Waterpoloërs beginnen EK met nederlaag tegen wereldkampioen Kroatië

De Nederlandse waterpoloërs zijn het EK in Barcelona begonnen met een nederlaag. Oranje was in de openingswedstrijd niet opgewassen tegen wereldkampioen Kroatië: 15-8 (4-2, 3-1, 4-1, 4-4).

Oranje, dat bij het vorige EK als twaalfde eindigde, was kansloos tegen grootmacht Kroatie. Naast dat ze wereldkampioen zijn pakte ze op de olympische spelen van 2016 ook het zilver.

Voor Nederland was Robin Lindhout topscorer met drie doelpunten. Ook Pascal Janssen, Milos Filipovic, Thomas Lucas, Sam van den Burg en Jorn Muller waren trefzeker voor de ploeg van bondscoach Robin van Galen.

Nederland neemt het woensdag op tegen Griekenland, dat het toernooi begon met een 27-1 overwinning op Turkije. De nummers één plaats zich rechtstreeks voor de kwartfinale, terwijl de nummer twee en drie van de poule een tussenronde moet spelen.

Bondscoach Van Galen keek tevreden terug na afloop van de wedstrijd tegen Kroatië: "We hebben een prima wedstrijd gespeeld waarin we veel kansen hebben gecreëerd. Dat is niet gemakkelijk tegen zo'n goede tegenstander. Ik ben ook tevreden over het veldspel. Alleen moeten we meer rendement halen uit man-meersituaties. We kijken uit naar de volgende wedstrijd, woensdag tegen Griekenland."