AS Roma zet deur open voor vertrek Alisson

AS Roma wil Alisson Becker deze zomer laten vertrekken, maar wil daarvoor eerst een akkoord bereiken met AC Milan over Gianluigi Donnarumma.

Goal begrijpt dat AS Roma komend seizoen Alisson graag wil behouden, maar zou bereid zijn om de speler zijn gewenste transfer te geven als ze een vervanger voor hem kunnen halen. De Braziliaan heeft de belangstelling getrokken van Premier League-clubs Chelsea en Liverpool en de Spaanse grootmacht Real Madrid.

De leiding van AS Roma ziet in AC Milan-doelman Donnarumma hun belangrijkste kandidaat ter vervanging van de Braziliaan en de zaakwaarnemer van de negentienjarige Italiaan, Mino Raiola, is bekend met de club nadat hij onlangs de transfer van Justin Kluivert van Ajax naar Roma realiseerde. Na het aantrekken van Pepe Reina van SSC Napol, lijkt Milan bereid te zijn om Donnarumma te laten vertrekken.

Een groot deel van de opbrengst van de verkoop van Alisson zou nodig zijn om Donnarumma te kunnen betalen, maar de gesprekken zullen in de komende dagen worden geïntensiveerd, waar Roma de hoop heeft dat het aanbieden van Champions League-voetbal de komst van Italiaan kan vergemakkelijken.

Een transfer naar Liverpool lijkt onwaarschijnlijk voor Alisson, aangezien the Reds Danny Ward, de derde keuze van vorig seizoen, een kans willen geven om eerste doelman te worden op Anfield. Real Madrid zou de sleutel kunnen hebben in de toekomst van de Braziliaan, waarbij de Madrilenen zowel in hem geïnteresseerd zijn als in Chelsea's Thibaut Courtois.

Courtois zou de goedkoopste van de twee opties voor Los Blancos zijn en de Engelsen zouden van Alisson hun prioriteit maken als vervanger voor de Belg.