7 jongeren racistische mishandeling opgepakt

saban had ons via de nieuws-submit te melden:

In Dedemsvaart (Overijssel) zijn zeven jongeren opgepakt voor een racistische mishandeling. De groep mishandelde in de nacht van vrijdag op zaterdag 3 september een 29-jarige man met getinte huidskleur uit Heemskerk. Het slachtoffer, dat Portugese voorouders heeft, werd stevig in elkaar geslagen en moest naar het ziekenhuis worden vervoerd.

De mishandeling volgde op een ruzie die ontstond in een horecagelegenheid aan de Julianastraat in Dedemsvaart. Een groep jongeren riep racistische leuzen, hetgeen de man niet pikte. Hierop werd hij buiten in elkaar geslagen. De Heemskerker wist erger te voorkomen doordat hij op de bagagedrager van een voorbijrijdende fietser wist te springen. In het ziekenhuis werd hij vervolgens aan zware hoofdwonden behandeld. Ook de vriendin en een vriend van de man werden mishandeld.

Van de zeven jongeren, allen afkomstig uit Dedemsvaart en variŽrend in leeftijd van 15 tot 22 jaar, zullen er vier de komende twee weken in het belang van het onderzoek vastgehouden worden, aldus de politie vandaag. Nieuwe aanhoudingen worden niet uitgesloten. "We nemen de zaak samen met justitie vanwege het racistische kenmerk hoog op", zo meldde een politiewoordvoerder.