"Justitie betrokken bij ontuchtzaak Eindhoven"

JoopK had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Het justitieel onderzoek dat is opgestart naar aanleiding van de arrestatie van ex-PSV directeur Fons Spooren voor vermeende ontucht in het Anne Frankplantsoen in Eindhoven, wordt steeds omvangrijker. Het lijkt er meer en meer op dat er ook verschillende hooggeplaatste personen betrokken waren bij deze ontuchtzaak; inclusief verdachten bij politie en justitie zelf.

Deze nogal boude veronderstelling wordt door advocaat J.H. Kuijpers, namens zijn cliënt, gedaan in de Nieuwe Revu van deze week. Zijn cliënt zit ook in voorlopige hechtenis in verband met de ontuchtzaak met minderjarigen in het Eindhovense plantsoen. Deze verdachte, in het weekblad aangeduid als H. en woonachtig in Weert, zegt de directe betrokkenheid te kennen van "een vooraanstaand persoon uit de juridische wereld en een teamleider van de afdeling Zware Criminaliteit van de politie."

Het weekblad trok al de vergelijking met de zaak Dutroux in België, waarbij ook meerdere verhalen de kop op staken, waarbij de betrokkenheid van hooggeplaatste personen werd gesuggereerd.