FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van maandag 16 juli 2018

Waterpoloërs beginnen EK met nederlaag tegen wereldkampioen Kroatië

De Nederlandse waterpoloërs zijn het EK in Barcelona begonnen met een nederlaag. Oranje was in de openingswedstrijd niet opgewassen tegen wereldkampioen Kroatië: 15-8 (4-2, 3-1, 4-1, 4-4).

Oranje, dat bij het vorige EK als twaalfde eindigde, was kansloos tegen grootmacht Kroatie. Naast dat ze wereldkampioen zijn pakte ze op de olympische spelen van 2016 ook het zilver.

Voor Nederland was Robin Lindhout topscorer met drie doelpunten. Ook Pascal Janssen, Milos Filipovic, Thomas Lucas, Sam van den Burg en Jorn Muller waren trefzeker voor de ploeg van bondscoach Robin van Galen.

Nederland neemt het woensdag op tegen Griekenland, dat het toernooi begon met een 27-1 overwinning op Turkije. De nummers één plaats zich rechtstreeks voor de kwartfinale, terwijl de nummer twee en drie van de poule een tussenronde moet spelen.

Bondscoach Van Galen keek tevreden terug na afloop van de wedstrijd tegen Kroatië: "We hebben een prima wedstrijd gespeeld waarin we veel kansen hebben gecreëerd. Dat is niet gemakkelijk tegen zo'n goede tegenstander. Ik ben ook tevreden over het veldspel. Alleen moeten we meer rendement halen uit man-meersituaties. We kijken uit naar de volgende wedstrijd, woensdag tegen Griekenland."

Beachvolleyballers beginnen EK met zege

Jasper Bouter en Christiaan Varenhorst zijn goed begonnen aan de EK beachvolleybal in eigen land. In Utrecht won het duo eenvoudig van hef Franse team Krou/Aye: 21-9, 21-14.

In aanloop naar de wedstrijd waren er twijfels of Varenhorst kon starten. Afgelopen donderdag was de lange Nederlander op het grandslamtoernooi van Gstaad door zijn enkel gegaan, maar daar was in de openingswedstrijd weinig van te merken.

Dinsdag speelt het duo hun tweede wedstrijd van de poule. Dan nemen Bouter en Varenhorst het op tegen de Oostenrijkers Winter/Hörl, die hun eerste poulewedstrijd in drie sets verloren van de Spanjaarden Herrera/Gavira.

Alexander Brouwer en Robert Meeuwsen wonnen ook hun openingswedstrijd van dit EK. Het als tweede geplaatste duo had in Den Haag veel moeite met de TurkenGiginoglu/Gögtepe: 25-23, 21-19.

Brouwer en Meeuwsen spelen hun tweede poulewedstrijd op woensdag. Dan nemen de Nederlanders het op tegen de Belgen Koekelkoren/van Walle, die overtuigend hun eerste poulewedstrijd met 21-14, 21-12 wonnen van de Polen Kujawiak/Rudol.

Vuurwapen als vervoersbewijs

Bij een RET-controle deden controleurs op dinsdagavond 3 juli een opvallende vondst. Er werden twee vuurwapens en patronen gevonden bij een 26-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats. Hij werd op metrostation Rijnhaven in Rotterdam  gecontroleerd nadat hij betrapt was op ‘zwartrijden’.

De man zat dinsdag rond 21.00 uur in de metro. Bij een controle van vervoersbewijzen op metrostation Rijnhaven, bleek dat de man geen geldig vervoersbewijs had. Na de mededeling dat op het politiebureau zijn kleding en tas onderzocht zouden worden, gaf de verdachte aan dat hij gewapend was.

In zijn tas zaten twee pistolen en een zakje met 9 patronen. De man werd daarop aangehouden en overgebracht naar politiebureau Zuidplein. Waarna hij later is voorgeleid aan de rechter-commissaris. Hij zit nog vast.

Vuurwapen als vervoersbewijs (Foto: Stockfoto: politie.nl)
Vuurwapen als vervoersbewijs (Foto: Stockfoto: politie.nl)

Man gooit vuurwerk en bedreigt agenten

Twee politieagenten hielden maandagochtend een 43-jarige man uit Den Haag aan die hen kort daarvoor ernstig had bedreigd. Rond 05:00 uur kreeg de politie een melding dat er in de Hendrik Zwaardecroonstraat harde knallen waren gehoord. Toen de twee politieagenten poolshoogte namen bij de woning zagen zij dat de later aangehouden man vuurwerk uit zijn woning gooide.

Vleesmes
Nadat de politieagenten bij de woning van de man aanbelden, bedreigde hij hen direct met een groot vleesmes. De politieagenten voelden zich zo bedreigd dat zij hun dienstwapen op de man richtten. Uiteindelijk is de man buiten de woning aangehouden, het vleesmes is in beslag genomen. De verdachte zit nog steeds vast aan het politiebureau en wordt gehoord.

Man gooit vuurwerk en bedreigt agenten (Foto: Stockfoto politie.nl)
Man gooit vuurwerk en bedreigt agenten (Foto: Stockfoto politie.nl)

Vergne wint laatste race Formule E-seizoen

Jean-Eric Vergne heeft zondagavond de laatste race van het vierde seizoen in de Formule E gewonnen. In de straten van New York was de Fransman de beste in de laatste race met de eerste generatie auto's, alvorens de heren volgend seizoen in een nieuwe auto gaan rijden, zonder autowissels. 

Bij de start waren Techeetah-coureurs Vergne en André Lotterer bloedsnel weg, waardoor Vergne polesitter Sebastian Buemi kon verschalken. Die kreeg Lotterer achter zich aan, gevolgd door de Brazilianen Lucas di Grassi en Nelson Piquet Jr.

Lotterer pakte de tweede plek snel over van Buemi, maar de beide Techeetah's zaten in de problemen: hun start was wel érg snel en er werd gekeken of niet het té snel was. Na acht ronden kwam de safety car de baan op, want José Maria Lopez was stilgevallen.

Dat was wellicht niet de enige reden, teamgenoot Jerome d'Ambrosio werd door Luca Filippi de muur in geramd en dus moest er flink wat opgeruimd worden. Ondertussen bleek Lotterer's start inderdaad te snel en de coureur op plek twee kreeg een tijdstraf van tien seconden aan de broek.

Di Grassi pakte voordeel van Lotterer's tijdstraf en opende daarna de aanval op Buemi. De uittredend kampioen pakte de tweede plek wel, maar reed daarbij ook over een stuk troep dat op de baan lag, wat onder zijn auto mogelijk voor wat problemen kon zorgen.

Richting de helft van de race liet Buemi zich ook verschalken door Daniel Abt. Bij de laatste autowissels van het seizoen - en sowieso de laatste autowissels in de Formule E - veranderde niet veel: Vergne hield de leiding, voor Di Grassi, de iets eerder gestopte Abt en Buemi.

Met een heerlijke uitremactie en de Fan Boost nam Buemi zijn derde plek terug van Abt, die door zijn eerdere autowissel wat energie moest sparen. Niet veel later moest de Zwitser zijn felbevochten derde plek echter weer afstaan, want Abt remde hem keurig uit.

Abt en Buemi bleven bij elkaar in de buurt, maar het felste gevecht ging om de winst: Di Grassi zat alsmaar dichter achter leider Vergne. Het ging er vooral ook uiterst fel aan toe in de strijd om het teamkampioenschap, waarin tot in de laatste ronden om elk puntje gevochten werd.

Met drie ronden te gaan reden de Audi's van Di Grassi en Abt op twee en drie, wat ze drie punten voorsprong gaf op de Techeetah's van leider Vergne en Lotterer, rijdend op plek tien. De Techeetah-hoop was duidelijk: Lotterer móest ook Sam Bird op plek negen pakken en Buemi móest Abt pakken.

Lotterer pakte Bird, dus Abt verdedigde zijn derde plek met alles wat hij had. Dat lukte en dus kon Vergne zijn titel bekronen met de winst, maar de teamtitel ging naar Audi. Di Grassi en Abt eindigden als tweede en derde, voor Buemi.

Europese première Ant-Man and The Wasp met cast

De feestelijke Franse 14 juli kreeg afgelopen weekend een extra speciale twist in Disneyland Paris. Gasten in het Walt Disney Studios Park werden getrakteerd met een aantal exclusieve events voor de Europese première van de nieuwste Marvel Studios film Ant-Man and The Wasp’ De film, waarin ’s werelds kleinste superheld terugkeert op het witte doek, draait vanaf 18 juli in de bioscoop. Het geeft ook antwoord op de vraag die iedereen stelt sinds april: wat deed Ant-Man, terwijl alle andere superhelden in Avengers: Infinity War de strijd aangingen met Thanos?

Een van de verrassingen van de Europese première was een parade van old-timers door het Walt Disney Studios Park met Paul Rudd, Evangeline Lilly, Michael Douglas, Hannah John-Kamen, en regisseur Peyton Reed en producer Stephen Broussard. De cast en crew ontmoetten ook fans langs de rode loper voor selfies en handtekeningen. In het Studio Theatre gaven zij een kort interview voor het 900-koppige publiek van de Europese première.

Ant-Man and the Wasp premiere limo

De Europese première van Ant-Man and The Wasp is een van de vele highlights van Marvel Superhelden Zomer in Disneyland Paris. Met Marvel Superhelden Zomer viert Disneyland Paris de hele zomer tot 30 september de finale van haar 25e verjaardag. Gasten kunnen in het Walt Disney Studios Park hun favoriete superhelden ontdekken in de shows ‘Marvel: Super Heroes United’ in het Studio Theatre, ‘Stark Expo Presents: Energy for Tomorrow’ aan de voet van het Hollywood Terror Hotel en ‘Guardians of the Galaxy Awesome Dance Off’ op Production Courtyard en tijdens een ontmoeting met Captain America.

Ant-Man and the Wasp premiere cast pose

Vanaf woensdag komt het Marvel Cinematic Universe met Ant-Man and The Wasp, een gloednieuw hoofdstuk vol helden met het verbluffende vermogen om te verkleinen en vergroten. In de nasleep van Captain America: Civil War worstelt Scott Lang met de gevolgen van zijn keuzes als superheld en als vader en probeert hij zijn privéleven in evenwicht te brengen met zijn verantwoordelijkheden als Ant-Man. Als hij wordt opgeroepen door Hope van Dyne en Dr. Hank Pym moet hij weer in actie komen voor een belangrijke nieuwe missie. Hij moet opnieuw het Ant-Man pak aantrekken en samen met The Wasp leren vechten als een team om de wereld te redden van een bedreiging uit de Quantum Realm. Ant-Man and The Wasp draait vanaf 18 juli in de Nederlandse bioscopen. Uiteraard vind je dan ook een review hier op FOK!

Trump voor Poetin en tegen de FBI

Tijdens een persconferentie in Helsinki heeft de Amerikaanse president Donald Trump partij gekozen voor zijn Russische ambtsgenoot Vladimir Poetin, en tegen de Amerikaanse inlichtingendiensten. Dat meldt de BBC.

Na een twee uur durend gesprek achter gesloten deuren met Poetin, kreeg Trump de vraag of hij zijn eigen inlichtingendiensten geloofde, of de Russische president. De vraag ging over de beschuldiging dat Rusland zich met de Amerikaanse verkiezingen heeft bemoeid, en wellicht de uitslag heeft beïnvloed.

"President Poetin zegt dat het niet Rusland was. Ik zie geen enkele reden om te geloven dat dit wel zo was", aldus Trump. Volgens de Amerikaanse president heeft Poetin de beschuldigingen "zeer krachtig" van de hand gewezen.

In 2016 concludeerden de inlichtingendiensten dat Moskou achter pogingen zat om de verkiezingsrace in het nadeel van Hillary Clinton te beïnvloeden. Dat zou zijn gebeurd via door de staat geautoriseerde cyberaanvallen en nepnieuws op sociale media.

Trump haakte hier verder op in tijdens de persconferentie. Hij vroeg zich eerst hardop af waar de servers dan waren waarmee Rusland aanvallen zou hebben uitgevoerd. "En die emailserver van Hillary Clinton? We weten nog steeds niet waar die 33.000 emails van haar zijn", voegde hij er vervolgens aan toe.

Nadat vorige week twaalf Russische agenten van militaire inlichtingendiensten door de Amerikaanse speciale aanklager Robert Mueller in staat van beschuldiging waren gesteld, gingen in Washington stemmen op om de ontmoeting tussen Trump en Poetin uit te stellen.

Poetin bood vantevoren echter aan om FBI-agenten uit te nodigen de aangeklaagden in Rusland te komen ondervragen. Daar staat tegenover dat Rusland mensen in de VS wil kunnen ondervragen die door Moskou van misdaden worden verdacht.

Amrabat kiest voor avontuur bij Al-Nassr

Nordin Amrabat heeft een nieuwe club gevonden. De Marokkaanse international gaat aan de slag bij Al-Nassr.

De 31-jarige aanvaller stond sinds januari 2016 onder contract bij Watford. Afgelopen seizoen werd de oud-speler van PSV aan het Spaanse Leganés verhuurd. Nu kiest Amrabat dus voor een avontuur in het Midden-Oosten, net als zijn teamgenoot bij het Marokkaanse elftal Karim El Ahmadi, die bij Al-Ittihad tekende.

Amrabat heeft bij Al-Nassr een contract voor drie jaar gekregen en in die periode mag hij naar verluidt zo'n 8,5 miljoen euro opstrijken. De club uit Saoedi-Arabië betaalt circa 3,5 miljoen aan Watford. In de nationale competitie eindigde Al-Nassr vorig seizoen op de derde plaats.

Nordin Amrabat speelde debuteerde bij FC Omniworld in het betaalde voetbal en via VVV-Venlo kwam hij in 2008 bij PSV terecht. Vervolgens droeg de 45-voudig international ook de clubkleuren van Kayserispor, Galatasaray, Málaga en dus Watford en Leganés.

Trek volgend seizoen ook met vrouwenploeg actief

Maandag heeft fietsenfabrikant Trek bekendgemaakt vanaf komend seizoen ook met een ploeg in het vrouwenpeloton van start te gaan. Kopvrouw bij de nieuwe ploeg is Lizzie Deignan.

Het Amerikaanse merk is met het team Trek-Segafredo al jaren actief bij de mannen. In 2019 komt daar ook een team voor vrouwen bij. “Met Trek willen we de wereld veranderen en meer mensen inspireren te fietsen.”, vertelt John Burke, CEO van Trek. “Ons vrouwenteam zal gevuld worden met gepassioneerde rijdsters. We gaan hen ten volle steunen, zodat ze zich enkel moeten focussen op het fietsen, hetgeen ze het best kunnen.”

Deignan wordt het uithangbord van de ploeg. De Britse boekte diversen successen op de weg en bij het baanwielrennen. “Ik kijk er heel erg naar uit deel te zullen uitmaken van dit team.”, vertelt Deignan. “Ik steun het bedrijf in haar missie om de sport verder te promoten. De doelen van het team liggen perfect in de lijn van mijn eigen doelen.”

'Gerenommeerde topclubs melden zich voor Zoet'

PSV hoopt snel duidelijkheid te krijgen over de toekomst van doelman Jeroen Zoet, meldt Voetbal International maandag.

Twee gerenommeerde Europese clubs hebben zich in Eindhoven gemeld voor de elfvoudig international, waarvan er één al een concrete aanbieding heeft gedaan, zo beweert het weekblad.

PSV wil graag het contract van Zoet verlengen en wil graag snel duidelijkheid van de doelman hebben. Zoet heeft nog een contract tot de zomer van 2019 in Eindhoven en bij een vertrek moet de landskampioen op zoek naar een nieuwe doelman.

De 27-jarige goalie heeft eerder al aangegeven dat hij bij een mogelijke nieuwe club geen tweede viool wil spelen. Hij houdt in zijn achterhoofd dat hij met PSV in de Champions League kan spelen en zijn perspectief voor het Nederlands elftal.

Professionele kickbokser mag 200 uur schoffelen

Professioneel kickbokser Mohammed Jaraya mag 140 uur een taakstrafje uitvoeren en hij moet duizend euro schadevergoeding betalen aan het slachtoffer van de groepsmishandeling in de rechtbank van Den Bosch. Het slachtoffer van deze mishandeling wordt verdacht van het vermoorden van een goede vriend van Jaraya en de groep nam in de rechtbank alvast wraak voor deze brute daad, voordat de rechter überhaupt tot een veroordeling kwam.

Naast Jaraya, die bij dezelfde kickboksorganisatie vecht als de nooit in het slecht daglicht staande Nederlander Rico Verhoeven, zijn nog vier mannen veroordeeld tot diverse taakstraffen en een voorwaardelijke celstraf van twee maanden. Het Openbaar Ministerie eiste tweehonderd uur taakstraf. Een zesde man werd vrijgesproken vanwege gebrek aan bewijs.

Op 21 januari van dit jaar besloot een man vanuit de publieke tribune tot de aanval over te gaan en de moordverdachte aan te vallen. Jaraya deed leuk mee in deze groepsknuffel waarna het Paleis van Justitie in Den Bosch zelfs nog enige tijd volledig werd afgesloten vanwege de mate van agressie van deze groepsaanval.

"In een rechtsstaat bepaalt de rechter de straf. De vechtpartij vond juist daar plaats waar de rechter zijn werk moet doen", aldus de rechter tijdens zijn onderbouwing van de straf.

De kickbokser, in de pers liefkozend Mohammed J. genoemd, staat later vandaag nogmaals terecht voor meerdere zware mishandelingen in Breda die plaatsvonden tijdens Oud en Nieuw.

Update 18:16 uur:
Jaraya is voor het tweede vergrijp veroordeeld tot nog eens 60 uur extra taakstraf en een maand voorwaardelijk, waarmee zijn totale straf nu op 200 uur taakstraf, 1000 euro geldboete en drie maanden voorwaardelijke celstraf komt te staan.

"Ik hoop dat u nu beseft dat uw handen wapens zijn en dat die dodelijk kunnen zijn”, zei de officier van justitie over de mishandeling van drie mannen in Breda.

Getuigen van de mishandeling in Breda zeiden dat het vechten van Jaraya eruit zag alsof hij aan het kickboksen was. De 21-jarige zei tegen de rechter dat hij zich niet kan voorstellen dat hij zoveel mensen zou hebben geslagen. Hij wijt het aan de alcohol. "Ik drink normaal nooit. Nu was het een uitzondering. Ik heb er spijt van.”

Krokodilletranen of niet, Jaraya zegt zich bewust te zijn van de mogelijke gevolgen en belooft - weer - beterschap. "Mijn carrière staat wel echt op het spel. Ik verzeker u dat het nooit meer gebeurt.”

In april 2017 viel Jaraya een official aan toen de jury zijn tegenstander Redouan Laarkoubi als winnaar aanwees. Hij kreeg toen twee jaar schorsing van de Federatie Oosterse Gevechtskunsten. Dat werd later omgezet in een deels voorwaardelijke op het moment dat hij een contract bij kickboksorganisatie Glory tekende.

Uncharted Live Action fanfilm met Nathan Fillion

Vorige week werd er al door Nathan Fillion geteaset dat er vandaag iets zou gebeuren met Uncharted. Inmiddels is duidelijk wat: de acteur heeft samengewerkt met Allan Ungar voor een fanfilm van Uncharted.

Ungar kan je kennen van Tapped Out en The Gridlock, Fillion van zijn rol in Castle en flink wat voice-acting. Ook maakt Stephen Lang zijn opwachting als Sully en eerlijk is eerlijk, de match is perfect. De fanfilm, een kwartiertje lang, kun je hieronder bekijken.

Fans hopen al langere tijd op een goede Uncharted-film en zo nu en dan komen er wat geruchten voorbij, maar iets definitiefs blijft nog uit. Wie weet is dit de opsteker die Sony nodig heeft om echte stappen te maken voor een verfilming.

Grote waterstoring in Groningen

Wie in de stad Groningen of in de omgeving ervan woont en dorst heeft, heeft pech gehad. Uit de kraan komt vrijwel geen water meer. Waterbedrijf Groningen staat voor een raadsel en zet alle middelen in om de storing op te sporen.

De problemen begonnen rond 13.00 uur vanmiddag, waarna gebruikers merkten dat de waterdruk wegviel. Het is nog onbekend tot hoe lang de Groningers de droogte moeten ervaren. De supermarkten varen er wel bij, want de eerste mensen slaan inmiddels water in.

Update 15.00 uur
De meeste schappen in de supermarkten zijn inmiddels leeg, maar voor de Groningers is er goed nieuws. Er stroomt in een groot deel van de stad weer water uit de kraan, wel zo handig met dit warme weer.

Update 15.11 uur
Het waterbedrijf Groningen meldt dat de oorzaak een defect in een waterpomp in De Punt is. Daar moeten reparaties uitgevoerd worden.

Update 16.23 uur
Het Waterbedrijf Groningen roept alle inwoners van de stad en omgeving op om voorlopig nog zuinig aan te doen met het watergebruik.

Rus plaatst zich eenvoudig voor tweede ronde in Boekarest

Arantxa Rus heeft de tweede ronde bereikt van het WTA-toernooi van Boekarest. De 27-jarige Nederlandse was in twee sets te sterk voor de Colombiaanse Mariana Duque-Marino: 6-2, 6-4.

Rus had op het Roemeense gravel een sterke start. Ze liep uit naar een 4-0 voorsprong en hield de voorsprong ook vast. Ze won de eerste set makkelijk met 6-2. In de tweede set ging het tot 4-4 tussen tennissters, maar op het eind van de tweede set sloeg Rus toe op het vijfde wedstrijdpunt.

In de volgende ronde stuit ze op de als eerste geplaatste Anastasija Sevastova uit Letland of de Sloveense Dalila Jakupović.

Groenewegen kan gewoon door ondanks val van zondag

Dylan Groenewegen kan morgen starten in de tiende etappe van de Tour de France. Dat heeft de persman van zijn ploeg Lotto-Jumbo op de eerste rustdag gezegd.

De tweevoudig ritwinnaar in deze Tour kwam zondag in de rit naar Roubaix ten val. Groenewegen hield er een pijnlijke knie aan over, maar stapte toch weer op de fiets. Met moeite bereikte hij de finish op ruime achterstand van de winnaar John Degenkolb.

Op de eerste rustdag liet hij een MRI-scan maken en daarbij kwamen geen breuken aan het licht. "Er zijn wat kneuzingen, maar verder fietsen zal geen verdere schade aanrichten", zo liet hij weten in een korte reactie.

Elon Musk noemt grotduiker 'pedo'

Techondernemer Elon Musk heeft een Britse grotduiker op Twitter voor pedo uitgemaakt. Vern Unsworth had Musks voorstellen voor een minionderzeeër om de Thaise voetballertjes uit een ondergelopen grot te redden, namelijk kansloos genoemd. De duiker hielp bij de reddingsoperatie en overweegt nu juridische stappen tegen Musk, meldt de BBC.

Unsworth woont in Thailand en zijn gedetailleerde kennis van het grottencomplex speelde een belangrijke rol bij de redding. Hij ging na de vermissing van de jongens en hun coach de grotten in, en trommelde een internationaal gezelschap van experts op voor de reddingsmissie.

Ook Musk bood op een gegeven moment zijn hulp aan. Eerst was dat in de vorm van boormachines van zijn bedrijf The Boring Company, en later met een onderzeeërtje dat precies één persoon kan vervoeren.

Maar volgens Unsworth was dat ding totaal niet geschikt voor de manoeuvres in het nauwe, kronkelige grottenstelsel. Sommige gedeeltes waren namelijk zelfs te smal voor een kind met duikfles. Unsworth noemde Musks aanbod een "PR-stunt" en een "absoluut kansloos" idee, en zei dat Musk zijn onderzeeër daar kan stoppen "waar het pijn doet".

Dat schoot Musk in het verkeerde keelgat. Hij daagde Unsworth via Twitter uit om zijn bewering te staven met een video van de reddingsoperatie, maar kwam daar later op terug. Toen zei Musk dat zijn team zelf een video zal maken om aan te tonen dat zijn onderzeeër de kinderen had kunnen redden. "Sorry pedovent, maar je hebt erom gevraagd", besloot Musk zijn inmiddels verwijderde tweet.

Unsworth zegt later te zullen besluiten of hij daadwerkelijk stappen tegen Musk gaat ondernemen.

Elon Musk noemt grotduiker 'pedo' (Twitter)

Bier, Burgers & de Blockbuster Mission: Impossible - Fallout

Met een score van 86% op Metacritic en al veel enthousiaste recensies lijkt het niet op te kunnen voor de nieuwste Mission: Impossible-film met Tom Cruise in de hoofdrol. Voeg hier een ijskoud biertje en een burger aan toe, en je hebt de ideale filmavond!

Op 1 augustus organiseert bioscoopketen Kinepolis daarom dan ook weer de terugkerende Bier, Burgers & Blockbuster-avond, ditmaal met Mission: Impossible - Fallout in de hoofdrol waarin Tom Cruise wederom in de huid zal kruipen van geheim agent Ethan Hunt. Nadat een missie fout afloopt, moet Ethan samen met zijn IMF-team (Alec Baldwin, Simon Pegg, Ving Rhames) racen tegen de klok om hun opdracht tot een goed einde te brengen. Met de constante dreiging van een nucleaire terroristische aanval, en de dwarsliggende CIA-agent August Walker (Henry Cavill), is het maar de vraag of Ethan Hunt deze klus weet te klaren.

Bij de Bier, Burgers & Blockbuster-avond van Kinepolis op 1 augustus heb je een biertje of een burger voor maar 1,- euro per stuk. Ook ben je ervan verzekerd dat je deze spannende actiefilm als eerste ziet, want de reguliere voorstellingen van Mission: Impossible - Fallout beginnen pas op 2 augustus!

Via FOK! kan je vrijkaarten winnen voor deze avond via deze link!.

De BBB wordt georganiseerd bij Kinepolis Almere, Breda, Den Bosch, Den Helder, Dordrecht, Emmen, Enschede, Groningen, Oss, Schagen, Utrecht (Jaarbeurs) en Zoetermeer. Kaarten kosten 13,- euro en zijn hier te verkrijgen.

bier, burgers en blockbuster - mi

AS Roma zet deur open voor vertrek Alisson

AS Roma wil Alisson Becker deze zomer laten vertrekken, maar wil daarvoor eerst een akkoord bereiken met AC Milan over Gianluigi Donnarumma.

Goal begrijpt dat AS Roma komend seizoen Alisson graag wil behouden, maar zou bereid zijn om de speler zijn gewenste transfer te geven als ze een vervanger voor hem kunnen halen. De Braziliaan heeft de belangstelling getrokken van Premier League-clubs Chelsea en Liverpool en de Spaanse grootmacht Real Madrid.

De leiding van AS Roma ziet in AC Milan-doelman Donnarumma hun belangrijkste kandidaat ter vervanging van de Braziliaan en de zaakwaarnemer van de negentienjarige Italiaan, Mino Raiola, is bekend met de club nadat hij onlangs de transfer van Justin Kluivert van Ajax naar Roma realiseerde. Na het aantrekken van Pepe Reina van SSC Napol, lijkt Milan bereid te zijn om Donnarumma te laten vertrekken.

Een groot deel van de opbrengst van de verkoop van Alisson zou nodig zijn om Donnarumma te kunnen betalen, maar de gesprekken zullen in de komende dagen worden geïntensiveerd, waar Roma de hoop heeft dat het aanbieden van Champions League-voetbal de komst van Italiaan kan vergemakkelijken.

Een transfer naar Liverpool lijkt onwaarschijnlijk voor Alisson, aangezien the Reds Danny Ward, de derde keuze van vorig seizoen, een kans willen geven om eerste doelman te worden op Anfield. Real Madrid zou de sleutel kunnen hebben in de toekomst van de Braziliaan, waarbij de Madrilenen zowel in hem geïnteresseerd zijn als in Chelsea's Thibaut Courtois.

Courtois zou de goedkoopste van de twee opties voor Los Blancos zijn en de Engelsen zouden van Alisson hun prioriteit maken als vervanger voor de Belg.

Cocu: "We merken dat we niet altijd te snel moeten gaan"

Phillip Cocu heeft het streven om de werkwijze die hij had bij PSV ook te implementeren bij zijn nieuwe werkgever Fenerbahçe.

Cocu stapte eind juni, samen met zijn assistent Chris van der Weerden, over van Eindhoven naar Istanbul, waar hij nu tweeënhalve week werkzaam is. "We merken dat we niet altijd te snel moeten gaan", vertelt de 47-jarige trainer in gesprek met De Telegraaf.

Fenerbahçe ging in de tweede oefenwedstrijd onder Cocu met 2-1 onderuit tegen Lausanne Sport. "De manier van werken bij PSV willen we ook bij Fenerbahçe implementeren. Alleen zal daar de nodige tijd in gaan zitten. Onder anderen Chris en ik zijn natuurlijk hard aan het werk om dat te bewerkstelligen, maar we moeten soms dus de tijd nemen."

"Het is voor de jongens niet altijd makkelijk, want het zijn vaak toch heel andere oefeningen dan ze kennen. Ze moeten er dus aan wennen. Ik wil niet zeggen dat de vorige werkwijze verkeerd was, maar dit is anders."

Voor Fenerbahçe begint het seizoen in de derde voorronde van de Champions League, waarin Ajax mogelijk wacht als tegenstander. "Begin augustus moeten we er staan. Natuurlijk zitten we dan nog niet op het niveau waar we uiteindelijk naar toe willen, maar we moeten dan wel stappen hebben gemaakt. Al zie ik in de wedstrijden tot nu toe al bij vlagen terug wat we graag willen zien."

Van Hanegem: "We zullen ons de Fransen niet herinneren als een mooie ploeg"

Willem van Hanegem heeft niet genoten van Frankrijk dat zondag in de finale ten koste van Kroatië het WK won (4-2).

"We zullen ons de Fransen niet herinneren als een mooie ploeg, het publiek heeft gewoon te weinig gekregen", schrijft Van Hanegem in zijn column in het Algemeen Dagblad. "De Kroaten staan met lege handen, maar de mensen zijn niet gek."

"Zij hebben de meeste indruk gemaakt, met Luka Modric voorop. Ook in de finale. Modric verdiende de prijs van de beste speler van het toernooi. Het is veelzeggend dat die speler niet uit het team van de wereldkampioen is gekomen."

Frankrijk heeft in de finale 'mazzel' gehad, stelt De Kromme. "De openingstreffer viel uit een vrije trap waar Antoine Griezmann de boel belazerde, een pure schwalbe. Die strafschop waaruit het 2-1 wordt, was gewoon een lachertje. Als de regel echt zo duidelijk is, dan had die arbiter Pitana het vast niet vijf keer moeten terugkijken. En die hele kamer vol videoreferees wist het ook niet, kreeg ik het idee. Voortaan moet je dus met je handen op je rug omhoog springen, dan maak je geen hands."

"Dit WK zou ik geen voldoende willen geven. Maar ik blijf een voetballiefhebber. Alleen verheug je jezelf vaak op iets wat er in de praktijk helaas niet uit komt."

WE GAAN ALLEMAAL DOOD (40-42 graden)

Landgenoten. Er is geen reden voor paniek maar chill zal het niet worden. De knappe koppen van het weer voorspellen voor volgende week namelijk temperaturen tot een graad of 40-45 42. Uit een aantal simulaties op het KNMI-telraam blijkt een kans van 2% op deze temperaturen des doods. 

Experts op het gebied van warmte geven het advies om veel te drinken en zo veel als mogelijk uit de zon te blijven. "De beste methode om niet te verbranden is een goed aangebrachte bukkake van minimaal factor 50." Hamster uw bier & ijsjes en zet je schoonmoeder maar vast in de vriezer. 

In de onderstaande grafiek is duidelijk te zien dat we allemaal last gaan krijgen van buitensporig veel gezeik over die fucking hitte. Met name op locaties als 'bij de koffieautomaat' en 'in de kantine' is een verhoogd risico op gezeik van kracht. Men kan dit gezeik het beste voorkomen of verhelpen door een snelle maar ferme trap in den ballen te geven.

Het wachten is op een weeralarm van het KNMI. De ervaring leert dat het extreme weer doorgaans terug schrikt van een weeralarm in hoofdletters. De kans is dus aanwezig dat het gewoon 20 graden wordt volgende week en we voor niets gekankerd hebben op de #hittegolf die je wist dat zou komen. Klik voor meer informatie over het weer op deze link

Baas Renault Sport wil F1-seizoen inkrimpen tot 15 races

In het huidige F1-seizoen staan 21 races op de kalender en is daarmee het langste in de geschiedenis van de F1. Renault Sport F1-baas Cyril Abiteboul is voorstander van een korter seizoen.

Liberty Media, eigenaar van de F1, wil de kalender de komende jaren uitbreiden naar 22 of 23 races. Abiteboul van Renault ziet dat net als een aantal andere teams niet zitten. “We moeten meer aansluiting vinden met de fans maar het moet ook wel iets bijzonders blijven.”, vertelt Abiteboul aan Motorsport.com “Momenteel zitten we al ver boven het aantal dat nodig is om bijzonder te zijn. We moeten een boodschap van trots, van motivatie, van energie overbrengen. Met de huidige kalender is het enthousiasme niet hetzelfde als we maar vijftien maal per jaar zouden hoeven te reizen.”

De Fransman wil de kalender drastisch inkrimpen. “Als je heel agressief te werk gaat en kiest voor 15 races, moet je de huidige 21 races mededelen: ‘Kijk jongens, 6 van jullie worden geschrapt dus strijd er maar om’. Dan draai je de marktwerking volledig om. Het is interessant om te zien welke reactie dat teweeg brengt. Ik begrijp dat het een gok zou zijn, dat het niet past in de huidige opzet van de Formule 1. Er moet elk jaar meer geld verdiend worden, meer mensen, meer circuits, meer prijzengeld, meer van alles. Maar op een bepaald moment moeten er knopen worden doorgehakt. Misschien kunnen we het tij dan keren.”

Vanwege de kosten hebben andere teams ook al kritiek geuit op het lange seizoen. Guenther Steiner, teambaas Haas F1: “Het reizen naar de races kost ons en de Formule 1 ongelofelijk veel geld. Zij moeten er dus voor zorgen dat wij inkomen hebben, niet alleen de uitgaven. Groeien om te groeien heeft geen zin. De balans zit tussen de 20 en 22 races maximaal. Meer dan dat levert niet meer op.”

Vakbond roept op tot staking bij FIAT na transfer Ronaldo

Als gevolg van de transfer ter waarde van 112 miljoen euro van Cristiano Ronaldo naar Juventus heeft een Italiaanse vakbond een staking bij Fiat aangekondigd. De club en autofabrikant zijn beide eigendom van de familie Agnelli.

De vakbond vindt het onaanvaardbaar dat meer dan honderd miljoen euro besteed wordt aan de aankoop van een voetballer terwijl het personeel al jarenlang moet inleveren. De vakbond eist van de familie Agnelli meer in investeringen in het bedrijf.

De staking betreft de fabriek in Melfi in het zuiden van Italië en duurt van de avond van 15 juli tot en met de ochtend van 17 juli.

Update 16 juli

De aangekondigde staking bij de fabriek in het Zuid-Italiaanse Melfi is geen succes geworden. Slechts vijf van de ongeveer 1700 medewerkers nam deel aan de staking van de kleine en onafhankelijke vakbond USB. De grote vakbonden steunden de staking niet omdat het in hun ogen ging om 'reclame'.

Pro-formazitting Malek F. op 23 juli

Op maandag 23 juli a.s. is de eerste pro-forma-zitting in de zaak tegen de 32-jarige Malek F. uit Den Haag die ervan wordt verdacht op zaterdag 5 mei jongstleden drie mensen te hebben neergestoken met een mes in de omgeving van het Johanna Westerdijkplein in diezelfde stad.

Op de voorlopige tenlastelegging staan drie pogingen moord dan wel doodslag, al dan niet met terroristisch oogmerk. Daarnaast wordt de verdachte twee bedreigingen met zware mishandeling ten laste gelegd op diezelfde dag; eenmaal richting een vriend van een van de slachtoffers en eenmaal omdat hij in een horecagelegenheid nabij het Johanna Westerdijkplein iemand met het mes zou hebben bedreigd.

Uit het onderzoek is onder meer een Facebook-post van de man naar voren gekomen waarin hij stelt dat ‘ongelovigen moeten lijden’. Verder zoekt de politie nog contact met de persoon die begin maart een anonieme schriftelijke melding in het Engels heeft gestuurd. Daarin werd gewaarschuwd dat de verdachte van plan zou zijn een terroristische daad te plegen. Een oproep aan de afzender om zich te melden is afgelopen twee weken uitgezonden bij Team West en Opsporing Verzocht.

Gezien de psychische problemen van de man wil het OM dat hij ter observatie wordt opgenomen in het psychiatrisch observatiecentrum Pieter Baan Centrum. Daar zal op de zitting om worden gevraagd. De pro-formazitting vindt op maandagochtend 23 juli a.s. vanaf 11.00 uur plaats in de extra beveiligde rechtbanklocatie Schiphol. Dat is standaardprocedure bij zaken met een mogelijk terrorisme-aspect.

PUBG's Sanhok krijgt exclusief wapen en voertuig

Sanhok is een relatief nieuwe map in PUBG en biedt spelers een kleiner speelveld. Om de map nog wat interessanter te maken ontvangt de map binnenkort twee exclusieve elementen: een wapen en een voertuig.

Het wapen is de QBU, een 5.56mm DMR met de hoogste initiële vuursnelheid van alle DMR-wapens. Wanneer je ligt op de grond, is het wapen bovendien erg stabiel. Hier tegenover staat wel dat je geen grip- en stock attachments kunt gebruiken.

Het voertuig is de 'Rony', een pick-up truck voor vier spelers. De Rony is gemaakt om eenvoudiger over de heuvels in Sanhok te kunnen rijden. Daarnaast dient het voertuig als cover, want de wagen is één van de grootste voertuigen op Sanhok.

Binnenkort zijn de toevoegingen te vinden op de test server en komt daarna naar de live servers.

Mbappé: "Ik blijf bij Paris Saint-Germain"

Het is uitgesloten dat Kylian Mbappé deze zomer vertrekt bij Paris Saint-Germain, ondanks de geruchten over interesse van Real Madrid.

Mbappé werd zondag uitgeroepen tot grootste talent van het WK, nadat hij met Frankrijk de wereldtitel had gepakt door Kroatië met 4-2 te verslaan. De negentienjarige aanvaller was in de finale één keer trefzeker en scoorde in totaal tijdens het toernooi viermaal.

De Fransman maakt deze zomer permanent de overstap van AS Monao naar PSG, nadat hij afgelopen seizoen al op huurbasis uitkwam voor de Parijzenaren. Na het vertrek van Cristiano Ronaldo van Real Madrid naar Juventus, zou het wonderkind in beeld zijn om de Portugees op te volgen bij Los Blancos.

"Ik blijf bij PSG, ik vervolg mijn carrière bij hen", vertelt Mbappé in gesprek met Franse media. "Ik sta aan het begin van mijn carrière." De 22-voudig international kende een uitstekend debuutseizoen bij PSG, waar hij in 44 wedstrijden 21 keer trefzeker was en 16 assists gaf.

Extreem droge horrorzomer op komst

De extreme droogte zal komende tijd verergeren. De weersverwachting van Weeronline toont voor de komende 14 dagen amper neerslag. Soms brengt een lokale bui een paar mm regen, maar dat voorkomt niet dat het neerslagtekort stijgt. Het neerslagtekort loopt op van 220 mm naar circa 255 mm. Daarmee wordt 2018 het droogste jaar van deze eeuw en komt recordjaar 1976 in zicht.

In de tweede helft van juli was het neerslagtekort alleen in 1976 nog groter. Deze eeuw was het neerslagtekort in 2003 het grootst met als maximale waarde 243 mm. Dit werd halverwege augustus bereikt. Nu bereiken we een dergelijke waarde al in juli en daarmee wordt 2018 het droogste jaar van deze eeuw.

Voorlopig ligt 2018 net iets onder de koers van recordjaar 1976. In de droogste jaren uit de geschiedenis liep het tekort ook in augustus nog flink op. Als de droogte in augustus aanhoudt komt dit jaar in de top-5 met het grootste neerslagtekort. De ranglijst van het KNMI met de maximale neerslagtekorten ziet er als volgt uit.

1. 1976: 361 mm
2. 1959: 352 mm
3. 1911: 328 mm
4. 1921: 322 mm
5. 1947: 296 mm
6. 2003: 243 mm

Drogere verwachtingen en kans op hittegolf
Afgelopen zaterdag zag de weersverwachting voor deze week er nog iets buiiger uit. Met dagelijks enkele buien zou het landelijk gemiddelde neerslagtekort kunnen stabiliseren. Inmiddels zijn er nog slechts enkele berekeningen die met stabilisatie komen en toont het merendeel een oplopend neerslagtekort.

Hoe hard het neerslagtekort precies oploopt is nog onzeker, doordat het nog niet duidelijk is hoe warm het precies wordt. Er is voor volgende week 50% kans op tropische dagen in De Bilt en daarmee is er ook kans op een officiële hittegolf. De overige 50% van de berekeningen komt met temperaturen van 24-28 graden. Hoe warmer het wordt des te meer vocht er verdampt en des te sneller het neerslagtekort toeneemt.

In het zuidoosten is de kans op tropische dagen volgende week 70% en daarmee is een nieuwe regionale hittegolf waarschijnlijk.

Bomen in herfststand
De gevolgen voor de natuur en de landbouw worden komende tijd steeds groter. Boeren die hun gewassen niet meer kunnen beregenen zien hun oogst in gevaar komen. Tot nog toe zijn vooral ondiep wortelende planten (gras, heide, struiken, landbouwgewassen, etc.) die verdroogd zijn. Bomen hielden het nog langer vol, doordat hun wortels reiken tot het grondwaterniveau. Omdat ook het grondwaterpeil daalt krijgen de bomen op steeds meer plaatsen last van vochtgebrek. Berkenbomen wortelen niet heel diep en staan vooral op zandgronden al massaal in de herfststand.

PVV roept Haagse raad terug van reces om terreur-Syriër

De Syriër die op Bevrijdingsdag een aanslag pleegde nabij de Haagse Hogeschool wordt verdacht van poging tot moord met terroristisch oogmerk laat het Openbaar Ministerie vandaag weten. Naar aanleiding van dit bericht roept de Haagse PVV de gemeenteraad terug van reces voor een extra raadsvergadering.

Raadslid Willie Dille “De analyse van het OM, namelijk dat het hier om een terreurverdachte gaat betekent aantoonbaar dat burgemeester Krikke een terreuraanslag onder het tapijt heeft weten te vegen door te spreken van een verwarde man. Wat ons betreft moeten wij daarom als gemeenteraad opnieuw oordelen of wij nog vertrouwen hebben in een burgemeester die terreur toedekt en een terrorist tot slachtoffer verklaart. Wij als PVV zijn dat vertrouwen in ieder geval compleet kwijt.”

Quick-Step Floors aan de leiding in geldklassement Tour de France, LottoNL-Jumbo derde

In de eerste week van de Tour de France heeft Quick-Step Floors het meest overgehouden. De Belgische ploeg staat in het geldklassement net iets voor BORA-hansgrohe. LottoNL-Jumbo moet het met de helft minder doen, maar staat nog steeds op een mooie derde plaats.

Quick-Step Floors heeft de leiding vooral te danken aan de twee ritzeges van Gaviria. Daarnaast eindige de ploeg meerdere malen op het podium en droeg ook nog even het geel in de Tour. In totaal fietste de ploeg 53.730 euro bij elkaar. BORA-hansgrohe moet het met duizend euro minder doen. Dat is vooral te danken aan Peter Sagan. De Slowaakse wereldkampioen pakte tweemaal de dagzege en daarnaast eindigde hij ook nog vier bij de eerste drie. In de etappe van afgelopen zondag deed hij daar nog een vijfde plaats bij.

LottoNL-Jumbo staat op de derde plaats dankzij de twee ritzeges van Dylan Groenewegen. Ook de andere ploegen (BMC en Trek-Segafredo) die in de eerste week een etappe wonnen staan in de top zes van het klassement. Wanty-Groupe Gobert staat op een mooie vijfde. Ondanks dat ze geen etappe wonnen pakte ze onderweg meer dan genoeg mee. De Belgische ploeg mocht dankzij Dion Smith ook enkele dagen de bolletjestrui dragen.

EF Education First-Drapac moet het voorlopig met 1.720 doen en staan daarmee op de laatste plaats. Ook Astana, Dimension Data en Mitchelton-Scott staan onderaan de lijst.

Zebrastrepen blijven mysterie

Het is nog altijd een mysterie: waarom hebben zebra's strepen? Er gaan vele theorieën rond, maar het lijkt erop dat er mogelijk weer eentje afgeschoten is: de theorie die zegt dat de strepen een ingebouwd koelingsmechanisme zijn.

Die theorie gaat, even kort uitgelegd, als volgt: de zwarte delen worden warmer dan de witte delen, wat voor een soort luchtzakjes boven de huid zorgt. Als de koude en warme versies daarvan met elkaar in contact komen ontstaat een soort wind, dus eigenlijk heeft de zebra een ingebouwde ventilator.

Biologen van de universiteit van het Zweedse Lund hebben dat nu getest, en wat blijkt? Zebrahuid blijkt helemaal niet zo verkoelend te werken. Men vulde een aantal tonnen met water en bedekte die vervolgens met verschillende huiden: van donker en lichte veehuid tot echte en neppe zebrahuid.

Na een ruime tijd in de zon werd de temperatuur van elke ton gemeten...en die waar zebrahuid over was gespannen was helemaal niet koeler. Sterker nog, de huid van wit en vervolgens grijs vee hield het water het koelst, gevolgd door echte zebrahuid, nepzebrahuid, grijze paardenhuid en zwart veehuid.

"De strepen brachten de temperatuur niet omlaag, vergeleken met de rest", aldus biologe Susanne Åkesson. "Het heeft er alle schijn van dat de strepen zebra's geen verkoeling brengen", zegt de Zweedse.

Waar de strepen dan wel voor zijn, Joost mag het weten. Mogelijk werken ze als een afweermiddel tegen paardenvliegen, die zich vooral op bepaalde kleuren richten en in de war zouden kunnen raken door het gestreepte patroon. Maar ook dat is nog allesbehalve zeker, dus is het nog steeds een mysterie.

'Indie is groter dan ooit en daarnaast ook dood'

Op de conventie Develop:Brighton heeft Rami Ismail van de Nederlandse ontwikkelstudio Vlambeer zich samen met Thomas was Alone-ontwikkelaar Mike Bithell uitgesproken over de huidige staat van de indiegames-markt. "Indie is groter dan ooit en daarnaast ook dood," aldus Ismail.

"Het mooie aan indie is dat het uitgegroeid is tot proporties die we van tevoren nooit hadden kunnen denken. In 2010 was het hele idee van indie dat het een soort punkrock-cultuur was. ‘Fuck deze triple-A klootzakken’, wat natuurlijk ontzettend kinderachtig is, ik houd van triple-A , maar we hadden iets nodig om tegenaan te schoppen. We wilden gewoon games maken en hadden iets nodig om lawaai over te maken. En plotseling waren er andere mensen die dachten ‘als zij het kunnen, dan kunnen wij het ook’. Het begon klein, maar nu is indie een wereldwijde grootmacht van ontwikkelaars die hun eigen persoonlijke games maken."

De markt voor indie-games is groter dan ooit. Zo groot dat je inderdaad niet meer simpelweg van indie kunt spreken. Dat indie dood is, is volgens Ismail geen slecht iets. "In plaats van indie heb je nu al deze verschillende lagen. Kleine segmenten met ieder zijn eigen community, dingen die ze willen veranderen, waartegen ze willen rebelleren. Indie betekende voor mij je niets aantrekken van hoe anderen je zien."

Ten slotte hebben Bithell en Ismail nog wat tips voor beginnende indie-ontwikkelaars. "Wees er klaar voor dat je hobby misschien omslaat in je werk, dat je wellicht echt het succes behaalt waar je op hoopt. Baseer daar je keuzes op. Maar het beste doel dat je voor ogen kunt hebben is overleven, gezond en gelukkig zijn, en dingen blijven maken," aldus Bithell. "Maar ook het tegenovergestelde," vult Ismail aan. "Reik naar de sterren, geloof erin dat je het beste ooit maakt. Als je ervoor gaat, ga dan ook voor je dromen."

rami ismail vlambeer

Huntelaar: "Je ziet wel iets ontstaan hier bij Ajax"

Klaas-Jan Huntelaar ziet iets ontstaan bij Ajax, nadat er deze zomer al meerdere miljoenen werden uitgegeven aan nieuwe spelers.

Ajax verzekerde zich in een eerder stadium al van de komst van Hassane Bandé, Perr Schuurs en Zakaria Labyad en legde twee weken geleden Dusan Tadic vast. Daarbij lijken de Amsterdammers zich op korte termijn ook te verzekeren van de komst van Manchester United's Daley Blind.

"Ik denk dat iedereen ziet dat Marc Overmars heel goed bezig is met aankopen", vertelt Huntelaar in gesprek met de NOS. "Iedereen merkt dat. En iedereen voelt dat. Het mooie is: iedereen wil er deel van uitmaken. Dat positivisme zie je. Iedereen ziet dat er fantastisch werk wordt gedaan."

De spits vindt het een goed signaal dat Ajax de portemonnee trekt deze zomer. "Iedereen ziet dat signaal. Als je Justin Kluivert voor 17 miljoen euro verkoopt en je haalt voor 11 miljoen euro Dusan Tadic terug, dan heb je als club een goede deal gemaakt. We willen er vol voor gaan. En ik denk zelfs dat jongens die overwegen om weg te gaan, nu graag willen blijven als er geen juiste club komt. Je ziet wel iets ontstaan hier bij Ajax."

Super Smash Bros. Ultimate vereist 16GB opslagruimte

Fans van Super Smash Bros. kunnen niet wachten tot december, wanneer Super Smash Bros. Ultimate naar Nintendo Switch komt. Als ze voor die tijd maar zorgen dat ze genoeg opslagruimte vrij hebben, want de digitale versie van de game neemt 16 gigabyte in beslag.

Dat blijkt uit de gamepagina in de Japanse Nintendo Store. Het duurt nog even voor Super Smash Bros. Ultimate uitkomt, dus dit getal is vooralsnog een schatting die uiteindelijk hoger (of lager) uit kan vallen. Ter vergelijking: Breath of the Wild neemt 13 gigabyte in beslag, Super Mario Odyssey iets minder dan 6 en ARMS maar 2,2 gigabyte.

16 gigabyte past overigens nog op een Switch-cartridge, die op het moment verkrijgbaar zijn in 8, 16 en 32 gigabyte. Die laatste is echter behoorlijk prijzig om te fabriceren, waardoor sommige uitgevers kiezen voor een verplichte download bij een fysieke game. Super Smash Bros. Ultimate komt 7 december uit voor Nintendo Switch.

Super Smash Bros. Ultimate - Battle (Foto: Nintendo)

Chinook assisteert bij blussen brandend defensieterrein

Een Chinook-transporthelikopter van het Defensie Helikopter Commando heeft gisteravond geholpen bij het blussen van een grote heidebrand. Die woedde op het Artillerie Schietkamp bij Oldebroek. Ook de bedrijfsbrandweer van het defensieterrein en reguliere brandweerauto’s bestreden het vuur.

De Chinook vloog 10 keer over het brandende gebied. Met een zogenoemde bambi-bucket stortte het toestel zo tienduizenden liters water op het vuur. Dat verspreidde zich over een oppervlakte van zo’n 200 bij 600 meter.

De brand werd rond 17.00 uur ontdekt door een vliegtuigje dat vanwege het droge weer controlevluchten uitvoert. De brandweer gaf tegen 23.00 uur het sein brand meester.

Chinook assisteert bij bestrijden heidebrand (Foto: Defensie)
Chinook assisteert bij bestrijden heidebrand (Foto: Defensie)

Minder toxiciteit in Overwatch door Endorsements

Toxiciteit is een probleem in online games. Medespelers die van alles en nog wat gedaan hebben met je moeder, je een ernstige ziekte toewensen, of zomaar het spel verlaten zodat jouw team het met een man minder moet opknappen: het maakt het spelen van een “ontspannend spelletje” er niet leuker op. Waar ze bij Rainbow Six Siege giftige spelers actief bannen, gooien ze het bij Overwatch over een andere boeg. En dat lijkt te helpen.

Sinds kort heeft Overwatch een Endorsement-systeem waarbij je teamgenoten en tegenstanders een schouderklopje kunt geven voor goed gedrag. Met een hoge Endorsement-rating kun je je vervolgens in de ‘Looking for Group’-zoekmachine aanmelden voor groepen waarin alle groepsgenoten een smetteloze reputatie hebben. In een post op het forum van Blizzard heeft Jeff Kaplan een aantal statistieken geplaatst, waaruit blijkt dat Endorsements een positieve invloed hebben op de gezelligheid in Overwatch.

"The % of Competitive Matches that Contain Abusive Chat is down:

26.4% in the Americas
16.4% in KR

The % of Daily Players being Abusive is down:

28.8% in the Americas
21.6% in KR"

Indrukwekkende cijfers, maar het zal de oplettende lezer opgevallen zijn dat er geen woord wordt gerept over Europa. Die cijfers zijn volgens Kaplan nog niet bekend, deze getallen zijn een eerste update. Wel geeft hij aan erg tevreden te zijn met de community en hoe zij Overwatch weer positiever willen maken.

Overwatch

Nederlandse honkballers verliezen van Taiwan op Honkbalweek

De Nederlandse honkballers hebben de derde wedstrijd verloren bij de Honkbalweek. Oranje verloor in Haarlem met 3-2 van Taiwan en is daarmee hun ongeslagen status kwijt.

Het team van bondscoach Evert-Jan 't Hoen kreeg zowel in de eerste inning als in de tweede inning een punt. In de derde inning kwam Oranje terug via een binnnen geslagen punt van Dwayne Kemp. In de vierde inning moest de Nederlandse werper Diego Markwell opnieuw een run incasseren en stond het 3-1 voor Taiwan. Uiteindelijk stond Markwell zeven innings op de heuvel en kreeg in totaal vijf honkslagen tegen. Hij gooide twee maal vier wijd en wist maar één keer drie slag te gooien.

In de vijfde inning bracht Nederland het verschil weer naar één punt verschil door een homerun van Dudley Leonora. In de achtste inning had Oranje nog de kans om de gelijkmaker te scoren, maar slaagde daar net niet in.

Japan gaat na drie wedstrijden aan de leiding van de Honkbalweek. Vooral de Japanse werpers maken in Haarlem indruk. In drie wedstrijden (28 innings) kregen ze maar één run tegen. Woensdag speelt Nederland tegen Japan. Een dag ervoor neemt Oranje het op tegen Cuba, die tegenvallen op dit toernooi.

Verkrachte pitbull wordt hulphond verkrachtingsslachtoffers

Uit een misselijk stukje dierenmishandeling in het Amerikaanse Wichita (Kansas) komt mogelijk toch nog iets relatief moois. Een man werd in mei door zijn vriendin betrapt toen hij een pitbullpuppy aan het verkrachten was.

Nadat ze haar vriend op dat toch wat matige gedrag aansprak, ging de 55-jarige Justin McClellan verbaal en fysiek tekeer tegen haar. De politie werd erbij gehaald, McClellan zit voorlopig vast en de hond is in beslag genomen.

Voor pitbull Frazier, genoemd naar agente Heather Frazier die op de melding af kwam, is het verhaal echter nog niet voorbij. Het dier wordt nu getraind om als hulphond te dienen, specifiek gericht op slachtoffers van seksuele mishandeling en verkrachting.

Van Bommel: "Ik houd geen rekening met een vertrek van Lozano"

Mark van Bommel gaat er niet vanuit dat Hirving Lozano deze zomer nog vertrekt bij PSV. Verschillende grote clubs zouden de Mexicaan volgen.

"Ik houd geen rekening met een vertrek van Lozano", vertelt Van Bommel in gesprek met De Telegraaf. "Wij willen hem niet kwijt. Of we nee kunnen zeggen tegen een bod van veertig of vijftig miljoen euro? Ja, dat zou kunnen."

PSV dreigt Santiago Arias mogelijk nog wel kwijt te raken, maar wil de rest van de selectie intact houden. "Wij willen de Champions League in en gaan daar alles aan doen", citeert het Algemeen Dagblad Van Bommel. "Daarnaast zijn we geen club van 'we verkopen maar en kopen wel een ander terug'. Nee. Er moet namelijk wel altijd een goede vervanger beschikbaar zijn. We hebben niet voor niets Luuk de Jong willen behouden en daar zijn we ook in geslaagd."

De spits is in de ogen van de trainer 'een voorbeeldprof'. "Ik denk dat hij goed bij mijn idee van voetballen past. Luuk is een uithangbord voor de club en een heel belangrijke schakel voor ons. Bijna een garantie voor goals en hij doet er alles voor. Kijkend naar het elftal, is hij complementair aan andere spelers. Je kunt bij wijze van spreken een speler hebben die 28.000 keer de bal kan hooghouden, maar het is belangrijker dat je een bal functioneel kunt aannemen en doorspelen."

Agent verkracht jongen (13), jongen snijdt piemel agent af

Voor het Nigeriaanse nieuws van vandaag trekken we naar de provincie Katsina en om precies te zijn de stad Faskari, thuis aan een kleine tweehonderdduizend mensen. Daar vinden we een politieagent die van de jongensliefde is, en daarom is hij nu flink de lul.

De man wilde een 13-jarige jongen verkrachten, maar dat pakte niet helemaal goed uit. Hoe het precies kon gebeuren is niet geheel duidelijk, maar het eindigde ermee dat Oom Agent voortaan zittend mag plassen: de jongen wist een mes te bemachtigen en sneed de piemel van de agent er zonder genade af.

Uit getuigeverslagen blijkt dat de betreffende agent dergelijk gedrag wel vaker vertoonde en de jongens in de omgeving waren het zat. Ze zetten een val voor hem en dat heeft ogenschijnlijk gewerkt, want het lijkt hoogst onwaarschijnlijk dat hij nog eens iemand zal verkrachten.

De lokale politie heeft de zaak overigens bevestigd. "Dit was een schok voor ons, we verwachten niet dat onze agenten zich met dergelijke zaken bezig houden", aldus de politiechef. "Zodra hij hersteld is zal er een onderzoek tegen hem beginnen."

Wereldtitel Frankrijk gevierd met rellen, traangas en waterkanonnen

Frankrijk is zondag voor de tweede keer wereldkampioen voetbal geworden, en dat moest natuurlijk gevierd worden door dingen te slopen. In Parijs gingen de feestelijkheden niet geheel verrassend al rap over in rellen, waar de politie met traangas en waterkanonnen tegenin is gegaan. Feest!

Ruiten van winkels moesten kapot om de feestvreugde te verhogen, terwijl ook restaurants het moesten ontgelden, want het was feest! Hulpdiensten hadden het moeilijk, want bijvoorbeeld een brandweerwagen werd beklommen door tientallen mensen. Hulp bieden was natuurlijk niet de bedoeling, want het was feest!

Bij het rellen viel voor zover bekend wonder boven wonder slechts één gewonde, terwijl ergens anders in Frankrijk een man overleed toen hij uit vreugde in een kanaal sprong en verkeerd terecht kwam. De Champs-Elysées werd rond middernacht eindelijk schoongeveegd door de Franse politie, die de rellen ook wist te beëindigden.

Golfer Kim stunt met winst op PGA Tour, Stone schittert in Schotland

Golfer Michael Kim heeft voor een flinke verrassing gezorgd. De 25-jarige Amerikaan schreef zondag de John Deere Classic in Silvis, Illinois op zijn naam, zijn eerste toernooizege op de Amerikaanse PGA Tour.

Met ronden van 63, 64, 64 en 66 speelde Kim op de par-71-baan een geweldig toernooi. Hij eindigde op maar liefst 27 slagen onder par, ver weg van de concurrentie: de Italiaan Francesco Molinari en de Amerikanen Joel Dahmen, Sam Ryder en Bronson Burgoon eindigden op acht slagen van Kim. Voor de mondiale nummer 473 was het een zeer verrassende eerste zege. Op zijn vorige zes toernooien slaagde hij er welgeteld één keer in de cut te halen.

Ook op de Europese Tour werd weer gespeeld en wel op de Scottish Open op de Gullane Golf Club. De 25-jarige Zuid-Afrikaan Brandon Stone pakte er de winst en dat ging bijna gepaard met een record. Na een fenomenale slotdag met acht birdies en één eagle kon hij de eerste speler ooit worden met een ronde onder 60 slagen op de Europese Tour. Dat lukte net niet, maar met 60 slagen en een eindstand van twintig onder par was hij afgetekend de winnaar, vier slagen voor de Engelsman Eddie Pepperell.

Vrouwen: liever maand geen seks dan geen mobieltje

Een onderzoek van een zorgverzekeraar naar telefoonverslaving onder Nederlanders heeft voor een opmerkelijke uitslag gezorgd: meer dan de helft van de ondervraagde vrouwen zou liever een maand geen seks hebben, dan het een maand zonder mobieltje te moeten doen.

In totaal gaf 55 procent van de vrouwen aan voor de maand zonder seks te kiezen, terwijl 65 procent van de mannen juist liever een maand zonder telefoon door het leven zou gaan. Ook zijn er verschillen tussen diverse leeftijden: 48 procent van de mensen tussen 17 en 24 jaar zou voor de telefoonloze maand kiezen, terwijl 61 procent van de mensen tussen 30 en 38 jaar dat zou doen.

MLB: Bogaerts helpt Red Sox weer aan winst voor All-Star Game

De Amerikaanse honkbalcompetitie MLB ligt even stil: dinsdag wordt de All-Star Game gespeeld en dus gaat de reguliere competitie pas op donderdagavond weer verder. De Boston Red Sox gaan in elk geval met winst de korte onderbreking in.

Thuis tegen de Toronto Blue Jays ging Xander Bogaerts verder met waar hij gebleven was: hard slaan. In de eerste inning mepte hij de bal de tribunes in, goed voor een homerun. De 1-0 wisten de Red Sox geleidelijk uit te bouwen naar 5-2 winst, waardoor de ploeg met een record van 68-30 naar de onderbreking gaat, hun beste stand op dit moment in het seizoen sinds 1949.

Uitslagen MLB zondag
Baltimore Orioles - Texas Rangers 6-5
Boston Red Sox - Toronto Blue Jays 5-2
Cleveland Indians - New York Yankees 5-2
Miami Marlins - Philadelphia Phillies 10-5
New York Mets - Washington Nationals 1-6
Atlanta Braves - Arizona Diamondbacks 5-1
Pittsburgh Pirates - Milwaukee Brewers 7-6
Chicago White Sox - Kansas City Royals 10-1
Houston Astros - Detroit Tigers 3-6
Minnesota Twins - Tampa Bay Rays 11-7 
St.Louis Cardinals - Cincinnati Reds 6-4
Colorado Rockies - Seattle Mariners 4-3
San Francisco Giants - Oakland Athletics 2-6
Los Angeles Dodgers - Los Angeles Angels 5-3
San Diego Padres - Chicago Cubs 4-7

Red Sox - Blue Jays (Bron: YouTube)

Man verdronken in IJmeer

Een 59-jarige man is gisteren verdronken in het IJmeer bij het Centrumeiland in Amsterdam, meldt AT5 op haar website. Het slachtoffer ging een stukje zwemmen, maar keerde niet terug op strand Blijburg, waar hij zijn eigendommen had achtergelaten.

De politie bevestigde rond 20.30 uur dat er rond het Centrumeiland met man en macht werd gezocht naar de zwemmer, die rond 16.00 uur voor het laatst was gezien op Strand Blijburg. Hij was niet teruggekeerd op het strand, waar zijn bezittingen - waaronder een smartphone - nog lagen.

Behalve de politie zochten ook de kustwacht en de KNRM met een helikopter en reddingsboten naar de man. Omdat de reddingsboten van de KNRM vastliepen in het ondiepe water rond het Centrumeiland besloten de reddingswerkers het water lopend te doorzoeken.

Ongeveer een uur na aanvang van de zoekactie troffen reddingswerkers het lichaam van de man aan in het water nabij Strand Blijburg.

FOK! Wat een weer: weinig verandering

Vandaag is het zonnig. Van het zuidwesten uit trekt vandaag sluierbewolking over het land. Vanmiddag ontstaan er ook enkele stapelwolken, maar de kans op een bui is uiterst klein. De maximumtemperaturen lopen uiteen van 26°C op de Wadden tot ca. 32°C in het zuid(oost)en. De zwakke tot matige wind is eerst oost, maar draait naar noordoost. Langs de westkust is er in de middag kans op een verkoelende zeewind. Vanavond draait de wind in het zuidwesten naar een westelijke richting.

Komende nacht trekken er met name in het westen en zuiden enkele wolkenvelden over, maar het blijft vrijwel overal droog. De minimumtemperaturen variëren van 13°C in het noordoosten tot 18°C in het midden en zuiden. De wind is zwak tot matig, in het noorden en oosten oostelijk, elders wordt de wind zuidwestelijk.

Dinsdag overdag zijn er naast zon ook enkele wolkenvelden en ontstaan er ook meer stapelwolken dan vandaag. In het oosten van het land kunnen deze lokaal uitgroeien tot een regen- of onweersbui. In de avond klaart het van het westen uit op. De middagtemperaturen liggen tussen 22°C aan de Zeeuwse kust en lokaal 30°C in het oosten van het land. In het noordoosten is de wind eerst nog zuidoost, maar draait in de loop van de dag net als in de rest van het land naar west en neemt toe naar matig. (Bron: KNMI)

Zonkracht (onbewolkt/bewolkt) 6/3 - goed insmeren dus! 

Nederland
 

Interpretatie zit midden op zee, en kwam een mooi bootje tegen  (Foto: interpretatie)
Interpretatie zit midden op zee, en kwam een mooi bootje tegen (Foto: Interpretatie)

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht!

Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1221
review
Outcast 2: A New Beginning
special
VrijMiBabes #201 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #1220
special
Random Pics van de Dag #1219
special
Random Pics van de Dag #1218
©FOK.nl e.a.