Elon Musk noemt grotduiker 'pedo'

Techondernemer Elon Musk heeft een Britse grotduiker op Twitter voor pedo uitgemaakt. Vern Unsworth had Musks voorstellen voor een minionderzeeër om de Thaise voetballertjes uit een ondergelopen grot te redden, namelijk kansloos genoemd. De duiker hielp bij de reddingsoperatie en overweegt nu juridische stappen tegen Musk, meldt de BBC.

Unsworth woont in Thailand en zijn gedetailleerde kennis van het grottencomplex speelde een belangrijke rol bij de redding. Hij ging na de vermissing van de jongens en hun coach de grotten in, en trommelde een internationaal gezelschap van experts op voor de reddingsmissie.

Ook Musk bood op een gegeven moment zijn hulp aan. Eerst was dat in de vorm van boormachines van zijn bedrijf The Boring Company, en later met een onderzeeërtje dat precies één persoon kan vervoeren.

Maar volgens Unsworth was dat ding totaal niet geschikt voor de manoeuvres in het nauwe, kronkelige grottenstelsel. Sommige gedeeltes waren namelijk zelfs te smal voor een kind met duikfles. Unsworth noemde Musks aanbod een "PR-stunt" en een "absoluut kansloos" idee, en zei dat Musk zijn onderzeeër daar kan stoppen "waar het pijn doet".

Dat schoot Musk in het verkeerde keelgat. Hij daagde Unsworth via Twitter uit om zijn bewering te staven met een video van de reddingsoperatie, maar kwam daar later op terug. Toen zei Musk dat zijn team zelf een video zal maken om aan te tonen dat zijn onderzeeër de kinderen had kunnen redden. "Sorry pedovent, maar je hebt erom gevraagd", besloot Musk zijn inmiddels verwijderde tweet.

Unsworth zegt later te zullen besluiten of hij daadwerkelijk stappen tegen Musk gaat ondernemen.

Elon Musk noemt grotduiker 'pedo' (Twitter)