van de Dag #953
special
Weekend gifdump #121
©FOK.nl e.a.