FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van donderdag 15 september 2005

Uitslagen UEFA Cup (15/09/2005)

Vanavond ging na de Champions League ook de UEFA Cup van start. Hierbij alle uitslagen van de eerste ronde.

Krylya Sovetov (Rus)AZ5-3
VfB Stuttgart (Dui)NK Domzale (Slo)2-0
CSKA Moscow (Rus)FC Midtjylland (Den)3-1
Zenit St. Petersburg (Rus)AEK Athene (Gri)0-0
Shakhtar Donetsk (Oek)Debrecen (Hun)4-1
Vitoria Setubal (Por)Sampdoria (Ita)1-1
Bayer Leverkusen (Dui)CSKA Sofia (Bul)0-1
Maccabi Petah Tikva (Isr)Partizan Belgrado (S&M)0-2
Teplice (Tsj)Espanyol (Spa)1-1
Viking (Noo)Austria Wien (Oos)1-0
Besiktas (Tur)Malmo FF (Zwe)0-1
Brann Bergen (Noo)Lokomotiv Moskou (Rus)1-2
FeyenoordRapid Boekarest (Roe)1-1
Stade Rennes (Fra)Osasuna (Spa)3-1
FC Basel (Zwi)Siroki Brijeg (Bos)5-0
Grasshoppers (Zwi)MyPa (Fin)1-1
Litex Lovech (Bul)Racing Genk (Bel)2-2
PAOK Saloniki (Gri)Metalurg Donetsk (Oek)1-1
Valerenga (Noo)Steaua Boekarest (Roe)0-3
Apoel Nicosia (Cyp)Hertha BSC (Dui)0-1
RC Lens (Fra)Groclin Grodzisk (Pol)1-1
Slavia Praag (Tsj)Cork City (Ier)2-0
Bröndby (Den)FC Zürich (Zwi)2-0
Rode Ster Belgrado (S&M)Sporting Braga (Por)0-0
AJ Auxerre (Fra)Levski Sofia (Bul)2-1
Germinal Beerschot (Bel)Olympique Marseille (Fra)0-0
Hamburger SV (Dui)FC Kopenhagen (Den)1-1
Tromso (Noo)Galatasaray (Tur)1-0
Dinamo Boekarest (Roe)Everton (Eng)5-1
Grazer AK (Oos)RC Strasbourg (Fra)0-2
Halmstad (Zwe)Sporting Lissabon (Por)1-2
Hibernian (Sch)Dnipro D'trovsk (Oek)0-0
AS Roma (Ita)Aris Saloniki (Gri)5-1
Middlesbrough (Eng)Xanthi Skoda (Gri)2-0
AS Monaco (Fra)Willem II2-0
FC Banik Ostrava (Tsj)SC Heerenveen2-0
Palermo (Ita)Anorthosis (Cyp)2-1
Bolton Wanderers (Eng)Lokomotiv Plovdiv (Bul)2-1
Sevilla (Spa)FSV Mainz 05 (Dui)0-0
Vitoria Guimaraes (Por)Wisla Krakow (Por)3-0

Debuut Rosberg in Japan?

Nico Rosberg zou dit seizoen nog wel eens kunnen debuteren in de Formule 1. Tijdens de Grand Prix van Japan zou de Fin een kans krijgen van het Williams team.

Nadat eerder deze week Nick Heidfeld geblesseerd raakte bij een verkeersongeluk, wordt er bij Williams gezocht naar een vervanger voor de resterende drie races. Het lijkt redelijk zeker dat Antonio Pizzonia tijdens zijn thuisrace in Brazilië een kans krijgt. Na de Grand Prix van Brazilië zal Rosberg misschien zijn debuut kunnen maken. De huidige leider in het GP2 kampioenschap liet onlangs een goede indruk achter in de F1 tests.

Williams liet weten: "Het is niet duidelijk hoe het precies met Nick gaat, daarom denk ik dat het nog niet nodig is om te speculeren wie er gaat rijden in Japan en China, aangezien we nog niet eens een coureur hebben vastgesteld voor de volgende race in Brazilië."

Verkrachter filmde zijn daad met GSM

Dader verkrachtingEen 23-jarige man die een 19-jarige vrouw verkrachtte en dat filmde met zijn mobieltje heeft veertien jaar celstraf gekregen in Engeland. Hij was van plan om de opgenomen beelden naar zijn vrienden door te sturen. Maar niet alleen zijn vrienden kregen te zien wat de man had gedaan; de man had het de aanklagers makkelijk gemaakt door de vrouw in het zicht van bewakingscamera's te verkrachten.

De dader had het slachtoffer leren kennen in een nachtclub. Ze waren op weg naar een taxi toen hij haar ineens tegen de muur duwde en haar probeerde te verkrachten. Zij trachtte hem tegen te houden maar hij sloeg haar bewusteloos. Daarna verkrachtte hij haar en gebruikte hij zijn mobiele telefoon om dat vast te leggen.

Niet veel later werd hij gestoord door een voorbijganger, waarop de dader zijn slachtoffer naar een andere plek sleepte en haar opnieuw een klap verkocht. Maar ook daar werd hij gestoord tijdens zijn daad. Hij vluchtte weg en liet zijn slachtoffer bewusteloos achter.

Volgens de rechter is de dader een gevaar voor alle vrouwen. De man heeft een tatoeage van een vrouw met een misvormd gezicht op zijn lichaam en het gebruikte geweld zou sadistisch zijn geweest. Tijdens de verkrachting had de dader de kaak van de vrouw op twee plekken gebroken. Bij het voorlezen van het vonnis vroeg de rechter zich dan ook af of de man er op uit was om het gezicht van de vrouw te vernietigen.

-
Calvobbes herschreef ons dit bericht en meldde het via de nieuws-submit.

Uitslagen UEFA Cup (15/09/2005)

SubheaderVandaag stonden de heenwedstrijden in de eerste ronde van de UEFA Cup op het programma. Voor Nederland nemen dit jaar AZ, Feyenoord, SC Heerenveen en Willem II deel aan het op een na belangrijkste Europese clubtoernooi.

AZ was het afgelopen seizoen dè sensatie in de UEFA Cup. Een plaats in de finale werd op het nippertje gemist. Nu krijgt de huidige koploper in de eredivisie nog een aardige kluif om de tweede ronde te halen, want AZ verloor met 5-3 van het Russische Krylia Sovetov Samara. In een doldwaze wedstrijd met wonderschone doelpunten liep AZ steeds achter de feiten aan. De nummer dertien van Rusland bleek over een aardig team te beschikken met beweeglijke aanvallers. Doelpunten van Vlaar, Perez en Van Galen boden geen soelaas voor de équipe van Louis van Gaal.

Feyenoord begon ook teleurstellend aan het toernooi. De ploeg van Erwin Koeman kwam in eigen huis niet verder dan een 1-1 gelijkspel tegen Rapid Boekarest. Dirk Kuijt zette Feyenoord voor rust nog op voorsprong, maar een penalty van Vasilache bracht de Roemenen langszij. De Rotterdammers speelden in een lege Kuip, als straf voor de ongeregeldheden van vorig seizoen tijdens de wedstrijd tegen Sporting Lissabon.

SC Heerenveen leed een nederlaag bij Banik Ostrava. De Friezen speelden ver onder hun normale niveau en verloren met 2-0 van de Tsjechische ploeg. Ostrava stichtte alleen gevaar uit corners en een hoekschop leverde dan ook de openingstreffer op. Vlak voor de pauze verdubbelde Ostrava de voorsprong dankzij een benutte strafschop. In de tweede helft kreeg Huntelaar nog een grote kans, maar hij kon de bal niet goed onder controle krijgen en miste.

Willem II werd tijdens de loting gekoppeld aan AS Monaco, één van de favorieten voor de eindzege. De Tricolores waren kansloos tegen de Monegasken, in 2004 nog verliezend Champions League finalist. Uiteindelijk hield Willem II de schade met 2-0 nog aardig beperkt. Dat kwam vooral door enkele goede reddingen van Moens en onnauwkeurigheid aan de kant van de Fransen.


Uitgebreide verslagen van de wedstrijden van de Nederlandse clubs vind je op de FOK! Voetbalmanager!

Uitslag AS Monaco - Willem II

Willem II heeft vanavond haar eerste wedstrijd in de UEFA Cup verloren. In Monaco had de ploeg weinig kans tegen de plaatselijke AS, het werd 2-0.

Bij Willem II ontbraken een hoop spelers, vooral verdedigers. Hierdoor moest trainer Robert Maaskant flink puzzelen om tot een opstelling te komen. Voor de wedstrijd had hij nog vertrouwen - "waarom zouden we niet kunnen stunten?" - maar in de wedstrijd kwam de Brabantse ploeg er weinig aan te pas. Maaskant wou de stijl van Willem II niet veranderen en begon met drie spitsen. Dit leidde echter niet tot kansen.

AS Monaco kwam in de 24ste minuut op voorsprong door een goal van Kapo, hij scoorde via de rebound nadat Moens een schot van Adebayor had gekeerd. Vlak na rust verdubbelde Adebayor de voorsprong met een kopbal. Hierna werd het eigenlijk nooit meer spannend; Monaco speelde de wedstrijd simpel uit en boekte een makkelijke overwinning, die stukken hoger uit had kunnen pakken als Moens geen goede wedstrijd had gekeept en de Fransen minder nonchalant met hun kansen waren omgesprongen

AS Monaco - Willem II
24' Kapo
47' Adebayor

Opstellingen

AS Monaco: Warmuz, Evra, Modesto, Maicon, Squillaci, Bernardi, Sorlin, Kapo, Meriem (Maoulida '75), Zikos, Adebayor (Gigliotti '71).
Willem II: Moens, Wau, Kreek, Victoria, Reuser, Caluwé, Smit (Delanoy '25), Augustien, Ceesay (Denissen '85), Dembele (Kolsi '89, Bobson.

Uitslag Banik Ostrava - SC Heerenveen

SC Heerenveen heeft zijn heenwedstrijd in de UEFA Cup met 2-0 verloren van Banik Ostrava. De Tsjechische équipe won in eigen huis met 2-0 van de dolende Friese ploeg, die toch al een moeilijke seizoensstart doormaakt.

De ontmoeting tussen Banik Ostrava en SC Heerenveen was er één tussen twee ploegen die zwak zijn gestart in de nationale competities. Vooral voor Banik Ostrava is dat een hard gelag. In 2004 was de ploeg nog kampioen van Tsjechië en stond het op de drempel van de Champions League. Vorig seizoen werd echter al de dalende lijn ingezet en kwalificeerde de ploeg zich enkel voor de UEFA Cup door de beker te winnen.

Gertjan Verbeek moest even puzzelen om tot een opstelling te komen, want Georgios Samaras kon niet starten wegens een bovenbeenblessure. Pranjic verving de Griek in de aanval. De wedstrijd begon wat kabbelend, zonder dat beide partijen in scoringsposities kwamen. De eerste uitgespeelde kans was voor SC Heerenveen. Pranjic schoot van dichtbij op keeper Raska, waarna de Tsjechische doelman opnieuw redde na een inzet van Bruggink. Naarmate de eerste helft vorderde werd Ostrava gevaarlijker. De Friezen kwamen niet uit de verdrukking en vooral via hoekschoppen creëerde de Tsjechische ploeg veel kansen. Het was dan ook geen verrassing dat juist een corner de 1-0 voor de thuisploeg opleverde. Klimpl sloeg toe nadat Heerenveen de bal maar niet kon wegwerken.

Na de openingstreffer kwam Heerenveen totaal niet meer in het spel voor tijdens de eerste helft. Er werd vaak onnodig balverlies geleden en slechts een aantal spelers haalde zijn gebruikelijke niveau. Zelfs de ervaren Paul Bosvelt bracht geen lijn in het spel van zijn ploeg. Bij het scheiden van de markt voor rust verdubbelde Ostrava de score. Magera benutte een strafschop nadat Bakkati in de fout ging door Metelka een licht duwtje te geven.

Vlak na de pauze kreeg Heerenveen een uitstekende mogelijkheid op de aansluitingstreffer. Hansson stond vrij na een corner van Yildirim, maar de kopbal van de Zweed werd gekeerd door Raska. Huntelaar kwam vervolgens net te laat voor de rebound. De kans voor Heerenveen bleek het startsein voor beter voetbal aan de kant van de Friezen, al kroop Ostrava wel erg in zijn schulp, hopend op een snelle uitbraak. Na zestig minuten dacht Huntelaar te hebben gescoord, maar de spits stond in buitenspelpositie. Een kwartier later stond Huntelaar in kansrijke positie niet buitenspel, maar kon hij de bal niet onder controle krijgen en schoot recht op de keeper.

In het laatste kwartier trok Ostrava zich steeds verder terug en verontruste het de defensie van Heerenveen geen enkele maal. De ploeg van Verbeek vond echter geen antwoord op het verdedigende werk van de Tsjechen. Zelfs de vrije trappen van Ugur Yildirim stichtten onvoldoende gevaar. Ook het inbrengen van Samaras kon de Friezen geen redding brengen. Heerenveen was alleen tijdens het tweede gedeelte van de eerste helft de onderliggende partij, maar in die periode werden wel dure tegentreffers geleden.


Karakteristiek:

Banik Ostrava – SC Heerenveen 2-0
29. Klimpl 1-0
45. Magera (penalty) 2-0

Scheidsrechter: Ivanov (Rus)
Gele kaarten: Papadopoulos, Hoffmann, Raska (Banik Ostrava)


Opstellingen:

Banik Ostrava: Raska; Hoffmann, Klimpl, Cizek, Besta; Bystron, Rajtotal, Metelka
( 54. Coupek), Magera; Papadopoulos ( 83. Stanek), Zeher ( 63. Sloncik).

SC Heerenveen: Waterman; Hansson, Seip, J. Drost, Bakkati; Breuer, Bosvelt ( 83. Samaras), Bruggink ( 70. Steur); Yildirim, Huntelaar, Pranjic.

Politieauto over de kop tijdens achtervolging

Een agent die vanavond trachtte een auto die voor hem reed aan te houden, was zo enthousiast dat hij over de kop vloog. De man stuurde de verkeerde kant op, sloeg om en geraakte in de berm.

Het voorval gebeurde op de Europalaan ter hoogte van de Efteling in Kaatsheuvel. De man wilde de andere auto passeren, maar deed dit niet helemaal correct en kon vervolgens zijn fout niet meer corrigeren. Na het ongeluk kon hij, samen met de hond die ook in de auto zat, ongedeerd uit de auto kruipen.



Foto met dank aan Basje!

Recordstraf voor loverboy

Icoon misdaad nieuws De rechtbank in Den Bosch heeft een Marokkaanse loverboy uit Eindhoven veroordeeld tot vier jaar celstraf. Voor zover bekend is dit de hoogste straf ooit die de rechtbank in een loverboy-zaak heeft opgelegd. Doorgaans krijgen loverboys tot maximaal twee jaar cel.

De opgelegde straf is conform de eis van het Openbaar Ministerie, die zeer content met het vonnis was. "Die straf heeft waarschijnlijk ook met zijn proceshouding te maken. Deze man zag echt niet in wat hij fout heeft gedaan", aldus zaaksofficier mr. J. van Vreeswijk.

De 29-jarige man dwong een geadopteerd Colombiaans meisje in 2002 en 2003 in een seksclub in Woensel te werken. Ze was toen nog zeventien. Volgens de rechter heeft de man haar ook mishandeld en van haar vrijheid beroofd. Daarvoor had de veroordeelde zes jaar celstraf kunnen krijgen.

De officier van justitie betitelde de Marokkaanse Eindhovenaar in zijn pleidooi als 'een roofdier'. "Hard maar waar", zo zei hij. Zelf beweert de veroordeelde dat het meisje zijn vriendin was en dat hij van haar hield. Toch sloegen aan het eind van de zitting de stoppen bij hem door. Hij zei kwaad: "Het was een hoertje en het blijft een hoertje."

Huurmoordenaar aangeklaagd door boze klant

kayzie had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon opmerkelijk nieuwsEen Japanse vrouw is naar de politie gestapt om een man aan te geven wegens oplichting. Dit omdat hij een klus, waarvoor de vrouw hem betaalde, na zeven maanden nog steeds niet heeft uitgevoerd. Daarop werd de vrouw vervolgens echter zelf in de boeien geslagen: het bleek namelijk om een huurmoordenaar te gaan. Nu mag de vrouw zich voor de rechter verantwoorden voor poging tot moord.

De vrouw zocht in januari het internet af naar een huurmoordenaar, die de zwangere eega van haar minnaar uit de weg moest ruimen. En met succes: ze vond iemand die, tegen een vergoeding van 116.000 euro, met chemische middelen de klus wel wilde klaren. Het beoogde slachtoffer bleek zeven maanden later echter nog steeds springlevend te zijn, waarop de vrouw besloot de politie in te schakelen.

Een schrale troost voor de vrouw is dat de politie wel onderzoek doet naar de vraag of de man überhaupt wel geprobeerd heeft om te doen waarvoor hij door de vrouw betaald is.

Dr. Phil roept op tot boycot van Aruba

BloodRayne had ons via de nieuws-submit te melden:

Dr. Phil heeft vandaag in zijn televisieprogramma opgeroepen tot een Amerikaanse boycot van Aruba. Hij deed dit in een aflevering die was gewijd aan de verdwijning van de Amerikaanse Natalee Holloway. De tv-psycholoog deed zijn oproep zodat de Arubanen "via de portemonnee" kunnen voelen dat er meer gedaan moet worden om de verdwijning van de studente op te lossen. In de uitzending noemde de moeder van Natalee Holloway, die te gast was, Nederland onder meer een land "vol met drugs en hoeren".

"We (Amerikanen, red.) moeten zeggen dat dit niet goed is. We moeten deze mensen vertellen: 'We zullen nooit meer voet op Aruba zetten als er niet wordt gedaan wat gedaan moet worden voor deze jonge vrouw. Jullie moeten dat gewoon begrijpen. Jullie moeten weten dat er hier 270 miljoen mensen zijn die gaan vergeten dat jullie bestaan als een vakantiebestemming. Als jullie Amerikanen niet gaan behandelen met waardigheid en respect, dan gaan jullie ze helemaal niet behandelen'", zo sprak Dr. Phil, die tegenwoordig een grote invloed lijkt te hebben op veel Amerikanen, dreigende taal.

Natalee Holloway wordt al ruim drie maanden vermist nadat ze op Aruba spoorloos verdween. In de afgelopen maanden werden grote zoekacties, onder meer met Nederlandse F16's, gehouden en werden drie verdachten, onder wie de Nederlander Joran van der Sloot, aangehouden. Deze kwamen twee weken terug echter alledrie vrij. Sindsdien lijkt het onderzoek weinig vooruitgang meer te boeken.

Overigens wordt er inmiddels ook op het forum van de site van Dr. Phil druk gediscussieerd over de aflevering.


Dr. Phil: "Boycot Aruba"

Uitslag Feyenoord - Rapid Boekarest

Feyenoord heeft zijn eerste wedstrijd in de UEFA Cup gelijkgespeeld. Zonder publiek kwamen de Rotterdammers niet verder dan een 1-1 gelijkspel tegen Rapid Boekarest.

Feyenoord moest de wedstrijd tegen Rapid Boekarest spelen in een lege Kuip, dit naar aanleiding van het vuurwerkincident in de wedstrijd vorig seizoen tegen Sporting Lissabon. Vooraf zei trainer Erwin Koeman dat hij er tegenop zag om te spelen zonder het Rotterdamse legioen. Feyenoord begon met dezelfde basisopstelling als in de 3-0 gewonnen competitiewedstrijd tegen NEC, afgelopen zondag. De herstelde Shinji Ono keerde nog niet terug in de selectie. Koeman selecteerde wel Jonathan de Guzman en de Nigeriaan John Owoeri.

Beide clubs begonnen rustig aan de wedstrijd en zochten geduldig naar een opening. De taak van Rapid was duidelijk, proberen de schade beperkt te houden. Voor Feyenoord was het belangrijk dat er geen uitdoelpunt gescoord zou worden. In de tiende minuut was Dirk Kuijt dicht bij de openingstreffer, maar hij zag zijn schot gekeerd worden door doelman Coman. In het verdere verloop was Feyenoord beter en had het meeste balbezit, maar in een erg hoog tempo werd er niet gespeeld. Hierdoor kwamen de Roemenen niet in grote moeilijkheden.

Na een half uur spelen begon Rapid wat meer in de wedstrijd te komen en speelde geregeld op de Rotterdamse helft. Maldarasanu was dicht bij een treffer, maar hij zag zijn schot naast gaan. Vijf minuten voor rust kwam Feyenoord op een 1-0 voorsprong. Aanvoerder Kuijt wist zijn tweede kans wel te verzilveren en verschalkte de uitkomende keeper Coman met een mooie lob. De Katwijker was een minuut later dicht bij zijn tweede treffer, maar hij schoot rakelings naast. Met een 1-0 voorsprong zocht Feyenoord tevreden de kleedkamers op.

Ook aan het begin van de tweede helft was hetzelfde spelbeeld zichtbaar. Feyenoord was op zoek naar meer doelpunten en Rapid loerde op de counter. Feyenoord kwam in de tweede helft geregeld door de defensie van Rapid, maar echt uitgespeelde kansen werden er niet gecreëerd door de stadionclub. Vooral Pardo en Kuijt misten het nodige geluk in de passing en afronding. In de zeventigste minuut was het Kalou die dicht bij een doelpunt was, maar zijn vrije trap werd makkelijk gekeerd.

Kort later was het Greene die knullig een penalty veroorzaakte. De verdediger gleed uit in het eigen strafschopgebied en raakte expres de bal. De penalty werd benut door invaller Vasilache: 1-1, een enorme tegenvaller. Vervolgens lukte het Feyenoord niet meer om de belangrijke 2-1 te maken, kansen waren er na de gelijkmaker nauwelijks. Een tegenvallend resultaat voor de Rotterdammers, want eigenlijk had het deze wedstrijd moeten winnen. In de return in Boekarest moet Feyenoord winnen of gelijk spelen (geen 0-0), een lastige klus.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Feyenoord – Rapid Boekarest 1-1
40' Kuijt 1-0
75' Vasilache 1-1 (penalty)

Arbiter: Hrinak (Slowakije).
Toeschouwers: 0.
Geel: Greene, Pardo (Feyenoord), Rada, Vasilache (Rapid Boekarest).

Opstellingen:

Feyenoord: Lodewijks, Östlund, Greene, Bahia, Bosschaart, Ghaly, Paauwe, Pardo (Owoeri/85'), Boussaboun (Castelen/67'), Kuijt, Kalou.

Rapid Boekarest: Coman, M.Constantin, Rada, Maftei, N.Constantin, Badoi, Ilyes, Maldarasanu, Karamyan (Perja/83'), Buga (Dica/88'), Niculae (Vasilache/69').
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Hond schiet baasje neer met jachtgeweer

Slapend_Nederland, ShiftyX, MrManiak en Bakkioli hadden ons via de nieuws-submit te melden:

In Bulgarije heeft een jachthond tijdens de jacht zijn baasje neergeschoten. De hond weigerde om de geschoten eend los te laten. De jager werd kwaad en begon de hond te slaan met zijn geweer. Op één of andere manier raakte de hond met zijn poten de trekker en ging het geweer af, waarbij hij zijn baasje met een schot hagel raakte.

De lokale media meldden niets over de verwondingen van de jager, wel heeft de hond een pijnlijke poot opgelopen.

Bennati wint in Polen, Paolini nogmaals tweede

Daniele Bennati heeft zijn tweede sprintzege in de Ronde van Polen geboekt. De 24-jarige Italiaan was dinsdag ook al de rapste. Luca Paolini eindigde voor de vierde keer in successie als tweede en blijft leider.

De Ronde van Polen is tot op heden nog geen aanwinst voor de ProTour gebleken. De gemiddelde snelheden liggen erg laag en het koersverloop was in de eerste vier dagen voorspelbaar. Ook vandaag vormde zich aan het begin van de rit een duo leiders (dit keer Marco Serpellini en Iker Flores) dat aanvankelijk een grote voorsprong bij elkaar fietste, maar bij het ingaan van de plaatselijke rondes weer werd ingerekend. Opnieuw werkten Quick Step en Intel-Action goed samen in het peloton zodat een massasprint onafwendbaar was. Dit keer was Bennati met overmacht de rapste. Paolini werd tweede en blijft leider. Angelo Furlan en Baden Cooke legden beslag op de plaatsen drie en vier.

Morgen doemen de eerste heuvels op in de Ronde van Polen. Vooral het tweede gedeelte van de rit is erg lastig, zodat in het klassement alvast het kaf van het koren wordt gescheiden. Daniele Bennati kan door zijn tweede zege alvast worden uitgeroepen tot beste sprinter van de ronde, want vandaag was de laatste vlakke etappe. De Italiaan was in augustus nog op dreef in de Ronde van Duitsland, waarin hij driemaal het zegegebaar maakte.

SEGA werkt met Bizarre Creations aan next-gen game

SEGA heeft vandaag aangekondigd dat ze samen met de ontwikkelaar van onder meer Project Gotham Racing 3, Bizarre Creations, werken aan een next-gen franchise. In welke categorie de franchise zal vallen en op welke console de game uit zal gaan komen is nog onbekend.

Bizarre Creations is niet de eerste ontwikkelaar die sinds kort met SEGA werkt aan een nieuwe franchise of game. Onder meer Silicon Knights, Petroglyph, Secret Level, Pseudo Interactive, Sports Interactive en Monolith gingen de ontwikkelaar al voor. Ook heeft SEGA een tijdje terug nog de ontwikkelaar van de Total War-games opgekocht. Al met al lijken de nieuwe games zich te richten op de westerse markt en niet op de Japanse markt.



Vadermoord na weigering koop Ferrari

Een Belgische zoon heeft vannacht zijn vader gedood door hem de keel door te snijden omdat hij geen Ferrari voor hem wilde kopen. Dat motief heeft de 26-jarige jongeman zelf gegeven bij zijn ondervraging.

De zoon, Lieven B., wachtte zijn 55-jarige vader Omer -een huisarts te Maldegem- op in zijn huispraktijk en stak met een dolk toe toen zijn vader weigerde de dure auto aan te schaffen. De zoon was labiel, nam medicatie en woonde nog bij zijn ouders.

Gevaar
Sarah, een Belgische vzw rond psychiatrie en samenleving, heeft zich onmiddellijk op het incident gestort. Ze waarschuwt naar aanleiding van de vadermoord voor het verband tussen psychiatrische medicatie, geweldpleging, moord en/of zelfmoord. ''Als het klopt dat de jongeman in psychiatrische behandeling was en psychiatrische medicatie kreeg, is dit het zoveelste drama in een lange reeks'', aldus de vzw (vereniging zonder winstoogmerk).

''De ongeziene promotie voor deze gevaarlijke middelen, waarvan de therapeutische resultatenbalans erg mager uitvalt en slechts in zeldzame gevallen personen echt helpt, moet een halt worden toegeroepen. Wij pleiten voor minder medicatie en meer meditatie en roepen op tot bezinning over zingeving en een positieve uitbouw van onze samenleving'', zo besluit de vereniging.

Jouw vragen beantwoord...

...door iemand die normaal dingen schrijft voor Porno Sites. Op de site staan zes leuke vragen, namelijk:

1) How do I become a nun and follow Jesus?
2) Where can I buy gardening tools that don't rust?
3) My mother in law has invited me for dinner. Should I offer to bring wine, or dessert?
4) I have a friend who is disabled. He makes "cripple jokes". Is he sick?
5) I am thinking of getting a guard dog. What breeds should I consider?
6) Where can i find the best free porn on the Internet?

Goud voor Brothers in Arms: Earned in Blood

Ubisoft heeft onlangs aangekondigd dat Brothers In Arms: Earned in Blood de gouden status heeft bereikt. De game is dus klaar voor produktie. Dit deel zal hetzelfde spelen als de vorige Brothers in Arms-game, maar dan met de nodige vernieuwingen en verbeteringen. Er zal een nieuwe singleplayer-campaign komen, nieuwe multiplayermissies en zelfs een cooperatieve mode, plus nieuwe wapens en voertuigen. Het spel wordt op 6 oktober in de winkels verwacht.



Voor de dames

We krijgen wel eens het verwijt dat we ons teveel op het mannelijke deel van Fok! richten. Maar wij zijn ook de beroerdste niet, dus speciaal voor alle vrouwen:

Zin in een gezellig avondje met al je vriendinnen? Maar je weet niets leuks om te doen? Gelukkig voor jullie kunnen jullie altijd nog gaan paaldansen. A Pole Lot of Fun is designed to bring the fun and the fantasy of pole dancing into your living room. We bring the pole, you bring the friends and together we create a magical night of fun, laughter, and support. Klinkt toch fantastisch?

Naast al het vrouwelijk schoon is er natuurlijk ook wel mannelijk schoon te vinden op het Internet. Of je er echt vrolijk van wordt, is natuurlijk een tweede.... Dus dames, veel plezier!

'Zet aanklagers parkmoordzaak vast'

De advocaten van de in de Schiedamse parkmoordzaak ten onrechte tot 18 jaar celstraf en tbs veroordeelde Kees B., willen dat officier van Justitie Bernadette Edelhauser en advocaat-generaal Mariëtte Renckens onmiddellijk worden opgepakt en vastgezet wegens het achterhouden van bewijsmateriaal. Volgens advocaat Gerard Spong hebben de twee doelbewust geprobeerd de verdediging te belemmeren door belangrijke en voor B. ontlastende informatie achter te houden.

Spong komt met zijn arrestatie-eis nadat minister Piet Hein Donner vandaag de inhoud van drie gespreksverslagen tussen medewerkers van het Openbaar Ministerie (OM) en het Nederlands Forensisch Instituut (NFI) van begin 2002 openbaarde. De twee raadsheren van B. zijn verbijsterd dat daarin volgens hen twijfel over de schuld van B. aan de moord ''onomwonden en met grote stelligheid'' tot uitdrukking is gebracht. Ook staat er volgens Spong in de verslagen te lezen ''dat de rapportage zodanig moest worden opgemaakt dat voorkomen moest worden dat de verdediging daarmee voordeel zou kunnen behalen''.

Of Justitie de twee vrouwelijke aanklagers ook daadwerkelijk zal arresteren is niet bekend. Dat zou volgens Spong wél moeten omdat de twee zich schuldig hebben gemaakt aan een ernstig misdrijf: ''Ze hebben als ambtenaar zaken verduisterd die het bewijs of de overtuiging van de rechter kunnen raken. Daarop staat 4,5 jaar gevangenisstraf.''

Minister Donner verdedigt zich momenteel in een Kamerdebat over felle kritiek van Tweede Kamerpartijen op de justitiële blunders in de moordzaak op Nienke Kleiss.

'Bush komt met grootste hulpprogramma ooit'

George W. Bush zal aankomende nacht een televisierede houden waarin hij waarschijnlijk het grootste hulpprogramma in de Amerikaanse geschiedenis gaat aankondigen. The Washington Post meldt dat de Amerikaanse president 200 miljard dollar wil uittrekken voor de wederopbouw van de door orkaan Katrina getroffen gebieden.

Bush kreeg de afgelopen weken een hoop kritiek te verduren omdat hij te weinig aandacht zou besteden aan de orkaan en zijn gevolgen en lijkt hier nu voor gezwicht te zijn. Behalve de herbouw van gebouwen, wegen en bruggen is het hoge bedrag ook bestemd voor financiële bijstand voor de slachtoffers. Dit zijn bijvoorbeeld tegemoetkomingen wegens werkloosheid en compensatie voor ziektekosten voor onverzekerden.

Bush spreekt vannacht rond 3 uur Nederlandse tijd en zal waarschijnlijk geen concrete bedragen noemen; The Washington Post zegt echter bronnen te hebben die over 200 miljard dollar spreken. Dit is meer geld dan de VS de afgelopen jaren uitgaven aan de oorlog in en de wederopbouw van Irak.

Uitslag Krylia Sovetov - AZ


AZ heeft de heenwedstrijd in de eerste ronde van de strijd om de UEFA Cup verloren. In Samara werd het in een onwaarschijnlijke wedstrijd tegen Krylia Sovetov 5-3.

Bij AZ maakte Gretar Steinsson zijn debuut als rechtsback bij AZ. Ook Ron Vlaar maakt zijn rentree in de basis na een blessure, waardoor Demy de Zeeuw hierdoor plaats op de bank moest nemen.

In de 12e minuut van de wedstrijd komen de Russen op een 1-0 voorsprong nadat de Braziliaan Leilton via een combinatie met Adamu doelman Timmer vrij eenvoudig kon omspelen. Vijf minuten later kwam AZ weer op gelijke hoogte doordat Vlaar vanaf een meter of 30 keihard met de buitenkant van de wreef schoot.

Op slag van rust raken de Alkmaarders weer op achterstand nadat Vlaar bij een pass van Bulgya uitgleed waardoor Adamo Timmer vrij eenvoudig wist te passeren.

In de tweede helft, waarin beter werd gespeeld als de eerste, bouwden de Russen hun voorsprong in de 49e minuut uit tot 3-1 nadat Kouba raak kopte na een hoekschop. Zeven minuten later bracht Perez het verschil weer op een goal nadat hij met een onwaarschijnlijke trap wist te scoren.

Even daarna leek het erop dat Perez voor de gelijkmaker ging nadat hij bij een aanval zes spelers wist te passeren, maar dat leverde uiteindelijk niets op. Het leed voor de Alkmaarders werd in de 63e minuut vergroot nadat Husin in de rebound met een prachtige omhaal de 4-2 wist te maken.

Lange tijd leek het erop dat dit ook de eindstand werd. In de 72e minuut van de wedstrijd werd een doelpunt van Sektioui afgekeurd wegens een overtreding in het 16-meter gebied. Vijf minuten later was Sektioui wederom dicht bij de 4-3, maar keeper Lobos wist de bal met zijn vingertoppen uit zijn doel te houden.

In de 85e minuut van de wedstrijd werd het alsnog 4-3, nadat Barry van Galen na fantastich aangeven van Arveladze wist te scoren. Maar het werd nog gekker. Nadat de Alkmaarders zich al hadden neergelegd bij de 4-3, scoorde Bodor met een verwoestend schot de 5-3 binnen, waardoor de Alkmaarders in de return hard aan de bak zullen moeten.

Krylia Sovetov – AZ 5-3
12' Leilton 1-0
17' Vlaar 1-1
45' Adamu 2-1
49' Kouba 3-1
56' Perez 3-2
63' Husin 4-2
85' van Galen 4-3
90' Bodor 5-3

Geel: Steinsson (AZ)

Scheidsrechter : Briakos (Gri)

Opstelling AZ :

Timmer, Steinsson, Vlaar (72. De Zeeuw), Opdam, De Cler, Landzaat, Sektioui (79. Medunjanin), Schaars (72. Buskermolen) , Arveladze, Van Galen, Perez

Sörensen wint in Avila

Nicki Sörensen heeft de achttiende etappe in de Ronde van Spanje gewonnen. Na een boeiende rit van Avila naar Avila klopte de Deen Pascual Rodriguez in de sprint. Roberto Heras blijft de drager van de amarillo leiderstrui.

De coureurs kregen vandaag voor het laatst te maken met serieuze cols op weg naar Avila, een aankomstplaats die altijd spektal belooft. Op voorhand leek het geen rit waarin het klassement overhoop zou worden gegooid; daarvoor lag de laatste beklimming – de Navalmoral - te ver van de finish en waren de vijf cols ook niet steil genoeg. Het leek een ideale rit voor vluchters of mannen die wat verder stonden in het klassement: een beetje het type Bettini. De krekel zelf kwam echter niet meer aan de start, zodat nog maar 133 renners rond het middaguur begonnen aan het achttiende hoofdstuk van deze Vuelta.

Gilberto Simoni en Staf Scheirlinckx kozen al na één kilometer voor het avontuur, maar konden niet lang weg blijven. Na twaalf kilometer ontstond er een omvangrijke kopgroep van zestien man die al snel de ruimte kreeg van de grote groep. Bekende namen bij de vluchters waren Oscar Pereiro, Pablo Lastras, Eladio Jimenez, Vicente Garcia Acosta en Miguel Angel Martin Perdiguero. Op het moment dat de voorsprong van het zestiental twee minuten bedroeg, probeerde Jimmy Casper in z’n eentje de kloof met de leiders te dichten. Zo’n zeventig kilometer lang zou de Franse sprinter zwemmen tussen de vluchters en het peloton voordat hij het nutteloze inzag van zijn poging en zich liet terugzakken.

In het peloton was het alleen Liberty Seguros dat een beetje het tempo onderhield, zodat het al snel duidelijk was dat de winnaar vooraan zat. Voorin werd de kopgroep uit elkaar geslagen op de laatste beklimmingen: de Serranillos en Navalmoral. Op de top van de Navalmoral passeerde Javier Pascual Rodriguez als eerste, voor Nicki Sörensen en Garcia-Acosta. Zij volgden echter al op meer dan twintig seconden. In het uitgedunde peloton werd er niet echt aangevallen op de laatste serieuze col van deze Vuelta. Mancebo plaatste wel wat versnellingen, maar Heras had genoeg mannen om zich heen.

Bleef over de strijd om de ritzege. Sörensen daalde zeer snel en achterhaalde Pascual Rodriguez. Twee kilometer voor de finish kwam ook Garcia-Acosta vooraan postvatten na een indrukwekkende achtervolging. In het idyllische Avila (kasseitjes met een kasteel op de achtergrond) draaide het uit op een strijd tussen drie stervende zwanen. Uiteindelijk werd het een sprintje tussen Pascual Rodriguez en Sörensen, waarin de Deen met overmacht de snelste was. Het is voor de 30-jarige renner van CSC waarschijnlijk zijn mooiste zege. In 2003 won hij het Deens kampioenschap op de weg. In de straten van Avila plaatste Mancebo nog een venijnige aanval die hem wat seconden tijdwinst opleverde.

Morgen is er een zeer vlakke rit en lijkt een massasprint realistisch. Op weg naar Alcobendas moet maar 142 kilometer worden afgelegd met slechts twee heuveltjes. Die zijn echter wel aan het begin van de rit gesitueerd, zodat de troepen van Petacchi het makkelijk kunnen laten aansturen op een massaspurt. De vraag is alleen hoeveel hulp ze daarbij krijgen van andere ploegen, want menig rappe man is al naar huis.

Uitslag 18e etappe Avila – Avila- 197 kilometer:

Positie:Coureur:Land:Ploeg:Tijd:
1.N. SörensenDENCSC5.05.34
2.J. Pascual RodriguezSPACOM0’00''
3.V. Garcia-AcostaSPAIBA0'22''
4.D. NardelloITATMO1'06''
5.O. PereiroSPAPHO1'06'’

Klassement na achttien etappes:

Positie:Coureur:Land:Ploeg:Tijd:
1.R. HerasSPALIB74.30.48
2.D. MenchovRUSRAB4'30''
3.C. SastreSPACSC4'50''
4.F. ManceboSPAIBA5'48''
5.C. Garcia QuesadaSPACOM6'22''

Landzaat kan spelen tegen Ajax

Denny Landzaat, aanvoerder van AZ, kan komend weekend meedoen in de confrontatie tegen Ajax in de Alkmaarder Hout. De middenvelder heeft van de KNVB uitstel gekregen om te reageren op het schikkingsvoorstel van vier wedstrijden schorsing.

De Alkmaarders kregen uitstel omdat de spelers, de directie en de technische staf in Rusland verblijven voor het UEFA Cup duel met Krylya Sovetov Samara. De aanklager betaald voetbal van de KNVB deed Landzaat het schikkingsvoorstel van vier wedstrijden naar aanleiding van een overtreding in het duel met Vitesse op 27 augustus op Gill Swerts.

Hans Teeuwen stopt met maken cabaret

RiFF had ons via de nieuws-submit te melden:

Hans Teeuwen zal de komende jaren geen nieuw cabaretprogramma maken, zo zegt hij in een interview met Volkskrant Magazine. Dat hij nooit meer op het podium zal staan, sluit hij niet uit, maar op dit moment is hij er "gewoon even klaar mee."

"Ik heb tien jaar cabaret gedaan, vijf programma's gemaakt die eigenlijk allemaal wel succesvol waren, er is veel gelachen, ik heb veel applaus gekregen, maar als ik eraan terugdenk, is het eerste dat me te binnen schiet toch die ongelooflijke vermoeidheid. Een cabaretprogramma moet je, zeker als je het goed wilt krijgen, toch minstens honderd keer spelen. Daar ben je dus wel anderhalf jaar zoet mee", aldus Teeuwen.

De 38-jarige Teeuwen maakte in 1994 zijn eerste soloprogramma, 'Hard & Zielig'. In de jaren daarna groeide hij met zijn grove humor in de voorstellingen 'Met Een Breierdeck', 'Trui' en 'Dat dan weer wel' uit tot één van de populairste, meestbesproken en succesvolste cabaretiers van Nederland. Veel mensen kunnen anekdotes van de in Budel (Noord-Brabant) geboren Teeuwen volledig naspelen.

In april 2004 voerde Teeuwen voor de laatste keer zijn laatste voorstelling, 'Industry Of Love', op; een show die door veel mensen iets kritischer werd ontvangen. En nu is de koek blijkbaar op. Teeuwen gaat zich toeleggen op het maken van films; over twee weken debuteert hij met de film 'Masterclass' als filmregisseur op het Nederlands filmfestival.

"Als je het me nu vraagt, dan vind ik filmen leuker en haal ik daar veel meer plezier en voldoening uit dan uit weer een nieuw cabaretprogramma. Cabaret is toch eentonig. In film zit meer variatie. Er gebeurt meer", zo zegt Teeuwen.


Hans Teeuwen

Televisiezenders uit de ether

Mensen die via een antenne naar de publieke televisiezenders kijken, krijgen volgend jaar sneeuw op hun scherm. De etheruitzendingen worden namelijk gestaakt. Dat heeft het ministerie van Economische zaken besloten. Volgende week wordt de Tweede Kamer hierover schriftelijk geïnformeerd. Ongeveer 77.000 huishoudens maken gebruik van de ether om televisie te kijken zoals op de camping of de boot.

Nederland 1, 2 en 3 zijn de enige zenders die nu nog via de ether uitzenden. Dit kost jaarlijks elf miljoen euro. Volgens het ministerie zullen de mensen die nu via de ether kijken niet in de steek worden gelaten. Hoe het departement ze wil helpen, is echter niet bekend gemaakt.

De meeste Nederlandse huishoudens kijken tv via de kabel, schotelantenne of Digitenne.


Truckchauffeur vergif rijdt op brakke banden

In Duitsland heeft de politie vandaag een vrachtwagenchauffeur flink bekeurd toen bleek dat hij met twee slechte banden reed. De man vervoerde twintig ton van het vergif cyaankali en als hij een klapband zou hebben gehad, waren volgens de politie de gevolgen verschrikkelijk geweest.

De Tsjechische chauffeur liep tegen de lamp tijdens een controle bij de plaats Amberg. In één van zijn banden zat een scheur van acht centimeter, van een ander was het profiel volledig afgesleten. Hij moest beide banden direct verwisselen en mocht daarna, met een forse geldboete op zak, doorrijden.

Ono niet bij selectie; Owoeri en Guzman wel

Feyenoord-speler Shinji Ono zal vanavond ontbreken in het UEFA Cup-duel tegen Rapid Boekarest. Volgens trainer Erwin Koeman is de Japanner nog niet fit genoeg, wat ook de rede is dat hij niet bij de selectie zit.


Jonathan de Guzman en John Owoeri zijn wel geselecteerd voor deze wedstrijd. Donderdag zal er echter nog één speler afvallen, zodat er nog achttien voetballers overblijven. Tim Vincken en Alfred Schreuder zullen ook niet in actie komen vanwege blessures aan respectievelijk de hamstring en de achillespees.

Ondanks het feit dat Ono de afgelopen week voluit heeft meegetraind en maandag bijna de hele wedstrijd met Jong Feyenoord speelde, zal hij vanavond dus niet meedoen. "De wedstrijd tegen Rapid is geen wedstrijd voor niet-fitte spelers.[/i], zegt trainer Koeman. "Rapid heeft een ploeg met spelers die met het mes tussen de tanden spelen, vandaar dat ik heb besloten hem er nog buiten te houden. Maar Shinji komt eraan, dat mag duidelijk zijn."

Phonak haalt Santos Gonzalez uit de Vuelta

Santos Gonzalez is vandaag niet meer van start gegaan in de Vuelta. Phonak legde de Spaanse renner een rijverbod op, nadat hij een gezondheidstest niet doorstond.

De huidige nummer acht uit het klassement liet bij een test van zijn eigen ploeg "voor bepaalde parameters hogere waarden optekenen dan toegestaan door de UCI", zegt teammanager John Lelangue. Santos Gonzalez is door zijn werkgever voorlopig op non-actief gezet.

Niet alleen de Phonak-renner vertrok vandaag niet naar Avila, ook Paolo Bettini (Quick Step) hield de Spaanse ronde voor gezien. De winnaar van de zestiende etappe gaat zich nu voorbereiden op het WK in Madrid. Guido Trenti (Quick Step), Matteo Tossato (Fassa Bortolo) en Anthony Geslin (Bouygues Telecom) gaven eveneens op. En hoewel hij zich op dat moment in de kop van de wedstrijd bevond verliet Gonzalez' landgenoot en ploegmaat bij Phonak Miguel Perdiguero ook opeens de wedstrijd. Perdiguero moet het speerpunt van de Spaanse nationale ploeg op het WK worden.

Hof Nepal: geen afzondering menstruerende vrouwen

Het hooggerechtshof in Nepal heeft woensdag bepaald dat menstruerende vrouwen niet onrein zijn en dus niet verplicht zijn tot afzondering tijdens hun ongesteldheid. In het land is het vooral op het platteland in het westen gebruikelijk om vrouwen op te sluiten tijdens hun maandelijkse periode. Zij brengen deze tijd meestal in afzondering door in koeienstallen.

Het Hof is van mening dat deze praktijken niet kunnen en legde de regering van Nepal op binnen een maand met een wettelijk verbod op dit soort acties, chhaupadi geheten, te komen. Tijdens hun ongesteldheid krijgen vrouwen vaak ook niet goed te eten. Deze erge vorm van discriminatie, gebaseerd op de chhaupadi, komt vooral in het westen van Nepal voor, maar ook in de rest van het land is het geen uitzondering. Zo worden op veel plekken menstruerende vrouwen bijvoorbeeld geweerd uit tempels en mogen ze geen eten bereiden.

Wenger komt op voor Robin van Persie

Arséne Wenger neemt Robin van Persie weer in bescherming. De aanvaller van Arsenal kreeg gisteravond in de wedstrijd tegen FC Thun een rode kaart, nadat hij was ingekomen met een te hoog been bij Alen Orman (FC Thun). Deze speler raakte hierdoor gewond aan zijn gezicht.

Wenger neemt de jonge speler niets kwalijk. "Hij hoefde er helemaal niet afgestuurd te worden, hij was er niet op uit om de speler te blesseren. Van Persie wilde geen overtreding maken, maar gewoon de bal aannemen. De blessure aan het hoofd van de tegenstander was gewoon een ongeluk.", aldus de Franse trainer.

Verder was de coach van Arsenal niet te spreken over de rode kaart die de Engelse ploeg ook nog bijna de winst kostte: "Voor mij is het geen rode kaart. Natuurlijk zullen we proberen beroep aan te tekenen. Als je zo´n kaart verdient, dan ben je niet blij. Maar wanneer je hem niet verdient, dan ben je heel, heel erg gefrustreerd."

Uiteindelijk won Arsenal met 2-1 van de Zwitserse ploeg. De Nederlander Dennis Bergkamp maakte in de allerlaatste minuut van deze wedstrijd de winnende treffer.

Hopen seks-chats in parlementsgebouw Denemarken

Computers in het Deense parlementsgebouw in Kopenhagen worden op grote schaal gebruikt voor seksueel getinte chatgesprekken, zo schrijft de krant Jyllands-Posten vandaag. Het Deense Openbaar Ministerie heeft in totaal 1100 pagina's met seksuele internetconversaties in handen gekregen, zo bleek tijdens de rechtszaak tegen de oud-parlementariër Flemming Oppfeldt, die terechtstaat wegens seks met een minderjarige jongen.

Oppfeldt werd tevens betrapt op het hebben van vele seks-chats terwijl hij gebruikmaakte van een computer in het parlementsgebouw. Hij zou een groot aandeel hebben in de honderden pagina's aan seksgesprekken. Voor de andere gevallen zijn 137 gebruikersnamen gevonden, deze kunnen toebehoren aan zowel administratief personeel als parlementariërs. Wie er schuldig zijn aan de chats, wordt nog verder onderzocht. Er staan ruim 950 computers in het parlementsgebouw.

Vrijgelaten gevangene slaat man dood

Bakkioli had ons via de nieuws-submit te melden:

Een 63-jarige inwoner van het Friese Damwoude die gisteren in zijn woning zwaar werd mishandeld, is vandaag aan zijn verwondingen overleden. De verdachte is een 32-jarige man die net vrijgelaten was uit de gevangenis. Het OM wilde niet zeggen waarvoor de verdachte vastzat.

Op de de digitale dorpskrant Damwâldnet was gisteren te lezen dat de verdachte rond 13.00 uur op bezoek was in een woning nabij het huis van het slachtoffer aan de Dominee Germsweg. Op een gegeven moment belde de verdachte aan bij het slachtoffer. Toen deze de deur opende sloegen de stoppen van de verdachte door en begon hij op het slachtoffer in te slaan en te schoppen. Daar het slachtoffer (Ton van Lieshout) slecht ter been was, kon hij niets tegen de extreme uitval van geweld beginnen.

Van Lieshout komt volgens Damwâldnet oorspronkelijk uit Utrecht. Hij verhuisde in 1992 naar Hallum. Daar werd hij enkele jaren later zijn huis uitgezet waarna hij een tijd rondgezworven heeft en in een caravan heeft gewoond. Rond augustus van dit jaar is Van Lieshout naar Damwoude gekomen en betrok hij een woning aan de Dominee Germsweg, alwaar hij gisteren dus zwaar werd mishandeld met de dood tot gevolg.

107 euro voor een hot dog in Stockholm

In Stockholm zullen veel mensen deze week wellicht eerder voor een broodje kaas kiezen als ze honger hebben. De Zweedse hoofdstad is namelijk "slachtoffer" geworden van een actie van de Verenigde Naties. Hierdoor kost de populaire hot dog - in Zweden "korv" - tijdens de millennium top van de VN 999 kronen; zo'n 107 euro.

De actie, een iniatief van het kantoor van het VN-ontwikkelingsfonds UNDP in Stockholm, heeft als doel om mensen te laten ervaren hoe echte armoede voelt. Een hot dog, normaal gesproken zo'n twee euro, is voor veel mensen op de wereld namelijk zo goed als onbetaalbaar. Meer dan een miljard mensen heeft minder dan 85 eurocent per dag te besteden.

"We denken niet dat we veel hot dogs zullen verkopen, maar mochten we er geld aan overhouden, dan gaat dat naar Unicef", aldus een woordvoerder van UNDP.

Gameplay Trailer Gears of War

Epic Games heeft op de Tokyo Game Show een presentatie gegeven over Gears of War, hun nieuwe shooter op de Xbox 360. Cliff Bleszinski geeft wat commentaar over het spel, helaas wordt dit tegelijkertijd vertaald naar het Japans waardoor je de helft van de tijd naar een Japanse vrouw zit te luisteren. Tijdens de presentatie laat hij ook nog wat gameplay beelden zien van het spel. Er zijn twee filmpjes: eentje van 14 MB (320*180) en eentje van 120 MB (960*540).

BOE!

Melchers werd vrijgelaten in Arnhem

Claudia MelchersClaudia Melchers, de vrouw die maandagavond werd ontvoerd in haar huis aan de Jan van Eijckstraat in Amsterdam, werd in Arnhem vrijgelaten. Ze werd daar gisteravond uit een auto gezet.

De politie denkt dat Melchers op een locatie in het oosten van het land of in Duitsland werd vastgehouden. Melchers is, op een paar striemen op haar polsen na, lichamelijk ongedeerd.

Bij de ontvoering waren drie mannen betrokken. Het zou gaan om twee Zuid-Amerikanen en een negroïde man. De daders zijn nog niet aangehouden. De politie is naar hen op zoek.

De spreektaal van de daders was Engels en ook een brief die de daders in het huis van Melchers achterlieten was in het Engels opgesteld. In de brief eisten de daders 300 kilo cocaïne.

De ontvoerders hadden maandag een telefonische afspraak gemaakt met Melchers vanwege haar cateringbedrijf. Bij haar thuis werd Melchers bedreigd en in een beige, plastic kist gezet. Daarna reden de daders met haar in een bestelauto weg.

De politie zegt dat zowel de politie zelf als de familie geen contact heeft gehad met de daders. Het is dan ook niet duidelijk waarom Melchers is vrijgelaten.

Vrouw steelt 280 ton kaaskoekjes

Rachidje had ons via de nieuws-submit te melden:

In Tsjechië heeft de politie een vrouw gearresteerd die zo'n 280 ton kaaskoekjes heeft gestolen in de fabriek waar ze werkte. De jatpartijen van de 51-jarige vrouw vonden de afgelopen vier jaar plaats.

De vrouw zou samen met een 41-jarige medeverdachte flink wat geld hebben verdiend aan het doorverkopen van de koekjes. Volgens de politie leverde dit hen namelijk zo'n 500.000 euro op. De vrouw werkte al vijftien jaar in de fabriek en werd door haar werkgever nooit verdacht van foute praktijken.

Zalm: Lek Miljoenennota zit in Tweede Kamer

Degene die de Miljoenennota heeft gelekt, moet in de Tweede Kamer zitten, zo schrijft minister van Financiën Gerrit Zalm op zijn weblog. Afgelopen dinsdag bleek dat het RTL Nieuws de nota opnieuw vroegtijdig in handen kreeg, vorig jaar was dit ook al het geval. De inhoud hiervan hoort eigenlijk pas op Prinsjesdag (dinsdag 20 september) bekendgemaakt te worden.

"Uit citaten en foto's van het RTL Nieuws blijkt dat het gaat om een versie inclusief het voorwoord. De eerste versie met een voorwoord is het exemplaar dat dinsdagochtend in 14-voud vertrouwelijk naar de Tweede Kamer is gegaan en is verschaft aan de fractievoorzitters en de voorzitter van de commissie Rijksuitgaven. Andere exemplaren van deze versie zijn niet gedistribueerd. De koningin, de minister-president en ik hebben hem zelfs niet", aldus schrijft Zalm.

Wie de exacte schuldige is, kan Zalm echter niet zeggen. De in de Kamer afgeleverde exemplaren waren weliswaar gewaarmerkt met de initialen van de rechthebbende, maar deze werden door RTL en dagblad Metro, dat de stukken ook in handen kreeg, buiten beeld gehouden.

Degene die de stukken heeft afgeleverd bij de fractievoorzitters, Suzanne van Kleef, is volgens Zalm in ieder geval niet de 'dader'. "Voor haar steek ik niet alleen mijn hand in het vuur, maar ben ik bereid de brandstapel op te gaan", aldus Zalm. Eerder deze week toonde Tweede-Kamervoorzitter Weisglas zich ontstemd over de suggestie dat een lid van de Tweede Kamer de stukken gelekt zou hebben. Hij meent dat er vele exemplaren in omloop waren.

Promotie-filmpje Xbox 360 games

Er is een promotie-filmpje van Microsoft op het internet verschenen. Dit filmpje zal waarschijnlijk getoond worden op de TGS (Tokyo Game Show) en bevat een hele hoop kortje stukjes van een heleboel games. Games zoals Dead or Alive 4, Resident Evil 5, Project Gotham Racing 3, Sonic the Hedgehoc, Ninety Nine Nights en nog vele andere komen aan bod. Ook een aantal filmpjes van Japanse games zijn te zien, zoals EveryParty (een Marioparty-achtige game) voor de Xbox 360. Helaas zijn de filmpjes niet echt van lange duur, maar waarschijnlijk zal er de komende dagen tijdens de TGS genoeg beschikbaar komen.

Klik hier voor een link naar het filmpje.

Filmregisseur Robert Wise (91) overleden

Filmregisseur Robert Wise is gisteren op 91-jarige leeftijd overleden, zo heeft Lawrence Mirisch, een vriend van de familie, bekendgemaakt. De Amerikaan Wise is vooral bekend van de musicals West Side Story uit 1961 en The Sound of Music (1965), films die respectievelijk tien en vijf oscars wisten te winnen.

Wise overleed in het ziekenhuis van Los Angeles aan een hartverlamming. Afgelopen zaterdag vierde hij nog zijn 91ste verjaardag, volgens Mirisch was hij toen nog in goede gezondheid. Gisteren werd hij echter met spoed opgenomen in het ziekenhuis, waar hij niet veel later overleed.


Robert Wise 1914 - 2005

Breezah sletjes weg ermee?

De Stichting Alcoholpreventie (STAP) vindt dat Breezers uit de supermarkten moeten verdwijnen om zodoende het alcoholmisbruik onder jongeren terug te dringen.

De Telegraaf is nu een onderzoek aan het houden onder de lezers, om te zien of deze er vertrouwen in hebben dat dit een werkende oplossing zal zijn.

Dat worden dus de meningen van ouwe zakken die dat onderzoek gaan overheersen en het is goed om dus even als jongere daar je mening te dumpen. Vooropgesteld dat het je wat interesseert, want eerlijk gezegd geloof ik niet dat jongeren hun alcoholmisbruik via de supermarkt regelen.

Hierbij even een klein tegenonderzoekje met de vraag: "drink je wel eens Breezers en zo ja, koop je die dan in de supermarkt?" Reacties please...

Update: Oké dan, hier zijn de pics

Rel om hoofddoek op school Amstelveen

Icoon Binnenlands nieuws In Amstelveen is de nodige ophef op de scholengemeenschap Panta Rhei ontstaan over hoofddoeken. Eerder deze week werd de 15-jarige Samira officieel geschorst. Dit, omdat ze een hoofddoek droeg. Volgens de directie zijn alle hoofddeksels verboden.

Samira ging hiermee niet akkoord en stapte naar de Commissie Gelijke Behandeling. Die oordeelde dat de regel in strijd is met de wet. De school heeft onder druk de regel ongedaan gemaakt.

Het verbieden van hoofddoeken is enkel op religieuze scholen toegestaan op basis van hun geloof. Het Panta Rhei is een neutrale school. Daarom moet de school volgens de Commissie Gelijke Behandeling hoofddoeken toestaan.

Mogelijk tekort aan friet in Nederland

Nederland dreigt dit jaar met een tekort aan patat te maken te krijgen. De aardappeloogst van dit jaar valt erg tegen, waardoor telersorganisatie North-Western European Potato (NEPG) meldt dat er wel eens een te weinig grote, voor frites geschikte aardappelen zouden kunnen zijn.

De aardappeloogst van dit jaar is volgens NEPG zo'n 10 tot vijftien procent lagen dan het gemiddelde van de afgelopen jaren. De oorzaken hiervan zijn de (plaatselijk) overvloedige regenval of juist langdurige droogte. Door de recente overvloed aan regen zouden de schattingen nog wel eens slechter kunnen uitvallen.

Behalve Nederland zullen ook andere landen in Noord-West-Europa met een tekort te maken kunnen krijgen. De NEPG vertegenwoordigt aardappeltelers in Nederland, België, Duitsland, Frankrijk en Groot-Brittannië. Wellicht zullen snackbarhouders dit jaar dus andere producten moeten aangrijpen om hun grote hoeveelheden mayonaise kwijt te kunnen.

Pizzonia aanvaardt schuld crash

Antonio Pizzonia heeft uitleg gegeven over de crash in de laatste ronden van de Belgische Grand Prix, waarvan zowel hijzelf als Juan Pablo Montoya het slachtoffer werden.

De aanrijding tussen Pizzonia en Montoya werd niet geregistreerd door de televisiecamera's, maar wel door de beveiligingscamera's van het circuit zelf. Hierdoor kon de wedstrijdleiding alsnog zien wat er was gebeurd. In eerste instantie leek het alsof Pizzonia werd ingehaald door Montoya, maar later bleek dat het precies andersom was.

"Met vier of vijf ronden te gaan kreeg ik in de pits droogweerbanden en kwam direct achter Juan op de baan," lichtte Pizzonia toe. "Ik was veel sneller dan hem omdat ik op slicks reed en reed het gat snel dicht. Hij remde erg vroeg voor iedere bocht, misschien had hij een probleem met zijn banden of zijn remmen, en ik dacht dat hij me voorbij liet."

Pizzonia gaf toe dat de crash een inschattingsfout van hem betrof. "Ik ging naast hem de bocht in, maar hij zag me niet. Ik zat op een vochtig stuk van de baan en kon hem niet meer ontwijken. Het is mijn schuld, want ik lag een ronde achter." Hoewel Pizzonia geen volledige ronde heeft afgelegd op droogweerbanden, was zijn teamgenoot Mark Webber per ronde acht seconden sneller op dezelfde banden als Montoya.

Studio Sport experimenteert bij Feyenoord

IconDe UEFA-cup wedstrijd tussen Feyenoord en Rapid Boekarest zal vanavond op een experimentele manier in beeld worden gebracht. Doordat de wedstrijd zonder publiek moet plaatsvinden zijn er volgens Studio Sport-regisseur Martijn Lindenberg meer verschillende cameraposities mogelijk.

Zo zal er in plaats van één hoofdcamera op de middellijn, nu op elke speelhelft een hoofdcamera komen. Dat moet er voor zorgen dat de kijker beter ziet wat er aan de hand is tijdens de wedstrijd, bijvoorbeeld in het geval van buitenspel. Ook wordt geschakeld tussen een hoge en een lage (close-up) lijncamera. Verder komen er twee camera's op zo'n 5 meter van de doellijn, hetgeen bij de EK ook werd gedaan. Mocht het experiment slagen, dan zullen er meerdere proeven met deze camera-opstellingen volgen.

Lindenberg is tevreden als de kijker na afloop zegt er weinig van gemerkt te hebben, behalve dat het iets beter in beeld is geweest. Volgens hem zijn kijkers zo gewend aan de normale beelden, dat grote veranderingen alleen maar gaan irriteren.

De wedstrijd van Feyenoord wordt gespeeld vanaf 19:00 uur en is te zien via Nederland 2. Via diezelfde zender is vanaf 16:00 uur te kijken naar KryljaSovetov uit Rusland tegen AZ. Om 21:00 uur wordt ook nog vanuit Tsjechië de wedstrijd Banik Ostrava - SC Heerenveen uitgezonden.

Meer sportnieuws vind je op FOK!voetbal of op FOK!sport

Katamari Damacy op de PSP

Een aantal maanden geleden ging het gerucht dat Katamari Damacy naar de PSP zou komen. Nu blijkt dit gerucht dus waar te zijn en Namco heeft het spel aangepast aan de besturing van de PSP. Boku no Watashi no Katamari Damacy is de Japanse titel van het spel, en de vertaling is My My Katamari Damacy. Wanneer het spel precies uitkomt en of dit spel ook in Europa zal uitkomen is nog niet bekend.



Elco van der Geest lang uit de roulatie

Elco van der Geest is naar verwachting zo’n zes maanden uit de roulatie. De 26-jarige judoka raakte afgelopen week geblesseerd op het WK in Cairo.

De jongere broer van wereldkampioen Dennis is in afwachting van een operatie aan de kruisband van zijn linkerknie. Door deze kwetsuur moest hij opgeven in de kwartfinales van het WK in de klasse tot 100 kilogram. Het zit de jongste telg van de Van der Geest dynastie de laatste tijd bepaald niet mee. Tijdens het EK in Rotterdam van afgelopen mei moest hij ook al vroegtijdig de strijd staken. Net als in Cairo speelde zijn linkerknie hem toen parten. Gedurende zijn carrière werd de Santpoorter al twee keer geopereerd aan zijn rechterknie.

TGS Line-up van de Xbox 360

Microsoft heeft bekend gemaakt welke games een opwachtig gaan maken op de Tokyo Game Show in Japan. Het gaat om een totaal van 27 games. Het is nog niet bekend welke er speelbaar zullen zijn en van welke er alleen maar een video zal worden laten zien. De verwachting is dat de launchgames in ieder geval speelbaar zullen zijn. We houden jullie op de hoogte!

[eM] -eNCHANT arM- (From Software)
Bomberman – Act Zero (Hudson)
Call of Duty 2 (Activision)
Chrome Hound (Sega)
DEAD OR ALIVE 4 (Tecmo)
Dead Rising (Capcom)
Dynasty Warriors 4 Special (Koei)
Everyparty (Microsoft Game Studios)
Far East of Eden – Ziria (Hudson Soft)
Final Fantasy XI (Square Enix)
Frame City Killer (Namco)
Gears of War (Microsoft Game Studios)
Kameo: Elements of Power (Microsoft Game Studios)
Mobile Suit GUNDAM (Bandai)
NBA Live 2006 (Electronic Arts)
Need for Speed Most Wanted (Electronic Arts)
NINETY-NINE NIGHTS (Microsoft Game Studios)
Project Gotham Racing 3 (Microsoft Game Studios)
Resident Evil 5 (Capcom)
Ridge Racer 6 (Namco)
Rumble Roses XX (Konami)
Shutoku Battle (Genki)
SONIC THE HEDGEHOG (Sega)
Test Drive Unlimited (Atari)
Tom Clancy’s Ghost Recon Advanced Warfighter (Ubi Soft)
World Air Force (Taito)
Wrestle Kingdom (Yuke)

Claudia Melchers bevrijd

De maandagavond ontvoerde Claudia Melchers is vrij. Dat meldt de NOS zojuist op Radio 1 op basis van bronnen bij politie en justitie. De 37-jarige Claudia Melchers werd maandagavond in haar huis aan de Jan van Eijckstraat in Amsterdam door overvallers overmeesterd en gedwongen mee te gaan.

Er zou vannacht een actie zijn geweest waarbij de miljonairsdochter ongedeerd is vrijgekomen. Politie en justitie willen nog niets zeggen over de plek waar ze is bevrijd en de manier waarop.

Update 10:14 uur
Hoewel politie en justitie nog niets willen zeggen, meldt Radio 1 dat het om een actie in de regio Amsterdam zou gaan. Om 14.00 uur vanmiddag volgt een persconferentie.

Update 11:33 uur
De Telegraaf meldde vanmorgen dat ontvoering een week eerder al op internet was aangekondigd. Het Openbaar Ministerie heeft bevestigd dat de mail, die werd gestuurd aan de site Kleintje Muurkrant, is onderzocht. Volgens NOS Journaal-verslaggever Lex Runderkamp klopt het bericht in De Telegraaf niet.

In de e-mail zou gestaan hebben dat een ex-marinier en een duiker twee van de daders zijn, dat het slachtoffer, 'een vermogend persoon of diens familielid', ondergebracht zou worden in een 'waterrijk gebied', en dat er 25 miljoen euro losgeld geëist zou worden.

Update 12:01 uur
Het NOS Journaal meldt op basis van bronnen dat Claudia Melchers niet actief door de politie is bevrijd, maar dat ze is vrijgelaten door haar ontvoerders en vannacht ergens in Nederland is aangetroffen. De politie wil dit bericht nog niet bevestigen. Er is ook niet duidelijk of er losgeld betaald is.

Launchgames Japanse Xbox 360 bekend

Microsoft heeft de data bekend gemaakt waarop de verschillende games voor de Xbox 360 in Japan gelanceerd worden. Zeven games zullen tegelijk met de console verschijnen en een aantal volgen de twee maanden daarop. Opvallend is dat Project Gotham 3 voor januari in de planning staat, zou het gerucht dan toch waar zijn?

10.12.05 - Ridge Racer 6 (Namco)
10.12.05 - Frame City Killer (Namco)
10.12.05 - Dead or Alive 4 (Tecmo)
10.12.05 - Tom Clancy’s Ghost Recon Advanced Warfighter (Ubi Soft)
10.12.05 - [eM] -eNCHANT arM- (From Software)
10.12.05 - Tetris The Grand Master (Cavia)
10.12.05 - Everyparty (Microsoft Game Studios)
December 2005 - Dynasty Warriors 4 Special (Koei)
December 2005 - Need for Speed Most Wanted (Electronic Arts)
December 2005 - Wrestle Kingdom (Yuke)
Januari 2006 - NINETY-NINE NIGHTS (Microsoft Game Studios)
Januari 2006 - Project Gotham Racing 3 (Microsoft Game Studios)
Januari 2006 - Far East of Eden – Ziria (Hudson Soft)

Google voor de rechter wegens Gmail

freiss heeft voor ons het volgende bericht herschreven en meldde het via de nieuws-submit:

Google, het bedrijf achter de meest gebruikte zoekmachine van dit moment, moet voor de rechter verschijnen wegens de naam Gmail, die ze gebruikt voor haar e-maildienst. Het Engelse bedrijf Independent II Research claimt al sinds 2002 de naam G-Mail te gebruiken voor hun eigen webmail en dat is twee jaar voordat Google's Gmail begon op april 2004.

Indepedent II Research gebruikt de 'G', omdat het staat voor 'Graphiti', de technologie achter de webmail. "We hebben de naam als merk gedeponeerd en wij denken dat wij meer recht hebben op de naam gmail, omdat wij het eerder hebben geïntroduceerd. We geloven dat Google een goed bedrijf is met goede producten, maar we kunnen het niet verkopen aan onze aandeelhouders als wij er niks mee zouden doen," aldus Shane Smith van Independent II Research.

"Indepedent II Research was al 15 maanden in onderhandeling met Google en heeft al een aantal voorstellen gekregen, maar die bleken niet toereikend", aldus Smith.

De Graafschap ontvangt 37.500 euro

De Graafschap, vorig seizoen gedegradeerd naar de Gouden Gids Divisie, ontvangt 37.500 euro door de transfer van Jan Kromkamp van AZ naar het Spaanse Villareal CF.

De international speelde één seizoen in de jeugd bij de Doetinchemers. Kromkamp begon hierna zijn profcarrière bij de Go Ahead Eagles, om vervolgens de overstap te maken naar AZ.

Met de overgang van Kromkamp van AZ naar Villarreal CF was een bedrag van 7,5 miljoen euro gemoeid. De club die de speler heeft opgeleid heeft, De Graafschap dus, heeft recht op vijf procent van de transfersom. Dat komt neer op 375.000. Van dit bedrag krijgen de Superboeren 10% omdat Kromkamp één seizoen in de jeugd speelde.

Toch een tweede Sam & Max op komst

Telltale Games, een veelbelovend bedrijfje dat opgericht is door ex-LucasArts medewerkers en momenteel zelf werkt aan de adventure Bone (op basis van de comic van Jeff Smith) heeft bekend gemaakt dat er een tweede adventure rond het populaire duo Sam & Max gemaakt wordt. Het gaat hierbij nadrukkelijk niet om de sequel 'Freelance Police' die bij LucasArts in ontwikkeling was en gecanceld werd.

De aankondiging werd gedaan op de "The Future of Digital Entertainment"-bijeenkomst in San Francisco. Tijdens een presentatie door de directie van Telltale, bestaande uit Dan Connors, Kevin Bruner en Troy Molander werden de bedrijfsdoelen, het ontwikkelingsproces en de marketingstrategie van Telltale uit de doeken gedaan. Aan het einde van de presentatie werd plotseling aangekondigd dat Telltale een overeenkomst heeft gesloten met Steve Purcell, de bedenker van Sam & Max, om het stripduo een nieuwe kans te geven.

Er is nog niet veel bekend over het spel. Er wordt volledig nieuwe content ontwikkeld en het spel zal op een vergelijkbare manier als Bone op de markt gebracht worden: in episodes. Steve Purcell zal zo nauw betrokken zijn bij het spel als zijn werk (bij Pixar) hem toelaat: "If there's a better match, I don't know who it is… I trust them," zei hij toen hem gevraagd werd waarom hij gekozen had voor samenwerking met Telltale. Hij kent het team nog van toen ze bij LucasArts werkten.



Blind: "Scoren is een probleem"

Ajax trainer Danny Blind was opgelucht over de 1-1 van Sneijder in de Champions League wedstrijd tegen Sparta Praag, maar was ook teleurgesteld over het uiteindelijke resultaat tegen het zwakke Sparta.

"Het is eindelijk te gek voor woorden dat we toch nog beetje blij met een gelijkspel moeten zijn", aldus Blind. "We hadden hier natuurlijk gewoon moeten winnen. Het is helemaal onze eigen schuld dat we dit niet hebben gedaan."

"In de Champions League krijg je normaal gesproken nooit zoveel kansen. En toch scoren we maar eenmaal. In de laatste minuut nog wel. Daar kunnen we niet tevreden over zijn. Tegen Feyenoord verloren we omdat we te veel kansen misten. Ook tegen Willem II hadden we meer moeten scoren. Het is duidelijk waar ons probleem ligt."

De Amsterdammers missen op dit moment een echte afmaker. Blind begon tegen Sparta Praag wederom met Rosenberg. De Zweed kreeg een aantal goede kansen, maar wist niet te scoren. Blind wisselde Rosenberg na vijf kwartier voor Charisteas, die de afgelopen twee competitiewedstrijden als invaller scoorde. "Natuurlijk vond ik ook dat Rosenberg in de eerste helft had moeten scoren. Ik heb hem toch laten staan omdat hij door zijn manier van spelen kansen kreeg."

"Ik weet niet hoe het komt dat Rosenberg nog niet de spits is die we nodig hebben. Of hij te veel nadenkt? Ik weet het echt niet. Hij heeft zeker kwaliteiten, maar die komen er nog niet helemaal uit", aldus Blind.

"We hadden Sparta Praag nu al een enorme slag toe kunnen brengen. Stel je voor dat we hier gewoon hadden gewonnen. Dat was heel mooi geweest. Het ergste is dat we daarvoor alle kansen hebben gehad. Helaas hebben we die mogelijkheden niet benut en ook dat heeft met kwaliteit te maken."

Moerenhout vervangt Dekker tijdens WK

Koos Moerenhout vervangt Erik Dekker in de Nederlandse WK-selectie. Moerenhout rijdt momenteel een sterke Vuelta, waarin hij boven verwachting presteert in het hooggebergte.

Dekker gaf eerder deze week forfait voor het WK in Madrid. De Drent was enige tijd uit competitie door een sleutelbeenbreuk en zag zijn rentree gedwarsboomd door een griepaanval. Hierdoor moest Dekker passen voor de Ronde van Polen hetgeen impliceert dat hij te weinig wedstrijdkilometers in de benen heeft om deel te nemen aan het WK. Moerenhout is een waardige vervanger, want de coureur in dienst van Davitamon-Lotto is in vorm en stak tijdens bergetappes in de Ronde van Spanje zijn neus geregeld aan het venster.

Bondscoach Egon van Kessel heeft nu acht namen op zijn papiertje voor 25 september: Boogerd, Thomas Dekker, Weening, Van Heeswijk, Moerenhout, Tankink, Posthuma en Van Bon. De strijd om de negende en laatste startplaats gaat tussen Knaven, Kroon en Van Dijk. Kroon lijkt de beste papieren te hebben, zeker als hij vandaag tijdens de Ronde van Polen goed presteert. ”De finale op het WK herbergt een klim van twee kilometer, met een gemiddeld stijgingspercentage van vijf procent. Karsten in vorm moet dat aankunnen. De volgende rit in Polen is ook over geaccidenteerd terrein. Als hij daarin de indruk wekt dat hij sterk genoeg is, is die laatste plek voor hem,” meldde de bondscoach.

Lekker vreemd gaan!

Echt vreemd gaan is het niet natuurlijk, meer een gemengd huwelijk, deze stoeipartij tussen een tijger en een leeuw. Kennelijk komt dit soort uitstapjes wel vaker voor en worden er dan ook "teeuwen" en "lijgers" geboren. De natuur is het hier echter niet helemaal mee eens en deze bijzondere nakomelingetjes overleven het meestal niet. Soms overleven ze het echter wel en dat levert dan best leuke beestjes op, getuige deze foto's. Deze overlevende exemplaren zijn dan echter vaak weer onvruchtbaar en zo weet de natuur dan toch de soorten zuiver te houden (Xessive, bedankt voor deze toevoeging).

Oh ja, voor Michiel Smit allerlei wilde ideetjes krijgt, van mensen heb je maar 1 soort...

Na dit leerzame stukje nog even een kleine bonus. Omdat we tegenwoordig allemaal te weinig beweging krijgen en daardoor te dik zijn even wat inspirerende linkjes van sportieve dames.

Sportieve dames zijn namelijk: sexy

of zelfs: heel sexy

of natuurlijk zelfs: superhot

RKC zes weken zonder Berger

RKC Waalwijk kan de komende zes weken geen beroep doen op Ruud Berger. Bij de nieuwste aankoop van de eredivisionist werd tijdens een operatie een scheurtje in zijn binnenmeniscus ontdekt.

Berger verdraaide zijn knie tijdens zijn vierde training in dienst van RKC. Hij kon pas dinsdag onder het mes, vanwege een zwelling. ”Gelukkig is de operatie vlot gegaan. De prognose is dat ik over een week of zes weer op het veld kan staan,” meldde de middenvelder. De 25-jarige Berger kwam deze zomer over van FC Zwolle. Die transfer ging niet zonder slag of stoot, want de Overijsselse club wilde Berger per se behouden. Uiteindelijk liet Zwolle hem toch vertrekken, nadat de middenvelder al met een arbitragezaak had gedreigd.

'Miljonairs onderschatten risico ontvoering'

Nederlandse miljonairs houden er onvoldoende rekening mee dat zij ontvoerd kunnen worden. In de Quote top 50 van rijkste Nederlanders zitten nog steeds mensen die geen enkele beveiliging hebben, aldus enkele beveiligings- en verzekeringsbedrijven. De uitspraken werden gedaan naar aanleiding van de inmiddels beëindigde ontvoering van miljonairsdochter Claudia Melchers.

Hans Slaman, directeur van International Security Partners, geeft aan dat de fysieke beveiliging meestal wel in orde is. "Er is niets mis met het hang- en sluitwerk, de videocamera's en de particuliere beveilingsbedrijven." De mentaliteit van de rijken laat echter vaak te wensen over. "De meeste miljonairs denken: dat overkomt alleen mijn buurman", geeft ook Theo van der Mark, directeur van verzekeringsbedrijf Cassidy Davis, aan.

Kinderen
Claudia Melchers is niet het eerste miljonairskind dat in Nederland ontvoerd werd. In 2003 werd bijvoorbeeld de toen 16-jarige Reinier Terwindt, zoon van een rijke steenfabrikant, ontvoerd. De dader had zijn slachtoffer uitgekozen op grond van de Quote 500.

Ook in het buitenland komen ontvoeringen van miljonairskinderen voor. In september 2002 werd de Duitse bankierszoon Jakob von Metzler ontvoerd door een bekende van de familie. Het 11-jarige jongetje overleefde de ontvoering niet.

Petitie naamsbehoud Minardi

De grootste fansite van Minardi F1 is een petitie gestart voor de naamsbehoud van Minardi.

Nu bekend is geworden dat Minardi verkocht is aan Red Bull, willen de fans graag dat de naam Minardi blijft bestaan binnen de paddock. Minardi's grootste fansite, Forzaminardi.com, is nu een petitie gestart voor het naamsbehoud van Minardi.

Reacties van over de hele wereld stromen binnen via de website. Tot nu toe zijn er al zo'n 1300 mensen die de petitie getekend hebben. Op de website wordt gevraagd naar je naam, e-mailadres, land en woonplaats.

Geen wereldwijd gelijktijdige release van de Xbox 360

Robbie Bach van Microsoft heeft in een interview bevestigd dat zijn bedrijf de Xbox 360 niet gelijktijdig in Noord-Amerika, Europa en Japan zal uitbrengen. Tussen de drie verschillende launches zal volgens Bach ongeveer zeven tot tien dagen zitten.

In welke volgorde de drie gebieden Microsofts nieuwe console te zien zullen krijgen werd niet verteld. Hoogstwaarschijnlijk is Noord-Amerika als eerste aan de beurt, Europa als tweede en als laatste Japan.

Update:
Microsoft heeft bekend gemaakt op welke dagen de Xbox 360 zal verschijnen. De data zijn als volgt:

22.11.05 (dinsdag): USA
02.12.05 (vrijdag): Europa
10.12.05 (zaterdag): Japan

Pratende pisbakken in Arnhems café

Xlegs had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon opmerkelijk nieuws Menigeen heeft er een gruwelijke hekel aan: reclames. Toch verzinnen marketeers telkens weer nieuwe truukjes zodat men er niet omheen kan. Zo ook in een Arnhems café. Daar worden de gebruikers van pisbakken nu bestookt met gesproken reclameboodschappen. Een Europese primeur: pratende pisbakken.

'Hey you... yeah you! I know what you really want', gesproken met een verwijfde stem is een greep uit het genre. In het roestvrijstalen urinoir ligt een mini-ufo met rode lichtjes, een schijf van minder dan een decimeter doorsnee. De pratende plasschijf is een 'interactieve marketingtool', zo zegt Dinto Hazel van het Arnhemse bedrijf Pinkeye.

Hazel ontdekte het apparaat in de Verenigde Staten. Zodra er een bezoeker is, begint de schijf te spreken. Het urineren zelf heeft er niets mee te maken, maar een sensor die de warmte van de toiletganger waarneemt. Volgens Hazel is het een gat in de markt. "Reclamemakers zoeken voortdurend nieuwe manieren om op te vallen." Ook de toiletrust van vrouwen wordt belegerd. Pinkeye heeft daar ook iets voor bedacht.

Sahara - De Opdracht

In "Sahara - The Objective ben je met je team beland in ondergrondse tunnel die leid tot de "Massarde Enterprises - Giftige Afvalstoffen Opruimingstoren" in de midden van de Sahara Woestijn. Je bent omsingeld door 225 Liter grote vaten met zeer explosieve giftige stoffen erin en een bom die nog twee minuten de tijd aangeeft. Je zult dus de bom moeten deactiveren voordat de explosie hiervan een vervuiling zal veroorzaken die de hele Nijl zal vervuilen. Uiteindelijk zal dit leiden tot een vorm van kannibalisme genaamd "Red Tide".

Deze dus, succes...

Maastrichtse student vermist

Een 24-jarige student uit Maastricht is sinds 4 september spoorloos. Zijn vermissing kwam aan het licht toen medestudenten op 7 september aangifte deden.

Jorrit Schaart (foto) blijkt al een jaar niet meer ingeschreven te zijn aan de economische faculteit, maar zijn ouders en vrienden wisten niet beter dan dat hij nog studeerde. Dagelijks ging hij nog om met zijn medestudenten.

De politie heeft geen aanwijzingen dat er sprake is van een misdrijf, maar andere aanwijzingen ontbreken eveneens. Schaart heeft een slank postuur, is ongeveer 1.85 meter lang en droeg bij zijn verdwijning klassiek sportieve kleding. Zijn beide mobiele telefoons lagen nog in zijn studentenkamer.

Arnhemse meisjes (7)

Vergeleken met Eelco, die in zijn krakerspand twee willige meisjes, een injectiespuit vol crack en een onanerende zwerver tegelijk moest zien bezig te houden, waren mijn eerste pasjes op het glibberige pad van de liefde nogal wankel. Mijn eerste verkering, Suzie, liet me alle hoeken van haar bedje zien. Maar dat ene, daar was ze nog niet aan toe. Ik wel uiteraard, want het scheen nogal lekker te wezen.

Hacken mobiel Paris Hilton: 11 maanden jeugddetentie

Icoon Showbiz nieuws Het hacken van het mobieltje van Paris Hilton heeft in de Amerikaanse staat Massachusetts geleid tot een veroordeling van een 17-jarige jongen. Hij krijgt elf maanden detentie in een jeugdinrichting voor het hacken en het op internet zetten van haar gegevens.

Zodra de detentie van de jongen afgelopen is, mag hij in de twee jaar erna geen computer of mobiele telefoon bezitten of gebruiken. De jongen had niet alleen het hacken van Paris' mobieltje op zijn geweten. Ook had hij zich schuldig gemaakt aan het via email bedreigen van een school in Florida met een bomaanslag.

De jongen wist via het computersysteem van T-Mobile Paris' mobieltje te hacken. Vervolgens zette hij al deze gegevens op het internet. Binnen no-time waren er vele mensen, ook veel FOK!kers, aan het rondbellen naar een groot aantal nummers van Hollywoodbekendheden.
_
Hier is nog altijd een mirror van de gehackte gegevens te vinden (uiteraard outdated).

"Alesi teambaas 2e team McLaren"

Voor het juniorteam van McLaren Mercedes, dat vanaf 2007 van start zou moeten gaan in de Formule 1, wordt Jean Alesi genoemd als potentieel teambaas.

Het nieuwe team, qua opzet wellicht vergelijkbaar met het tweede Red Bull-team, zou gesponsord gaan worden door de Japanse investeringsmaatschappij Direxiv, dat nu al actief is binnen de GP2-serie. Het bedrijf zou Alesi, die erg populair is in Japan, als voorwaarde hebben gesteld voor het sponsorcontract.

Alesi zelf zou niet onwelwillend tegenover het plan staan. Hij is momenteel actief in de DTM, maar zou er over denken om aan het einde van dit seizoen zijn actieve racecarrière te beëindigen. Een baan als teambaas zou dan een logisch gevolg kunnen zijn.

Testdag 2 Silverstone/Jerez

Fernando Alonso was ook op de tweede testdag op Silverstone de snelste man. Giancarlo Fisichella zat weer voor het eerst in de wagen na zijn zware crash op Spa-Francorchamps en zette de vierde tijd neer.

Pedro de la Rosa en Olivier Panis waren opnieuw aan het werk met de nieuwe V8, die volgend jaar zal worden ingezet. Nieuw was Sakon Yamamoto, momenteel actief in de Formule Nippon en de Super GT, die in Japan de derde wagen van Jordan Grand Prix zal besturen.

Testdag 2 Silverstone

pos.coureurteamtijdaantal ronden
1Fernando AlonsoRenault1:17.018111
2Alexander WurzMcLaren1:17.673114
3Vitantonio LiuzziRed Bull1:17.67883
4Giancarlo FisichellaRenault1:18.02478
5Ralf SchumacherToyota1:18.52372
6Antonio PizzoniaWilliams1:18.69534
7Christian KlienRed Bull1:18.72196
8Nico RosbergWilliams1:19.02861
9Olivier PanisToyota1:19.05162
10Pedro de la RosaMcLaren1:22.97440
11Sakon YamamotoJordan1:23.51473

Testdag 2 Jerez

pos.coureurteamtijdaantal ronden
1Marc GenéFerrari1:18.86199

He will live

Vandaag moet Donner zich dus in de kamer verantwoorden tijdens het debat over de zaak Nienke Kleiss. Inmiddels heeft Donner al toegegeven dat Cees B. nog in de bak zou zitten wanneer de werkelijke dader geen bekentenis had afgelegd. Op zich een weinig verrassende uitspraak maar misschien dat anders ooit Peter R. de Vries de zaak nog aan het rollen had gekregen.

Natuurlijk worden de messen ondertussen door de oppositie geslepen en zijn Groen Links, de SP en Pipo de Clown weer eens uit op een aftreden van Donner. Oké, Pipo de Clown is wat flauw, ook hij heeft deze keer zijn best gedaan op zijn lijstje met Kamervragen.

Toch heeft Donner weinig om zich zorgen over te maken. Zijn eerste reacties op de DNA-affaire waren niet erg sterk, maar door zijn vertragingstactiek is de angel ondertussen wel uit het debat gehaald. Beetje bij beetje zijn alle details ook wel boven tafel en wordt de soep gewoon niet zo heet gegeten als gedacht.

Donner hoeft wat mij betreft ook niet weg voor deze gerechtelijke blunders maar dat laat onverlet dat mensen die in deze zaak overduidelijk hebben geblunderd daar best consequenties van mogen voelen.

Eén van die mensen is toch zeker de advocaat van Cees B., die tot nu toe lekker buiten schot weet te blijven. Als er één met de pet naar heeft gegooid dan is hij het wel. Dat hij de consequenties niet zal voelen is echter zeker.

Update: voorspelbaar

'Nederlandse jongeren minder zorgeloos'

Uit het Jongeren-onderzoek van bureau Qrius, dat vandaag wordt gepubliceerd, blijkt dat Nederlandse jongeren (12 tot 29 jaar) een minder zorgeloos bestaan leiden dan voorheen. Vooral de recessie en de maatschappelijke gevolgen na de moord op Theo van Gogh hakken er hard in bij jongeren. Met zichzelf en met hun leven zijn ze echter wel tevreden.

Jongeren blijken moeite te hebben met de multiculturele samenleving. Ze weten niet goed hoe ze met andere bevolkingsgroepen, die ze op school of tijdens het uitgaan tegenkomen, moeten samenleven. Ook de opkomst van het internationale terrorisme baart hen zorgen. Verder maken veel tieners zich druk over het milieu en de afbrokkeling van de verzorgingsstaat.

Schulden
Financieel gaat het de jongeren niet voor de wind. Het vinden van (bij)baantjes is lastig. Sommige groepen hebben dan ook moeite om rond te komen. Hun inkomsten nemen af, terwijl het levensonderhoud duurder wordt. Van de jongeren tussen 12 en 14 jaar heeft 7% schulden, bij 15-19 jaar is dat 15%, bij 20-24 jaar 34% en in de leeftijdsgroep 25-29 jaar zelfs 44%. Een groot deel hiervan betreft overigens een lening bij de bank voor een studie. Bij de ouderen gaat het vaak om een hypotheek. Er is volgens de onderzoekers maar een kleine groep die structureel geldproblemen heeft.

Volgens Qrius wijst het onderzoek uit dat de maatschappelijke betrokkenheid van jongeren lange tijd niet zo groot is geweest als nu. Men maakt zelfs een vergelijking met het roerige begin van de jaren tachtig, toen het economisch ook slecht ging en jongeren streden tegen kernwapens en kernenergie en de linkse krakersbeweging van zich deed spreken. Een dergelijk verzet zal er nu niet komen menen de onderzoekers, omdat de jeugd het comfortabeler heeft dan toen. Toch zal de jeugd die huidige positie wel moeten gaan verdedigen, waarschuwt Qrius.

DVD: Animal Farm




All animals are equal, but some animals are more equal than others
Dat is de zin die een ieder die de film kent op zal noemen als je hem of haar vraagt naar een bekende quote uit deze animatiefilm; maar een minstens net zo groot deel van de mensen zal verwijzen naar het boek Animal Farm van George Orwell, waar deze film op gebaseerd is. Een bekende film, en dat is bijzonder, gezien de politieke lading van de film.

Stefan Schumacher vrijgesproken

De Duitse wielrenner Stefan Schumacher is door de Duitse wielerbond BDR vrijgesproken van dopingbeschuldigingen. De 24-jarige coureur van de Nederlandse Shimano-ploeg testte in mei positief op het verboden product cathine.

Volgens de BDR gebruikte Schumacher het verboden middel niet om zijn prestaties te verbeteren, maar om een allergie te bestrijden. Schumacher heeft last van een pollenallergie en kreeg het medicijn voorgeschreven van zijn moeder. Manager Arend Scheppink van het Shimano-team was content met de beslissing van de BDR: ”Het is vooral mooi voor die jongen. Ik had er alle vertrouwen in dat het goed zou aflopen.” De Duitser was aan een uitstekend jaar bezig en was zelfs leider van de Europese Continental Pro Tour (de klasse onder de ProTour) op het moment dat zijn ploeg – in afwachting van het onderzoek – hem op non-actief stelde. Door zijn goede prestaties wekte Schumacher de interesse van menig ProTour-team.

Nederlanders trots op identiteit

Blij met je Nederlandse paspoort? Dan ben je niet de enige. Ruim 90 procent van de Nederlanders is namelijk trots op zijn nationaliteit. Dat blijkt uit het onderzoek 'Nationale Trots' dat De Vos & Jansen Markonderzoek heeft uitgevoerd onder 656 mensen in opdracht van het tijdschrift Reader's Digest. We laten ons kenmerken door in het buitenland met trots over de Deltawerken en Schiphol te vertellen en omdat we bijna allemaal het eerste couplet van het Wilhelmus kennen.

Bijna de helft (46,3 procent) voelt zich in de eerste plaats Nederlander tegenover negen procent dat zichzelf eerder als Europeaan ziet. Het Nederlander zijn is vooral fijn vanwege de welvaart in ons land. Ook waarderen we de sociale zekerheid, het onderwijs, de huisvesting en het wegennet. Inwoners van de drie grote steden zijn relatief het meest enthousiast over het tolerante drugsbeleid.

Maar er zijn ook nadelen. Zo ergert 55 procent zich aan de hoge belastingen en ergert 50 procent zich aan de hoge bevolkingsdichtheid. Bekende Nederlanders als André Hazes die door 21,1 procent van de Nederlanders als de 'meest Hollandse' zanger wordt gezien, versterken het gevoel van trots.

Tweederde wereldbevolking gelooft niet in democratie

65 procent van de wereldbevolking gelooft niet dat de wil van het volk bepaalt wat er in het eigen land gebeurt. Slechts dertien procent heeft echt vertrouwen in politici. Dat blijkt uit een peiling van het bureau Gallup onder 50.000 wereldburgers in 68 landen. Iets minder dan de helft van hen gelooft dat verkiezingen vrij en eerlijk verlopen. In Amerika is dat iets meer dan de helft, terwijl dat in de Europese Unie 82 procent is.

Zuid-Amerikanen staan het meest wantrouwend tegenover hun politieke leiders. Het meeste vertrouwen hebben de wereldburgers, met name die in Afrika, in religieuze leiders. Verder vindt eenderde van de wereldbevolking dat schrijvers en wetenschappers meer macht moeten krijgen. Een kwart gunt die macht liever aan geestelijk leiders. Die categorie wordt ook gezien als de meest betrouwbare groep.

Slechts 16 procent vindt het een goed idee om politici meer macht te geven.

Final Fantasy IV komt naar de GBA

De SNES klassieker Final Fantasy IV komt naar de GBA. Na ports van deel I en II komt dus ook deel IV. Deel III staat vooralsnog gepland voor de DS, maar daar is niets over bekend.

"[...]
The GBA version of this classic adventure includes 18 towns and castles, dozens of magical spells and hundreds of monsters, weapons and items to help players on their quests. The game features the astounding music, challenging adventures and interesting storyline that are the hallmarks of the FINAL FANTASY franchise. Additional game elements also have been added to enhance the Game Boy Advance version
[...]"


Honkbal: Nederland naar halve finale

Kapt.Ruigbaard had ons via de nieuws-submit te melden:

Het Nederlands honkbalteam heeft in de kwartfinale van het wereldkampioenschap met ruime cijfers van Puerto Rico gewonnen. In Haarlem werd het maar liefst 10-0. Hiermee schrijft Oranje geschiedenis, want het is voor het eerst dat het nationale honkbalteam de halve finales van een WK honkbal bereikt.

Het begon allemaal in de tweede inning waarin Percy Insenia en Sharnol Adriana achter elkaar een homerun sloegen. Dit bracht de stand op 2-0. In de derde inning maakte Nederland daar met goed slagwerk 6-0 van. De Puerto Riaanse werpers konden geen grip krijgen op de Nederlandse slagploeg.

De Nederlandse pitcher Diegomar Markwell liet zich van zijn beste kant zien; alleen in de zesde inning dreigde Puerto Rico bijna te scoren met het tweede en derde honk bezet en nul uit. Markwell had net vier wijd gegooid, maar door een mooi dubbelspel dat hij zelf opzette was het gevaar weer uit de lucht.

Na acht innings was de wedstrijd beslist en werd Markwell uitgeroepen tot man van de wedstrijd. Hij kreeg in de gehele wedstrijd slechts twee hits tegen. Bondscoach Robert Eenhoorn wist niet wat hem overkwam: "Op een gegeven moment zit je gewoon relaxed te kijken en dat is raar in een kwartfinale. We scoren zó gemakkelijk. Dat biedt perspectief."

Vrijdag speelt Nederland in Rotterdam de halve finale. Tegenstander zal dan Zuid-Korea zijn, dat Japan met 5-1 opzij zette. Oranje kwam de Koreanen al eerder dit toernooi tegen. Die wedstrijd werd met 6-2 gewonnen.

Zie voor meer sportnieuws sport.fok.nl!

Bet on Soldier multiplayer demo

Kylotonn Entertainment heeft de multiplayer demo van Bet on Soldier vrijgegeven. Een tijdje geleden was er al de singleplayer demo, maar nu kun je dus ook met je vrienden de demo proberen. De demo bevat een grote map genaamd Cargo Bay, al bekend van de singleplayer, en is speelbaar met en zonder exoskeletons via LAN en internet. De demo is 384 MB groot en te downloaden via de volgende links:

Mirror 1
Mirror 2
Mirror 3
Mirror 4

Baten Kaitos II scans

In het Japanse gamesmagazine Famitsu is te lezen dat er een vervolg komt op Baten Kaitos komt. Er zijn twee scans van het blad te vinden op het internet en je kunt ze hieronder bekijken.


Baten Kaitos II zal plaats vinden in dezelfde fantasy-wereld als het eerste deel, maar wel 20 jaar eerder. Het hoofdrolspeler heeft de naam Sagi meegekregen en hij is een huurmoordenaar die werkt voor het Alfard Empire, ook bekend van Baten Kaitos I. In het tweede deel gaat Sagi op een ontdekkingsreis om de bron te vinden van verschillende onnatuurlijke verschijnselen. Hij zal samen reizen met de heldin Milly en een mysterieuze mechanische pop genaamd Giro. Namco heeft ook aanwijzingen gegeven dat er meerdere teamleden zullen zijn, ook met karakters uit het eerste deel. Naast nieuwe continenten om te bezoeken zal de speler ook steden en kerkers bezoeken die in het eerste deel ook te vinden waren. Het spel zal ook weer het unieke "Magnus" kaart-battle systeem bevatten. Ergens in december zal het spel in de Japanse winkels verschijnen, een Europese datum is nog niet gegeven. Tijdens de Tokyo Game Show, die vrijdag begint, zal Namco een trailer laten zien. Tot die tijd moeten we het met de vage scans doen.

Britney Spears bevalt van zoon

mistermaniac en Herald hadden ons via de nieuws-submit te melden:

Britney Spears heeft deze avond het leven geschonken aan een zoon. Dat meldt US Weekly. Het kind kwam via een keizersnede ter wereld in Santa Monica ziekenhuis in Californië. Verdere details ontbreken nog.

Het is het eerste kind voor de 23-jarige Britney, die getrouwd is met de 27-jarige Keven Federline. Laatstgenoemde heeft al twee kids van zijn ex-vriendin Shar Jackson.

Britney Spears
Britney Spears

Al-Zarqawi: Totale oorlog tegen sjiieten

Abu Musab al-ZarqawiTerroristenleider Abu Musab al-Zarqawi heeft alle soennieten in Irak opgeroepen 'de totale oorlog' tegen hun sjiitische medeburgers te voeren. De oproep werd verspreid middels een audiofragment op internet.

De oproep komt na een reeks van bloedige aanslagen van al-Zarqawi's organisatie in de hoofdstad Bagdad. Gisteren kwamen bij een zelfmoordaanslag in een sjiitisch deel van de stad zeker 112 mensen, meest bouwvakkers op zoek naar werk, om het leven.

In de audioboodschap, waarvan de authenticiteit niet kon worden bevestigd, is onder meer te horen: ''De al-Qaeda Organisatie in het Land van de Twee Rivieren verklaart de totale oorlog tegen de rafidha, waar zij zich ook mogen bevinden in Irak. Ik roep de soennitische Arabieren op te ontwaken uit hun slaap omdat de oorlog om de soennieten uit te roeien nooit zal stoppen.'' Verder riep al-Zarqawi andere religieuze en tribale groepen op zich bij zijn strijd aan te sluiten of anders de gevolgen te dragen.

Sjiieten en soennieten
De in de boodschap genoemde term rafidha is een denigrerende omschrijving voor sjiieten. De islam kent twee grote hoofdstromingen moslims: soennieten en sjiieten. Het conflict tussen hen stamt al uit 7de eeuw. De islam raakte kort na de dood van de profeet Mohammed verdeeld in een soennitisch en een sjiitisch deel. Ze verschilden van mening wie de eerste kalief was.

Het conflict tussen beide groepen in Irak draait echter feitelijk niet om religieuze gronden, maar voornamelijk om de macht in het land na de val van Saddam Hussein; die zelf een soenniet was. De sjiieten werden onder het bewind van de voormalige dictator onderdrukt door de soennitische minderheid in het land. Sinds Husseins val vrezen veel soennieten de macht van de sjiieten, waarvan er getalsmatig veel meer in Irak wonen (bovendien in het olierijke zuiden). Wereldwijd zijn er daarentegen weer veel meer soennieten (80%); ook in het westen zijn de meeste moslims soennitisch.
Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1255
special
VrijMiBabes #206 (not very sfw!)
special
FOK! Zien en doen: Weekend van het Verdedigingserfgoed
special
Random Pics van de Dag #1254
special
Random Pics van de Dag #1253
special
Random Pics van de Dag #1250
©FOK.nl e.a.