FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van woensdag 9 juli 2003

Mogelijke F1-kalender 2004

LB Racing wist ons vandaag het volgende te melden:

De FIA heeft de data bekend gemaakt waarop de verschillende Grand Prix in 2004 verreden worden. Het zal gaan over 17 races.

Voor een aantal races ligt de datum eigenlijk al vast. Zo is de start van het seizoen traditiegetrouw in Australië. De zondag na Hemelvaartsdag is de Formule 1 in Monaco te vinden. En als er slechts één week tussen twee races zit is het waarschijnlijk dat de eerste race op de Nurburgring plaatsvindt, een week later staat dan Magny Cours op het programma.

Ook zal er een aantal aannames gedaan moeten worden.
Zo heeft Brazilië gevraagd om aan het einde van het seizoen te worden geplaatst, en aarschijnlijk vindt de afsluiting van het seizoen in Japan plaats. Vermoedelijk zal na Maleisië eerst China worden aangedaan, de teams hebben dan drie weken de tijd om het nieuwe circuit in Bahrein te leren kennen. Ook gaan we er vanuit dat Spa terugkeert en dat Oostenrijk en Imola gaan verdwijnen.

Dat resulteert in de volgende mogelijke kalender:

DatumCircuit
7 maartAustralië
21 maartMaleisië
4 aprilChina
25 aprilBahrein
9 meiSpanje
23 meiMonaco
6 juniCanada
20 juniEuropa
4 juliFrankrijk
11 juliEngeland
25 juliDuitsland
15 augustusHongarije
29 augustusBelgië
12 septemberItalië
26 septemberVerenigde Staten
10 oktoberBrazilië
24 oktoberJapan

Overigens is het goed mogelijk dat er nog veranderingen zijn voor de definitieve lijst. Zo zijn er mogelijke plannen om de Grand Prix van de Verenigde Staten naar juni te verplaatsen. De reisafstand tussen de races op 20 en 27 juni moet echter klein zijn, dus wat dat betreft lijkt dit minder waarschijnlijk.

In plaats daarvan zou het misschien logischer zijn om de Grand Prix van Italië en Canada te verwisselen. Een gevolg hiervan is dat alle Europese Grand Prix achter elkaar gereden worden.

Ook de positie van de Grand Prix van Bahrein is niet duidelijk, eerdere berichten leken erop te wijzen dat deze race de derde race van het seizoen zou worden.


Note van de redactie: de data zijn ongewijzigd overgenomen. Wij kunnen dan ook niet verantwoordelijk gehouden worden voor inconsistenties.

NS mag prijs treinkaartje verhogen

Logo NSDe Nederlandse Spoorwegen mogen de prijs van een treinkaartje verhogen, mits het bedrijf haar dienstverlening verbetert. Dat is het bedrijf overeengekomen met de reizigersvereniging Rover.

Beide organisaties leggen het principeakkoord binnenkort voor aan hun leden, voorzien van een positief advies. De NS heeft namelijk een aantal voorstellen gedaan waarmee de dienstverlening aan de reiziger moet worden verbeterd, voorzien van cijfers over het aantal treinen dat op tijd moet rijden.

Volgens Rover en de Consumentenbond zijn die voorstellen haalbaar en verdedigbaar. Hoeveel de kaartjes zullen stijgen en per wanneer een dergelijke prijsstijging ingaat is nog niet bekend.

Ruimtevaartpak voor zongevoelige mensen

Het Europees Ruimtevaart Agentschap (ESA) heeft een bijzonder ruimtevaartpak ontwikkeld voor patiënten met een levensbedreigende overgevoeligheid voor zonlicht. Het pak is vooral bedoeld voor kinderen die zo veilig kunnen buiten spelen.

Zo'n driehonderd Europeanen, voornamelijk kinderen, hebben een bepaalde genetische afwijking en zijn daardoor extreem overgevoelig voor ultraviolette straling van de zon. Blootstelling aan UV-stralen brengt bij deze patiënten ernstige schade toe aan huid en ogen en kan uiteindelijk leiden tot kanker.

Het pak bestaat uit twee delen: een afzonderlijk deel ter bescherming van hoofd en gezicht en een pak dat de rest van het lichaam bedekt. Er is gebruik gemaakt van een speciale coating die ook voor ruimtevaartuigen wordt gebruikt om een volledige UV-bescherming te kunnen bieden. Bovendien is er een speciaal koelsysteem voor warm weer ontwikkeld, die onzichtbaar gedragen kan worden. De ontwerpers hielden er ook rekening mee dat het pak er voor kinderen 'cool' uit moet zien. Zo is Mauro Taliani, die heeft gewerkt voor Hugo Boss en Corpo Nove, verantwoordelijk voor het ontwerp van het pak.

Foto's van het pak kun je hier vinden.

Stemvervormers populair in China

jpfeikens had ons via de newssubmit het volgende te melden:

In China zijn apparaatjes die een mannenstem kunnen laten klinken als een vrouwenstem, en andersom, mateloos populair. Volgens verkopers gebruiken veel mensen de speeltjes om iemand voor de gek te houden of om er achter te komen of hun partner vreemd gaat.

De apparaatjes kosten tien Euro per stuk en dienen op de telefoon te worden bevestigd. Er zijn verschillende oproepen geweest om de stemvervormers te verbieden, maar de Chinese overheid ziet hier geen reden toe.

"US Postal zal gewicht koers niet dragen"

US Postal - ploegleider Johan Bruyneel heeft aangekondigd niet het gewicht van de koers te willen dragen.

De Colombiaan Victor Hugo Pena draagt momenteel de gele trui, maar zal de Amerikaanse ploeg de trui verdedigen? "We gaan dat niet doen met hand en tand. Er zijn ook andere tactieken. Aanvallen bijvoorbeeld, een mannetje meesturen in elke ontsnapping." zei Johan Bruyneel.

"Vier jaar lang ging er telkens iets mis in de ploegentijdrit. Nu niet"

"We zijn bewust niet te snel gestart. We wilden met z'n negenen samenblijven en krachten overhouden voor het einde. Dat stuk leek, zelfs vanuit de auto, eindeloos lang te duren. Daar wilden we het verschil maken, en het lukte."

CD Review: Audio Bullys - Ego War


Af en toe heb ik wel eens last van Metaalmoeheid; dan ben ik de scheurende gitaren zat en dan wil ik weer eens wat anders luisteren. Meestal trek ik dan een CD'tje uit CD-rek van mijn vader, dat vol staat met Chemical, Big Beat en Drum & Bass, maar tijdens mijn laatste aanval plofte de CD van Audio Bullys op mijn deurmat. Ik was al helemaal verliefd geworden op de nummers 'We Don't Care' en 'The Things' die erg regelmatig voorbijkomen op MTV2 en was dan ook erg benieuwd hoe de rest van de CD zou klinken.

Discokerkdienst moet jongeren werven

chris had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Hoewel kerken vaak tot discotheek omgebouwd worden, wil men in Urk juist een kerkdienst in een discotheek gaan houden. Op deze manier hopen de initiatiefnemers dat meer jongeren zich zullen interesseren voor het geloof.

De organisatie is niet van plan dancemuziek te gaan draaien, maar wil de dienst kort en krachtig houden, zodat jongeren geboeid blijven. De dienst vindt plaats op zondagochtend drie augustus om half elf in discotheek "Havana Club" in Urk.

Overigens is dit niet de eerste 'discotheekdienst'. Ook elders in het land worden regelmatig kerkdiensten in bijvoorbeeld discotheken gehouden.

Punten ploegentijdrit

De massasprint van gister en de ploegentijdrit van vandaag hebben het
klassement weer wat geschud. MArten gaat niettemin onverminderd aan de
leiding en wordt nu op afstand gevolgd door DonorHoofd, voor een -wie weet-
aanstormend peloton van teams. De rit van gister werd het best verreden door
koploper MArten met 216 punten. Vandaag reed Spoenk met 25 punten de beste
uitslag, met Nikka op de tweede plaats (26 pnt).
De komende etappes kunnen de sprinters mogelijk nog aan hun trekken komen
alvorens we de Alpen induiken. Het aantal uitgevallen renners, tot nog toe
zeer beperkt, zal dan toenemen.

Succes met managen!

De redactie

Twee ETA-leden krijgen samen 3492 jaar cel

DutchBart en Warezboer hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een Spaanse rechter heeft twee leden van de Baskische terreurgroep ETA tot respectievelijk 1572 en 1920 jaar cel veroordeeld. Volgens de rechter hebben beiden in 1986 in Madrid een bomaanslag gepleegd, waarbij twaalf mensen omkwamen en bijna tachtig personen gewond raakten.

Hoewel de straffen naar Nederlandse maatstaven absurd hoog zijn, komt het er in de praktijk op neer dat de straf wordt omgezet in maximaal veertig jaar.

"Arts" doet oneerbare voorstellen

henrivdm had ons via de newssubmit het volgende te melden:

In Wezep en omgeving is een man actief die zich uitgeeft voor arts en mensen telefonisch lastig valt met oneerbare voorstellen.

De man stelt zich voor als 'dokter De Bruin' en vraagt of mensen een uitnodiging hebben ontvangen voor een vertrouwelijk gesprek over een lichamelijk onderzoek. Als de gebelden aangeven dat ze deze uitnodiging niet ontvangen hebben, stelt de zogenaamde arts voor om een deel van het gesprek telefonisch te voeren. Daarna maakt hij oneerbare voorstellen.

De politie geeft aan dat dergelijke gesprekken nooit telefonisch worden gevoerd en raadt iedereen dan ook aan niet op deze telefoontjes in te gaan. Mensen die door deze man zijn gebeld worden verzocht contact op te nemen met de politie.

Overval op juwelier in Bloemendaal

Casper had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Woensdag hebben twee mannen rond tien over twaalf 's middags een juwelierszaak op de Bloemendaalseweg in Bloemendaal overvallen. De mannen, beiden bewapend, drongen de zaak binnen en zijn er met geld en sieraden vandoor gegaan.

De mannen werden door een getuige en twee toevallig aanwezig parkeerwachters gezien en vastgepakt. Eén van de daders wist echter te ontkomen. Hoewel een politie-helicopter werd ingezet bij de zoektocht, ontbreekt van de man nog ieder spoor.

De politie zoekt overigens getuigen van de overval. Mensen die menen dat ze iets gezien hebben kunnen bellen met de politie Kennemerland (0900-8844). Het gaat om een donkere man van ongeveer twintig jaar met gouden voortanden. Hij was gekleed in een donkere broek en een groen T-shirt. Ook droeg hij een lichtgekleurd jack met daarop de letters D en W. Op zijn hoofd had hij een baseballpet.

Tactiek US Postal betaalt uit

Ploegleider Johan Bruyneel kan vanavond uitbundig feestvieren, de uitgestippelde tactiek klopte tot in de puntjes.

US Postal fietste vandaag onbedreigd alle teams op achterstand. In het algemeen klassement zijn na vandaag acht renners van de ploeg bij de eerste tien te vinden. Niet Lance Armstrong, maar Colombiaan Victor Hugo Peña veroverde de gele trui. Hij is tevens de eerste Colombiaan die daar in slaagt. De Amerikaan is maar wat blij dat hij voorlopig niet de trammelant van de huldigingen hoeft mee te maken, aldus Bruyneel.
Het team had het parcours van vandaag meerdere malen verkend. Al in mei was er een eerste verkenning gepleegd. Daarbij werd het traject enkele malen gereden. Dinsdagavond fietste de ploeg ook nog even de 69 kilometer. Woensdagochtend tenslotte deed US Postal het nog eens over, waarna voor 's middags besloten werd om alle kracht voor de laatste 20 kilometer te bewaren. Bruyneel: "Tot die tijd hebben we de schade zoveel mogelijk proberen te beperken. Lance, Ekimov, Hincapie, Peña en Landis hebben zich wat gespaard om in de laatste 20 kilometer voluit te gaan. We hebben op dat deel 36 seconden gepakt op O.N.C.E. - Eroski en dat leverde ons de overwinning en de gele trui op". Het was voor US Postal overigens de eerste ploegenrit in de Tour die het wist te winnen.

Hamilton koerst door

Ploegarts De Maesenaar van CSC speelde het vandaag weer klaar om Tyler Hamilton op weg te krijgen naar Parijs. Hamilton, die in een valpartij zijn sleutelbeenbreuk brak, zat vandaag getaped op de fiets.

De ploeg had verwacht dat Hamilton wel eerdaags eens zou moeten lossen, maar de Amerikaan houdt moedig stand. Nu reed hij in de Giro ook al eens door met een breuk, maar in het geweld van de Tour zou dat lastiger zijn. Voor de ploegentijdrit hadden de verzorgers hem in zijn liggende 'tijdritpositie' getaped. Hamilton kon zijn team daarmee goed bijbenen en staat nog kortbij in het algemeen klassement (39e). Ook de magische kracht van de Deense verzorger Ole zou de Amerikaan sterken. Maar zei dokter De Maesenaar: "donderdag gaan we in Nevers samen met Tourdokter Porte nieuwe radiografieën laten nemen zodat we de rand van het bot kunnen bekijken".

Van Hintum naar RKC Waalwijk

Marc van Hintum kiest voor RKC Waalwijk. De verdediger zal woensdag de laatste details met de club bespreken.

Van Hintum (36) speelde al eerder voor RKC Waalwijk van 1988 tot 1992 en is afkomstig van het Duitse Hannover 96. De verdediger zou eerst kiezen voor de Graafschap, maar besloot om toch naar Waalwijk te gaan. Willem II had ook interesse getoond. Van Hintum is de opvolger van Yuri Nikiforov die naar Urawa Red Diamonds in Japan vertrok.

Chileens 'dier' is waarschijnlijk walvismaag

Het onbekende 'dier' dat een paar weken geleden op de Chileense kust is aangespoeld , is waarschijnlijk niet meer dan een rottend stuk ingewanden van een walvis. Dit zegt de Franse bioloog Michel Raynal, die betrokken is bij het onderzoek naar het wezen. Eerder werd gedacht dat het zou gaan om een walvis of octopus.

Het Chileense 'zeemonster' spoelde op 24 juni aan op een strand in de buurt van het havenstadje Maullin. De onderzoekers stonden voor een raadsel. Zij konden de vormloze, grijze vleesmassa van twaalf bij zes meter groot en één meter hoog niet plaatsen.

Chileense biologen meenden dat het onmogelijk een walvis kon zijn, omdat het wezen geen wervels had. Tevens dacht men aan een nieuw soort inktvis. Ook deze optie is inmiddels komen te vervallen, omdat er onder andere maar één tentakelachtig uitsteeksel aan het 'dier' zat. "Ik heb geen idee wat het voor dier is, maar het is beslist geen octopus", zei de Chileense zeebioloog Sergio Letelier.

Diverse laboratoria in Frankrijk, Chili, Zwitserland en Amerika zijn bezig met het identificeren van het wezen. DNA-onderzoek moet binnenkort uitsluitsel geven.

Het is al eerder gebeurd dat er raadselachtige vleesmassa's aanspoelden op diverse stranden. Bekend is de vondst uit 1896. Op een strand in Florida vond men toen een inktvisachtig wezen. DNA-onderzoek wees nu uit dat het om een nieuw diersoort ging, aldus Raynal.

Helemaal uitgesloten dat het wezen geen 'zeemonster' is, is het dus nog niet. Raynal: "Omdat de Chileense massa erg lijkt op het 'Monster van Florida', is er een kleine kans dat het tóch gaat om een inktvisachtige die de wetenschap nog niet kent."

Schröder schrapt vakantie in Italië

MartiniMeister en Roel's Weblog hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

De Duitse bondskanselier Schröder heeft zijn vakantie in Italië afgezegd. Hij is boos over uitspraken van de Italiaanse staatssecretaris van Economische Zaken Stefano Stefani. Deze haalde vrijdag in een interview hard uit naar Duitse toeristen in Italië.

In het bewuste interview zei Stefani dat Duitse toeristen "in de zomervakantie luidruchtig onze stranden bevolken, dronken van arrogante zelfverzekerdheid". Volgens Stefani zou het gaan om "eenvormige supernationalistische blonde mensen, die zich lawaaierig op onze stranden storten".

Het is niet de eerste aanvaring tussen Italië en Duitsland. Vorige week zorgde de Italiaanse premier Berlusconi ook al voor een rel. De Italiaanse premier schoffeerde de Duitse europarlementariër Martin Schultz door hem een rol als kampbewaker toe te dichten in een Italiaanse documentaire over concentratiekampen in nazi-Duitsland. Hiervoor zou Berlusconi intussen overigens zijn excuses hebben aangeboden.

Zusje F1-coureur Frentzen gepakt voor joyriding

Mabit vertaalde en submitte het volgende bericht:

Het 14-jarige zusje van Heinz-Harald Frentzen is afgelopen zondag door de politie van Mönchengladbach opgepakt vanwege joyriding. Nicole-Nadine Frentzen nam haar jongere zusje Samantha (11) en een 12 jaar oude vriend mee voor een ritje in de Mercedes van haar moeder.

De politie zegt dat Nicole-Nadine er waarschijnlijk tussenuit geknepen is met de sleutels terwijl de rest van de familie de GP van Frankrijk aan het kijken was. Haar vader, Heinrich-Harald, zei dat het meisje haar zinnen heeft gezet op het opvolgen van haar broer in de F1. "Ze heeft benzine in haar bloed", aldus de vader. "Ze doet inmiddels mee met de kartcompetitie en verslaat regelmatig 'the boys'. Wanneer ze haar racelicentie krijgt zal ze misschien testrijder worden bij het BMW team".

Overigens zal Nicole-Nadine waarschijnlijk niet vervolgd worden, gelet op haar leeftijd.

RTL4, RTL5 en Yorin weer te zien in Veendam

WeSjUh en Anton hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Veendam kan opgelucht ademhalen. TV-zenders RTL4, RTL5 en Yorin zullen binnenkort gewoon weer te ontvangen zijn. Onlangs werden de zenders door Stichting Kabelnet Veendam (SKV) van de kabel gehaald, omdat de SKV een conflict had met HMG (het moederconcern van RTL4, RTL5 en Yorin).

Na bemiddeling van burgemeester Meijerman van Veendam, hebben beide partijen nu afgesproken dat de SKV de komende 4,5 jaar toch een bijdrage ontvangt van HMG. Het conflict onstond toen HMG weigerde nog te betalen. Na 4,5 jaar zal de situatie opnieuw bekeken worden.

Het besluit van de SKV leidde tot veel onrust in Veendam. SKV-voorzitter J. Tillema werd meermalen telefonisch bedreigd en de politie moest zelfs zijn woning bewaken. Ook werd er bij het gebouw van de SKV extra gesurveilleerd door de politie.

Wanneer de drie zenders daadwerkelijk weer te zien zijn, is nog niet bekend.

Postkantoor overvallen door 'zilveren mannen'

In Amsterdam Noord is vanmiddag een postagentschap aan de Nieuwe Maanstraat overvallen door twee mannen in een nogal opvallende outfit. Beide mannen droegen zilverkleurige pakken. Ook het wapentuig van één van de overvallers was opvallend. Hij bedreigde het personeel met een kruisboog.

Het duo wist in een auto weg te vluchten. Het is onbekend hoeveel en wat de mannen precies hebben buitgemaakt. Er raakte niemand gewond. De politie gaat de zaak onderzoeken.

Dierentuin-eigenaar eet dieren op

LordAnger herschreef voor ons het volgende bericht:

Voormalig dierentuin-eigenaar Jörg Schlechte zal waarschijnlijk veroordeeld worden tot een gevangenisstraf. Hij wordt verdacht van het doden en opeten van zijn dieren. De 43-jarige Schlechte heeft al een boete van bijna 2.200 euro gekregen, nadat hij toegaf hangbuikzwijntjes te hebben geroosterd tijdens een barbecue met vrienden.

Toen de nieuwe eigenaar de dierentuin 'Meißner Heimattierpark' in Siebeneichen (Duitsland) overnam, bleken er veel dieren te ontbreken. Op de lijst van vermiste dieren staan onder andere konijnen, ezels, geiten, wasbeertjes, twee papegaaien, een wild zwijn, eenden, fazanten, drie Shetland-pony's, een mini-paard en een kleine buffel.

Ook vreesde men dat twee Afrikaanse gazelles ten prooi waren gevallen aan de voormalige bezitter. Dit bleek echter ongegrond. De dieren werden teruggevonden in het oosten van Duitsland.

"Uitwisseldienstengebruikers kopen meer CD's"

Roel's Weblog had ons via de newssubmit het volgende vertaald te melden:

In tegenstelling tot de resultaten uit een eerder gehouden onderzoek kopen, volgens een studie van een Brits onderzoeksbureau, internetgebruikers die illegaal muziek downloaden juist in toenemende mate cd's.

Het onderzoek gaat in tegen het standpunt van de muziekindustrie dat illegaal downloaden de oorzaak is van de teruggang in de verkoop van cd's. Die is vorig jaar met vijf procent gedaald.

Uit het onderzoek door Music Programming Ltd. (MPL) blijkt dat 87 procent van de ondervraagde personen albums heeft gekocht naar aanleiding van het horen van gedownloade nummers. Daarentegen is de verkoop van cd-singles zeer negatief beïnvloed door het downloaden van muziek op internet. Zo blijkt uit het onderzoek dat 13 procent van de 500 ondervraagde personen de single heeft gekocht van een nummer dat zij reeds via internet hadden gedownload.

De Britse muziekindustrie zegt in een reactie dat de onderzoeksresultaten een kern van waarheid bevatten, maar volgens haar is niet onomstotelijk bewezen dat het downloaden van muziek automatisch een stijging van de albumverkopen betekent. Nog steeds wordt geprobeerd om internetgebruikers ervan te overtuigen muziek te downloaden van sites die royalties afdragen aan de betreffende artiesten.

Een andere conclusie uit het onderzoek is dat 41 procent van de ondervraagden zichzelf beschouwt als 'heavy downloader' (meer dan 100 nummers), maar dat een derde van deze groep méér albums koopt dan een jaar geleden. MPL concludeert verder dat de muziekindustrie het internet moet zien als een promotiekanaal voor artiesten, omdat veel mensen het internet gebruiken om nieuwe muziek te ontdekken.

Meisje pakt winkeldievegge

In Assendelft heeft een 15-jarige inwoonster gistermiddag een 31-jarige vrouwelijke winkeldief staande gehouden. De winkeldievegge, afkomstig uit Stadskanaal, kon later met behulp van de vader van het meisje aan de politie worden overgedragen. Een deel van de buit, met een totale waarde van 1.400 euro, werd teruggevonden.

De 15-jarige Assendelftse fietste samen met haar vader over de Dorpsstraat, toen een winkeleigenaar riep dat een vrouw iets had gestolen. Vader en dochter zetten meteen de achtervolging in. Het meisje kon de dievegge uiteindelijk te pakken krijgen. Een vrouwelijke mede-verdachte wist wel te ontsnappen.

Vermiste jongen 130 km verderop gevonden

Milie had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De sinds dinsdag vermiste, zestienjarige jongen uit Etten-Leur is weer terecht. Hij werd vandaag 130 kilometer van zijn woonplaats vandaan gevonden. Hij lag in de struiken van een voetbalterrein in het plaatsje Echt.

De jongen maakte een verwarde en vermoeide indruk toen hij door een lid van de plaatselijke voetbalvereniging gevonden werd. Het bleek dat de jongen op school een slecht rapport had gekregen. Hierdoor moet hij waarschijnlijk naar een andere school. Uit angst het slechte nieuws thuis te moeten vertellen, fietste hij van huis weg. De jongen is inmiddels weer thuis bij zijn ouders.

Kinderen stikken in hete auto

DutchBart en nothandy hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Twee kinderen zijn in Los Angeles (Californië) in een gloeiend hete auto gestorven. De pleegmoeder zegt de twee jongetjes van drie en vijf jaar oud te zijn 'vergeten' toen ze ging werken.

Het oudste jongetje was al overleden, toen de vrouw vijf uur na vertrek terug kwam. Zijn broertje stierf enige tijd later in het ziekenhuis.

De oudste had zich wel nog uit zijn kinderzitje weten te bevrijden. Het was hem echter niet gelukt de kindersloten van de terreinwagen te openen, aldus de politie. De buitentemperatuur was 38 graden Celsius. In de auto was het zelfs nog heter.

Er is een onderzoek ingesteld naar de pleegmoeder. Zij leidt een kinderdagverblijf in Lancaster.

US Postal wint vierde etappe

De vierde etappe van Joinville naar Saint-Dizier is gewonnen door de US Postal formatie. De torenhoge favoriet maakte de verwachtingen waar.

Victor Hugo Peña veroverde naast de ploegzege tevens de gele trui, die ploeggenoot Lance Armstrong in de Alpen van hem hoopt over te nemen. Oud-Tourwinnaar Jan Ullrich moest 43 tellen toegeven op Armstrong.

De uitslag:

1 US Postal VS 1:18:27
2 ONCE - Eroski SPA 1:18:57 (Alvaro Gonzalez de Galdeano, René Andrle)
3 Team Bianchi DUI 1:19:10 (Aitor Garmendia Abilla, Fabrizio Guidi)
4 iBanesto.com SPA 1:19:32 (José Vicente Garcia Acosta, Xabier Zandio Echaide)
5 Quick Step - Davitamon BEL 1:19:50
6 Team Telekom DUI 1:19:57
7 Vini Caldirola ITA 1:19:59
8 Crédit Agricole FRA 1:19:59
9 AG2R FRA 1:20:05
10 CSC DEN 1:20:12
11 Gerolsteiner DUI 1:20:16
12 Fasso Bortolo ITA 1:20:20
13 Alessio ITA 1:20:32
14 Cofidis FRA 1:20:33
15 Brioches La Boulangère FRA 1:20:57
16 Rabobank NED 1:21:08
17 Saeco ITA 1:21:19
18 Euskaltel - Euskadi SPA 1:21:49
19 FDJeux.com FRA 1:21:56
20 Jean Delatour FRA 1:22:04
21 Kelme SPA 1:22:16
22 Lotto - Domo BEL 1:23:20

De eerste vijf plaatsen verdienen punten vandaag. Renners die op achterstand zijn binnen gekomen, zullen geen punten verdienen (bedoelde renners).

"Stemfraude eenvoudig in VS"

victorv8 herschreef en submitte het volgende bericht:

Bij de presidentsverkiezingen in 2004 in de Verenigde Staten kan eenvoudig worden gefraudeerd met de stemmen. Het lijkt er zelfs op dat de elektronische stemmachines zodanig zijn gebouwd dat fraude makkelijk en onzichtbaar wordt gemaakt. Dat zegt Bev Harris, de Nieuw Zeelandse auteur van het boek "Black Box Voting: Ballot Tampering In The 21st Century".

Intern werken de stemmachines met Microsoft Excel. Om onbekende reden worden drie verschillende tabellen bijgehouden met de stemresultaten. De uiteindelijke uitslag wordt uit tabel twee gehaald, terwijl een gedetailleerd overzicht uit tabel één wordt gehaald. Op die manier kan fraude eenvoudig onzichtbaar worden gemaakt. Verder zijn er ook tools voorhanden om met de logfiles van Excel te knoeien.

Opblaasboot slaat om: twee doden

okee6 had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Aan de Cypriotische kust zijn dinsdag twee Schotse toeristen verdronken, doordat een opblaasboot omsloeg.

Een moeder zat met haar negen jaar oude zoontje in de rubberboot, ongeveer 100 meter van de kust vandaan, toen de boot door harde wind omsloeg en de twee te water raakten. De vader van de jongen, die aan de kant stond te kijken, ging vervolgens de zee in om moeder en zoon te helpen. Het lukte het trio de boot in te klimmen, maar ze vielen weer in het water toen de boot nogmaals omsloeg. Dit hele gebeuren werd aanschouwd door de zesjarige dochter van het paar.

De ouders en de zoon werden door andere badgasten naar het strand gehaald, alwaar eerste hulp werd toegepast. Beide ouders overleden echter in het ziekenhuis. Het jongetje is er slecht aan toe, maar verkeert niet in levensgevaar.

Het ongeluk vond plaats in de buurt van het dorpje Paphos, aan de zuidwest-kust van Cyprus. Dit gebied staat bekend om harde winden en een soms ruige zee.

Home (s)weet Home

He he, daar ben ik dan. Terug van weggeweest. M´n eigen vertrouwde ratel staat weer aan, de fiets is rijklaar gemaakt en m´n Nederlands gaat er ook weer op vooruit. Klaar voor een paar jaar in The Netherlands. Ja, Nederland, Holland, de plaats van de Dutchies. Dat wil voor Engelse mensen nog wel eens een probleem zijn. Komt een aantal leuke standaard reacties van mensen die ik in Canada tegen kwam nadat ik zei: "I´m Dutch"

a: I have a cousin in Holland
b: I´ve been to Amsterdam once
c: So your from Germany?

Maar het kan nog erger. Op een gegeven moment kreeg ik de vraag of ik dan uit Denemarken kwam. Een vrouw bij het rad van fortuin (geen Canadees, een Amerikaan) wist, nadat de hint was dat het land werd bevolkt door de "Dtuch" en het ook wel Holland werd genoemd, nog steeds niet dat het over onze verzameling der lage landen ging. Ze dacht na een paar seconden denktijd dat het dan misschien wel om Zwitserland ging.

Holland, dat lijkt me ook Holland in het Chinees. In ieder geval zie je hier altijd van die mensen met een T-shirt met tulpen en dan Holland eronder. Toch lijken ze het niet echt te kennen. Stukje stereotype conversatie als je met een nieuwe Chinese klasgenoot aan de praat komt.

....
-So were are you from?
From Holland
-From Poland?
No, from The Netherlands
-What?
The Netherlands
-What´s that?
A country..... in Europe...... Amsterdam...... Tulips....
-Oooooooooooooooooooooooooooooow

Nou, hehe, dan wisten ze het toch eindelijk. Dan volgde er uiteraard een rijtje dingen als onze klederdracht en het feit dat het hele land onder water ligt en dan kennen ze de "Gooda" ook nog wel. En uiteraard het feit dat in Amsterdam drugs legaal zijn.
Het moet toch wel een heerlijk land hier zijn. Heel de dag stoned, abortus is legaal en ook homohuwelijken kijken we niet raar van op. En dan lopen we heel de dag in onze klederdracht rond te sjouwen en verbouwen we tulpen.

En dan landt het vliegtuig op Schiphol. *knal* De werkelijkheid. Ook mooi, nog mooier in mijn ogen, maar toch niet zo stereotiep als men denkt. Heerlijk hier. Lekker vlak, prachtige huizen, gezellige winkelstraten, niet van die afschuwelijk grote stukken asfalt, lekker wat bomen (ja, die hebben ze in Canada ook wel, genoeg zelfs, maar in de stad doen ze niet aan natuur), snackbar voor een patatje oorlog, cafeetje voor een "Hai-nie" en een Chinees voor het enige echte Nederlandse Chinees eten. Wat wil je nog meer. Beetje ruimte misschien en wat opener mensen, maar verder heb ik het wel naar mijn zin hier. En dan hebben we ook nog dubbelzoute drop!

Iraanse studentenleiders door burgerwacht opgepakt

In Iran zijn drie Iraanse studentenleiders in Teheran opgepakt door gewapende leden van een streng-islamitische burgerwacht. Dat gebeurde na een persconferentie waarop de leiders bekend maakten dat zij vandaag afzien van de herdenking van het studentenoproer van vier jaar geleden.

De burgerwacht is een knokploeg van de conservatieve geestelijken en staat buiten het gezag van de gematigde president Khatami. Ooggetuigen zagen hoe de burgerwacht de drie overmeesterden en in drie auto's meenam; zij spraken van een ontvoering. Leden van de burgerwacht duwden politieagenten die probeerden tussenbeide te komen opzij.

Met het afblazen van de protesten lijken de studenten te zwichten voor de druk van de autoriteiten. Die hadden eind vorige maand al aangekondigd keihard op te treden tegen elke vorm van protest op de herdenkingsdag.

Den Haag

In Den Haag zijn vanmiddag 500 demonstranten bijeengekomen om hun steun te betuigen aan het volksverzet van Iran, dat zich keert tegen de islamitische republiek. De stoet vertrok vanaf het Malieveld naar het Vredespaleis, waar petities worden voorlezen.

Ook in andere Europese steden gaan betogers vandaag de straat op om druk uit te oefenen op het Iraanse regime.

Volgens de organisatoren van de demonstratie in Den Haag is een onbekend aantal mensen in Iran verdwenen of ontvoerd, vinden martelingen plaats en worden er doodvonissen voltrokken. Dit alles in een poging om het volksverzet te breken.

Londen, Corsica opteren voor Tour

De media-hype rond de Tour de France wordt gebruikt om diverse plannen voor toekomstige rondes te lanceren. De stad Londen wil zich kandidaat stellen voor een Tourstart in 2006 of 2007. Het Franse eiland Corsica ziet een etappe wel zitten.

"We hebben nog geen onderzoek gedaan naar de mogelijkheden", zei Daniel Baal van de Tourorganisatie. "Het levert altijd problemen op met de logistiek, als je een Tourstart in een wereldstad organiseert. Maar bij een prestigieuze kandidaat als Londen moet je de mogelijkheden wel onderzoeken".
De kandidaatstelling van Londen is concurrerend met die van Utrecht en Rotterdam. De Nederlandse steden zouden graag -ieder voor zich- de Tourstart van 2007 willen organiseren. Ook Herning (Denemarken) en Lugano (Zwitserland) hebben zich al gemeld.
Op Corsica is de Tour nog nooit geweest. De voorzitter van het Corsicaanse comité Alfred Sauli vindt dat een hiaat in de Tourgeschiedenis. De Corsicaanse steden Ajaccio, Bastia, Porto Vecchio en Calvi moeten de Tourkaravaan naar het eiland lokken. In de jaren zestig kwam de rittenwedstrijd Parijs-Nice wél al eens op Corsica aan.

Limburg Love Parade eindigt gewelddadig

Roel's Weblog had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De vijfde Limburg Love Parade is uitgelopen op een hoop geweld. Het thema van het feest was juist 'Een feest van verbroedering en openbaar protest tegen zinloos geweld'. De danceparty op de Markt in Geleen is zondagavond echter anders afgelopen. Er is geweld gebruikt tegen agenten, er waren mishandelingen, handel in harddrugs en drankgebruik door minderjarigen.

Burgemeester W.Dijkstra van Sittard-Geleen is dan ook woedend. "Volstrekt ontoelaatbaar. We gaan praten met de organisatie. Er moeten maatregelen genomen worden", laat de burgemeester weten. J. Geurts, een van de organisatoren van de Limburg Love Parade, is zich van geen kwaad bewust. "De politie is zondagavond nog bij ons geweest. Ze zeiden dat er maar een paar kleine incidentjes waren geweest."

Toch zegt de politie nu wat anders. De ongeregeldheden begonnen zondagavond rond tien uur toen een 37-jarige vrouw uit Hoensbroek op de Markt klappen kreeg van twee onbekenden. Ze liep een gebroken rib op die een long perforeerde. Omstreeks kwart voor elf werd een 23-jarige Gelener gearresteerd omdat hij iemand een kopstoot had gegeven. Omstreeks 00:30 uur zagen twee agenten in burger dat een man blikjes drank ontvreemdde bij een bierkraam op de Markt. Toen ze de man hierop aanspraken, keerde een groep van acht personen zich tegen hen. De agenten werden tegen de grond gewerkt en geslagen en getrapt. Met behulp van pepperspray lukte het de politiemannen om hun belagers te verjagen. De daders ontkwamen in de menigte.

Op de Rijksweg werd een echtpaar aangevallen door drie onbekende jongeren. Een van hen sloeg een bierfles kapot op het hoofd van de man. Daarnaast werd er alcohol geschonken aan jongeren onder zestien jaar en een 33-jarige man uit Brunssum werd aangehouden wegens handel in xtc-tabletten.

Dela wil doden nog niet verpulveren

Plonz had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De uitvaartmaatschappij Dela uit Eindhoven wil overledenen nog niet gaan invriezen en verpulveren. Dat zegt het bedrijf in een reactie op concurrent Yarden. Dat bedrijf onderzoekt de nieuwe methode voor de verwerking van stoffelijke overschotten wel.

Dela vraagt zich af of deze methode milieuvriendelijker is dan cremeren en of het wettelijk kan. Verder betwijfelt het bedrijf of nabestaanden de nieuwe methode kunnen waarderen.

Kamerlid raakt tijdelijk rijbewijs kwijt

LPF-kamerlid Gerard van As is door een kantonrechter in Leiden veroordeeld tot acht maanden ontzegging van de rijbevoegdheid, waarvan vier voorwaardelijk. Daarnaast moet Van As een boete van 490 euro betalen.

Het kamerlid werd hiertoe veroordeeld omdat hij enkele maanden geleden op de N11 bij Zoeterwoude 143 kilometer per uur reed, terwijl daar maar 70 is toegestaan. Als excuus zei Van As dat hij na een lunch op het ministerie van Verkeer en Waterstaat last van diarree had gekregen, en zo snel mogelijk thuis naar het toilet wilde.

Van As is van plan om in hoger beroep te gaan. De straf die hij opgelegd kreeg, is meer dan de officier van Justitie geëist had. Die vroeg 250 euro boete en vier maanden rijverbod.

Amsterdam wil minder straatventers

Er zijn teveel straatventers in het centrum van Amsterdam. Dat vindt althans het stadsdeel Amsterdam-Centrum. Ze zijn daarom gestopt met het uitgeven van ontheffingen voor tekenaars, sieraadverkopers en schoenpoetsers. Volgens het stadsdeel moet de politie te vaak komen opdraven om orde op zaken te stellen.

In de hele binnenstad van Amsterdam geldt een ventverbod. Slechts voor een aantal pleinen geeft het stadsdeel ontheffingen. Het afgelopen half jaar werden er bijna tweehonderd ontheffingen afgegeven. Aanvragen die nu nog binnenkomen worden echter niet meer in behandeling genomen. De afgegeven ontheffingen zijn geldig tot het eind van dit jaar.

De stadsdeelvoorzitter wil ook onderzoeken of zij illegalen een ontheffing kan weigeren. Dit is momenteel juridisch nog niet mogelijk. Als een vergunning wordt aangevraagd mag de verstrekker vragen naar de verblijfsstatus van de aanvrager. Dit geldt echter niet als iemand een aanvraag doet voor het verlenen van diensten aan de openbare weg.

Straatmuzikanten hebben overigens geen ontheffing nodig. Zij moeten zich slechts aan de regels houden dat maximaal zes personen een half uur op een plaats onversterkt muziek mogen maken.

Venlo wil 'rooftassen' verbieden

Roel's Weblog had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Als het aan het CDA en de VVD in Venlo ligt, is het straks niet meer mogelijk om met een aluminiumtas te winkelen. De coalitiepartijen willen een verbod op deze 'rooftassen'.

De speciale tassen kunnen detectiepoortjes in winkels omzeilen. Door de tassen te verbieden hopen het CDA en de VVD in Venlo en de winkelcriminaliteit aan te pakken. De tassen zijn voor politie en beveiligings-personeel makkelijk te herkennen.

Een andere maatregel die de coalitiepartijen voorstellen is een winkelverbod van één of twee jaar voor personen die voortdurend winkeldiefstallen plegen.

De gemeente Venlo is niet de enige die de tassen wil aanpakken, ook de politie van Amstelveen liet al weten wat aan de rooftassen te willen doen.

Amerikanen zwaar bewapend

nyrem had ons via de newssubmit het volgende te melden:

In de Verenigde Staten circuleren tussen de 238 en 276 miljoen legale wapens. De VS telt 286 miljoen inwoners. Daarmee bezitten de Amerikanen de meeste legale wapens ter wereld. Dat blijkt uit een studie van een Zwitsers instituut.

De Europese Unie telt 84 miljoen legale wapens. En dat op een bevolkingsaantal van meer dan 300 miljoen inwoners. In Europa staat Finland bovenaan met 39 legale wapens per honderd inwoners. Goed voor een tweede plek achter de Amerikanen.

Het Zwitserse instituut heeft in zijn studie militair personeel en politiemensen niet meegeteld.

Moens uit selectie gezet

Oscar Moens is wederom uit de selectie van AZ gezet. De doelman kreeg van de club een brief waarin stond dat hij niet langer welkom is bij de selectie.

Moens (30) heeft al geruime tijd een financieel conflict met de sponsor van club (DSB) betreffende image-rechten. Het Nederlands Arbitrage Instituut deed eerder de uitspraak dat DSB aan Moens een fikse vergoeding in termijnen moet betalen. De arbitragecommissie moet nu bepalen of het hier om een nettobedrag gaat. De keeper zegt van wel, AZ meent dat het loonbelasting mag inhouden. Op 21 juli dient de zaak voor de arbitragecommissie. Moens heeft zelf eerder aangegeven nooit meer voor de Alkmaarders te willen spelen.
Volgens trainer Co Adriaanse heeft de verbanning niets met de persoon in kwestie te maken. "Het is alleen beter voor alle partijen dat hij er niet bij is".

Levende worm in hersenen Chinese man gevonden

Slide-Card had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Volgens de Zuid-Chinese krant Morning Post hebben Chinese artsen een negen centimeter lange levende worm uit de hersenen van een man verwijderd. De 42-jarige man werd geopereerd voor een hersenkwaal, toen de worm ineens tevoorschijn kwam.

Deskundigen menen dat de man de worm binnenkreeg via zijn voorliefde om slangen en kikkers te eten. De worm zou zich zo een weg naar zijn hersenen hebben gebaand.

Bodrogi gaat voor knuffel

Laszlo Bodrogi heeft een wel heel speciale reden om goed gemotiveerd te zijn. De Hongaar zou voor zijn zwangere vriendin Cathérine graag de pluche Leeuw winnen.

Bodrogi zal voor de Leeuw het geel dienen te veroveren, danwel met de ploeg bovenaan moeten staan. "Het zou een heel mooie knuffel zijn voor Bodro Jr." zei Cathérine. "Maar mocht het niet lukken, dan zou een mini regenboogtrui ook leuk zijn." De baby wordt eerst rond 26 oktober verwacht.

Vini Caldirola heet Caldirola

Het Italiaanse Vini Caldirola is deze Tour niet als zodanig herkenbaar. Kopman Stefano Garzelli zal ook in de Alpen te herkennen zijn aan Caldirola op zijn shirt.

In Frankrijk zijn reclames voor alcoholhoudende dranken niet toegestaan. Sponsor Vini Caldirola betreurt dat zeer. Zoals de naam reeds doet vermoeden, gaat er een wijnbedrijf achter schuil. De naam Caldirola, zonder de toevoeging 'wijnen' werd echter wel toegestaan. De outfits van het team werden nu speciaal voor de Tour vervaardigd.
Daarbij werd de ploeg nog gespaard door de Tourdirectie, ze mocht haar gele kleur blijven dragen, dit in tegenstelling tot de ploeg van O.N.C.E. - Eroski dat haar geel diende te wijzigen.

Proces tegen staat over de SGP

Het Clara Wichmann Instituut gaat een proces aanspannen tegen de Nederlandse staat, met als inzet dat ons land iets gaat doen aan het vrouwenbeleid van de Staatkundig Gereformeerde Partij (SGP). Eerder probeerde het instituut vrouwelijke SGP-sympathisanten te bewegen een proefproces tegen de partij te beginnen en deed het pogingen om het kabinet tot actie te bewegen. Beiden lukten niet.

Met het proces tegen de staat zou de politiek gedwongen kunnen worden actie te ondernemen tegen de SGP als die vrouwen blijft discrimineren. Bijvoorbeeld op straffe van uitsluiting bij de volgende verkiezingen. Daarvoor zal het Instituut onder andere een beroep doen op het Vrouwenverdrag van de Verenigde Naties. In 2001 verzochten de Verenigde Naties de Nederlandse regering zelfs dringend om maatregelen te nemen tegen de uitsluiting van vrouwen door de SGP.

Bij de SGP hebben vrouwen geen stemrecht en mogen ze geen lid van de gemeenteraad of het parlement worden. De SGP haalt zijn wijsheid dat de vrouw ondergeschikt is aan de man uit de bijbel: "In de bijbel staat dat de man het hoofd is van de vrouw, en daarnaar willen wij leven", zo zei SGP-voorzitter Kolijn eerder.


-
Het Clara Wichmann Instituut is het landelijk expertise-centrum voor vrouw en recht. Alle activiteiten van het instituut zijn er op gericht de rechtspositie van vrouwen te verbeteren.

Vandaag ploegentijdrit

De vierde etappe gaat van Joinville naar Saint-Dizier over 69 kilometer. Deze ploegentijdrit kent zijn favorieten in de teams O.N.C.E. - Eroski, US Postal en Team Bianchi. Fassa Bortolo ploegbaas Ferretti ziet zijn team niet winnen, vorig jaar was het team er wel dichtbij.

De etappe is nagenoeg vlak en kent twee tussentijdmeetpunten, in Wassy na 18 kilometer en in Montie-en-Der na 44 kilometer. Om 14.00 uur gaat de eerste ploeg van start, om 15.45 uur de laatste.
De start is bijzonder, deze zal wederom van een verhoging plaatsvinden. De Tourdirectie besloot om het startpodium te lenen van de organisatie van de Vuelta. Het podium dat vandaag in Joinville staat, werd eerder gebruikt in de Vuelta van 2002. Enkel het uiterlijk is wat opgeknapt. Na afloop van de etappe wordt het podium weer naar Spanje vervoerd.

Rabobank aast op Hushovd

Emile wist ons vandaag het volgende te melden:
De Rabobank-ploeg hoopt volgend seizoen Thor Hushovd in de gelederen te hebben, zo meldt de Noorse krant Verdens Gang. In de huidige Tour kwam Hushovd er in de sprint nog niet aan.

Het contract van de Noorse Crédit Agricole-coureur, die vorig seizoen een etappe in de Tour de France op zijn naam schreef, loopt na deze jaargang af. Rabobank is echter niet het enige geïnteresseerde team.
Eerder werd bekend dat Rabobank interesse heeft voor Pecharroman van Paternina-Costa de Almería. De laatste optredens van Pecharroman hebben de interesse van vele ploegen gewekt, bij hen heeft zich laatst de Rabobankploeg van Oscar Freire gevoegd.
Rabobank versterkt met deze geruchten het idee dat ze zich niet meer op deze Tour concentreert. Michael Boogerd zal vandaag met een gehechte knie van start gaan. Rabobank heeft geen kopman meer in koers.

Man na negentien jaar uit coma

Just-Dennis, fitrefo en -=Chuckie=- hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

In de Verenigde Staten is een 39-jarige man na negentien jaar uit zijn coma ontwaakt.

Terry Wallis kwam in 1984 met zijn auto in een rivier terecht en werd een dag later onder een brug gevonden. Een medepassagier was dood, Wallis in een coma. Sindsdien had hij zijn ogen niet meer opgeslagen.

Toen hij ontwaakte zei hij eerst 'Mam' tegen zijn moeder, die aan zijn bed zat. Later bleek dat Wallis zich nog veel weet te herinneren. Ook het feit dat hij een dochter heeft was hem niet ontgaan. Voor haar wil hij graag weer leren lopen.

Volgens een arts is zijn geheugen mede zo goed gebleven door de uitstapjes en familiebijeenkomsten waarop hij ondanks zijn coma mee is genomen.

Islamitische Jihad ontkent aanslag

victorv8 had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De bomaanslag gisteren in Israel waarbij een Israëlische vrouw en een Palestijnse man om het leven kwamen, heeft niet de goedkeuring gekregen van de radicale Palestijnse beweging Islamitische Jihad. Hoewel leden van de Palestijnse verzetsbeweging eerst de verantwoordelijkheid hadden opgeëist, ontkent de leider van die organisatie, Mohammed al-Hindi, dat zijn beweging iets met de aanslag te maken had. Zij houden zich nog steeds aan hun 10-dagen oude staakt-het-vuren.

Mogelijk is een lokale cel van de organisatie verantwoordelijk voor het geweld.

'Hepatitis gevaar in Turkije en Marokko reëel'

De GGD adviseert vakantiegangers die afreizen naar landen als Turkije, Egypte, Marokko en Tunesië om zich in te laten inenten tegen een hepatitis A-infectie. Volgens de GGD zijn veel Nederlanders zich niet bewust dat ze ook in deze landen gevaar lopen op besmetting met de ziektekiem die geelzucht kan veroorzaken. Jonge kinderen die het virus oplopen hebben veelal alleen wat griepverschijnselen, maar volwassenen voelen zich vaak doodziek.

Een hepatitis A-infectie is zeer besmettelijk en kan dan ook vrij eenvoudig door de lokale bevolking op toeristen worden overgedragen, zeker in landen waar de hygiënische omstandigheden te wensen overlaten. Besmetting gebeurt meestal via vervuild water of voedsel dat met besmet water in contact is gekomen. Geïnfecteerden scheiden de ziektekiemen uit via de stoelgang en pas na twee tot zes weken treden de eerste symptomen op, zoals koorts, uitputting, gebrek aan eetlust en misselijkheid.

Volgens een onlangs gepubliceerde studie is 80% van de Turkse gezinnen met zes of meer kinderen besmet met hepatitis A. Verder blijkt dat meer dan 60% van de kleinere gezinnen in Turkije, met minder dan vijf kinderen, door het virus is getroffen.

Illegalen gepakt bij hennepbedrijf

In Vlaardingen zijn 48 mensen aangehouden bij een inval in een 'wietverwerkingsbedrijf'. In het pand in de Bellstraat werd geen hennep gekweekt maar werd de nederwiet, die op andere locaties gekweekt was, tot geknipte toppen verwerkt.

De meeste van de aangehouden mensen zijn illegalen uit Bulgarije. Een 37-jarige Vlaardinger was de toezichthouder op de wietknippers. De politie kwam in actie na klachten van omwonenden over stankoverlast.

In totaal nam de politie 2.000 kilo wiettoppen (al dan niet geknipt) in beslag.

Wietknippen in Vlaardingen
Bulgaarse wietknippers in Vlaardingen

Honderden mensen vermist bij scheepsramp

Just-Dennis (herschreven) en lizardtattoo hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Honderden mensen worden vermist, nadat een overvolle veerboot omsloeg in een storm op Bengaalse rivier de Meghna. De boot was op weg van Dhaka naar de kustplaats Bhola toen de boot bij Chandpur omsloeg en zonk.

Volgens de politie is de boot waarschijnlijk in een draaikolk terecht gekomen. De moessonregens hebben de rivieren namelijk veranderd in een kolkende watermassa.

Volgens de lokale autoriteiten waren er mogelijk meer dan zeshonderd mensen aan boord, veel meer dan het aantal waarop de boot berekend was. Er zijn inmiddels drie lichamen geborgen.

"Justitie betrokken bij ontuchtzaak Eindhoven"

JoopK had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Het justitieel onderzoek dat is opgestart naar aanleiding van de arrestatie van ex-PSV directeur Fons Spooren voor vermeende ontucht in het Anne Frankplantsoen in Eindhoven, wordt steeds omvangrijker. Het lijkt er meer en meer op dat er ook verschillende hooggeplaatste personen betrokken waren bij deze ontuchtzaak; inclusief verdachten bij politie en justitie zelf.

Deze nogal boude veronderstelling wordt door advocaat J.H. Kuijpers, namens zijn cliënt, gedaan in de Nieuwe Revu van deze week. Zijn cliënt zit ook in voorlopige hechtenis in verband met de ontuchtzaak met minderjarigen in het Eindhovense plantsoen. Deze verdachte, in het weekblad aangeduid als H. en woonachtig in Weert, zegt de directe betrokkenheid te kennen van "een vooraanstaand persoon uit de juridische wereld en een teamleider van de afdeling Zware Criminaliteit van de politie."

Het weekblad trok al de vergelijking met de zaak Dutroux in België, waarbij ook meerdere verhalen de kop op staken, waarbij de betrokkenheid van hooggeplaatste personen werd gesuggereerd.

Britney Spears geeft toe: geen maagd meer

Dit bericht zit sommige users nogal hoog, want Bolk, chris, slide-card, Bats, Anonieme lafaard... en The_Traveller hadden ons allen via de newssubmit het volgende te melden:

De Amerikaanse popster Britney Spears heeft in een interview met het Amerikaanse blad "W" toegegeven dat ze geen maagd meer is. Ze gaf toe seks te hebben gehad met de zanger Justin Timberlake (voormalig lid van N'Sync).

Tot nu toe hield de 21-jarige zangeres altijd stug vol dat ze als maagd het huwelijk in zou gaan. In het openhartige interview vertelde ze ook dat Timberlake tot nu toe "de enige is geweest waarmee ze 'het' heeft gedaan". Deze relatie duurde twee jaar, in de tijd dat ze net achttien jaar was geworden. Dat de twee inmiddels uit elkaar zijn "was het pijnlijkste dat ik ooit meemaakte", vertelt Spears.

Wel gaf ze toe de smaak te pakken te hebben, want ze verlangt heel erg naar een nieuwe man in haar leven.

Bush wist over onjuistheid uranium-claim

George W. BushGister gaf het Witte Huis voor het eerst officieel toe dat de beschuldiging dat Irak uranium uit Nigeria trachtte te bemachtigen onjuist was, en dat die niet gebruikt had mogen worden. De CIA heeft dit echter al tien maanden voor de State of the Union gemeld.

Zowel George W. Bush als Tony Blair gebruikte het wapenfeit abusievelijk, om een oorlog tegen Irak te rechtvaardigen. De documenten bleken vervalst te zijn.

Volgens voormalig diplomaat Ambassadeur Joseph Wilson, is hij naar Afrika gegaan om de beschuldiging te onderzoeken, maar vond hij geen bewijs. Het Witte Huis is hierover al in Maart 2002 geïnformeerd. Het repliek van de Amerikaanse overheid was dat ze dagelijks honderden rapporten krijgen. De president zou het betreffende rapport niet onder ogen hebben gehad.

In het congres eisen de democraten nu een diepgaand onderzoek. Ze willen weten of Bush in zijn State of the Union-speech bewust bewijsmateriaal heeft gebruikt waarvan hij wist dat het niet deugde.

Bob Dylan pleegt plagiaat

Met dank aan cf voor het melden van dit nieuws.

Bob DylanRobert Allen Zimmerman, beter bekend als
Bob Dylan, heeft voor een aantal nummers op het album 'Love and Theft' twaalf passages gebruikt uit het boek 'Confessions of a Yakuza'. Dit is geschreven door de Japanse arts en schrijver Junochi Saga.

'Confessions of a Yakuza' is de Engelse vertaling van 'Asakusa Bakuto Ichidai', dat voor het eerst in 1989 in het Japans werd gepubliceerd. Het beschrijft het leven van de gangster Eiji Ijichi.

Het leenwerk van Dylan werd ontdekt door de Amerikaanse hoogleraar Chris Johnson, woonachtig in Japan. In een bibliotheek bladerde hij 'Confessions of a Yakuza' door en vielen de overeenkomsten met teksten van Bob Dylan's 'Love and Theft' op.

Bob Dylan - die niet bereikbaar is voor commentaar - hoeft niet bang te zijn voor een proces. Junochi Saga heeft nog nooit van de folklegende gehoord en heeft er geen problemen mee dat zijn teksten hun weg hebben gevonden in de muziek. Hij is blij dat Dylan zijn boek gelezen heeft. Bovendien heeft het voorval de verkoop van de Engelse vertaling behoorlijk gestimuleerd.

Dylan leent wel eens vaker teksten. Zo heeft hij wel eens de bijbel als 'inspiratiebron' gebruikt, maar ook literatuur. Op 'Love and Theft' citeert hij een passage uit de roman 'The Great Gatsby', van de Amerikaanse schrijver F. Scott Fitzgerald.

In tegenstelling tot wat veel mensen denken, leeft Bob Dylan nog steeds en treedt hij nog altijd op. In de jaren zestig en zeventig was hij mateloos populair. Tegenwoordig trekt hij nog steeds volle concertzalen, maar is zijn muziek bekend bij een selectere groep. Zijn grote doorbraak kwam met het nummer
Blowing in the Wind uit 1962. Veel van zijn nummers zijn door anderen gecovered, zoals Knocking on Heavens Door en Like a Rolling Stone.

Toename aantal moorden in Amsterdam

Amsterdam en omgeving is de laatste tijd een stuk gewelddadiger geworden. Dit jaar zijn er al 22 personen door geweldsmisdrijven om het leven gekomen. Als deze trend zich de rest van het jaar doorzet is dat bijna een verdubbeling ten opzichte van vorig jaar. In 2002 lag dit aantal namelijk op 25 voor het hele jaar. Vorig jaar leek er juist een dalende lijn te zijn in het aantal geweldsmisdrijven in Amsterdam.

Bij de geweldsmisdrijven zitten tenminste vijf liquidaties in het criminele milieu, waarvan de moord op topcrimineel Cor van Hout de bekendste is. Zijn partner Robert ter H. overleed kort daarna ook aan de verwondingen van de schietpartij. Begin januari werd crimineel George Pflieger gedood toen hij voor een spoorwegovergang stond te wachten.

In maart werd een Rotterdammer geliquideerd in Amsterdam-Noord en in mei vond een afrekening plaats in de PC Hooftstraat. Het meest gewelddadige misdrijf vond plaats in februari. In de Bijlmer vermoorde een vrouw haar 60-jarige moeder, haar 8-jarige dochter en een 3-jarig nichtje.

In zeker de helft van alle geweldsmisdrijven wordt gebruik gemaakt van een vuurwapen om iemand om het leven te brengen.

Turkse fan door eigen fototoestel ontmaskerd

Roel's Weblog had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De dader van een 'aanslag' op de Braziliaanse voetballer Ronaldinho tijdens een wedstrijd om de Confederatie Beker, op 23 juni jongstleden in het Franse Saint-Etienne, is na enig speurwerk van de politie gevonden. Het wapen, het fototoestel dat door een supporter naar Ronaldinho's hoofd werd gegooid, bleek de sleutel naar de identiteit van de dader.

De Turkse voetbalfan wond zich tijdens de wedstrijd enorm op en wierp zijn toestel richting het veld op het moment dat de voetballer Adriano Brazilië op voorsprong zette tegen Turkije. Het voorwerp miste doel, maar werd door de politie in beslag genomen.

Door het rolletje te ontwikkelen kon de politie de 21-jarige supporter snel traceren. Op één van de foto's stond hij namelijk met een Turkse vlag voor zijn eigen auto, met het kenteken goed zichtbaar. De man moet 29 oktober voor de rechter verschijnen.
Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1258
special
VrijMiBabes #207 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #1256
special
Random Pics van de Dag #1255
special
VrijMiBabes #206 (not very sfw!)
special
FOK! Zien en doen: Weekend van het Verdedigingserfgoed
©FOK.nl e.a.