Winkeldief tot 3 keer toe tegen de lamp

De politie van Enschede heeft donderdag een winkeldief tot twee keer toe laten gaan na winkeldiefstal. Na de derde keer vonden ze het welletjes en besloten hem op te pakken.

De 33-jarige EnschedeŽr begon om 12.30 uur in een winkel aan het HJ van Heekplein. Personeel van de winkel zagen de man flessen parfum stelen. Hij werd vastgehouden, de politie werd gebeld en hij werd aangehouden maar hij werd snel weer vrijgelaten.

Om 16.00 uur was hij voor de tweede keer aan de beurt toen hij aangehouden werd door een beveiligingsmedewerker in een winkel in de Klanderij. Hij had een paar dvd's gestolen. Weer was hij snel op vrije voeten.

Donderdagavond lieten twee mannen spullen op de grond vallen toen zij op het Hessenpad agenten zagen naderen. Eťn van de twee koos het hazenpad. De andere is om 20.00 uur aangehouden. Weer was het de 33-jarige EnschedeŽr. Dit keer hadden ze gestolen kleding bij zich en ook had hij een tas vol cd's bij zich die vermoedelijk van een diefstal eerder gistermiddag afkwamen.

De 33-jarige man is dit keer in verzekering gesteld en opgesloten. Nader onderzoek wordt ingesteld.