Mogelijke F1-kalender 2004

LB Racing wist ons vandaag het volgende te melden:

De FIA heeft de data bekend gemaakt waarop de verschillende Grand Prix in 2004 verreden worden. Het zal gaan over 17 races.

Voor een aantal races ligt de datum eigenlijk al vast. Zo is de start van het seizoen traditiegetrouw in Australië. De zondag na Hemelvaartsdag is de Formule 1 in Monaco te vinden. En als er slechts één week tussen twee races zit is het waarschijnlijk dat de eerste race op de Nurburgring plaatsvindt, een week later staat dan Magny Cours op het programma.

Ook zal er een aantal aannames gedaan moeten worden.
Zo heeft Brazilië gevraagd om aan het einde van het seizoen te worden geplaatst, en aarschijnlijk vindt de afsluiting van het seizoen in Japan plaats. Vermoedelijk zal na Maleisië eerst China worden aangedaan, de teams hebben dan drie weken de tijd om het nieuwe circuit in Bahrein te leren kennen. Ook gaan we er vanuit dat Spa terugkeert en dat Oostenrijk en Imola gaan verdwijnen.

Dat resulteert in de volgende mogelijke kalender:

DatumCircuit
7 maartAustralië
21 maartMaleisië
4 aprilChina
25 aprilBahrein
9 meiSpanje
23 meiMonaco
6 juniCanada
20 juniEuropa
4 juliFrankrijk
11 juliEngeland
25 juliDuitsland
15 augustusHongarije
29 augustusBelgië
12 septemberItalië
26 septemberVerenigde Staten
10 oktoberBrazilië
24 oktoberJapan

Overigens is het goed mogelijk dat er nog veranderingen zijn voor de definitieve lijst. Zo zijn er mogelijke plannen om de Grand Prix van de Verenigde Staten naar juni te verplaatsen. De reisafstand tussen de races op 20 en 27 juni moet echter klein zijn, dus wat dat betreft lijkt dit minder waarschijnlijk.

In plaats daarvan zou het misschien logischer zijn om de Grand Prix van Italië en Canada te verwisselen. Een gevolg hiervan is dat alle Europese Grand Prix achter elkaar gereden worden.

Ook de positie van de Grand Prix van Bahrein is niet duidelijk, eerdere berichten leken erop te wijzen dat deze race de derde race van het seizoen zou worden.


Note van de redactie: de data zijn ongewijzigd overgenomen. Wij kunnen dan ook niet verantwoordelijk gehouden worden voor inconsistenties.