Man kijkt ruim 69 uur achtereen tv

Een man uit Sri Lanka heeft vandaag zijn televisiemarathon beëindigd. Suresh Joachim keek in de lobby van de Amerikaanse televisiezender WABC-TV maar liefst 69 uur en 48 minuten naar de televisie, waarmee hij een vermelding in het Guinness Book of Records verdiende.

Joachim keek in al die uren niets anders dan shows van de Amerikaanse zender ABC. Eens per uur kreeg hij een break van vijf minuten en elke acht uur mocht hij vijftien minuten pauzeren. De rest van de tijd moest hij constant naar het scherm kijken. Het oude record stond op vijftig uur en zeven minuten. Aan persbureau AP meldde de in Toronto woonachtige Joachim wel een beetje moe geworden te zijn van al dat tv-kijken.

Het is niet het eerste record van de man, die ook een eigen website heeft. Eerder al stond hij 76 uur en veertig minuten achter elkaar op één been, een andere keer bowlde hij honderd uur achtereen. In totaal heeft hij zestien Guinness-records in handen. Joachim zegt met zijn recordpogingen te willen zorgen voor meer aandacht voor het lijden van kinderen in de wereld.


Suresh Joachim in actie