'Artsen doodden patiŽnten na Katrina'

Bregalad had ons via de nieuws-submit te melden:

In de stad New Orleans hebben artsen het leven van zwaargewonde patiŽnten vroegtijdig beŽindigd. Ze gaven daaraan de voorkeur boven het vervoer naar andere plaatsen voor verdere behandeling. Dit meldde reddingswerker William 'Forest' McQueen tegenover de Britse krant Daily Mail. In de staat Louisiana, waar New Orleans in ligt, is euthanasie en hulp bij zelfdoding illegaal.

Mensen die er te erg aan toe waren kregen een flinke overdosis morfine en werden in een donker kamertje gelegd, onder toezicht van de verpleegster, om te sterven. De patiŽnten werden, volgens een arts van wie de naam niet genoemd werd tegenover de Londense krant, in drie categorieŽn verdeeld. 'Degenen die waarschijnlijk wel zouden overleven, degenen die dringend zorg behoefden en degenen voor wie geen hoop bestond op overleven'.

"Ik wist niet of het goed was wat ik deed, maar ik had geen tijd. Ik moest snelle beslissingen nemen in verschrikkelijke omstandigheden. Ik spoot morfine in bij stervende mensen die zeer zwaar leden. Als de eerste dosis onvoldoende was, gaf ik een dubbele dosis. En 's nachts bad ik God mij genadig te zijn", aldus de betreffende arts.