WK Honkbal: Nederland verliest halve finale

Jorrit (Flem)
Nederland heeft in de halve finale van het WK honkbal met 7-0 verloren van Zuid-Korea. Hierdoor zal Oranje morgen de troostfinale om de derde plaats moeten spelen tegen Panama, dat met 15-2 verloor van Cuba. Gisteren boekte Nederland nog een historisch resultaat door voor het eerst de halve finale van het WK te bereiken.

Al meteen in de eerste inning werd duidelijk dat de Nederlandse slagmannen weinig grip hadden op de Zuid-Koreaanse pitcher. Ook later in de wedstrijd kregen de Nederlanders eigenlijk geen enkele kans. Met in totaal twee hits voor Nederland tegenover 14 Koreaanse was het krachtsverschil groot.

De Koreanen wisten in de eerste inning twee man over de thuisplaat te krijgen en herhaalden dit in de tweede en de vijfde inning. In de zevende inning kwam er nog een run bij waardoor de einduitslag op 0-7 bepaald werd.

Cuba, dat eerder in het toernooi ook al Nederland versloeg, had in de andere halve finale geen enkel probleem met Panama. In Haarlem wist de 24-voudig wereldkampioen met 15-2 te winnen. Morgenavond zal de ploeg in de finale in Rotterdam dan ook aantreden tegen Zuid-Korea. Nederland treft Panama in de strijd om de derde plaats morgen om 13.00 uur in Haarlem.