Limburg Love Parade eindigt gewelddadig

Roel's Weblog had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De vijfde Limburg Love Parade is uitgelopen op een hoop geweld. Het thema van het feest was juist 'Een feest van verbroedering en openbaar protest tegen zinloos geweld'. De danceparty op de Markt in Geleen is zondagavond echter anders afgelopen. Er is geweld gebruikt tegen agenten, er waren mishandelingen, handel in harddrugs en drankgebruik door minderjarigen.

Burgemeester W.Dijkstra van Sittard-Geleen is dan ook woedend. "Volstrekt ontoelaatbaar. We gaan praten met de organisatie. Er moeten maatregelen genomen worden", laat de burgemeester weten. J. Geurts, een van de organisatoren van de Limburg Love Parade, is zich van geen kwaad bewust. "De politie is zondagavond nog bij ons geweest. Ze zeiden dat er maar een paar kleine incidentjes waren geweest."

Toch zegt de politie nu wat anders. De ongeregeldheden begonnen zondagavond rond tien uur toen een 37-jarige vrouw uit Hoensbroek op de Markt klappen kreeg van twee onbekenden. Ze liep een gebroken rib op die een long perforeerde. Omstreeks kwart voor elf werd een 23-jarige Gelener gearresteerd omdat hij iemand een kopstoot had gegeven. Omstreeks 00:30 uur zagen twee agenten in burger dat een man blikjes drank ontvreemdde bij een bierkraam op de Markt. Toen ze de man hierop aanspraken, keerde een groep van acht personen zich tegen hen. De agenten werden tegen de grond gewerkt en geslagen en getrapt. Met behulp van pepperspray lukte het de politiemannen om hun belagers te verjagen. De daders ontkwamen in de menigte.

Op de Rijksweg werd een echtpaar aangevallen door drie onbekende jongeren. Een van hen sloeg een bierfles kapot op het hoofd van de man. Daarnaast werd er alcohol geschonken aan jongeren onder zestien jaar en een 33-jarige man uit Brunssum werd aangehouden wegens handel in xtc-tabletten.