FOK! Wat een weer: weinig verandering

Vandaag is het zonnig. Van het zuidwesten uit trekt vandaag sluierbewolking over het land. Vanmiddag ontstaan er ook enkele stapelwolken, maar de kans op een bui is uiterst klein. De maximumtemperaturen lopen uiteen van 26°C op de Wadden tot ca. 32°C in het zuid(oost)en. De zwakke tot matige wind is eerst oost, maar draait naar noordoost. Langs de westkust is er in de middag kans op een verkoelende zeewind. Vanavond draait de wind in het zuidwesten naar een westelijke richting.

Komende nacht trekken er met name in het westen en zuiden enkele wolkenvelden over, maar het blijft vrijwel overal droog. De minimumtemperaturen variëren van 13°C in het noordoosten tot 18°C in het midden en zuiden. De wind is zwak tot matig, in het noorden en oosten oostelijk, elders wordt de wind zuidwestelijk.

Dinsdag overdag zijn er naast zon ook enkele wolkenvelden en ontstaan er ook meer stapelwolken dan vandaag. In het oosten van het land kunnen deze lokaal uitgroeien tot een regen- of onweersbui. In de avond klaart het van het westen uit op. De middagtemperaturen liggen tussen 22°C aan de Zeeuwse kust en lokaal 30°C in het oosten van het land. In het noordoosten is de wind eerst nog zuidoost, maar draait in de loop van de dag net als in de rest van het land naar west en neemt toe naar matig. (Bron: KNMI)

Zonkracht (onbewolkt/bewolkt) 6/3 - goed insmeren dus! 

Nederland
 

Interpretatie zit midden op zee, en kwam een mooi bootje tegen  (Foto: interpretatie)
Interpretatie zit midden op zee, en kwam een mooi bootje tegen (Foto: Interpretatie)

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht!