Eerste screenshot en info next-gen titel "The Outsider"

Frontier Developments Ltd. kondigde vandaag haar eerste titel aan voor de nieuwe generatie consoles, The Outsider, een actiegame. Frontier, dat bekend is van onder andere Elite, heeft jaren gewerkt aan technologieën die gebruikt zullen worden voor The Outsider. Het uitgangspunt is volgens de developer dat beeldschone graphics enkel het begin zijn voor next-gen games, maar dat een echte next-gen game er niet door gedefinieerd wordt. Om deze reden zal The Outsider onder andere een wereld bieden met de vrijheid die we ook al kenden in Elite.

The Outsider is een een high-tech thriller die zich afspeelt in een stad gebaseerd op het hedendaagse Washington D.C. Daarnaast zal je enkele belangrijke locaties kunnen bezoeken daarbuiten zoals het CIA hoofdkwartier in Langley (Virginia), de Andrews luchtmachtbasis en de Newport News haven. Als CIA agent zal de speler de beschikking hebben over een arsenaal aan wapens, technologie en tactieken.

In het begin van de game word je staatsvijand #1 in de ogen van het publiek en kun je zelf kiezen hoe verder te gaan: zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor het nemen van een gewelddadige wraak, de rollen omdraaien en gebruik maken van de organisaties die je op de hielen zitten of natuurlijk strijden om je onschuld te bewijzen.

Naast de aankondiging en de info heeft Frontier ook direct een screenshots vrijgegeven van de game. Een release datum is nog niet beschikbaar, wel is bekend dat de game zal verschijnen voor de Xbox 360 en PlayStation 3.