Datingbox-vrouw is vaak homo

A.S.S.H.O.L.E had ons via de nieuws-submit te melden:

Met ChantalWie 's nachts geil gaat zitten bellen met gewillige vrouwen uit datingboxen, die in de nachtelijke uren onder meer op SBS6 en Net5 geadverteerd worden, heeft kans een homoseksueel aan de lijn te krijgen. Homo's die gezegend zijn met een hoog stemgeluid verdienen op die wijze een zakcentje bij.

Het bedrijf dat de datingprogramma's exploiteert, Telitas, kwam onlangs bij onze zuiderburen negatief in het nieuws. De Belgische economische inspectie verrichtte een onderzoek naar hun sms-service op tv-zender VT4. Een boze Belg die 8 maanden lang voor veel geld met ene Stientje gesmst had, dacht de liefde van zijn leven gevonden te hebben, totdat hij er achter kwam dat de vrouw in kwestie werd betaald om hem aan de lijn te houden. Vervolgens doken er verhalen op van mannen die zeiden ook voor dergelijke bedrijven te werken en zich als vrouw voor te doen.

Ook in Nederland blijken deze praktijken te worden toegepast, zo zegt een anonieme medewerker van Superphone (SBS6 en Net5), waar Telitas de technische ondersteuning voor biedt. Hij neemt als mooie vrouw de telefoon op als er mannen bellen voor een seksdate: ''Ik ben een homoseksueel met een hoge stem. Ik word betaald om de boel te belazeren.'' Hij zegt 25 eurocent per minuut te verdienen. Volgens hem zijn er amper vrouwen te vinden voor het werk en worden daarom vooral homoseksuele mannen aan de telefoon gezet.

De medewerker zegt dat hij zelfs gedragen slipjes en panty's mag verkopen aan zijn klanten, zolang hij maar geen afspraken maakt. ''Voor een paar euro koop ik dan ondergoed. Een vriendin draagt de panty en het slipje gaat om een paspop. Na een aantal dagen verstuur ik het en vang ik 150 euro.''

Telitas en Superphone waren onbereikbaar voor commentaar. SBS Broadcasting liet via een woordvoerder weten niets van deze praktijken van hun adverteerders te weten.