Europees voetbal trekt veel kijkers

Sander (Xender)
SubheaderOp de tribune zat dan wel niemand, voor de televisie hebben veel mensen de wedstrijd van Feyenoord tegen Rapid Boekarest in het UEFA-cup toernooi wel gevolgd. Ongeveer 1,8 miljoen mensen keken naar de wedstrijd die werd uitgezonden door de NOS op Nederland 2. De Rotterdamse voetbalclub speelde gelijk.

Voor de andere wedstrijden van Nederlandse clubs in het toernooi was minder belangstelling. Het duel van FC Banik Ostrava tegen SC Heerenveen was goed voor 1,3 miljoen kijkers, de uitwedstrijd van AZ tegen het Russische Krilia Sovetov Samara trok 880.000 kijkers.

Mensen die naar de beloofde uitzending via internet van de wedstrijd tussen Willem II en AS Monaco wilden kijken, kwamen bedrogen uit. Wie naar de website van Talpa TV ging, kwam niet verder dan de aankondiging van de live-uitzending van AS Monaco - Willem II en de mededeling dat de beelden voor 2,40 euro te zien zouden zijn. Hoe het mogelijk was dat de uitzending niet gewoon te zien was (gratis), kon Talpa niet verklaren.

Maar daar bleef het niet bij voor de Willem II-fans. Door een storing bij Big Brother startte de samenvatting van de wedstrijd op tv ook nog eens een half uur later.

De wedstrijden in de champions League waren populairder dan de UEFA-cup wedstrijden. Woensdag zagen 2,8 miljoen mensen het gelijkspel van Ajax bij Sparta Praag. Een dag eerder keken 2,3 miljoen mensen naar PSV-Schalke '04.