Professionele kickbokser mag 200 uur schoffelen
Professioneel kickbokser Mohammed Jaraya mag 140 uur een taakstrafje uitvoeren en hij moet duizend euro schadevergoeding betalen aan het slachtoffer van de groepsmishandeling in de rechtbank van Den Bosch. Het slachtoffer van deze mishandeling wordt verdacht van het vermoorden van een goede vriend van Jaraya en de groep nam in de rechtbank alvast wraak voor deze brute daad, voordat de rechter überhaupt tot een veroordeling kwam.
Naast Jaraya, die bij dezelfde kickboksorganisatie vecht als de nooit in het slecht daglicht staande Nederlander Rico Verhoeven, zijn nog vier mannen veroordeeld tot diverse taakstraffen en een voorwaardelijke celstraf van twee maanden. Het Openbaar Ministerie eiste tweehonderd uur taakstraf. Een zesde man werd vrijgesproken vanwege gebrek aan bewijs.
Op 21 januari van dit jaar besloot een man vanuit de publieke tribune tot de aanval over te gaan en de moordverdachte aan te vallen. Jaraya deed leuk mee in deze groepsknuffel waarna het Paleis van Justitie in Den Bosch zelfs nog enige tijd volledig werd afgesloten vanwege de mate van agressie van deze groepsaanval.
"In een rechtsstaat bepaalt de rechter de straf. De vechtpartij vond juist daar plaats waar de rechter zijn werk moet doen", aldus de rechter tijdens zijn onderbouwing van de straf.
De kickbokser, in de pers liefkozend Mohammed J. genoemd, staat later vandaag nogmaals terecht voor meerdere zware mishandelingen in Breda die plaatsvonden tijdens Oud en Nieuw.
Update 18:16 uur:
Jaraya is voor het tweede vergrijp veroordeeld tot nog eens 60 uur extra taakstraf en een maand voorwaardelijk, waarmee zijn totale straf nu op 200 uur taakstraf, 1000 euro geldboete en drie maanden voorwaardelijke celstraf komt te staan.
"Ik hoop dat u nu beseft dat uw handen wapens zijn en dat die dodelijk kunnen zijn”, zei de officier van justitie over de mishandeling van drie mannen in Breda.
Getuigen van de mishandeling in Breda zeiden dat het vechten van Jaraya eruit zag alsof hij aan het kickboksen was. De 21-jarige zei tegen de rechter dat hij zich niet kan voorstellen dat hij zoveel mensen zou hebben geslagen. Hij wijt het aan de alcohol. "Ik drink normaal nooit. Nu was het een uitzondering. Ik heb er spijt van.”
Krokodilletranen of niet, Jaraya zegt zich bewust te zijn van de mogelijke gevolgen en belooft - weer - beterschap. "Mijn carrière staat wel echt op het spel. Ik verzeker u dat het nooit meer gebeurt.”
In april 2017 viel Jaraya een official aan toen de jury zijn tegenstander Redouan Laarkoubi als winnaar aanwees. Hij kreeg toen twee jaar schorsing van de Federatie Oosterse Gevechtskunsten. Dat werd later omgezet in een deels voorwaardelijke op het moment dat hij een contract bij kickboksorganisatie Glory tekende.