Cocu: "We merken dat we niet altijd te snel moeten gaan"

Phillip Cocu heeft het streven om de werkwijze die hij had bij PSV ook te implementeren bij zijn nieuwe werkgever Fenerbahçe.

Cocu stapte eind juni, samen met zijn assistent Chris van der Weerden, over van Eindhoven naar Istanbul, waar hij nu tweeënhalve week werkzaam is. "We merken dat we niet altijd te snel moeten gaan", vertelt de 47-jarige trainer in gesprek met De Telegraaf.

Fenerbahçe ging in de tweede oefenwedstrijd onder Cocu met 2-1 onderuit tegen Lausanne Sport. "De manier van werken bij PSV willen we ook bij Fenerbahçe implementeren. Alleen zal daar de nodige tijd in gaan zitten. Onder anderen Chris en ik zijn natuurlijk hard aan het werk om dat te bewerkstelligen, maar we moeten soms dus de tijd nemen."

"Het is voor de jongens niet altijd makkelijk, want het zijn vaak toch heel andere oefeningen dan ze kennen. Ze moeten er dus aan wennen. Ik wil niet zeggen dat de vorige werkwijze verkeerd was, maar dit is anders."

Voor Fenerbahçe begint het seizoen in de derde voorronde van de Champions League, waarin Ajax mogelijk wacht als tegenstander. "Begin augustus moeten we er staan. Natuurlijk zitten we dan nog niet op het niveau waar we uiteindelijk naar toe willen, maar we moeten dan wel stappen hebben gemaakt. Al zie ik in de wedstrijden tot nu toe al bij vlagen terug wat we graag willen zien."