Van Hanegem: "We zullen ons de Fransen niet herinneren als een mooie ploeg"

Willem van Hanegem heeft niet genoten van Frankrijk dat zondag in de finale ten koste van Kroatië het WK won (4-2).

"We zullen ons de Fransen niet herinneren als een mooie ploeg, het publiek heeft gewoon te weinig gekregen", schrijft Van Hanegem in zijn column in het Algemeen Dagblad. "De Kroaten staan met lege handen, maar de mensen zijn niet gek."

"Zij hebben de meeste indruk gemaakt, met Luka Modric voorop. Ook in de finale. Modric verdiende de prijs van de beste speler van het toernooi. Het is veelzeggend dat die speler niet uit het team van de wereldkampioen is gekomen."

Frankrijk heeft in de finale 'mazzel' gehad, stelt De Kromme. "De openingstreffer viel uit een vrije trap waar Antoine Griezmann de boel belazerde, een pure schwalbe. Die strafschop waaruit het 2-1 wordt, was gewoon een lachertje. Als de regel echt zo duidelijk is, dan had die arbiter Pitana het vast niet vijf keer moeten terugkijken. En die hele kamer vol videoreferees wist het ook niet, kreeg ik het idee. Voortaan moet je dus met je handen op je rug omhoog springen, dan maak je geen hands."

"Dit WK zou ik geen voldoende willen geven. Maar ik blijf een voetballiefhebber. Alleen verheug je jezelf vaak op iets wat er in de praktijk helaas niet uit komt."