Quick-Step Floors aan de leiding in geldklassement Tour de France, LottoNL-Jumbo derde

In de eerste week van de Tour de France heeft Quick-Step Floors het meest overgehouden. De Belgische ploeg staat in het geldklassement net iets voor BORA-hansgrohe. LottoNL-Jumbo moet het met de helft minder doen, maar staat nog steeds op een mooie derde plaats.

Quick-Step Floors heeft de leiding vooral te danken aan de twee ritzeges van Gaviria. Daarnaast eindige de ploeg meerdere malen op het podium en droeg ook nog even het geel in de Tour. In totaal fietste de ploeg 53.730 euro bij elkaar. BORA-hansgrohe moet het met duizend euro minder doen. Dat is vooral te danken aan Peter Sagan. De Slowaakse wereldkampioen pakte tweemaal de dagzege en daarnaast eindigde hij ook nog vier bij de eerste drie. In de etappe van afgelopen zondag deed hij daar nog een vijfde plaats bij.

LottoNL-Jumbo staat op de derde plaats dankzij de twee ritzeges van Dylan Groenewegen. Ook de andere ploegen (BMC en Trek-Segafredo) die in de eerste week een etappe wonnen staan in de top zes van het klassement. Wanty-Groupe Gobert staat op een mooie vijfde. Ondanks dat ze geen etappe wonnen pakte ze onderweg meer dan genoeg mee. De Belgische ploeg mocht dankzij Dion Smith ook enkele dagen de bolletjestrui dragen.

EF Education First-Drapac moet het voorlopig met 1.720 doen en staan daarmee op de laatste plaats. Ook Astana, Dimension Data en Mitchelton-Scott staan onderaan de lijst.