Nederlandse honkballers verliezen van Taiwan op Honkbalweek

De Nederlandse honkballers hebben de derde wedstrijd verloren bij de Honkbalweek. Oranje verloor in Haarlem met 3-2 van Taiwan en is daarmee hun ongeslagen status kwijt.

Het team van bondscoach Evert-Jan 't Hoen kreeg zowel in de eerste inning als in de tweede inning een punt. In de derde inning kwam Oranje terug via een binnnen geslagen punt van Dwayne Kemp. In de vierde inning moest de Nederlandse werper Diego Markwell opnieuw een run incasseren en stond het 3-1 voor Taiwan. Uiteindelijk stond Markwell zeven innings op de heuvel en kreeg in totaal vijf honkslagen tegen. Hij gooide twee maal vier wijd en wist maar één keer drie slag te gooien.

In de vijfde inning bracht Nederland het verschil weer naar één punt verschil door een homerun van Dudley Leonora. In de achtste inning had Oranje nog de kans om de gelijkmaker te scoren, maar slaagde daar net niet in.

Japan gaat na drie wedstrijden aan de leiding van de Honkbalweek. Vooral de Japanse werpers maken in Haarlem indruk. In drie wedstrijden (28 innings) kregen ze maar één run tegen. Woensdag speelt Nederland tegen Japan. Een dag ervoor neemt Oranje het op tegen Cuba, die tegenvallen op dit toernooi.