Beachvolleyballers beginnen EK met zege

Jasper Bouter en Christiaan Varenhorst zijn goed begonnen aan de EK beachvolleybal in eigen land. In Utrecht won het duo eenvoudig van hef Franse team Krou/Aye: 21-9, 21-14.

In aanloop naar de wedstrijd waren er twijfels of Varenhorst kon starten. Afgelopen donderdag was de lange Nederlander op het grandslamtoernooi van Gstaad door zijn enkel gegaan, maar daar was in de openingswedstrijd weinig van te merken.

Dinsdag speelt het duo hun tweede wedstrijd van de poule. Dan nemen Bouter en Varenhorst het op tegen de Oostenrijkers Winter/Hörl, die hun eerste poulewedstrijd in drie sets verloren van de Spanjaarden Herrera/Gavira.

Alexander Brouwer en Robert Meeuwsen wonnen ook hun openingswedstrijd van dit EK. Het als tweede geplaatste duo had in Den Haag veel moeite met de TurkenGiginoglu/Gögtepe: 25-23, 21-19.

Brouwer en Meeuwsen spelen hun tweede poulewedstrijd op woensdag. Dan nemen de Nederlanders het op tegen de Belgen Koekelkoren/van Walle, die overtuigend hun eerste poulewedstrijd met 21-14, 21-12 wonnen van de Polen Kujawiak/Rudol.