Robbie Bach over de Xbox 360

Arjen (Mr_Belvedere)
Chief Xbox Officer en Senior Vice President van de Home and Entertainment devision van Microsoft Robbie Bach sprak, voor Nintendo's Revolutie, op de Tokio Game Show.

Bach gaat de toekomst met vertrouwen tegemoet. Hij gelooft in de strategie van de Xbox 360, "De werkelijkheid van de videogame industrie gaat veranderen."


Robbie Bach

Net als in de speech van J. Allard tijdens de Game Developers Conference 2005 lag de nadruk op de hoge kwaliteit die de Xbox 360 moet leveren.

Bach merkte op dat er rond 2008 meer dan honderd miljoen huishoudens een HDTV zullen hebben. Rond 2009 zullen er meer dan acht miljoen HDTV's in de Japanse huiskamers staan. In 2011 zal het volledige Japanse televisienetwerk in digital formaat uitgezonden worden.

Een manager van Microsoft Japan liet zien hoe makkelijk het is om de Xbox 360 als volledig multimediastation te gebruiken door een iRiver MP3-speler en een IPod shuffle aan te sluiten op de Xbox 360. Hij gaf de console de opdracht mp3's van beide spelers af te spelen terwijl de visualiser er een grafisch tintje aan gaf. Hierna werd getoond hoe makkelijk het was om muziek, foto's en video's van een Windows XP multimedia PC af te kunnen spelen op de Xbox 360.

Je zou een vooraf opgenomen film of wat tv via Windows XP op je console kunnen kijken terwijl je even een spelletje aan het spelen was.

Als laatste sprak Bach over de personalisatie van je console. Dankzij covers en andere diverse elementen in het operating system kun je van je Xbox 360 een eigen persoonlijke console maken.

Maar hoe denkt Bach over de concurrentie met Sony en Nintendo?

"We have the most powerful platform. Our platform is something other people don't have," daarbij refererend aan het Xbox Dashboard en Xbox Live.

Ter afsluiting gaf hij toe dat de eerste Xbox geen design awards zou winnen en niet geslaagd was om het idee goed over te brengen aan alle generaties gamers.

Inmiddels hebben alle belangrijke developers in Japan ook getekend voor de Xbox 360. Zij zullen allen games uitbrengen. Microsoft lijkt het vooral groots en sterk aan te pakken.