Golfer Kim stunt met winst op PGA Tour, Stone schittert in Schotland

Golfer Michael Kim heeft voor een flinke verrassing gezorgd. De 25-jarige Amerikaan schreef zondag de John Deere Classic in Silvis, Illinois op zijn naam, zijn eerste toernooizege op de Amerikaanse PGA Tour.

Met ronden van 63, 64, 64 en 66 speelde Kim op de par-71-baan een geweldig toernooi. Hij eindigde op maar liefst 27 slagen onder par, ver weg van de concurrentie: de Italiaan Francesco Molinari en de Amerikanen Joel Dahmen, Sam Ryder en Bronson Burgoon eindigden op acht slagen van Kim. Voor de mondiale nummer 473 was het een zeer verrassende eerste zege. Op zijn vorige zes toernooien slaagde hij er welgeteld één keer in de cut te halen.

Ook op de Europese Tour werd weer gespeeld en wel op de Scottish Open op de Gullane Golf Club. De 25-jarige Zuid-Afrikaan Brandon Stone pakte er de winst en dat ging bijna gepaard met een record. Na een fenomenale slotdag met acht birdies en één eagle kon hij de eerste speler ooit worden met een ronde onder 60 slagen op de Europese Tour. Dat lukte net niet, maar met 60 slagen en een eindstand van twintig onder par was hij afgetekend de winnaar, vier slagen voor de Engelsman Eddie Pepperell.