Politie Amsterdam doet serie invallen

Chris (MrBig)
De Amsterdamse politie heeft donderdagavond en -nacht een serie invallen gedaan door de hele stad. Daarbij zijn diverse arrestaties verricht.

Naar wie of wat de politiemacht op zoek is, is onduidelijk. De woordvoerders van de politie en het Openbaar Ministerie zullen doel en resultaten van de grote actie pas vertellen op een persconferentie vrijdagochtend.

De eerste berichten over de kruistocht kwamen vanuit de Legmeerstraat, ten westen van het Vondelpark. Daar deed de politie een inval. Daarna werden verschillende adressen afgewerkt door heel Amsterdam. Rond middernacht werd een inval gedaan in casino Femina en het naastgelegen café La Plaza aan het Rembrandtplein.

Op het uitgaansplein kwamen hoofdofficier van justitie J. Vrakking en commissaris van politie J. van Riessen zich op de hoogte stellen van de vorderingen van de actie. Beide heren vertrokken even na half een 's nachts. Over wat er gaande is in de hoofdstad wilden ook zij niets kwijt.

De eigenaar van La Plaza arriveerde gaandeweg de inval op het Rembrandtplein. Hij zei geen "flauw benul" te hebben van wat er aan de hand was. "Ik ben sinds een week eigenaar van La Plaza. Volgens mij wordt hier niet gehandeld in drugs of gegokt."