Nintendo onthult controller nieuwe console

speknek had ons via de de nieuws-submit het volgende herschreven bericht te melden:

Na een maandenlange hype in de gameswereld heeft Satoru Iwata, de president van Nintendo, tijdens de Tokyo Games Show de controller van hun nieuwe console getoond. De hype was mede zo groot geworden doordat Nintendo beloofde een revolutie te veroorzaken in de manier waarop de games bestuurd zouden worden. Dat lijken ze waar te maken, want de controller bleek heel anders dan de bijna honderd verschillende prototypes die de fans uitgedacht hadden.

De controller, die verdacht veel op een afstandsbediening lijkt, is vooral bedoeld om niet-gamers aan te sporen hem van de tafel te pakken en het ook eens te proberen. Intuïtiviteit is troef, want hij detecteert via verschillende sensoren waar op het scherm je de controller richt, in welke positie je hem houdt en zelfs hoe dichtbij of veraf je hem beweegt. De nieuwe besturingsmanier belooft vooral innovatie te leveren in het besturen van First Person Shooters, Real Time Strategy games, maar ook sportspellen door de controller heen en weer te zwiepen als een honkbalknuppel of golfstick.

Controller


Controller
De nieuwe controllers


Onderaan de controller zit een uitbreidingsmogelijkheid voor extra controllers, zoals een analoge stick zoals we die nu al kennen voor de andere consoles, die dan vast te houden zijn in de andere hand.

De Nintendo, die voorlopig de codenaam 'Revolution' heeft, zal waarschijnlijk in 2006 uitkomen.

Zie hier voor een filmpje over de nieuwe controller

-----------------
Voor meer game-nieuws zie games.fok.nl!