Armstrong keert niet terug in wielerpeloton

Lance Armstrong zal volgend jaar niet zijn rentree maken in het wielerpeloton. De zevenvoudig tourwinnaar, die zondag zijn 34e verjaardag viert, verklaarde dat donderdag op een persconferentie.

"Ik ben heel blij hoe mijn carriŤre verliep, en vooral hoe ik hem afsloot. Ik kom niet terug. Ik zou wel gek zijn om terug te keren in de Tour, wetende dat ze me toch niet eerlijk behandelen", aldus de Texaan. Armstrong zinspeelde afgelopen week nog op een comeback om zich te revancheren op aantijgingen in Franse media dat hij EPO zou hebben gebruikt tijdens de Tour van 1999.

Tijdens de drie kwartier durende persconferentie herhaalde Armstrong meerdere malen zijn onschuld. 'The Boss' ontkende verder alle geruchten dat hij enkele weken geleden tijdens een mountainbiketochtje in Crawford zou zijn geklopt door president Bush: "Nee, hij is een sterke coureur, maar hij heeft me niet verslagen. Volgens mij was zijn prestatie wel verdacht, want na afloop hebben we hem niet onderworpen aan een dopingcontrole."


Lance Armstrong


Kijk voor meer sportnieuws op Sport.fok!