We Love Katamari (import)

Minna Daisuki Katamari
We Love Katamari is het vervolg op Katamari Damacy. Een geweldig en erg origineel spel dat door goede reviews en positieve mond-tot-mond reclame een verkoopsucces in Japan en de V.S. werd. Ook op FOK!games verscheen een lovende review. Helaas is Katamari Damacy niet in Europa verschenen en hebben hier dus maar weinig mensen deze bijzondere game kunnen ervaren.

Namco heeft gelukkig toegezegd dat het vervolg, We Love Katamari, wel in Europa zal verschijnen. Wanneer is helaas nog niet bekend. Ik was van plan hier op te wachten, maar toen ik tijdens een recente vakantie in Hong Kong We Love Katamari in een winkel zag liggen kon ik mezelf niet bedwingen. Dit is dan ook een review van de Japanse versie van deze game, genaamd Minna Daisuki Katamari (Everybody Loves Katamari Damacy).

De game is, ondanks dat deze in het Japans is, prima te spelen. Gameplay en menu?s wijzen zich vanzelf. Het enige nadeel is dat het een beetje gokken blijft waar het verhaal nu precies over gaat. Echter, in het eerste deel was het verhaal zo vaag dat dit zelf in het Engels nauwelijk te begrijpen was.