Agent verkracht jongen (13), jongen snijdt piemel agent af

Voor het Nigeriaanse nieuws van vandaag trekken we naar de provincie Katsina en om precies te zijn de stad Faskari, thuis aan een kleine tweehonderdduizend mensen. Daar vinden we een politieagent die van de jongensliefde is, en daarom is hij nu flink de lul.

De man wilde een 13-jarige jongen verkrachten, maar dat pakte niet helemaal goed uit. Hoe het precies kon gebeuren is niet geheel duidelijk, maar het eindigde ermee dat Oom Agent voortaan zittend mag plassen: de jongen wist een mes te bemachtigen en sneed de piemel van de agent er zonder genade af.

Uit getuigeverslagen blijkt dat de betreffende agent dergelijk gedrag wel vaker vertoonde en de jongens in de omgeving waren het zat. Ze zetten een val voor hem en dat heeft ogenschijnlijk gewerkt, want het lijkt hoogst onwaarschijnlijk dat hij nog eens iemand zal verkrachten.

De lokale politie heeft de zaak overigens bevestigd. "Dit was een schok voor ons, we verwachten niet dat onze agenten zich met dergelijke zaken bezig houden", aldus de politiechef. "Zodra hij hersteld is zal er een onderzoek tegen hem beginnen."