FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van zondag 17 juli 2011

'Gemoedelijke' feestavond in Nijmegen

Nijmegen viert zondagavond "gemoedelijk feest" tijdens de Vierdaagsefeesten. Volgens de politie is het iets drukker dan zaterdagavond, toen 110.000 mensen de weg naar de Waalstad vonden. De politie verrichtte zondag tot 23.00 uur drie aanhoudingen, onder meer wegens drugsbezit en dronkenschap.

De politie laat feestgangers zondagavond via Twitter weten te denken aan het halen van de laatste treinen. "Mensen denken blijkbaar dat de treinen de hele nacht rijden. Dat is zondag niet het geval", zegt een politiewoordvoerster. Zaterdag strandden feestgangers omdat hun treinen al waren vertrokken.

'Gemoedelijke' feestavond in Nijmegen
'Gemoedelijke' feestavond in Nijmegen (Foto: ANP)

Voetbalsters Japan wereldkampioen

De voetbalsters van Japan zijn voor het eerst in de historie wereldkampioen geworden. In de finale in Frankfurt werd na penalty's verrassend gewonnen van de Verenigde Staten, dat het toernooi in het verleden twee keer wist te winnen. Na 120 minuten stond het 2-2, Japan won de strafschoppenserie met 3-1.

Alex Morgan bracht de Verenigde Staten halverwege de tweede helft van de reguliere speeltijd op voorsprong. Doordat Aya Miyama even later gelijk maakte was een verlenging noodzakelijk. Daarin scoorden de Amerikaanses via Abby Wambach al snel, maar met nog drie minuten te gaan zorgde Homare Sawa door een benutte hoekschop voor de gelijkmaker. In de daaropvolgende strafschoppenserie werd doelvrouw Ayumi Kaihori de heldin door drie ballen te stoppen en slechts één door te laten. Omdat Japan wel drie keer trefzeker was werd het Aziatische land voor het eerst in de historie wereldkampioen.

Mast bij Lopik voor middernacht weer in gebruik

De zendmast bij Lopik wordt zondag kort voor middernacht weer in gebruik genomen. De radio-ontvangst in het midden van Nederland is dan weer als vanouds. Dat verwacht mastbeheerder Novec.

De mast in het Utrechtse IJsselstein werd vrijdag uit voorzorg buiten gebruik gesteld na een brandje als gevolg van een oververhitte kabel. "Er was schade ontstaan aan een aantal kabels, die in het weekend zijn vervangen", zegt een woordvoerder van Novec."Monteurs hebben afschuwelijk hard gewerkt, op grote hoogte en in een nauwe omgeving. Ze leggen er nu de laatste hand aan en schakelen dan de boel weer in."

In Hilversum was een noodmast geplaatst, waardoor al veel mensen weer naar de FM konden luisteren. Als 'Lopik' weer functioneert, kan die noodvoorziening worden uitgeschakeld.

De brand staat los van die in de zendmast bij Hoogersmilde in Drenthe, meldde Novec zaterdag, hoewel eventueel verband nog wel wordt onderzocht. Bij extra controles van de dertig overige masten in Nederland zijn geen bijzonderheden ontdekt.

De vrijdag ingestorte zendmast in Hoogersmilde wordt vanaf maandag ontmanteld. De werkzaamheden gaan drie tot vier weken duren. Het politie-onderzoek naar de oorzaak begint woensdag.

Opnieuw controversieel wetsvoorstel Israël

Een wetsvoorstel van de rechts-nationalistische partij Yisrael Beitenu stuit in Israël op hevig verzet. Het voorstel, dat voorziet in een parlementair onderzoek naar Israëlische mensenrechtengroeperingen, is het tweede controversiële in korte tijd.

De wet stuit niet alleen op kritiek van de Israëlische bevolking, ook premier Benjamin Netanyahu meent dat het voorstel te ver gaat. "We moeten systematisch en voorzichtig te werk gaan", zei Netanyahu. "We moeten ons rechtssysteem beschermen, en moeten daarom heel voorzichtig te werk gaan."

De leider van Yisrael Beitenu, minister van buitenlandse zaken Avigdor Lieberman, haalde uit naar Netanyahu vanwege zijn kritiek op het wetsvoorstel. Volgens Lieberman zijn de groepen die erin genoemd worden geen mensenrechtenorganisaties maar groepen die terrorisme steunen.

"Dit zijn geen linkse groeperingen en ook geen mensenrechtenorganisaties", aldus Lieberman. "Dit zijn terreurgroepen, en organisaties die terroristen helpen."

Yesh Din, een van de organisaties die in de wet worden genoemd, beschuldigt Lieberman van opruiing. "De minister van buitenlandse zaken gebruikt methodes die doen denken aan wat duistere regimes doen om critici de mond te snoeren."

Vorige week nam het Israëlische parlement een wet aan die inwoners of bedrijven in de nederzettingen de mogelijkheid biedt schadevergoeding te eisen van Israëliërs die oproepen producten uit de nederzettingen te boycotten. Critici menen dat deze wet de vrijheid van meningsuiting in Israël beperkt.

Kamer geraadpleegd over inzet Griekenland-debat

Minister van Financiën Jan Kees de Jager (CDA) wil donderdagochtend met de Tweede Kamer de Nederlandse inzet bespreken voor een Europees overleg over Griekenland. Europese staatshoofden en regeringsleiders nemen 's middags een besluit over een 'veelomvattende' aanpak om de financiële problemen in Griekenland te lijf te gaan en de financiële stabiliteit in de eurozone te waarborgen.

De Europese ministers van Financiën spraken maandag en dinsdag over Griekenland en de financiële situatie in de eurozone. De aanpak wordt nog uitgewerkt en er is nu nog onvoldoende zicht op wat er tijdens de bijeenkomst van de Europese leiders op tafel ligt, schrijft de minister zondagavond aan de Tweede Kamer. Hij had beloofd dat de Tweede Kamer de gelegenheid krijgt zich uit te spreken te spreken over een aanvullend 'programma' voor Griekenland.

De komende dagen wordt de bijeenkomst van donderdagmiddag voorbereid en wordt het overleg met de financiële sector voortgezet. Donderdag ligt er om uiterlijk 10.00 uur een conceptvoorstel om voor te leggen aan de Europese Raad. Als de financiële specialisten van de Kamerfracties hun vakantie onderbreken, kunnen ze daar nog invloed op uitoefenen.

Arsenal versterkt zich met aanvallend talent

Joel Campbell is vastgelegd door Arsenal. De 20-jarige Costa Ricaan viel op door zijn optreden tijdens de Copa América in Argentinië. Hij verruilt Deportivo Saprissa, uit eigen land, voor de club uit Londen.

Campbell speelde in de Costa Ricaanse competitie nog maar drie wedstrijden, maar staat te boek als een groot talent. Volgens Saprissa-voorzitter Juan Carlos Rojas betaalt Arsenal één miljoen euro voor de aanvaller. "De transfer is goed voor Campbell en het hele Costa Ricaanse voetbal."

De kans is groot dat de aanvaller eerst naar een buitenlandse club gaat om ervaring op te doen. De jongeling beschikt bovendien nog niet over een werkvergunning doordat hij met zes interlands nog niet voldoet aan de eisen.

KPN stopt met opschroeven capaciteit masten

KPN stopt met het opschroeven van de capaciteit van omliggende masten van de door brand getroffen toren in Hoogersmilde (Drenthe) om de ontvangstproblemen van Digitenneklanten te verhelpen. Dat heeft KPN zondag bekendgemaakt.

Uit onderzoek is gebleken dat slechts een kleine groep gebaat zou zijn bij de oplossing. Bovendien zou het opkrikken van het vermogen tot meer verstoringen kunnen leiden. KPN compenseert getroffen klanten voor de periode dat Digitenne op zwart staat.

Rugbysters halen brons op EK Sevens

De Nederlandse vrouwenrugbyploeg heeft op het EK Sevens in Boekarest brons gewonnen. Rusland werd in de kruisfinales met 12-0 geklopt. Eerder zondag hadden de Oranjevrouwen met 14-0 verloren van de latere Europees kampioen Engeland. Door de derde plaats haalden de Nederlandse vrouwen de A-status van NOC*NSF.

Sevensrugby is de variant die in 2016 op de Olympische Spelen terugkeert. Met het oog op de Spelen van Rio de Janeiro is de A-status belangrijk.

Bij de mannen deed Nederland het ook behoorlijk. Daar werd de negende plaats behaald. Daardoor kan Nederland op het hoogste Europese niveau aan toernooien deel blijven nemen.

Elektrische auto TU Delft wint Britse race

Studenten van de TU Delft hebben zondag een Britse race gewonnen met hun elektrische auto op het circuit van Silverstone. Dat heeft operationeel teamleider Joerie Kortenhorst van het DUT Racing Team laten weten.

De elektrische auto was niet de enige van studenten van de TU Delft die meedeed aan deze race, de Formula Student wedstrijd. De andere auto, de Forze IV. rijdt op waterstof. Hij reed de race niet uit. Aan de wedstrijd namen 126 studententeams uit de hele wereld deel met zelfgebouwde auto's.

[WTCC] Uitslagen races Donington Park

Het World Touring Car Championship streek vandaag neer op Donington Park. Onder natte omstandigheden was Yvan Muller met zijn Chevrolet tweemaal de sterkste. Tom Coronel werd in beide wedstrijden vierde. In het kampioenschap gaat Rob Huff met 263 punten nog aan de leiding.

Race 1

Muller mocht in de eerste race op het natte asfalt als eerste starten. De Fransman leidde de gehele wedstrijd voor zijn teamgenoten Rob Huff en Alain Menu. Achter dit trio maakte Colin Turkington na de start snel een uitstapje naast de baan, waardoor Gabriele Tarquini en Coronel hem passeerden. In de slotfase schoof Coronel door naar de vierde stek, achter de Chevrolets.

Race 2

De tweede wedstrijd startte met Coronel vanaf poleposition. De Nederlander hield deze plaats een ronde vast, maar ging daarna even naast de baan, waardoor hij terugviel naar plaats zes. Tarquini zorgde er met zijn dadendrang voor dat Michel Nykjaer en Turkington terugvielen in het veld. Dat deed ook Javier Villa die na een tik van Menu een lekke band opliep. Hierdoor ging Franz Engstler aan de leiding, maar hij was geen partij voor Muller en Huff en moest genoegen nemen met plaats drie. Cornonel eindigde achter dit trio als vierde. Fabio Fabiani werd uit de uitslag geschrapt omdat zijn team in Parc fermé aan de auto werkte.

Uitslag race 1

Pos. Rijder Team Tijd
1 Yvan Muller Chevrolet 21:21.521
2 Robert Huff Chevrolet +1.136
3 Alain Menu Chevrolet +3.903
4 Tom Coronel ROAL +8.708
5 Gabriele Tarquini Lukoil-SUNRED +9.299
6 Franz Engstler Engstler +14.186
7 Michel Nykjaer SUNRED +18.974
8 Robert Dahlgren Polestar +19.191
9 Kristian Poulsen Engstler +20.536
10 Colin Turkington Wiechers +28.804
11 Darryl O'Young Bamboo +29.831
12 Pepe Oriola SUNRED +29.966
13 Fredy Barth SEAT Swiss +34.093
14 Mehdi Bennani Proteam +34.526
15 Aleksei Dudukalo Lukoil-SUNRED +39.419
16 Yukinori Taniguchi Bamboo +1:07.938
17 Javier Villa Proteam +1 Ronde
DNF Norbert Michelisz Zengo-Dension +6 Ronden
DNF Tiago Monteiro SUNRED +9 Ronden
DQ Fabio Fabiani Proteam -


Uitslag race 2

Pos. Rijder Team Tijd
1 Yvan Muller Chevrolet geen tijd
2 Robert Huff Chevrolet +0.957
3 Franz Engstler Engstler +3.676
4 Tom Coronel ROAL +4.826
5 Alain Menu Chevrolet +8.392
6 Robert Dahlgren Polestar +9.016
7 Gabriele Tarquini Lukoil-SUNRED +11.587
8 Darryl O'Young Bamboo +13.031
9 Mehdi Bennani Proteam +13.959
10 Colin Turkington Wiechers +14.662
11 Fredy Barth SEAT Swiss +19.693
12 Norbert Michelisz Zengo-Dension +24.802
13 Yukinori Taniguchi Bamboo +31.646
14 Aleksei Dudukalo Lukoil-SUNRED +33.945
15 Pepe Oriola SUNRED +1:26.671
16 Javier Villa Proteam +1 Ronde
DNF Kristian Poulsen Engstler +4 Ronden
DNF Tiago Monteiro SUNRED +12 Ronden
DNF Michel Nykjaer SUNRED +13 Ronden
DQ Fabio Fabiani Proteam -


Stand

Pos. Rijder Team Punten
1 Robert Huff Chevrolet 263
2 Yvan Muller Chevrolet 248
3 Alain Menu Chevrolet 192
4 Tom Coronel ROAL Motorsport 124
5 Gabriele Tarquini Lukoil-SUNRED 115
6 Tiago Monteiro SUNRED 101
7 Norbert Michelisz Zengo-Dension Team 66
8 Kristian Poulsen Liqui Moly Team Engstler 59
9 Javier Villa Proteam Motorsport 44
10 Franz Engstler Liqui Moly Team Engstler 43
11 Darryl O'Young Bamboo-engineering 43
12 Michel Nykjaer SUNRED 37
13 Robert Dahlgren Polestar Racing 36
14 Carlos Bueno Chevrolet 25
15 Fredy Barth SEAT Swiss Racing by SUNRED 7
16 Mehdi Bennani Proteam Motorsport 4
17 Colin Turkington Wiechers-Sport 2
18 Aleksei Dudukalo Lukoil-SUNRED 2
19 Pepe Oriola SUNRED 2
20 Stefano d' Aste Wiechers-Sport 1

[Tour] Voeckler: "Nul procent kans dat ik de Tour win"

Heel Frankrijk droomt van een Tourzege van Thomas Voeckler, zeker nu hij na de Pyreneeën nog steeds in de gele trui rijdt. De Fransman heeft nog steeds een behoorlijke voorsprong en zelfs Lance Armstrong denkt dat hij kan winnen. De renner van Europcar houdt zelf echter geen rekening met een eindzege.

"Alle Fransen willen dat ik de Tour win," zei Titi tegen Sporza. "Ze wachten er ook al zo lang op. Maar ik wil het publiek niks voorliegen: het wordt nog een zware week. De parcoursbouwer heeft ervoor gezorgd dat de beslissing pas op het einde valt. Ik ga ervoor vechten, maar ik haal mezelf niets in het hoofd. Ik heb nul procent kans om de Tour te winnen. Het was abnormaal dat ik de favorieten zaterdag kon volgen. De Alpen worden loodzwaar."

Oud-gouverneur Uruzgan gedood

Een Afghaans parlementariër en adviseur van president Hamid Karzai is zondag in de Afghaanse hoofdstad Kabul gedood. Dat heeft een woordvoerder van het Afghaanse ministerie van defensie gezegd.

Jan Mohammed Khan, tevens voormalig gouverneur van de provincie Uruzgan, werd samen met parlementariër Mohammed Ashim Watanwal in het huis van Khan gedood. Ze kwamen zondag om bij een aanval in het westen van Kabul van twee mannen met bomvesten.

Een woordvoerder van de Taliban heeft de verantwoordelijkheid voor de aanval opgeëist.

Barney vergeet dartpijlen mee te nemen naar toernooi

Raymond van Barneveld komt vanavond om elf uur in actie tijdens de World Matchplay in Blackpool. De darter arriveerde vandaag met het vliegtuig in Engeland maar kwam er toen achter dat hij iets vergeten was in te pakken, namelijk zijn dartpijlen.

Er werd direct iemand naar Wigan gestuurd om een setje speciale Barney-darts op te halen. Het is te hopen dat die persoon vanavond op tijd weer terug anders kan Barney niet met zijn eigen pijlen spelen, iets wat cruciaal is voor een darter. De Hagenaar stapte onlangs over op lichtere pijlen van 22 gram, drie gram minder dan waarmee hij de laatste jaren speelde.

Gisteren haalde Vincent van der Voort al de tweede ronde van World Matchplay. Hij versloeg Alan Tabern met 10-7. Titelverdediger bij het toernooi, waar een prijzengeld beschikbaar van 456.000 euro beschikbaar is, is Phil Taylor.

Novib: droogte treft 10 miljoen Afrikanen

Hulpverleners in de Hoorn van Afrika doen wat ze kunnen, maar hebben niet genoeg eten en drinken voor iedereen. Door de droogte hebben circa 10 miljoen mensen er dringend hulp nodig, zegt specialist Don van Luijn van Oxfam Novib in Naïrobi zondag tegen het ANP.

Water en voedsel zijn erg schaars in Somalië, Kenia en Ethiopië. In het gebied heeft het al 2 jaar vrijwel niet geregend.

"In Somalië kunnen we nu 0,6 van de circa 2,5 miljoen hulpbehoevenden helpen", aldus Van Luijn.

Ferrero klopt Andujar in finale Stuttgart

Juan Carlos Ferrero heeft het tennistoernooi van Stuttgart gewonnen. De Spanjaard was in de finale met 6-4, 6-0 veel te sterk voor zijn landgenoot Pablo Andujar. Voor de voormalig nummer één van de wereld is het zijn zestiende toernooizege op de ATP-tour en de eerste van dit seizoen.

Ferrero had voor zijn komst naar het gravel van Stuttgart dit jaar pas twee toernooien gespeeld. De voormalig winnaar van Roland Garros stond maanden aan de kant vanwege pols- en knieblessures.

'Nicole Scherzinger en Lewis Hamilton verloofd'

Lewis Hamilton is op zijn knieën gegaan voor Nicole Scherzinger. Dat vertelt de vader van de Pussycat Doll-zangeres aan de Britse krant The Mail on Sunday. Wanneer de Formule 1-coureur en de zangeres trouwen, is niet bekend.

"Ja, ze zijn verloofd", verklapt Scherzingers vader aan de krant. "Mijn toekomstige schoonzoon is een ontzettend aardige vent, hij is heel nuchter." Scherzinger en Hamilton leerden elkaar in 2007 kennen tijdens de MTV European Music Awards in München. Volgens de vader van de zangeres is de coureur meer dan welkom in de familie. "Onze familie is dol op hem. Lewis is oprecht en hij en mijn dochter zijn erg gelukkig."

Hoewel de twee sterren het erg druk hebben met hun carrière, denkt de 33-jarige Nicole voorzichtig na over het stichten van een gezinnetje. "Mijn dochter is tevreden met haar leven, maar fantaseert over een gezin. Ze is erg ambitieus, maar ook een ouderwets meisje dat droomt van kinderen."

Nicole en Lewis zelf hebben nog niet gereageerd op het verhaal. Een woordvoerder van de 26-jarige coureur zegt niets te weten van een op handen zijnde huwelijk.

Tegenstrijdige berichten over coma Mubarak

De advocaat van de Egyptische oud-president Hosni Mubarak heeft zondagavond voor opschudding gezorgd door te beweren dat Mubarak in een coma was geraakt. Het bericht werd echter ontkend door de directeur van het ziekenhuis waar de voormalig president wordt verpleegd.

Mubarak (83) ligt al enkele maanden in het ziekenhuis van Sharm el-Sheikh. Daar was hij opgenomen met hartklachten, nadat hij in februari was afgezet. In augustus zou een rechtszaak tegen hem beginnen. Hij werd beschuldigd van corruptie en betrokkenheid bij de dood van vele betogers.

De advocaat, Farid el-Deeb, had op de staatstelevisie beweerd dat de voormalige president in een volledige coma ligt na een beroerte. Maar de directeur van het ziekenhuis stelde even later op dezelfde zender dat Mubarak helemaal niet in coma ligt. Zijn toestand zou juist stabiel zijn.

Mubarak trad 11 februari af na massale protesten tegen zijn bewind. Hij nam zijn intrek in zijn woning in Sharm el-Sheikh, maar kreeg al snel hartklachten. Hij werd daarna opgenomen in het ziekenhuis van deze badplaats.

Tegenstrijdige berichten over coma Mubarak
Tegenstrijdige berichten over coma Mubarak (Foto: ANP)

Vlaggenparade opent Vierdaagse Nijmegen

De 95e Vierdaagse van Nijmegen gaat zondagavond van start met de Vlaggenparade. De openingsceremonie wordt tussen 21.00 en 22.30 uur gehouden in het Goffertstadion en wordt voor het eerst live uitgezonden op de lokale televisie.

De Vlaggenparade gaat traditiegetrouw gepaard met landende parachutisten, het hijsen van de Nederlandse en de Vierdaagsevlag, militaire en civiele orkesten, het defilé van de internationale deelnemers en de vertolking van het Vierdaagselied.

De artistieke presentatie is in handen van sprookjesfiguren, die met special effects, licht en geluid het stadion in een 'Wonderful World' proberen om te toveren. De Spaans-Vlaamse zangeres Belle Perez verzorgt een optreden, begeleid door haar eigen band en een bigband van de landmacht.

De 45 duizend ingeschreven deelnemers gaan dinsdag van start, maar zijn voor een deel al in de stad, waar zaterdagavond de Vierdaagsefeesten werden afgetrapt. De eerste avond trok 110 duizend bezoekers, zeventigduizend minder dan vorig jaar. De organisatie wijt het lagere aantal bezoekers aan het regenachtige weer. De feesten trokken vorig jaar 1,4 miljoen bezoekers.

De wandelaars moeten zich opmaken voor zware weersomstandigheden, het wordt de hele week regenachtig. Maar de stad is er volgens burgemeester Thom de Graaff klaar voor. "Alles in control, maar wie regelde het weer ook al weer?", liet hij donderdag weten.

[Tour] Cavendish zevende op eeuwige ranglijst

Mark Cavendish boekte vandaag alweer zijn vierde etappezege in deze Tour de France. Het was tevens zijn negentiende ooit in de Tour, waarmee Cavendish op de zevende plaats van de eeuwige ranglijst komt.

Lijstaanvoerder is Eddy Merckx met 34 etappezeges. Cavendish deelt de zevende plek met François Faber. De Brit mag zich tevens de succesvolste sprinter uit de tourgeschiedenis noemen. "Mijn naam staat op die lijst, maar eigenlijk is het de verdienste van de hele ploeg. Het zegt vooral veel over de toewijding van mijn ploeggenoten. Daar ben ik heel gelukkig over", aldus Cavendish.

Ranglijst meeste etappezeges in de Tour de France:

Plaats Naam Land Aantal zeges
1 Eddy Merckx BEL 34
2 Bernard Hinault FRA 28
3 André Leducq FRA 25
4 Lance Armstrong USA 22
4 André Darrigade FRA 22
6 Nicolas Frantz LUX 20
7 François Faber LUX 19
7 Mark Cavendish GBR 19
9 Jean Alavoine FRA 17
10 Jacques Anquetil FRA 16
10 René Le Greves FRA 16
10 Charles Pelissier FRA 16

Hülkenberg wil in 2012 weer racen

Nico Hülkenberg wil volgend seizoen weer racen in de Formule 1. De jonge Duitser kwam vorig jaar als groot talent bij Williams binnen, maar moest na één jaar al weer plaats maken voor Pastor Maldonado die met meer sponsorgeld aan kwam. Voor Hülkenberg resteerde niet meer dan een rol als derde rijder bij Force India.

"Testrijder zijn is niet alles, maar het is beter dan niets. Het is frusterend om alleen op vrijdag te mogen rijden, maar zo blijf ik in elk geval in contact met de Formule 1," zei Hülkenberg tegen Formule1. Hij was dan ook niet blij met de beslissing van Williams om hem op straat te zetten. "De timing van die beslissing was niet perfect, want alle zitjes waren toen al vergeven. Ik kon alleen nog testrijder worden, maar gelukkig mag ik wel elke vrijdag rijden."

Wel is de Duitser te spreken over de kans die hij bij Force India krijgt om op de vrijdags te rijden, omdat dit hem in beeld houdt. "Als ik helemaal niet zou rijden, zou ik mezelf waarschijnlijk van kant maken, maar bovenal is een jaar niet rijden fataal voor je carrière. Daarom moet ik volgend jaar ook een racezitje hebben. Anders is het afgelopen."

Zevenkampster Fransen naar WK

Remona Fransen heeft kwalificatie voor het wereldkampioenschap atletiek afgedwongen. De 25-jarige zevenkampster behaalde bij een wedstrijd in het Duitse Ratingen een score van 6198 punten en voldeed daarmee ruimschoots aan de limiet. Het WK vindt van 24 augustus tot en met 4 september plaats in het Zuid-Koreaanse Daegu.

Fransen zag dit seizoen twee eerdere pogingen om een WK-ticket te bemachtigen nog stranden. In Ratingen greep ze dit weekeinde met een dik persoonlijk record haar laatste strohalm. Met haar score eindigde ze in de sterk bezette wedstrijd als vierde.

[Tour] Uitslagen en standen na vijftiende etappe

Vandaag stond in de Tour de France de vijftiende etappe op het programma. Elke avond na de etappe plaatst FOK!sport de uitslag van de etappe en de standen na de rit.

Uitslag vijftiende etappe

# Renner Nat Ploeg Tijd
1 Mark Cavendish GBr HTC-Highroad 4:20.24
2 Tyler Farrar VS Garmin-Cervélo z.t.
3 Alessandro Petacchi Ita Lampre z.t.
4 Daniel Oss Ita Liquigas z.t.
5 José Joaquin Rojas Spa Movistar z.t.
6 Ben Swift GBr Team Sky z.t.
7 Gerald Ciolek Dui Quiick Step z.t.
8 Tony Gallopin Fra Cofidis z.t.
9 Francisco Ventoso Spa Movistar z.t.
10 Sébastien Hinault Fra AG2r z.t.
21 Rob Ruijgh NED Vacansoleil z.t.
27 Maarten Tjallingii NED Rabobank z.t.
80 Robert Gesink NED Rabobank z.t.
109 Johnny Hoogerland NED Vacansoleil z.t.
115 Joost Posthuma NED Leopard-Trek z.t.
137 Bauke Mollema NED Rabobank +1.47
138 Lieuwe Westra NED Vacansoleil +1.56
141 Niki Terpstra NED Quick-Step +2.19
142 Addy Engels NED Quick-Step +2.38
151 Laurens ten Dam NED Rabobank +3.16


Stand na vijftiende etappe

# Renner Nat Ploeg Tijd
1 Thomas Voeckler Fra Europcar 65:24.34
2 Frank Schleck Lux Leopard-Trek +1.49
3 Cadel Evans Aus BMC +2.06
4 Andy Schleck Lux Leopard-Trek +2.15
5 Ivan Basso Ita Liquigas +3.16
6 Samuel Sánchez Spa Euskaltel +3.44
7 Alberto Contador Spa Saxo Bank +4.00
8 Damiano Cunego Ita Lampre +4.01
9 Tom Danielson VS Garmin-Cérvelo +5.46
10 Kevin de Weert Bel Quick Step +6.18
21 Rob Ruijgh NED Vacansoleil +12.56
41 Robert Gesink NED Rabobank +35.21
52 Laurens ten Dam NED Rabobank +45.29
75 Bauke Mollema NED Rabobank +1:15.51
98 Johnny Hoogerland NED Vacansoleil +1:33.19
118 Maarten Tjallingii NED Rabobank +1:46.32
120 Joost Posthuma NED Leopard-Trek +1:50.55
136 Lieuwe Westra NED Vacansoleil +1:59.26
139 Niki Terpstra NED Quick-Step +2:01.34
141 Addy Engels NED Quick-Step +2:04.19


Stand groene trui na vijftiende etappe

# Renner Nat Ploeg Punten
1 Mark Cavendish GBr HTC-Highroad 319
2 José Joaquin Rojas Spa Movistar 282
3 Philippe Gilbert Bel Omega Pharma-Lotto 248
4 Thor Hushovd Noo Garmin-Cervélo 192
5 André Greipel Dui Omega Pharma-Lotto 170
45 Lieuwe Westra NED Vacansoleil 32


Stand bolletjestrui na vijftiende etappe

# Renner Nat Ploeg Punten
1 Jelle Vanendert Bel Omega Pharma-Lotto 74
2 Samuel Sánchez Spa Euskaltel 72
3 Jeremy Roy Fra FDJ 45
4 Andy Schleck Lux Leopard-Trek 28
5 Cadel Evans Aus BMC 26


Stand witte trui na vijftiende etappe

# Renner Nat Ploeg Tijd
1 Rigoberto Uran Col Sky 65:32.29
2 Rein Raaramae Est Cofidis +1.07
3 Pierre Rolland Fra Europcar +1.25
4 Arnold Jeannesson Fra FDJ +2.10
5 Rob Ruijgh NED Vacansoleil +5.01
9 Robert Gesink NED Rabobank +27.26


Stand ploegenklassement na vijftiende etappe

# Ploeg Tijd
1 Leopard-Trek 195:47.43
2 Europcar +0.06
3 AG2R +2.32
4 Garmin +3.43
5 Katusha +8.31
16 Rabobank +49.34
20 Vacansoleil +1:13.40

Zwarte Cross Festival trekt meer bezoekers

De vijftiende edtitie van het Zwarte Cross Festival in Lichtenvoorde heeft dit jaar een recordaantal van 152.500 bezoekers getrokken. Dat zijn er 4500 meer dan vorig jaar. "Een mooier jubileum had ik mij niet kunnen wensen", jubelt festivaldirectrice Tante Rikie. "Het enige waar ik droevig over ben is dat het vandaag alweer de laatste dag is."

Het cross- en muziekevenement is zonder uitzonderlijke incidenten verlopen en de organisatie spreekt dan ook van een zeer geslaagde editie. Donderdag kwamen er 12.500 bezoekers en vrijdag dertigduizend. Zaterdag werden vijftigduizend mensen geteld op festivalterrein de Schans in de plaats in de Achterhoek en zondag zestigduizend.

Op en rond het terrein werden van zaterdag tot zondagochtend zes mensen aangehouden, meldde de politie.

Het Zwarte Cross Festival vindt volgend jaar plaats op 27, 28 en 29 juli.


Zwarte Cross Festival trekt meer bezoekers (Foto: Novum)

[SF] Uitslag Race 2+3 Zolder

John Martin heeft de tweede race van de Superleauge Formula op Zolder op zijn naam geschreven. De finalewedstrijd werd een prooi voor thuisrijder Frederich Vervisch. De Nederlanders wisten in beide wedstrijden geen podiumplaats te behalen. Pas in oktober gaat het seizoen weer verder.

Race 2

Andy Soucek behield na de start de leiding voor Antonio Pizzonia. Laatstgenoemde had echter voor de startlijn enkele rijders ingehaald en werd hiervoor beloond met een drive-through penalty. Soucek had ook problemen, want hij kwam na de pitstop met problemen stil te staan. Martin profiteerde hiervan door de leiding te grijpen en te winnen. Max Wissel werd tweede, voor Mikhail Aleshin. Yelmer Buurman werd zesde, voor Robert Doornbos en Chris van der Drift.

Race 3

Acht rijders mochten deelnemen aan de finalerace met Vervisch op de poleposition. De Belg behield de leiding en wist ondanks een uitstapje naast de baan in de laatste ronde Martin en Neel Jani voor te blijven. De Nieuw-Zeelandse Nederlander Chris van der Drift werd vijfde en bleef zo Robert Doornbos en Yelmer Buurman voor.

Uitslag Race 2

Pos. Rijder Team Tijd
1 John Martin Australia 40:33.607
2 Max Wissel South Korea +5.383
3 Makhail Aleshin
South Korea +11.175
4 Frederic Vervisch Luxembourg +17.931
5 Duncan Tappy Galatasaray +21.950
6 Yelmer Buurman PSV +22.433
7 Robert Doornbos Japan +22.739
8 Chris van der Drift New Zealand +22.822
9 Neel Jani Anderlecht +23.396
10 Filip Salaquarda Sparta Prague +33.967
11 Tristan Gommendy Bordeaux +38.506
12 Antonio Pizzonia Brazil +49.599
DNF Craig Dolby England +11 Ronden
DNF Andy Soucek Madrid +18 Ronden


Uitslag Race 3

Pos. Rijder Team Tijd
1 Frederic Vervisch Luxembourg 06:52.538
2 John Martin Australia +0.268
3 Neel Jani Anderlecht +0.766
4 Max Wissel South Korea +0.949
5 Chris van der Drift New Zealand +1.162
6 Robert Doornbos Japan +2.078
7 Yelmer Buurman PSV +2.701
8 Mikhail Aleshin Russia +4.440


Stand na Zolder

Pos. Team Punten
1 Team Australia 158
2 Team Japan 136
3 Team Luxembourg 134
4 PSV Eindhoven 130
5 Anderlecht 125
6 Team England 124
7 Team New Zealand 113
8 Team South Korea 111
9 Team Brazil 102
10 AC Sparta Prague 95
11 Galatasaray 88
12 Girondins de Bordeaux 52
13 Atletico de Madrid 40
14 Team China 34
15 Team Netherlands 16
16 Team Russia 16

Clarke winnaar British Open

Darren Clarke heeft het Britisch Open gewonnen. De golfer begon als eerste aan de laatste dag van het toernooi en behield gedurende de laatste dag zijn voorsprong. De Noord-Ier kwam uit op 275 slagen en hield daarbij Phil Mickelson en Dustin Johnson drie slagen achter zich. Het was de eerste major-titel voor Clarke.

Clarke begon met één slag voorsprong op Johnson aan de laatste dag. Het was echter Mickelson die de grootste bedreiging leek te worden, gezien de vijf slagen die hij goed wist te maken op de eerste zeven holes. Clarke antwoordde echter sterk en sloeg een eagle op de zevende en kwam daarna niet meer in de problemen

Floris de Vries en Joost Luiten wisten knap door te dringen tot het slotweekend, maar wist daarin niet te excelleren. De Vries werd 48e, terwijl Luiten 63e werd.

Söderling herovert titel Bastad

Robin Söderling heeft voor de tweede keer in zijn carrière het ATP-toernooi in Bastad gewonnen. De Zweedse tennisser was zondag in eigen land David Ferrer met 6-2, 6-2 de baas. Söderling was in 2009 ook al de beste bij het graveltoernooi, maar was vorig jaar verliezend finalist. Voor de nummer vijf van de wereld is het na Brisbane, Rotterdam en Marseille zijn vierde titel van het jaar.

Söderling, die in de halve finale al indruk had gemaakt door Tomas Berdych maar één game te gunnen, begon tegen Ferrer direct met een break. Op 4-2 achter leverde de Spanjaard nogmaals zijn opslag in en zo won Söderling de eerste set. Ook in de tweede set brak de Zweed tweemaal vaker dan Ferrer.

Ook Rotterdam strenger voor kickboksgala's

Rotterdam vraagt zich of kickboksgala's en soortgelijke evenementen wel wenselijk zijn in de stad. De gemeente is bezig maatregen te treffen om strengere voorwaarden te kunnen stellen aan dit soort vechtevenementen. Hierbij wordt gelet op de achtergrond van de organisator en de kans op verstoring van de openbare orde.

Dat schrijft burgemeester Ahmed Aboutaleb in antwoord op raadsvragen van Leefbaar Rotterdam. Die partij wilde opheldering over het verbod van het kickboksgala Sport of Rotterdam, dat op 18 juni in het topsportcentrum zou plaatsvinden. Voor het evenement was geen vergunning aangevraagd, bleek een week voor het gala, waarop de organisator volgens de burgemeester besloot het gala niet te laten doorgaan.

De gemeente was extra alert nadat een kickboksgala in Hoorn op 14 mei volledig uit de hand was gelopen. Na de massale vechtpartij besloot de Noord-Hollandse gemeente twee jaar geen kickboksgala's meer toe te laten. Amsterdam is ook niet gecharmeerd van vechtgala's, die vaak zouden dienen als ontmoetingsplek voor criminelen en de 'bovenwereld'.

Aboutaleb schrijft dat ook vechtsporten een belangrijke maatschappelijke functie hebben, 'mits zij worden beoefend onder auspiciën van erkende sportbonden'. De Bep van Klaveren Memorial mag op 14 november dan ook gewoon doorgaan. Er worden dan drieduizend man verwacht in het uitverkochte topsportcentrum.

'Gedrag De Jager bij EU-beraad dubieus'

Minister Jan-Kees de Jager en de Duitse bondskanselier Angela Merkel gedragen zich dubieus en hypocriet halsstarrig bij het EU-overleg over Griekenland. Dat vindt politicoloog Rinus van Schendelen van de Erasmus Universiteit Rotterdam.

"Ze willen zowel een Europese oplossing als tegelijk vasthouden aan hun nationale veto. Het effect is stuurloosheid", zei hij tegen het ANP.

Van Schendelen vindt dat de crisis vooral komt doordat de EU-instellingen, zoals de Europese Commissie, de Europese Raad en de ECB, voor de oplossing van de schuldencrises te weinig bevoegdheden hebben. De oplossing is volgens hem dat landen hun vetorechten opgeven. Bijvoorbeeld minister Jan-Kees De Jager (Financiën) kan dan niet meer dwarsliggen. "We moeten het steunbeleid verder europeaniseren", zegt hij. "Met vertraging zal dat er wel komen, want de huidige situatie is financieel, monetair en economisch veel bedreigender voor alle EU-landen dan het stoppen met blokkeren of traineren."

De 27 EU-landen steggelen al maanden over de hulp aan het noodlijdende Griekenland. Nederland, Duitsland en Finland eisen dat ook banken meebetalen aan de hulp, wat andere landen afwijzen. EU-president Herman Van Rompuy had een EU-top met regeringsleiders gepland om dat probleem uit te praten. Maar Duitsland en Nederland zagen dit aanvankelijk niet zitten, omdat er nog geen oplossing is. Uiteindelijk is toch besloten dat regeringsleiders donderdag in Brussel bijeenkomen.

Van Schendelen vindt het eigenlijk nog erg knap hoe ver de EU is gekomen, zonder de nodige bevoegdheden. "In het geval van de Griekse schuldencrisis heeft de EU nagenoeg geen enkele bevoegdheid. Het Verdrag van Lissabon schiet tekort. Dit voorjaar zijn ad hoc twee gelegenheidsverdragen gesloten voor een noodfonds voor incidentele noodhulp en een kredietfonds voor structurele steun. Deze blijken nu onvoldoende te werken."

Ministers zoals De Jager moeten nu uiterlijk voor de EU-top donderdag een oplossing bedenken. "Zij doen dat nog steeds buiten EU-verdragen om en moeten hier netjes tussendoor laveren, wat een hele kunst is en een compliment verdient. Maar het is nog niet toereikend."

[Tour] Terpstra: "Was een mooi groepje"

De Alpen zijn niet Niki Terpsta's terrein. De Quick-Step-renner zocht daarom de aanval in de rit naar Montpellier, een van de laatste kansen voor aanvallers. Hij belandde vanaf het vertrek in een kopgroep van vijf en bleef in de slotfase alleen over. "Het was een mooi groepje. Toen we wegreden dacht ik eigenlijk dat vijf man te weinig was, maar we werkten goed samen."

Op ruim twintig kilometer van de finishlijn bleven Mikhail Ignatyev en Terpstra over. In de slotfase liet de Noord-Hollander ook de Rus achter zich. "Ik zag dat hij kapot ging. Omdat het peloton eraan kwam, was dit mijn enige kans om te winnen." Terpstra pakte twintig seconden, maar capituleerde toch. "Ik dacht dat de laatste vijf kilometer bergaf ging, maar dat bleken de laatste twee te zijn. Ik zeg niet dat ik anders wel had gewonnen, maar het was toch een verschil."

Toch was er nog een beloning voor Terpstra. De renner kreeg het rode rugnummer voor de strijdlustigste renner. "Is toch niet alles voor niets geweest. Toen ik zag dat er drie Fransen in de kopgroep zaten, dacht ik dat het rode rugnnummer er niet in zat. Maar ze konden niet meer om me heen, na zo'n goede aanval."

[Tour] Ten Dam hoopvol over laatste tourweek

Laurens ten Dam volbracht de vijftiende etappe van de Tour de France zonder grote problemen. De gehavende Raborenner, die zaterdag hard ten val kwam, finishte als 151e op 3.16 minuten van etappewinnaar Mark Cavendish. Ten Dam was tevreden over het verloop van de etappe. "Het ging wel goed. Ik had geluk dat de koplopers al na twee kilometer wegreden, waardoor ik niet eerst een uur vol moest koersen."

Hoewel zijn gezicht vol wonden anders deed vermoeden, volbracht Ten Dam de etappe zonder kleerscheuren. "Het was een kwestie van volgen. Dat heb ik tot vijf kilometer van de meet gedaan, daarna heb ik het laten lopen. Het belangrijkste is dat ik gefinisht bent." Op het einde was de pijp leeg. Door de zwelling op Ten Dams gezicht was eten moeilijk. "Ik heb 190 kilometer geteerd op wat gelletjes en winegums. Dat is niet veel."

Met de rustdag in het vooruitzicht, durfde Ten Dam al hoopvol vooruit te kijken naar de laatste tourweek. "Ik hoop nog een paar mooie Alpenritten te rijden. Als de zwelling minder wordt, zal het eten ook beter gaan. De benen zijn nog steeds heel goed."

Politie schiet op inbrekers autowasserij

Een agent heeft zaterdagnacht geschoten op twee mannen die wilden inbreken bij het kantoor van een autowasbedrijf in Heerlen. Een verdachte, een 41-jarige inwoner van Brunssum, werd aangehouden. De andere verdachte wist te vluchten. Of hij gewond is geraakt is niet bekend, meldt de politie.

Een politiepatrouille betrapte de twee toen ze bezig waren in te breken in het pand op de hoek van de Wijngaardsweg en de Terhoevenderweg. Getuigen hadden rond 02.30 uur harde slagen gehoord bij het pand en waarschuwden de politie.

Het tweetal reageerde volgens de politie volkomen verrast, ze draaiden zich om toen ze werden geroepen. Daarbij leek het alsof een van hen een vuurwapen in zijn handen hield, waarop een van de agenten een schot loste. De man met het vermeende pistool zette het op een lopen en wist te ontkomen. De andere verdachte is in een cel gezet. De politie heeft een nader onderzoek ingesteld.

[Tour] Cavendish trots op zijn team

Voor het vierde jaar op rij wist Mark Cavendish minstens vier ritten te winnen in de Tour de France, een prestatie die alleen Eddy Merckx eerder wist te behalen. Cavendish was vandaag weer de snelste in de massasprint en was achteraf weer erg blij met zijn team.

"Ik ben ontzettend trots dat ik een onderdeel ben van deze ploeg," zei Cavendish na zijn zege. "Ik kan de jongens niet teleurstellen als ze zo rijden. Ze zijn net motorfietsen."

Cavendish vond het vreemd dat er in de slotfase wel ploegen van klassementsrenners voorin te vinden waren, maar dat de sprintersploegen de hele dag enigszins afwezig waren. "Als niemand ons wil helpen, wat is dan de zin om hier met sprinters heen te komen?"

Bosbrand bedreigt Holocaustmonument Israël

Het Israëlische Holocaustmonument Yad Vashem in Jeruzalem wordt bedreigd door een bosbrand. De Israëlische autoriteiten hebben het monument ontruimd. In Yad Vashem worden tienduizenden documenten en voorwerpen met betrekking op de Holocaust tentoongesteld.

De evacuatie is ordentelijk verlopen, zei woordvoerster Estee Yaari. Er is veel rookontwikkeling, maar de brand heeft het monument nog niet bereikt. De brand brak uit in een nabijgelegen bos. De brandweer is ter plekke, maar heeft de bosbrand nog niet onder controle.


Bosbrand bedreigt Holocaustmonument Israël (Foto: Novum)

[Tour] Uitslag vijftiende etappe

Mark Cavendish heeft de vijftiende etappe gewonnen van de Tour de France. De Britse sprinter was in de straten van Montpellier de snelste in de massasprint, voor Tyler Farrar en Alessandro Petacchi. Het was alweer de vierde ritzege voor Cavendish in deze Tour. In het klassement waren er geen wijzigingen.

Vijf renners kregen al snel de vrijheid van het peloton. Niki Terpstra, Samuel Dumoulin, Michaël Delage, Anthony Delaplace en Mikhail Ignatyev kregen maximaal vier minuten door het door HTC-Highroad geleidde peloton.

Op twintig kilometer van de streep, toen de voorsprong nog een minuut was, sprong Ignatyev weg en kreeg de voormalig Nederlands kampioen Terpstra met zich mee. De Fransen uit de groep waren gezien en werden als eerste gegrepen door het peloton. Op zes kilometer van de streep sprong Terpstra nog weg, maar ook hij werd drie kilometer voor de streep gegrepen. Het was op dat moment dat Philippe Gilbert aanging op een stukje dat net iets bergop ging. Hij kreeg Anthony Roux en Marco Marcato mee, maar ook zij kregen geen ruimte.

Het werd dus een massasprint, waarin Mark Cavendish zijn negentiende etappezege wist te boeken in de Tour de France. Hij was Tyler Farrar en Alessandro Petacchi te snel af. In het klassement waren geen verschuivingen.

Uitslag vijftiende etappe

# Renner Nat Ploeg Tijd
1 Mark Cavendish GBr HTC-Highroad 4:20.23
2 Tyler Farrar VS Garmin-Cervélo z.t.
3 Alessandro Petacchi Ita Lampre z.t.
4 Daniel Oss Ita Liquigas z.t.
5 José Joaquin Rojas Spa Movistar z.t.
6 Ben Swift GBr Team Sky z.t.
7 Gerald Ciolek Dui Quick Step z.t.
8 Tony Gallopin Fra Cofidis z.t.
9 Francisco Ventoso Spa Movistar z.t.
10 Sébastien Hinault Fra AG2r z.t.
21 Rob Ruijh NED Vacansoleil z.t.


Klassement na vijftiende etappe

# Renner Nat Ploeg Tijd
1 Thomas Voeckler Fra Europcar 65:24.34
2 Frank Schleck Lux Leopard-Trek +1.49
3 Cadel Evans Aus BMC +2.06
4 Andy Schleck Lux Leopard-Trek +2.15
5 Ivan Basso Ita Liquigas +3.16
6 Samuel Sánchez Spa Euskaltel +3.44
7 Alberto Contador Spa Saxo Bank +4.00
8 Damiano Cunego Ita Lampre +4.01
9 Tom Danielson VS Garmin-Cérvelo +5.46
10 Kevin de Weert Bel Quick Step +6.18
21 Rob Ruijgh NED Vacansoleil +12.56

Bestuurslid pedoclub schrijft brandbrief aan Rutte

De penningmeester van pedofielenvereniging Martijn, Marthijn Uittenbogaard, heeft premier Mark Rutte (VVD) zondag per e-mail gevraagd om beschermingsmaatregelen. De politie beschermt hem onvoldoende, schrijft hij, en hij is 'ten einde raad'.

Het bestuurslid zegt ernstig bedreigd te worden vanwege zijn standpunt over pedofilie. "Sinds mijn verhuizing van Leiden naar Hengelo in Overijssel lig ik hier onder vuur", schrijft hij. Ook zijn partner wordt bedreigd.

Het bankje in zijn voortuin werd zaterdagnacht tegen het raam gesmeten, waarna een bierflesje en een steen volgden en tegen de deur werd getrapt, schrijft Uittenbogaard. "De dag daarvoor roze verf tegen mijn ramen, een steen en een bierfles. Vorig weekend de ruit van de garagedeur kapot gegooid. En ik kreeg een klap in het gezicht."

Uittenbogaard zegt de laatste weken al heel vaak 112 te hebben gebeld. "De lijst van incidenten is al heel lang." Een camera van de gemeente is volgens hem een optie, of mensen die in burger een oogje in het zeil houden. "Ik wil extra bescherming, net zoals Geert Wilders in Nederland en die cartoonist van die moslimcartoon in Denemarken. Of moeten wij net als Hirshi Ali emigreren naar het buitenland?"

Uittenbogaard heeft regelmatig contact met burgemeester van Hengelo Frank Kerckhaert (CDA), maar zegt te hebben gemerkt dat die hem niet goed kan beveiligen. "Het moet anders worden aangepakt." Hij hoopt dat Rutte de mail bespreekt met zijn politieke collega's en met beveiligingsmensen die politici beveiligen.

De Partij Rechten Kind (PRK) reageert dreigend. "Dit is pas het begin, meester pedo." Oprichter en voorzitter Jos Aalders laat in een reactie weten geen genade te kennen 'voor deze personen'. "Heeft hij dit niet zelf over zichzelf afgeroepen? Vrijheid van meningsuiting is iets anders dan seks met kinderen willen of willen hebben."

De vereniging Martijn heeft als doel vrijwillige seksuele relaties tussen kinderen en volwassenen binnen de kaders van de wet bespreekbaar te maken. Het OM maakte vorige maand bekend de pedovereniging niet te vervolgen of verbieden, omdat er geen mogelijkheden zijn de vereniging strafrechtelijk aan te pakken. Leden van Martijn blijken geregeld met justitie in aanraking te zijn gekomen voor kinderpornobezit, maar handelden niet namens de vereniging.

Advocaat Yme Drost stapt maandag naar het gerechtshof om het Openbaar Ministerie te dwingen de pedofielenvereniging alsnog te vervolgen. Hij kreeg daartoe deze week een verzoek van de plaatsvervangend hoofdofficier van justitie van het OM in Rotterdam, liet de raadsman zaterdag weten.

De Tweede Kamer debatteert na de zomer over de vereniging. Een burgerinitiatief om het onderwerp op de agenda van de Kamer te zetten heeft voldoende handtekeningen opgehaald.

Jongetje (5) met hoofd onder water geduwd

Een 5-jarig jongetje uit Julianadorp is vrijdagavond in een speeltuin in zijn woonplaats enige tijd met zijn hoofd onder water geduwd. Dat zou zijn gebeurd door twee jongens van 11 à 12 jaar oud. De moeder van het kind heeft zondag aangifte gedaan, zo heeft de politie gemeld.

Het incident gebeurde nadat de moeder van het jongetje hem alleen liet in de speeltuin om even boodschappen te gaan doen. Toen ze terugkwam, trof zij haar kind overstuur en nat aan. De moeder zag ook een groepje jongens weglopen.

De politie neemt de zaak erg serieus en onderzoekt of de tieners hebben geprobeerd het jongetje te verdrinken.

[Tour] Terpsta krijgt rode rugnummer

Niki Terpsta is na afloop van de vijftiende etappe in de Tour de France uitgeroepen tot meest strijdlustigste renner. De renner van Quick-Step reed bijna de gehele dag op kop en werd uiteindelijk op drie kilometer van de meet teruggepakt door het peloton.

Samen met de Franse coureurs Dumoulin, Delage, Delaplace en de Russische renner Ignatiev wist Terpsta na twee kilometer weg te raken uit het peloton. Op ruim twintig kilometer van de streep sprong Ignatiev weg uit de kopgroep en kreeg Terpstra met zich mee. De Nederlander hield vervolgens het langst stand en werd drie kilometer voor de streep gepakt door het peloton, onder aanvoering van de HTC-trein.

Terpstra is na Johnny Hoogerland de tweede Nederlander die in deze Ronde van Frankrijk wordt verkozen tot meest strijdlustigste renner van het peloton. Daardoor mag onze landgenoot dinsdag in de zestiende etappe van start gaan met het rode rugnummer. Morgen genieten de renners een rustdag.

Radioactief vlees schokt Japanners

In Japan is ophef ontstaan door radioactief rundvlees. In steeds meer regio's in Japan wordt het vlees ontdekt.

Het vlees komt van minstens 132 runderen waarvan bekend is dat ze radioactief hooi hadden gegeten. Het gras was besmet geraakt na de ontploffingen bij de kerncentrale Fukushima in maart. Het rundvlees blijkt te zijn geleverd aan 36 van de 47 prefecturen (een soort district) in Japan.

Naar verwachting verbiedt de overheid vanaf dinsdag al het vervoer van rundvlees vanuit de regio Fukushima.

Radioactief vlees schokt Japanners
Radioactief vlees schokt Japanners (Foto: ANP)

Activision dient klacht in over ModernWarfare3.com

Onlangs hebben we nog moeten lachen om de hilarische redirect van www.modernwarfare3.com, waarbij de link naar de officiële website van concurrent Battlefield 3 leidde. Ondertussen is de website veranderd in een fikse lastercampagne, vermoedelijk opgezet door een aantal boze fans (van Battlefield 3).

Op de website staat een youtube-filmpje van Monty Python die Modern Warfare 3 op de hak neemt, en noemt de opvolger van Modern Warfare 2 een 'copy paste'-project. Activision moet er echter niet om lachen. Zij hebben 2.600 dollar betaald om een officiële klacht in te kunnen dienen bij het National Arbitration Forum. 

In een klachtdocument van elf pagina's lang wordt gezeurd dat de site gebruikt wordt om één van hun 'grootste concurrenten' aan te prijzen. "Het ziet ernaar uit dat de site de game Battlefield van Electronic Arts steunt", aldus Activision.

Blokland: "Positie Gudde niet ter discussie"

Gisteren kwam via RTV Rijnmond naar buiten dat de positie van algemeen directeur Eric Gudde bij Feyenoord zou wankelen en dat technisch directeur Martin van Geel zijn opvolger zou moeten worden. Pim Blokland van de Vrienden van Feyenoord ontkent dit stellig en neemt het voor Gudde op.

Gudde zou zijn laatste krediet verspeeld hebben in de kwestie rond het vertrek van trainer Mario Been. Er zou een intern rapport circuleren van Raad van Commissarissen-lid en lid van Vrienden van Feyenoord Boudewijn Poelmann over het slecht functioneren van Gudde die op basis van het document zou moeten vertrekken.

Blokland ontkent tegenover NUsport het bestaan van het document. "Er is helemaal geen rapport. Ik heb het nooit gezien en Boudewijn ook niet. Hij heeft zich een paar maandjes geleden niet voor niets bij de Vrienden aangesloten. Dat zou hij toch niet doen als hij geen vertrouwen had in de huidige directie? Boudewijn ontkent het verhaal van Rijnmond zelf ook in alle toonaarden. Wij hebben het volste vertrouwen in Eric Gudde. Er is geen enkele aanleiding om aan zijn positie te twijfelen," zei Blokland.

'Charles bezorgd over William en Kate'

De Britse prins Charles maakt zich zorgen om zijn zoon en schoondochter. William en Kate zouden te veel aandacht krijgen, waardoor hun werk als koninklijk paar onderbelicht blijft. Ook zou Charles bang zijn dat William en Kate, net als zijn overleden ex Diana, opgejaagd worden door paparazzi. Dat schrijft The Sunday Mirror op basis van paleisbronnen.

Hoewel Charles blij is dat zijn zoon en schoondochter met open armen zijn ontvangen in Canada en de Verenigde Staten, noemt hij de elfdaagse trip 'één groot fotomoment'. De prins zou zich ergeren aan het feit dat het eerste officiële bezoek van William en Kate vooral draaide om media-aandacht, in plaats van de werkelijke redenen van hun reis.

"Charles had het gevoel dat hij in de schaduw van Diana stond en nu lijkt het net alsof hij in de schaduw van hun zoon staat", zegt Phil Dampier, die meerdere boeken over de Britse koninklijke familie schreef. "Toen Charles en Camilla twee jaar geleden naar Canada gingen, werden ze verwelkomd door een relatief klein groepje belangstellenden." William en Kate werden echter welkom geheten door vele duizenden Canadezen.

Hoewel wordt gespeculeerd dat Charles jaloers is op zijn zoon, is hij volgens ingewijden niet de enige die zich zorgen maakt. Ook de Britse regering zou met de populariteit van William en Kate in zijn maag zitten. Zo vreest Downing Street dat de vele aandacht voor het stel ten koste gaat van andere koninklijke evenementen, zoals het zestigjarig regeringsjubileum dat koningin Elizabeth II volgend jaar viert.

Zeeman stunt op Fashion Week

Zeeman heeft tijdens de Amsterdam International Fashion Week zowel de organisatie als het publiek in de maling genomen. Aan het eind van de modeshow van 'nieuwe ontwerper' Frank, werd onthuld dat winkelketen Zeeman verantwoordelijk is voor deze kledinglijn. Zeeman wil met deze actie aantonen dat mooie kleding niet duur hoeft te zijn.

Zeeman heeft speciaal voor de Amsterdam International Fashion Week een hele nieuwe lijn opgezet, onder de naam Frank. Dat blijkt uit een video die de kledingketen online heeft gezet op de website. De kledinglijn is ontworpen door Frank Kungl.

De organisatie van de Amsterdam International Fashion Week zou niets in de gaten hebben gehad en Frank mocht zaterdag een show geven. Nadat alle kleding op de catwalk te zien was geweest, werd op het scherm het Zeeman-logo geprojecteerd.

De textielketen doet meer om aan te tonen dat designkleding niet duur hoeft te zijn. Eerder maakte Nederlandse ontwerper Bas Kosters bekend dat hij een nachtmodelijn gaat ontwerpen voor Zeeman.


Zeeman stunt op Fashion Week

[Tour] Cavendish boekt vierde ritzege

Mark Cavendish heeft de vijftiende etappe gewonnen van de Tour de France. De Britse sprinter was in de straten van Montpellier de snelste in de massasprint, voor Tyler Farrar en Alessandro Petacchi. Het was alweer de vierde ritzege voor Cavendish in deze Tour. In het klassement waren er geen wijzigingen.

Vijf renners kregen al snel de vrijheid van het peloton. Niki Terpstra, Samuel Dumoulin, Michaël Delage, Anthony Delaplace en Mikhail Ignatyev kregen maximaal vier minuten door het door HTC-Highroad geleidde peloton.

Op twintig kilometer van de streep, toen de voorsprong nog een minuut was, sprong Ignatyev weg en kreeg de voormalig Nederlands kampioen Terpstra met zich mee. De Fransen uit de groep waren gezien en werden als eerste gegrepen door het peloton. Op zes kilometer van de streep sprong Terpstra nog weg, maar ook hij werd drie kilometer voor de streep gegrepen. Het was op dat moment dat Philippe Gilbert aanging op een stukje dat net iets bergop ging. Hij kreeg Anthony Roux en Marco Marcato mee, maar ook zij kregen geen ruimte.

Het werd dus een massasprint, waarin Mark Cavendish zijn negentiende etappezege wist te boeken in de Tour de France. Hij was Tyler Farrar en Alessandro Petacchi te snel af. In het klassement waren geen verschuivingen.

Uitslag vijftiende etappe

# Renner Nat Ploeg Tijd
1 Mark Cavendish GBr HTC-Highroad 4:20.23
2 Tyler Farrar VS Garmin-Cervélo z.t.
3 Alessandro Petacchi Ita Lampre z.t.
4 Daniel Oss Ita Liquigas z.t.
5 José Joaquin Rojas Spa Movistar z.t.
6 Ben Swift GBr Team Sky z.t.
7 Gerald Ciolek Dui Quick Step z.t.
8 Tony Gallopin Fra Cofidis z.t.
9 Francisco Ventoso Spa Movistar z.t.
10 Sébastien Hinault Fra AG2r z.t.
21 Rob Ruijgh NED Vacansoleil z.t.


Klassement na vijftiende etappe

# Renner Nat Ploeg Tijd
1 Thomas Voeckler Fra Europcar 65:24.34
2 Frank Schleck Lux Leopard-Trek +1.49
3 Cadel Evans Aus BMC +2.06
4 Andy Schleck Lux Leopard-Trek +2.15
5 Ivan Basso Ita Liquigas +3.16
6 Samuel Sánchez Spa Euskaltel +3.44
7 Alberto Contador Spa Saxo Bank +4.00
8 Damiano Cunego Ita Lampre +4.01
9 Tom Danielson VS Garmin-Cérvelo +5.46
10 Kevin de Weert Bel Quick Step +6.18
21 Rob Ruijgh NED Vacansoleil +12.56

Geen woorden, maar daden?

Mario Been is vertrokken bij Feyenoord. Nadat hem ter ore kwam dat het merendeel van de selectie geen vertrouwen meer in hem had, pakte hij zijn koffers. Volkomen logisch, want met spelers die niet voor je willen werken, ga je geen resultaten boeken. Vanuit het gezichtspunt van de voetballers is het echter een stuk minder logisch. Het valt niet te verkopen dat spelers beslissen over het lot van hun trainer, laat staan spelers die net komen kijken in het profvoetbal.

Ivanka Trump doodsbang voor bevalling

Ivanka Trump vindt het idee dat ze binnenkort moet bevallen verschrikkelijk. Haar dochtertje kan ieder moment geboren worden maar de socialite kijkt niet echt uit naar dit moment.

"Mijn ademhalingsoefeningen zullen vast veranderen in geschreeuw en paniek", voorspelt Trump aan het Amerikaanse tijdschrift People. "Ik ben al bang genoeg voor wat er bij het ouderschap komt kijken. Ik ben niet teveel bezig geweest met de bevalling zelf. Dat vind ik echt angstaanjagend."

De miljonairsdochter trouwde in 2009 met krantenuitgever Jared Kushner. Trump heeft niet veel tijd om zich voor te bereiden op de komst van haar eerste kindje. Ze was donderdag uitgerekend.

Paus vraagt hulp voor Hoorn van Afrika

De internationale gemeenschap moet meer doen om de honderdduizenden mensen in de door droogte en honger geteisterde Hoorn van Afrika te helpen. Dat heeft paus Benedictus XVI zondag gezegd.

De paus sprak van een 'humanitaire catastrofe' en een 'zware test voor onze broeders en zusters, onder wie vele kinderen'. Volgens hulporganisaties is de hongersnood in het oosten van Afrika de ergste in jaren.

Ook Groot-Brittannië riep de rijke Europese landen op meer te doen om de tien miljoen mensen die door de droogte getroffen zijn bij te staan. "Het beetje hulp dat rijke Europese landen tot dusver hebben aangeboden is onbeduidend", zei minister van ontwikkelingssamenwerking Andrew Mitchell zaterdag. Hij zei dat de Britse regering zo'n zestig miljoen euro aan hulpgelden heeft vrijgemaakt en riep andere landen op ook een substantiele bijdrage te leveren.

De Somalische regering heeft de afgelopen jaren voor miljoenen euro's aan hulp van Arabische landen ontvangen. Dit geld is echter spoorloos, wat donoren heeft doen besluiten met hulpverleningsorganisaties en charitatieve instellingen samen te werken in plaats van met de Somalische regering.

De Verenigde Naties hebben zaterdag via een luchtbrug voorraden naar het zuiden van Somalië gebracht. Het betreft de eerste leverantie van hulpgoederen aan het gebied sinds moslimrebellen twee jaar geleden hulporganisaties die niet bereid waren de opstand financieel te steunen uit de regio verbanden. Eerder deze maand kregen de hulporganisaties te horen dat ze mochten terugkomen. Zij spreken van een hopeloze situatie in het gebied.


Paus vraagt hulp voor Hoorn van Afrika (Foto: Novum)

'Benson en Bodul moeten aanval Lechia Gdansk vormen'

Lechia Gdansk heeft twee 'Nederlanders' op het oog die komend seizoen het aanvalsduo van de Poolse ploeg moeten vormen. Fred Benson, voormalig speler van RKC Waalwijk, onderging al een medische keuring. Hij krijgt waarschijnlijk gezelschap van oud-Ajacied Darko Bodul.

Benson staat op het punt een contract te tekenen bij Lechia Gdansk. De 27-jarige Nederlandse aanvaller mocht transfervrij vertrekken bij RKC Waalwijk, nadat hij weigerde zijn aflopende contract te verlengen. De Kroaat Darko Bodul staat hoog op het verlanglijstje van Lechia Gdansk om de aanvalspartner van Benson te worden. De 22-jarige aanvaller staat op dit moment nog onder contract bij het Portugese Nacional.

Eerder maakte ook Johan Voskamp de stap richting de Poolse competitie. Hij verruilde Sparta Rotterdam voor Śląsk Wrocław.

Politie en linkse activisten slaags in Berlijn

In de wijk Kreuzberg in Berlijn is het zaterdagavond tot felle confrontaties gekomen tussen de politie en linkse activisten die een demonstratieve bijeenkomst wilden houden waarvoor geen toestemming was gevraagd. De betogers bekogelden de politie met stenen en flessen en staken vuurwerk af. Maar liefst 34 agenten liepen verwondingen op. De politie verrichtte 33 arrestaties.

Linkse groepen hadden tot een massale bijeenkomst in Kreuzberg opgeroepen om de dood van Carlo Giuliani te herdenken. Deze werd tien jaar geleden bij betogingen tegen de G-8 top in Genua door paramilitairen gedood.

'Bandai Namco telt af naar Digimon-game'

Afgelopen dinsdag hebben we een nieuwsbericht geplaatst dat Bandai Namco naar iets aan het aftellen is. Het schijnt nu dus te zijn dat het om een nieuwe Digimon-game gaat voor de PSP. Een anonieme bron heeft aangegeven dat er informatie over deze game in een aankomende edite van tijdschrift V Jump staat.

Deze game die in V Jump besproken wordt is ook de game die bedoeld wordt met de aftel-klok volgens de anonieme bron. De concept art die in het tijdschrift staat laat een stukje van Tokio zien dat moet overeenkomen met de aftel-website. Met momenteel nog zo'n 82 uur op de klok moeten we dus nog even wachten. Bekijk hier de website met de aftelklok.

Collins John op stage bij Osnabrück

Collins John is op proef bij VfL Osnabrück. De 25-jarige aanvaller speelde zaterdag ruim een uur mee in het oefenduel met SV Wilhemshaven, meldt de club uit de derde Bundesliga. Indien Collins een contract aangeboden krijgt, speelt hij komend seizoen samen met zijn vier jaar jongere broer Paddy, die onlangs de overstap maakte.

Broer Collins gaat het de laatste jaren niet voor de wind. Na zijn doorbraak bij FC Twente en enkele succesvolle seizoenen bij Fulham, reist de tweevoudig international als een nomade over de wereld John diende Watford, Leicester City, NEC, Roeselare en Chicago Fire. Momenteel is hij contractspeler van Qabala PFK uit Azerbeidzjan.

Transfergeruchten zondag

Zelfs op een zondag is het niet stil in de voetbalwereld. Vandaag draait de geruchtenmachine ook weer op volle toeren. De saga’s gaan gewoon verder waar ze gisteren waren gebleven. Soms komen de meest absurde geruchten voorbij, vandaar hier een lijstje met de opvallendste transfergeruchten.

De transfersaga rond Wesley Sneijder wordt alleen maar groter. Volgens verscheidene berichten is Yolanthe, de vrouw van Sneijder, de sleutel tot een transfer, zij zou namelijk graag naar Engeland willen verhuizen. Verder schijnt bondscoach Bert van Marwijk te hebben gezegd dat een transfer naar Manchester United goed zou zijn voor de carrière van de middenvelder. Ondertussen wordt er in de Spaanse media geschreven dat de deal al rond is.

Cesc Fàbregas gaat niet in op een stevige salarisverhoging bij Arsenal. Fàbregas zou per week bijna een ton meer gaan verdienen dan bij Barcelona. Johan Cruijff heeft gezegd dat Barcelona gewoon moeten betalen als ze Fàbregas zo graag willen hebben. Volgens de Nederlander moeten de Catalanen de transfersaga niet eindeloos laten doorgaan. Verder zei hij dat Arsenal volledig in zijn recht staat omdat de middenvelder nou eenmaal onder contract staat.

Naar alle verwachting vertrekt Neymar naar Real Madrid. De Spaanse club gaat ongeveer 45 miljoen euro betalen. De uiteindelijke prijs wordt bepaald als duidelijk is wanneer Neymar naar Madrid gaat. Santos wil de spits graag behouden tot na de FIFA Club World Cup in december. Barcelona heeft vandaag laten weten dat ook zij een bod hebben gedaan op Neymar van 50 miljoen euro. 

Manchester United is geïnteresseerd in Daniele De Rossi, de AS Roma-middenvelder zal  35 miljoen euro kosten.

Arsenal wil Eric Abidal van Barcelona kopen voor drie miljoen euro. Het contract van de verdediger loopt over één jaar af.

Liverpool is geïnteresseerd in Higuaín met een kostenplaatje van 25 miljoen euro.

Luka Modrić heeft aangegeven dat hij een transfer wil. Chelsea is nog steeds geïnteresseerd, ook al zegt Villas-Boas verder te zoeken. De Chelsea manager heeft zijn aandacht gericht op Palermo-speler Javier Pastore.

Giuseppe Rossi is in gesprek met Juventus. De Italiaanse club zal naar verluidt 27 miljoen euro betalen aan Villareal. Juventus zou ook interesse hebben in Manchester United-spits Dimitar Berbatov. 

S.S. Lazio heeft twaalf miljoen euro geboden voor Olympique Lyon-speler Miralem Pjanić. 

Er wordt verwacht dat Liverpool maandag bekend maakt dat Aly Cissokho is gekocht van Olympique Lyon.

China boos om ontmoeting Obama en Dalai Lama

China heeft zondag woedend gereageerd op de ontmoeting tussen de Amerikaanse president Barack Obama en de Dalai Lama. De Tibetaanse geestelijk leider werd door Obama op het Witte Huis ontvangen voor een persoonlijk onderhoud. Het ministerie van buitenlandse zaken in Beijing repte van een 'grove inmenging in de Chinese binnenlandse aangelegenheden die schadelijk is voor de Chinees-Amerikaanse betrekkingen'.

De Chinese regering had Obama opgeroepen zijn uitnodiging aan de Dalai Lama in te trekken. Obama hield echter voet bij stuk en trok drie kwartier uit voor een persoonlijk onderhoud. De Dalai Lama verblijft momenteel in de Verenigde Staten in verband met een internationale spirituele conferentie van boeddhisten in Washington.

"Wij eisen dat de Amerikanen serieus rekening houden met China's stellingname, onmiddellijk maatregelen treffen om de schadelijke effecten weg te nemen, ophouden zich te bemoeien met China's binnenlandse aangelegenheden en ophouden met samenspannen met en steun verlenen aan anti-Chinese separatistische krachten die streven naar Tibetaanse onafhankelijkheid", zo luidde een verklaring van woordvoerder Ma Zhaoxu van het Chinese ministerie van buitenlandse zaken.

De Verenigde Staten en China zijn de laatste maanden, sinds het bezoek van de Chinese president Hu Jintao aan Washington, juist nader tot elkaar gekomen. Ook de komende maanden staan in het teken van hoog bezoek. De Amerikaanse minister van buitenlandse zaken Hillary Clinton arriveert eind juli in de Zuid-Chinese stad Shenzhen, vicepresident Joe Biden doet China ook deze zomer aan. Bidens Chinese ambtgenoot Xi Jinping bezoekt Washington.

Recordaantal treinen op tijd

De punctualiteit bij de NS is gestegen tot recordhoogte. In het tweede kwartaal reed 95,1 procent van de treinen op tijd, meldt de NS zondag. Dat zou niet zijn vertoond sinds de punctualiteit wordt gemeten. Bij aankomst had 90,6 procent van de treinen minder dan drie minuten vertraging en 95,1 procent minder dan vijf minuten. Van alle geplande ritten viel 1,6 procent uit.

De stijging is niet groot te noemen. Het punctualiteitscijfer ligt 0,1 procentpunt hoger dan vorig jaar. Toch is in de loop der jaren een voorzichtig stijgende lijn te zien. Zo reed in 2007 nog 93,4 procent van de treinen op tijd.

Het aantal klanten dat voor het op tijd rijden van treinen een 7 gaf, steeg van 45 procent in het eerste kwartaal naar 53 procent. In het eerste kwartaal werd de NS nog geplaagd door winterweer. Ook in het tweede kwartaal ontregelden incidenten het treinverkeer, maar de gevolgen waren minder langdurig en ingrijpend. Het record qua klantwaardering voor op tijd rijden dateert overigens uit het derde kwartaal van 2009, toen zestig procent hier een 7 voor gaf.

Vergeleken met hetzelfde kwartaal vorig jaar is er echter sprake van een minieme daling in de klantwaardering. Toen scoorde de NS op dit onderdeel nog 54 procent. Eenzelfde beweging is te zien als het gaat over het algemeen oordeel. Dat scoorde 76 procent, evenveel als het tweede kwartaal vorig jaar.

De NS is tevreden over de 'goede' resultaten. "In het eerste kwartaal kampten we nog met naweeën van de winter, dat ebt altijd na", zegt een woordvoerder. "Het oordeel van klanten stelt zich altijd later bij."

Verstoringen hadden volgens de zegsman minder ernstige gevolgen, omdat de betrokkenen bij het controlecentrum van spoorbeheerder Prorail en de vervoerders steeds beter op elkaar zijn ingespeeld. "Daardoor krijgen we problemen sneller onder de knie en is de inktvlekwerking minder."

Ook de nieuwe sprinters hebben volgens hem een 'zeer positieve' invloed op de punctualiteit. "Ze hebben een buitengewone hoge versnellings- en remcapaciteit, zodat ze tijd kunnen inhalen. Stoptreinen zijn vaak wat kwetsbaar voor vertragingen."

De waardering met betrekking tot de sociale veiligheid blijft stabiel. Meer dan driekwart van de reizigers voelt zich voldoende veilig in de trein en op het station. NS-reizigers vinden verder dat de treinen en stations schoner zijn geworden.


Recordaantal treinen op tijd (Foto: Novum)

Limburger rijdt in op tuinfeest

Een 20-jarige man uit Maria-Hoop is gearresteerd op verdenking van ernstige mishandeling. Hij reed in de nacht van vrijdag op zaterdag met zijn auto door een tuin in Koningsbosch terwijl daar een feest aan de gang was. Enkele mensen werden aangereden en raakten gewond, meldt de Limburgse politie zondag.

De politie kreeg even na middernacht meldingen binnen dat een automobilist een tuinfeest aan de Molenweg verstoorde. Agenten hebben de eigenaar van de auto getraceerd en opgezocht in zijn woning in Maria-Hoop. Toen de politie hem wilde aanhouden probeerde hij te vluchten via de achtertuin. Twee agenten wisten dit te verhinderen door over het tuinhek te klimmen. Een van hen kwam ten val en brak zijn arm. Hij is behandeld in een ziekenhuis.

De motieven van de verdachte zijn onduidelijk. Hij is in een cel gezet. De politie onderzoekt de zaak.

Vinokourov stopt per direct

Alexandre Vinokourov stopt per direct met wielrennen, zo meldt de NOS. De Kazak van Astana kwam vorige week tijdens de negende rit van de Tour de France zwaar ten val en brak daarbij zijn rechter dijbeen. Hij zou in eerste instantie al aan het eind van dit seizoen stoppen.

De 37-jarige renner won in 2006 de Vuelta à España en was in 2003 derde in de Tour de France. In 2003 won hij tevens de Amstel Gold Race en in 2005 en 2010 was hij de beste in Luik - Bastenaken - Luik. In 2007 werd Vinokourov voor twee jaar geschorst nadat hij was betrapt op het gebruik van bloeddoping.

[MotoGP] Pedrosa winnaar op Sachsenring

Dani Pedrosa heeft de MotoGP race tijdens de grand prix van Duitsland gewonnen. De Spanjaard, rijdend op een Honda, bleef op de Sachsenring zijn landgenoot Jorge Lorenzo anderhalve seconde voor. Casey Stoner, leider in het WK, werd nipt achter de Spanjaard derde.

Het was de eerste overwinning voor Pedrosa sinds zijn terugkeer na een sleutelbeenbreuk. Hierdoor moest hij vier races missen en zag zijn kansen op een wereldtitel verdwijnen.

Stoner blijft de leider in het WK. Hij heeft 168 punten, wat er vijftien meer dan Jorge Lorenzo en 36 meer dan de nummer drie Andrea Dovizioso.

Wesley en Yolanthe een jaar getrouwd

Wesley Sneijder en Yolanthe Sneijder-Cabau vieren zondag hun papieren bruiloft. Het stel beloofde elkaar precies een jaar geleden eeuwige trouw in Toscane. "Vandaag één jaar getrouwd. Ik ben zo gelukkig en verliefd", twitterde Yolanthe zondag.

De kans dat Wesley en Yolanthe hun jubileum samen kunnen vieren is klein. Wesley is met zijn club Internazionale op trainingskamp in het Italiaanse Pinzolo. Voor zondagavond staat een oefenwedstrijd op het programma. "Ik mis mijn mooie vrouw", twitterde Sneijder dan ook zaterdagavond. "Zeker nu we bijna een jaar zijn getrouwd. Morgen is het zover."

Wesley en Yolanthe haalden een jaar geleden alles uit de kast om de liefde te bezegelen. Tijdens een driedaags feest in het Italiaanse dorpje Castelnuovo Berardenga ontbrak het hun gasten aan niets. Na de huwelijksvoltrekking ontstond ruzie tussen het bruidspaar en hun weddingplanners omdat meerdere rekeningen niet betaald werden door Wesley en Yolanthe.

Na een rechtszaak en maanden ruziën besloten Wesley en Yolanthe in december alsnog de volledige rekening te betalen, waarmee een einde kwam aan het conflict. Het huwelijk van de 27-jarige voetballer en de 26-jarige presentatrice zou in totaal 1,6 miljoen euro hebben gekost. Daarmee zou het duurder zijn dan de bruiloften van Tom Cruise en Katie Holmes en Brad Pitt en Jennifer Aniston.

Voedselvergiftiging Robbie Williams nekt Take That

Take That heeft zaterdag een concert geannuleerd omdat Robbie Williams te ziek was om op te treden. De band treedt voor het eerst sinds vijftien jaar weer op in de originele samenstelling, maar voedselvergiftiging van Williams zorgde ervoor dat het concert in Kopenhagen werd afgelast.

Het concert dat de boyband maandag in de Amsterdam Arena geeft, gaat gewoon door. Concertorganisator Mojo raadt bezoekers wel aan vlak voor vertrek naar Amsterdam te checken of er nog nieuws is rondom de show.

In een officiële verklaring laat Take That weten dat Williams na de show van vrijdag iets verkeerds heeft gegeten. Williams is onderzocht en doktoren hebben besloten dat hij te ziek was om op te treden.

Gary Barlow, Howard Donald, Jason Orange en Mark Owen hebben nog overwogen om zonder Williams het podium te betreden. Maar omdat de show in het teken staat van de comeback van Williams, werd toch besloten om de show niet door te laten gaan. Dit is voor het eerst dat Take That een concert heeft moeten annuleren.

Vlemmings content met resultaat in Barendrecht

Feyenoord won gisteren de oefenwestrijd tegen Topklasser BVV Barendrecht met 5-0. De doelpunten werden gemaakt door Ron Vlaar (2), Diego Biseswar, Gyon Fernandez en Shabir Isoufi. Interim-trainer Leon Vlemmings was voor wat betreft het geboekte resultaat een tevreden man.

Toch probeerde Vlemmings de gebeurtenissen van de afgelopen week niet mee te laten spelen in zijn analyse van de wedstrijd. "Het is iets te kort door de bocht om na zo’n week te zeggen dat ik blij ben," liet de trainer weten. "Maar ik ben wel tevreden over de manier waarop we hebben gespeeld. De afspraken die we met elkaar hadden gemaakt zijn goed uitgevoerd. Bovendien is iedereen fit, dat is het belangrijkste."

Afgelopen week ontstond er flink wat commotie bij de Rotterdamse club, omdat een deel van de selectie het vertrouwen in trainer Mario Been had opgezegd. Dit was voor de oefenmeester het teken om zijn spullen te pakken en te vertrekken. In de komende periode zal de directie van Feyenoord zich vooral bezig gaan houden met de invulling van de technische staf voor het nieuwe seizoen.

[Moto2] Marquez zegeviert op Sachsenring

Marc Marquez heeft de Moto2-race op de Sachsenring gewonnen. De Spanjaard bleef op het Duitse asfalt thuisrijder Stefan Bradl voor. De laatste plaats op het podium was voor Alex de Angelis die hiermee zijn eerste podiumplaats van het seizoen boekte.

Marquez reed een groot deel van de race aan de leiding met Bradl, De Angelis en Tomas Luthi in zijn wiel. Laatstgenoemde viel in de slotfase nog terug tot de vijfde plaats, doordat hij nog ingehaald werd door Randy Krummenacher. Marquez moest tijdens de race slechts kort even de leiding afstaan aan Bradl, maar hij pakte de Duitser snel weer terug en had aan een kleine voorsprong genoeg om de zege te pakken. Julian Simon keerde terug na zijn beenbreuk in Barcelona, maar gelukkig was de rentree niet, omdat hij al in de eerste bocht na een onschuldige valpartij de motor langs de kant moest zetten.

Ploeggenoten hebben begrip voor Tévez

Shaun Wright-Phillips en Vincent Kompany, ploeggenoten van Carlos Tévez bij Manchester City, begrijpen dat de Argentijn wil vertrekken bij The Citizens.

"Ik zou het geweldig vinden als hij zou blijven, maar soms moet je gewoon begrijpen dat een speler persoonlijke motieven heeft om weg te willen gaan. Maar zolang de club dat wil, zullen we Tévez blijven steunen", zo verklaart Wright-Phillips tegenover de internationale pers.

Ook Kompany heeft begrip voor het standpunt van de Argentijnse spits, die vaak kampt met heimwee. "Hij is een geweldige speler en elke ploeg waarin Carlos speelt, is een sterke ploeg, maar spelers komen en gaan, dat gebeurt nu eenmaal in het voetbal."

"We hebben geweldige spelers als Robinho en andere grote namen binnen onze ploeg, die uiteindelijk naar een andere club zijn gegaan. Met dit soort spelers doen we het geweldig, maar ook zonder hen vinden we een oplossing", zo voegt de Belgische verdediger eraan toe.

[Tour] Cavendish was bijna te laat

De Tour de France staat vandaag in het teken van de voorlaatste rit voor sprinters. Voor Mark Cavendish, de drager van de groene trui, had het grootste wielerevenement van de wereld al voorbij kunnen zijn. De Brit was gisteren bijna te laat binnen en had nog maar één minuut en vijftien seconden over.

"Bovenop de laatste klim heeft Eisel van fiets moeten wisselen en Cavendish viel in de tweede bocht van de afdaling tegen de vangrail," liet Allan Peiper, ploegleider van Team HTC-Columbia, vandaag aan Sporza weten. "Gelukkig is hij er niet over getuimeld. Bak, Pate en Eisel hebben Mark geholpen en een ploegentijdrit tot aan de voet van Plateau de Beille gereden."

Peiper gaat er al min of meer vanuit dat Cavendish de groene trui naar Parijs zal brengen, maar kijkt met een schuin oog naar Philippe Gilbert. De Belg van Omega Pharma-Lotto is de voornaamste concurrent van de Brit. "Wat het groen betreft, denk ik dat die al redelijk veilig is. Al kan dat helemaal omslaan als Gilbert dinsdag de rit zou winnen. Ik hoop op een mooie strijd tot in Parijs."

Toivonen denkt aan vertrek bij PSV

Het is nog niet duidelijk of Ola Toivonen in het nieuwe seizoen voor PSV speelt. Dit liet de Zweedse aanvaller van de Eindhovense club vandaag na de training in het Oostenrijkse Hermagor weten.

"De transfermarkt is nog open," liet Toivonen in een reactie weten. "Ik speel met veel plezier in Eindhoven en heb het naar mijn zin bij de club, maar er kan nog veel gebeuren."

Toivonen staat nog tot medio 2012 bij PSV onder contract, maar de Eindhovenaren hebben in de overeenkomst met de Zweed een optie op laten nemen. Daarbij is het voor de club mogelijk om de huidige verbintenis stilzwijgend met twee jaar te verlengen. "Ik heb over de verlenging nog niet met Brands gesproken. Ik bekijk dit met mijn zaakwaarnemer," aldus de spits.

Tot slot wilde Toivonen niet ingaan op mogelijke interesse van andere ploegen. "Daarop heb ik geen commentaar. Het is jammer dat we de afgelopen twee jaar derde zijn geworden met PSV, ik had hier graag Champions League gespeeld."

Van Halst: "Goede ervaringen met Gelredome"

FC Twente heeft dit weekend bevestigd de wedstrijden in het kader van de Champions League in het Gelredome, de thuishaven van Vitesse, te spelen. Volgens Jan van Halst, manager algemene zaken van de Tukkers, is dit de beste optie.

"Met de betrokken partijen hebben we  afgelopen dagen alle mogelijkheden bekeken en gezocht naar een geschikt alternatief om onze thuiswedstrijd in de voorronde van de Champions League te spelen," liet Van Halst in een reactie weten.

FC Twente speelde drie jaar geleden ook al eens een Champions League-duel in het Gelredome. Dat had destijds te maken met het feit dat het stadion van de ploeg uit Enschede werd verbouwd. "Mede door de goede ervaringen hebben we opnieuw voor het stadion in Arnhem gekozen," vervolgde Van Halst zijn verhaal. "De capaciteit van dat stadion maakt het voor ons mogelijk alle seizoenclubcardhouders en sponsors de kans te bieden deze wedstrijd te bezoeken."

Ook Justin Timberlake gaat op stap met marinier

Justin Timberlake is van de partij tijdens een bal van het Amerikaanse korps mariniers. De acteur, die vorige week zijn tegenspeelster Mila Kunis aanmoedigde te gaan, gaat in op een uitnodiging van korporaal Kelsey de Santis. "Als mijn agenda het toelaat, ga ik", zei Timberlake tijdens een persconferentie over zijn nieuwe film Friends with Benefits.

Kunis werd vorige week via YouTube uitgenodigd voor het bal. Op aandringen van Timberlake ging de actrice overstag en stemde ze in met de uitnodiging. Daarop ontving ook Timberlake een videoboodschap. "Als je niet meegaat, heb ik maar een boodschap voor je: cry me a river", zei De Santis.

"Ik ga in op haar uitnodiging", reageerde Timberlake tijdens de persconferentie. "Maar niet omdat ze verwijst naar een van mijn liedjes, waar ik overigens dol op ben omdat ik geen schaamte ken, en zeker niet vanwege al die opgepompte mariniers die achter haar stonden."

Timberlake ging naar eigen zeggen overstag omdat hij nauwelijks uit gevraagd wordt. "Nooit niet. Dus ik was enorm gevleid. Bovendien heb ik gehoord dat ze martial arts kent, dus ik hoop dat we eens kunnen worstelen", grapte de zanger en acteur. "Maar serieus, als mijn agenda het toelaat, dan ga ik. Ik vind het een hele eer."

Timberlake

Ook Justin Timberlake gaat op stap met marinier (Foto: Novum)

Kuijt wil verbetering bij Liverpool

Liverpool-aanvaller Dirk Kuijt hoopt van harte dat hij met zijn club komend seizoen weer mee kan doen om de prijzen. Het vorige seizoen beschouwt de Katwijker als een mislukking.

"Het afgelopen seizoen was toch teleurstellend. Een zesde plaats is niet goed genoeg voor ons", zo meldt de Oranje-international tegenover ANP. In Singapore bereidt Kuijt zich momenteel met The Reds voor op het nieuwe seizoen in de Premier League. "Het is een mooie uitdaging voor ons om in ieder geval voor kwalificatie voor de Champions League te gaan. De manier waarop we de tweede helft van het afgelopen seizoen speelden was veelbelovend. We hebben er nu een paar nieuwe spelers bij", zo vervolgt de aanvaller. "Dat is zeer positief, want iedereen zal er absoluut voor willen gaan."

De laatste grote aanwinsten van Liverpool zijn doelman Doni, die afkomstig is van AS Roma en Stewart Downing, die werd overgenomen van Aston Villa.

Stel ontdekt Jezus op kassabon

Een Amerikaans stel heeft onlangs naar eigen zeggen een boodschap gekregen van God. Op een kassabon die Jacob Simmons en zijn vriendinnetje Gentry Lee Sutherland van de Walmart in Anderson County had gekregen, verscheen na enige tijd een figuur. Deze bleek niemand minder dan Jezus te zijn.

Het verloofde stel had op zondag 12 juni wat spullen gekocht bij de buurtsuper. De daaropvolgende woensdag kwam het stel juist terug van een kerkdienst toen Simmons het kassabonnetje ontdekte op de vloer van zijn vriendins appartement. Hij zag dat het stukje papier was veranderd.

Een donkergrijze vlek laat duidelijk een dicht bebaard gezicht met twee ogen, een neus en een mond zien. "Hoe meer ik ernaar keek, hoe meer ik Jezus erin zag", vertelt de beste man. Volgens het gelovige stel is het bonnetje een antwoord van God zelf. "In de kerk vroeg de priester ons: 'Als je God kent, zou je hem dan herkennen als je hem zag?'"

Simmons heeft nog contact opgenomen met Walmart om te vragen wat de vlek zou kunnen hebben veroorzaakt. "Daar vertelden ze me dat de enige reden om het zwart te kunnen laten worden is als je het verhit." Het stel zweert zelf niets te hebben gedaan om de kassabon te veranderen. "Wij voelen het als een zegen van God. Wij vinden dat wij die zegen moeten delen."

Jezus
Deze baardaap moet Jezus zijn (foto:WYFF4)
Een filmpje is te zien op de site van de bron

Clinton: Griekenland zal wereld inspireren

De Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken, Hillary Clinton, steunt de Grieken in hun pogingen om uit de schuldencrisis te komen.

"Griekenland heeft de wereld eerder geïnspireerd en ik heb er alle vertrouwen in dat u dat opnieuw doet", zei zij zondag in Athene na overleg met haar Griekse ambtgenoot Stavros Lambrinidis.

Clinton prees de vastbeslotenheid van de regering om economische hervormingen uit te voeren die de Griekse economie gezond en beter concurrerend moeten maken.

Griekenland

Clinton: Griekenland zal wereld inspireren (Foto: IEX)

Egyptische ministers kappen ermee

Premier Essam Sharaf van Egypte heeft het ontslag geaccepteerd van minister van Buitenlandse Zaken Mohammed el-Orabi en van diens collega van Handel en Industrie,Samir el-Sayyed. Dat is in Caïro meegedeeld.

Sharaf onderhandelt over een herschikking van het kabinet, die hij vorige week aankondigde. Betogers demonstreren maanden na het vertrek van oud-president Hosni Mubarak nog altijd tegen de regering. Ze vinden dat de beloofde hervormingen niet snel genoeg gaan.

Sharaf maakt naar verwachting zondag de namen van het nieuwe kabinet bekend.

Egyptische ministers stappen op
Egyptische ministers stappen op (Foto: ANP)

[125cc] Faubel wint door jurybeslissing

Hector Faubel heeft de 125cc-race op de Sachsenring op zijn naam geschreven. De Spanjaard kwam tegelijk met Johann Zarco over de streep, maar omdat hij in de race een snellere ronde reed is hem de zege toegekend. De derde plaats was voor Maverick Vinales. Jasper Iwema werd als vijftiende afgevlagd.

In de slotfase van de race wisten de drie leiders zich van hun achtervolgers los te komen. Vinales ging de slotronde in als leider, maar Faubel pakte hem al snel de eerste stek af. Zarco volgde, waarna het gevecht tussen het duo doorging. Faubel kwam als eerste de laatste bocht uit, maar Zarco had meer snelheid. Hij kwam juichend over de streep, maar de jury kon geen verschil tussen Faubel en Zarco ontdekken, waarna Faubel de zege werd toegekend. Het is voor Zarco de tweede keer dat hem een zege door de neus wordt geboord, omdat hij in Barcelona door een straf de eerste plaats kwijtraakte.

Ghaddafi: ik zal Libië nooit verlaten

De Libische leider Muammar Ghaddafi heeft zaterdagavond zijn volk weer toegesproken. In de speech, die op televisie werd uitgezonden, ontkrachtte hij eerdere berichten van de rebellen over een mogelijk vertrekt uit Libië.

"Ze zeggen dat Kaddafi naar Honolulu gaat. Dat is grappig: de graven van mijn voorouders verlaten evenals mijn volk? Zijn ze serieus?", zo stelde hij.

"Ik ben bereid mezelf op te offeren voor mijn volk en ik zal nooit dit land verlaten dat besproeid is met het bloed van mijn voorouders, die tegen de Italiaanse en Britse kolonisten vochten", vervolgde hij. Voor de rebellen had hij ook geen goed woord over: "Deze ratten hebben onze mensen gegijzeld in Benghazi."

In Libië wordt al maanden gevochten tussen troepen van Ghaddafi en de door de NAVO gesteunde rebellen. Zaterdag liep de strijd hoog op in Brega, een olierijke stad in het oosten van het Noord-Afrikaanse land. Bij de gevechten zeker tien rebellen zijn omgekomen.

Ghaddafi
Ghaddafi in zijn jongere jaren (Foto: ANP)

Rusland bezig met bergen cruiseschip

In Rusland zijn meer dan 800 mensen bezig met de berging van het vorige week gezonken cruiseschip de Bulgaria.

De boot zonk een week geleden in een storm en ligt op de bodem van de rivier de Wolga. De lijken van 114 mensen, onder wie 28 kinderen, zijn gevonden. 15 opvarenden worden nog vermist.

De bergingsoperatie begon zaterdag. Naar verwachting wordt de 56 jaar oude boot in de loop van zondag boven water gehaald. Daarbij worden onder meer twee drijvende hijskranen gebruikt.

Rusland bezig met bergen cruiseschip
Rusland bezig met bergen cruiseschip (Foto: ANP)

Uncharted 3-bèta eindigt met statistieken

De Uncharted 3-bèta is ten einde gekomen en Naughty Dog heeft een aantal statistieken bekendgemaakt over de bèta. Zo'n 1.5 miljoen unieke spelers hebben meegedaan aan de bèta waardoor dit de beste multiplayer-bèta ooit was op de PlayStation 3. Hieronder wat extra statistieken.

De 1.5 miljoen spelers hebben de volgende dingen behaald

  • 1.9 miljard speler-kills
  • 1.4 biljoen dollar verdiend ingame
  • 48 miljard schoten gelost
  • 22 miljoen potjes gespeeld
  • Meer dan 362 jaar speeltijd gehad

Naughty Dog houdt tot en met maandag de bèta-forums open zodat mensen nog feedback kunnen geven. Na het sluiten van het forum zal een multiplayer discussie-forum geopend worden. In Amerika zal later dit jaar nog een multiplayer-bèta georganiseerd worden voordat de game uitkomt op 4 november.

[SF] Uitslag Race 1 Zolder

Craig Dolby heeft eenvoudig de eerste race van de Superleague Formula op Zolder gewonnen. De Brit bleef op het Belgische circuit Neel Jani en thuisrijder Frederic Vervisch voor. Chris van der Drift, Robert Doornbos en Yelmer Buurman eindigden op de plaatsen vier, vijf en zes.

Dolby had zich naar poleposition getraind, maar werd teruggezet naar de tweede stek, omdat hij gisteren in de halve finale van de kwalificatie zijn motor af had laten slaan en hierdoor Jani onnodig lang had laten wachten. Van der Drift startte hierdoor van poleposition en de Nieuw-Zeelandse Nederlander behield deze positie na de start vast. Tot de pitstops gebeurde er weinig.

Van der Drift kwam een ronde na zijn concurrenten binnen voor nieuwe banden, een verkeerde beslissing, omdat hij op plaats drie, achter Dolby en Jani weer naar buiten kwam. De verschillen werden vooraan groter, maar Vervisch wist het gat met Van der Drift in de slotfase nog te dichten en hem in de laatste ronde nog te passeren om zo de derde plaats op het podium te pakken.

Uitslag race 1

Pos. Rijder Team Tijd
1 Craig Dolby England 41:15.487
2 Neel Jani Anderlecht +3.051
3 Frederic Vervisch Luxembourg +5.399
4 Chris van der Drift New Zealand +6.225
5 Robert Doornbos Japan +8.917
6 Yelmer Buurman PSV +12.192
7 John Martin Australia +23.453
8 Max Wissel South Korea +26.823
9 Antonio Pizzonia Brazil +34.215
10 Duncan Tappy Galatasaray +38.108
11 Mikhail Aleshin Russia +39.529
12 Filip Salaquarda Sparta Prague +46.291
13 Andy Soucek Madrid +3 Ronden
DNF Tristan Gommendy Bordeaux +24 Ronden

Ajax-spits Sigthórsson tevreden over debuut

Kolbeinn Sigthórsson maakte zaterdag in het oefenduel met FC Nürnberg zijn debuut voor Ajax. De 21-jarige IJslander kwam 25 minuten voor tijd binnen de lijnen. Ondanks de 2-0 nederlaag hield de van AZ overgekomen spits een goed gevoel over aan zijn eerste minuten voor Ajax. "Natuurlijk wilde ik graag scoren en winnen, maar wij hebben in die 25 minuten meer aanvallend voetbal getoond. Dat is op zich goed."

De jeugdinternational van IJsland verwacht dat hij van grote waarde kan worden voor de regerend kampioen. "Ik denk dat ik goed pas bij Ajax. Wij spelen veel positiespel. Ik moet veel meevoetballen, maar ook altijd voor de goal zijn. Dat is mijn spel", zegt Sigthórsson tegen Ajax TV. "Ik kan bij Ajax een betere voetballer worden."

Ook trainer Frank de Boer was blij met de entree van Sigthórsson. "Het is leuk om je nieuwe spits aan het werk te zien. Hij is een echt aanspeelpunt, maar ook een afmaker." Minder positief was de 2-0 nederlaag. Niettemin zag De Boer aanknopingspunten. "De uitslag is heel teleurstellend, maar op het spel kunnen we voortborduren."

Steam heeft verbeterde contentlevering

Valve heeft achter de schermen een aantal verbeteringen doorgevoerd bij Steam. De verbeteringen slaan vooral op de manier van content leveren als er bijvoorbeeld updates zijn of als je een game aanschaft en downloadt. Zo is de bandbreedte verhoogd waardoor downloadsnelheden tijdens nieuwe releases hoger zullen zijn.

Niet alleen in de snelheden zijn dingen verbeterd, er zijn ook meer servers waarvan gedownload kan worden. Daarnaast wordt de data nu verstuurd via HTTP. Dit zorgt ervoor dat sommige mensen makkelijker verbinding kunnen maken vanwege hun firewall maar dat providers ook de data sneller kunnen doorsturen. De updates aan de nieuwe manier van content leveren is alleen voor content die nog gaat uitkomen. Zo zal DOTA 2 er gebruik van gaan maken en een nieuwe trailer op Steam maakt er nu al gebruik van.

Naast dit allemaal is het nu ook mogelijk voor ontwikkelaars en uitgevers om een bestand dat geüpdatet moet worden alleen te updaten met wat geüpdatet moet worden. Eerst moest het volledige bestand opnieuw gedownload worden. Dit zorgt ervoor dat updates sneller uit te voeren zijn en het biedt mogelijkheden voor de toekomst.

Door alle veranderingen achter de schermen geeft het Valve nu ook een aantal mogelijkheden om te kijken naar dingen die gebruikers willen, zoals het downloaden van updates tijdens het spelen van een spel en pas te installeren als je het spel afsluit.

Wil je het nieuwe systeem uitproberen, download dan een 1280x720 HD-video vanuit de Steam Store.

Two-Face ziet zwartwit in nieuwe artwork

Een gestage stroom informatie komt uit de kantoren van Warner Bros en RockSteady vandaan. Harvey 'Two-Face' Dent is daar eveneens ontsnapt en heeft net als CatWoman, Harley Quinn en Bats zelf een artistiek zwart-wit tintje gekregen, samen met wat informatie die we ook konden vinden in Arkham Asylum.

Real Name: Harvey Dent

Alias: TWO-FACE

Occupation: Professional Criminal

Base: Gotham City

Eyes: Blue

Hair: Brown/Grey

Height: 6 ft

Weight: 182 lb

First Appearance: Detective Comics #66 (August 1942)

Attribute 01: Hideously scarred on the left half of his face, which he plays up with clothing that's differently styled on one side. 

Attribute 02: Extremely skilled with his weapons of choice: twin .45 automatics. 

Attribute 03: Psychotic obsession with duality, designing crimes around the number two. 

Attribute 04: Defers to his half-scarred coin in choices of life or death.

Background Story: 

District Attorney Harvey Dent was one of Batman's strongest allies in Gotham City, until a criminal threw acid in Dent's face, hideously scarring him. The wounds fractured his psyche, and he was reborn Two-Face, a schizoid criminal mastermind obsessed with duality. His former good-luck charm, a "two-headed" trick silver dollar, was damaged on one side in the attack, and Dent has seized on it as a reflection of his half-scarred visage. He flips it to decide the fates of his victims. Two-Face is thriving in Arkham City, rallying inmates to join his gang using tried and true campaign tactics.

dos caracas

Batman: Arkham City komt op 18 oktober 2011 uit op pc, Xbox 360 en PlayStation 3.

'Carmageddon' bij LA valt vooralsnog mee

Het 'carmageddon' bij Los Angeles waar mensen op Twitter gekscherend voor waarschuwden valt vooralsnog reuze mee. Dit weekeinde is een belangrijke verkeersader in Zuid-Californië wegens wegwerkzaamheden over een afstand van zestien kilometer voor 53 uur afgesloten. De vraag was of het van auto's afhankelijke Zuid-Californië in staat is een weekeinde af te zien van zijn verslaving.

Zaterdag bleef een verkeersinfarct uit. Men had de dreigende waarschuwingen duidelijk ter harte genomen en het bleef ongewoon rustig op de wegen. De autoriteiten zijn nu echter bang dat veel mensen zondag alsnog de auto zullen pakken omdat ze, gezien het uitblijven van problemen op zaterdag, denken dat het allemaal wel losloopt met de voorspelde chaos.

De bevolking van Zuid-Californië is maandenlang bestookt met waarschuwingen en van overheidswege werd ook van alles gedaan om problemen voor te zijn. Zo moesten artsen en verpleegkundigen dit weekeinde in ziekenhuizen overnachten, was een centrum voor noodhulp ingericht en was de inwoners van Zuid-Californië dringend geadviseerd thuis te blijven en voedsel in te slaan.

De Interstate 405 verbindt het gebied ten noorden en ten zuiden van de Santa Monica Mountains met elkaar en alom werd gevreesd voor chaos op de andere wegen in Zuid-Californië. Doorgaans maken in een weekeinde in juli zo'n half miljoen auto's gebruik van de snelweg.

Er waren ook reële zorgen over de openbare veiligheid. In verband daarmee zijn landingsplatformen voor helikopters beschikbaar gesteld voor reddingshelikopters en is extra brandweer- en paramedisch personeel ingezet.

De afsluiting van de weg is noodzakelijk om de vijftig jaar oude Mulholland-brug te vervangen en zo het wegdek daar te verbreden. Automobilisten grapten al langer dat 405, het nummer van de snelweg, in feite een afkorting is voor 'verkeer dat niet sneller dan 4 of 5 kilometer per uur rijdt'.

Veel bedrijven maken dankbaar gebruik van de situatie. Een helikopterbedrijf bood vluchten naar het centrum en de luchthaven van Los Angeles aan voor honderdvijftig dollar en veel hotels, restaurants en bioscopen gaven dit weekeinde fikse kortingen. Een fitnessinstructeur gaf lessen 'carmagoddon-yoga' voor gestresste automobilisten en een bekende dermatoloog gaf 25 procent korting op botox-injecties. "In plaats van vast te zitten op de snelweg en niets te kunnen doen, kun je ook bij mij komen en mooier worden", aldus Arnold Klein, eens de dermatoloog van wijlen Michael Jackson. Anderen namen de gelegenheid te baat om grote fietstochten en buurtfeesten te organiseren.


'Carmageddon' bij LA valt vooralsnog mee (Foto: Novum)

Deze maand mogelijk natste juli ooit

Deze maand maakt goede kans de natste juli ooit te worden. Tot nu toe is 135 millimeter regen gevallen. De natste juli tot nu toe stamt uit 1930, toen 192 millimeter viel. Dat meldt weeronline.nl zondag.

De komende week wordt 25 tot 50 millimeter regen verwacht en ook daarna is er veel kans op regen. Daarmee is het vrijwel zeker dat deze juli in de top 3 komt te staan. Op 3 staat nu nog de juli van 1993, toen 171 millimeter regen viel. Op de tweede plaats staat 1966 met 191 millimeter.

De meeste regen viel deze maand in Elspeet. In het Gelderse dorp is al 150 millimeter gevallen. Het westen van Noord-Brabant en Utrecht hebben soortgelijke hoeveelheden regen gehad.

Auto ramt seniorencomplex zonder bewoner te wekken

Bij een autocrash is de gevel van een seniorencomplex in Maarheeze zaterdagnacht over enkele tientallen meters zwaar beschadigd geraakt. Zeker een bewoner van het complex aan de Brink sliep echter gewoon door, meldt de politie zondag.

Ook toen de politie aanbelde om na te gaan hoe het met haar gaat, liet de vrouw niets van zich merken. "De agenten wilden zeker weten dat de vrouw niets mankeerde en besloten daarom de deur open te breken", legt een politiewoordvoerder uit. Omdat de deur goed was afgesloten, bleef er uiteindelijk niet veel van over.

De vrouw bleek niet gewond. Ze is overgebracht naar een andere woning van het complex.

Het ongeluk gebeurde toen een 64-jarige automobiliste uit Weert vanaf de Smits van Oyenlaan de Brink opstuurde. Daarbij verloor ze de macht over het stuur, reed een verkeersbord omver en botste zo op het seniorencomplex. Voor zover bekend raakte niemand bij het ongeluk gewond. Om na te gaan of de automobiliste had gedronken, is bloed afgenomen.

Hier vind je een foto van de gevel en hier van de voordeur die ingeslagen moest worden. Dit bleef er van de auto over. 

Hazes-cover van Do goed voor gouden plaat

Do heeft weer een gouden plaat te pakken. Hij Gelooft in Mij, Do's versie van de André Hazes-klassieker Zij Gelooft in Mij, is meer dan tienduizend keer over de toonbank gegaan.

Dominique van Hulst, beter bekend als Do, kreeg de gouden plaat zaterdag uitgereikt. "Whoehoe! Gisteren een gouden plaat gekregen voor mijn single Hij Gelooft in Mij", jubelt de 29-jarige zangeres via Twitter. "Super. Thanx allemaal."

Do nam het nummer in mei onder handen voor het TROS-programma De Beste Zangers van Nederland. Op veler verzoek verscheen het liedje op single, wat Do half mei weer een nummer 1-hit opleverde.

Uit De Beste Zangers van Nederland zijn tijdens het laatste seizoen veel succesjes voortgekomen. Zo dankt Glennis Grace haar definitieve doorbraak aan het programma, haar versie van Volumia's Afscheid betekende Graces eerste nummer 1-hit. Ook rapper Lange Frans en Anita Meyer brachten hun duet Why Tell Me Why uit op single. Dat nummer was echter niet succesvol in de hitlijsten.

Nieuwe hoofdrol voor Tom Cruise

Tom Cruise zal de rol van Jack Reacher, een oud agent die nu een zwervend bestaan leidt, spelen in de film One Shot. Deze film is gebaseerd op een serie boeken geschreven door Lee Child (pseudoniem voor Jim Grant).

In One Shot achtervolgt Jack Reacher een moeilijk te vangen sniper. Als de sniper eindelijk is opgepakt komt Reacher er achter dat er meer aan de hand is dan gedacht.

De film zal worden geregisseerd door Christopher McQuarrie, hij is bekend van The Usual Suspects en schreef ook de film Valkyrie waar Cruise de hoofdrol in speelde.

Op dit moment is Cruise bezig met de opnames van Rock of Ages en hij zal binnenkort beginnen aan de opnames van de sci-fi film Oblivion. Binnenkort is hij te zien in Mission: Impossible- Ghost Protocol.

Opnieuw excuses van Murdoch

Mediamagnaat Rupert Murdoch blijft maar zijn excuses aanbieden. Zaterdag verscheen in de kranten een paginagrote advertentie van zijn bedrijf News Corp. onder de noemer 'We are sorry'. In de zondagkranten kwam wederom een advertentie waarin News Corp. zijn spijt betuigt voor het afluisteren van telefoons door journalisten van de bladen van het bedrijf. Tevens werd gezegd dat het bedrijf alle medewerking zal verlenen aan het politieonderzoek.

Murdoch bood vrijdag ook persoonlijk 'volledige en oprechte verontschuldigingen' aan aan de nabestaanden van het vermoorde schoolmeisje Milly Dowler. De onthulling dat journalisten van het inmiddels opgedoekte schandaalblad News of the World in hun jacht op scoops haar voicemailbox hadden gekraakt vormde in het al langer lopende schandaal over illegale afluisterpraktijken de spreekwoordelijke druppel die de emmer deed overlopen.

Volgens de advocaat van de familie Dowler toonde de 80-jarige Murdoch zich tijdens het gesprek in een hotel in Londen 'zeer aangedaan'. Hij verontschuldigde zich 'ettelijke keren' en stelde dat de handelwijze van NotW niet overeenstemde met de maatstaven die zijn eigen vader had gesteld toen hij zich in de nieuwsbranche begaf.

De nederige en beschaamde opstelling van Murdoch is heel anders dan de toon die hij nog aansloeg in een donderdag verschenen interview met The Wall Street Journal, ook een krant uit zijn stal. Daarin zei hij dat het bedrijf slechts 'kleine fouten' had gemaakt en de crisis 'in elk opzicht uitermate goed' had afgehandeld. Ook zei hij dat alle negatieve koppen in de pers hem begonnen 'te irriteren'.


Opnieuw excuses van Murdoch (Foto: Novum)

Star Wars Galaxies kon niet open blijven

Sony Online Entertainment en LucasArts hebben beide onderzocht of het mogelijk was om Star Wars Galaxies draaiende te houden op andere manieren. Dit is helaas niet mogelijk dus wordt de game aan het einde van het jaar op 15 december afgesloten voor iedereen. Overstappen naar een Free To Play-model was ook niet mogelijk.

Voor een Free To Play-model zouden beide bedrijven te veel geld moeten investeren om het rendabel te maken. Daarnaast is het veel te laat in de levenscyclus van het spel om dit te doen. Sony en LucasArts hebben aangegeven het schip niet vroegtijdig te verlaten en blijven tot de sluitingsdatum gewoon bezig met het spel en alles er om heen.

Star Wars Galaxies loopt nu al acht jaar en op 15 december zal de stekker er uit getrokken worden.

Eerste dag Vierdaagsefeesten trekt minder bezoekers

De eerste dag van de Nijmeegse Vierdaagsefeesten heeft 110 duizend bezoekers getrokken. Vorig jaar kwamen er nog 180 duizend. De organisatie wijt het lagere aantal bezoekers aan het regenachtige weer.

Nu de zon schijnt, worden zondag een stuk meer bezoekers verwacht. "Ondanks het weer was het gisteren nog behoorlijk druk en zat de sfeer er goed in", zegt een woordvoerder. "Ik verwacht dat veel mensen hun uitje een dag hebben uitgesteld, zodat we vandaag een stuk meer bezoekers in de stad mogen verwachten."

Dat hoeft volgens haar niet voor problemen te zorgen. "We zijn goed voorbereid." Zondag wordt overdag al drukte verwacht omdat de 45 duizend lopers al de stad binnendruppelen. Zondagavond presenteren zij zich met een vlaggenparade aan het publiek.

Dinsdag begint de wandelmars. De organisatie van de wandeling verwacht niet dat het regenachtige weer roet in het eten gaat gooien. "Het weer heeft onze grote aandacht en tot nu toe is het niet zorgwekkend te noemen", zegt een woordvoerder.

[Tour] A. Schleck kwaad op dopingcontroleurs

Andy Schleck is niet te spreken over de dopingcontroles die hij gisteren na afloop van de veertiende etappe van de Tour de France moest ondergaan. De Luxemburger van Leopard-Trek werd in één uur tijd twee keer gevraagd zijn urine voor controle in te leveren.

"Ik klaag normaal nooit over dopingcontroles, maar vandaag had ik er eentje direct na de finish en eentje toen ik in het hotel arriveerde. Kom op zeg UCI", twitterde Schleck. "Er zat tussen de controles slechts één uur tijd. Jullie moeten beter communiceren, want dit getuigt van geen respect richting de renner." Met name de tweede controle zette kwaad bloed, omdat deze in het restaurant waar hij zat te eten plaatsvond. "Ik moest met mijn urinestaal langs de tafels lopen waar mensen zaten te dineren."

Massa verwacht sterk Ferrari in rest 2011

Felipe Massa verwacht dat zijn team Ferrari de rest van het Formule 1-seizoen sterk zal zijn. De Braziliaan zag zijn teamgenoot Fernando Alonso winnen in Groot-Brittannië en hoopt dat er aan het eind van het seizoen mogelijk nog een titel voor het oprapen ligt.

"Onze auto was tijdens de laatste paar races sneller dan tijdens de kwalificatiesessies, maar in Silverstone waren we onder alle omstandigheden sterk. Dat ik in Q1 van de kwalificatie bovendien op de harde banden een derde tijd reed, laat zien dat onze auto competitief is," zei Massa op de site van Ferrari. De Braziliaan worstelde net als Alonso eerder dit jaar nog met de harde banden van Pirelli.

"Ik ben er daarom zeker van dat deze verbetering een goede voorbode is voor de rest van het jaar," zei de Braziliaan die wijst naar de seizoenen 2007 toen Kimi Räikkönen in extremis nog de titel van Lewis Hamilton afsnoepte en in 2008 toen Massa na een comeback uiteindelijk in de laatste meters van de race in Brazilië het kampioenschap aan zijn neus voorbij zag gaan. "Natuurlijk moet Sebastian Vettel dit keer eerst heel wat fouten maken voordat het zover is, maar wij hebben in 2007 en 2008 laten zien dat alles mogelijk is."

'Quick-Step fuseert met Leopard'

Er lijken zich in wielerland enkele grote fusies tussen de ploegen voor te gaan doen. Al bekend was dat de Omega Pharma Lotto-ploeg uiteen zou gaan vallen. De andere grote Belgische formatie Quick-Step werd genoemd om samen met Lotto verder te gaan, maar nu lijkt ook een samengaan tussen Quick-Step en Leopard-Trek tot de mogelijkheden te behoren.

Mocht die fusie doorgaan dan ontstaat er een team dat in alle wedstrijden mee kan doen om de zeges. Quick-Step is sterk in de klassiekers, terwijl Leopard-Trek met Fränk en Andy Schleck twee goede renners in huis heeft voor het rondewerk en Fabian Cancellara voor het klassieke werk. Omega Pharma zou ook genoemd worden in een fusie met Leopard. Daarnaast wordt Omega Pharma ook gelinkt aan Française des Jeux en Vacansoleil-DCM.

Het voortbestaan van HTC-Highroad lijkt ondertussen verzekerd te zijn. Manager Bob Stapleton zou een sponsor hebben weten te strikken voor het team, maar moet desondanks vrezen voor een leegloop. Matthew Goss lijkt samen met de Nederlanders Jens Mouris, Sebastian Langeveld en Pieter Weening naar GreenEdge te gaan, Mark Cavendish naar Team Sky en Tejay van Garderen kan zijn handtekening zetten onder een contract bij het BMC van Cadel Evans.

[Tour] Ten Dam gewoon van start

Laurens ten Dam zal vandaag gewoon in de vijftiende etappe van de Tour de France van start gaan. De Rabobank-renner kwam gisteren hard ten val in de afdaling van Col d'Agnes en kwam met een zwaar gehavende neus over de streep. In het ziekenhuis werden vervolgens geen breuken geconstateerd bij de Nederlander.

"Er is geen medische belemmering voor Ten Dam om te starten. Maar als er enige twijfel tijdens de koers ontstaat, dan halen we hem direct uit de wedstrijd, als hij bijvoorbeeld duizelig wordt of als zijn wonden gaan bloeden. We hebben dit in onderling overleg met alle betrokkenen afgesproken," zei een woordvoerder van de Raboploeg.

Motorcoureurs tegen doorgaan GP Japan

De motorcoureurs in de 125cc, Moto2 en MotoGP hebben zich massaal gekeerd tegen de race die in oktober in Japan gehouden zal gaan worden. Vandaag waren ze op de Sachsenring bij een stemming tegen een reis naar het land van de rijzende zon.

De race in Japan zou oorspronkelijk in april op de Motegi Twinring gehouden gaan worden. Dit circuit ligt in het gebied dat getroffen is door de aardbeving en de daaropvolgende Tsunami. De schade aan de baan is inmiddels al weer hersteld, maar de coureurs weigeren toch af te reizen, omdat het circuit te dicht bij de lekkende kerncentrale van Fukushima zou liggen.

PVV loopt weer iets in op VVD

Door de Eurocrisis snoept de PVV deze week weer een zetel af van de VVD. Dat concludeert Maurice de Hond zondag in zijn wekelijkse zetelpeiling.

De VVD komt op 33 zetels te staan en de PVV op 27. Het verschil tussen de twee is daardoor nog maar zes zetels, terwijl er in april nog een gat van vijftien zetels was. De PVV stond toen op een dieptepunt van 21 zetels.

Zaterdag bleek al uit een peiling van De Hond dat VVD-kiezers zich steeds meer naar de standpunten van de PVV en de SP bewegen. Die partijen zijn sceptischer als het om Europa gaat.

Zo vindt de helft van degenen die nu nog VVD zouden stemmen dat Nederland niet meer moet bijdragen aan leningen van landen in problemen. Onder degenen die VVD hebben gestemd en dit nu niet meer zouden doen, is dat driekwart.

D66 levert in de peiling een zetel in, het CDA stijgt er een. De coalitie komt daardoor op 74 zetels te staan.


PVV loopt weer iets in op VVD (Foto: Novum)

[WK] Waterpolosters beginnen met gelijkspel

De Nederlandse waterpolosters zijn het WK in Shanghai begonnen met een gelijkspel. De regerend olympisch kampioen speelde in China met 7-7 gelijk tegen regerend wereldkampioen Verenigde Staten. De periodestanden waren 1-1, 2-2, 3-2 en 1-2.

De Verenigde Staten kwam goed uit de startblokken en pakte in de tweede periode zelfs een 3-1 voorsprong, maar Nederland knokte zich voor rust nog langszij. In het derde kwart nam Oranje een kleine voorsprong, maar in de laatste periode moesten de vrouwen van bondscoach Arno Havenga een 6-7 achterstand goedmaken, wat uiteindelijk een minuut voor tijd lukte. De Nederlandse doelpunten werden gemaakt door Nienke Vermeer (3), Jantien Cabout, Iefke van Belkum, Mieke Cabout en Smit.

Het andere duel in groep A werd eenvoudig gewonnen door Hongarije. De Hongaarse dames versloegen Kazachstan met 21-6. Nederland speelt dinsdag tegen Kazachstan en donderdag tegen Hongarije. De groepswinnaar plaatst zich rechtstreeks voor de kwartfinales, de nummers twee en drie gaan door naar een tussenronde.

Laatste Potterfilm blijft records breken

Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 2 blijft records breken. De laatste Potterfilm is ook in de Verenigde Staten en Groot-Brittannië goed voor omzetrecords. In de Verenigde Staten brachten Potter en zijn vrienden op de eerste dag 92,1 miljoen dollar in het laatje, meer dan elke andere film.

Ook in Nederland staat het record sinds woensdagavond op naam van Potter. Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 2 trok op de eerste dag ruim 124 duizend Nederlanders naar de bioscopen. Zij gaven samen 1,2 miljoen euro uit aan het laatste deel van de fantasyreeks.

Wereldwijd heeft de laatste film over de tovenaarsleerling al bijna 250 miljoen dollar opgebracht. In Groot-Brittannië, waar de film vorige week in première ging en vanaf woensdag in de bioscopen draait, werd op de eerste dag 14,8 miljoen dollar verdiend. Ook dat was volgens filmstudio Warner Bros een record, nooit eerder beleefde een film in Groot-Brittannië zo'n goede opening.

De Harry Potter films waren voor het verschijnen van Deathly Hallows: Part 2 al de meest succesvolle filmreeks ooit. De zeven voorgaande films brachten wereldwijd 6,4 miljard dollar op.

Beertje van Beers is bescheiden 'ezeltje'

Beertje van Beers begrijpt heel goed dat zij niet tot de top van de modewereld hoort. De voormalig presentatrice vindt zichzelf vergeleken met de topmodellen een 'ezeltje'.

"Dat is een geheel ander ras. Zij zijn raspaarden. Ik ben maar een ezeltje", relativeert ze voor de camera van Novum Nieuws. De 38-jarige Van Beers heeft ook niet de illusie daar ooit nog bij te horen. "Ik kan wel naar de sportschool gaan, maar het is beter als ik hakken aan doen en vriendelijk lach om er nog wat van te maken. Meer dan dat zal ik nooit worden."

Al vroeg in haar carrière zag Van Beers haar collega's grote shows in Milaan en Parijs doen, maar ze voelde geen rancune. "Dan werd ik geboekt voor Wehkamp. Dan had ik zoiets van nou ja, ik doe mijn ding, zij doen hun ding."

Drenkeling gevonden in Rotterdam

In het Rotterdamse stadsdeel IJsselmonde is zondagochtend een dode man in de Maas gevonden. Het is nog niet bekend om wie het gaat, meldt de politie.

Het lichaam werd even voor 09.15 uur gevonden in de Maas bij de Regenboogkade. Het is niet duidelijk hoe lang de man al in het water lag.

Het lichaam is inmiddels geborgen en overgebracht naar de zeehavenpolitie. Daar wordt onderzocht om wie het gaat en of er sprake is van een misdrijf.

In gebruik nemen noodmast Assen kan dagen duren

Het kan dagen duren voordat de noodmast in Assen in gebruik kan worden genomen. De mast moet het werk van de vrijdag ingestorte zendmast bij Hoogersmilde in Drenthe overnemen.

Zaterdag is een noodmast van Zeewolde naar de Johan Willem Frisokazerne in Assen gebracht. Het gaat om twee stukken van ieder vijftig meter die op elkaar moeten worden geplaatst. "We beginnen vandaag met de voorbereidingen voor deze operatie", zegt een woordvoerder van mastbeheerder Novec zondag.

De mast moet dinsdag staan, maar dan moet er nog apparatuur in worden geplaatst. De woordvoerder wist nog niet hoe lang dat gaat duren. "We bekijken ook nog welke providers en zenders in deze mast moeten komen." Deze mast moet uiteindelijk een paar weken blijven staan.

De mast in Hoogersmilde stortte vrijdag in door een brand. De politie heeft de omgeving van de mast zondagochtend nog altijd niet vrijgegeven.

Vrijdag viel ook de mast bij Lopik uit door een brandje als gevolg van een oververhitte kabel. Door de plaatsing van noodmasten in Hilversum en het Friese Tjerkgaast is een flink deel van de zenders in dat gebied weer in de lucht.

'Bruce Lee' teistert bezoekers Purmerbos

Een psychisch gestoorde man jaagt de bezoekers van het Purmerbos bij Purmerend veel schrik aan. De schizofrene man zwaait wild met een houten zwaard en maakt schoppende en slaande bewegingen naar honden, schrijft De Telegraaf op zijn website. De man wil volgens de krant niet op de foto. Mensen die een idee willen hebben hoe hij eruit ziet moeten volgens hem een foto van Bruce Lee opzoeken

De blanke man met rastaharen zou onlangs zijn laatste waarschuwing hebben gehad. Als hij weer mensen bang maakt, zou hij van de politie en Staatsbosbeheer een bosverbod krijgen.

Hij is verder moeilijk aan te pakken omdat hij geen strafbare feiten pleegt. Zo schopt hij niet raak, maar draait hij wel met zijn houten zwaard in de aanslag mee met mensen die voorbij lopen.

Een politiewoordvoerder erkent volgens de krant dat de man bedreigend over kan komen. "Hij mag zijn behendigheidsoefeningen doen in een uithoek van het bos, maar is gewaarschuwd."

Een verslaggever van de krant hoefde niet veel moeite te doen de man op te sporen. "Met ontbloot bovenlijf, een gespierde torso, wilde haardos en allerlei figuren zwaaiend met zijn zelfgemaakt zwaard van hout valt hij van verre op." De man zelf zou zich van geen kwaad bewust zijn. "Wat ik doe is gewoon mijn sport. Ik val niemand lastig."

Martin Jellema, die zijn honden drie keer per dag in het bos uitlaat, maakt zich zorgen. Tot negen maanden geleden kon hij nog wel eens een praatje met de man maken. Toen zou hij ineens in een agressief persoon zijn veranderd. "Ik wil voorkomen dat straks gezegd wordt dat wij hier nooit iets van hebben geweten."

[Tour] Contador ziet stijgende lijn

Alberto Contador was gisteren na afloop van de veertiende etappe in de Tour de France redelijk tevreden. De Spanjaard ziet zijn knie iedere dag verbeteren en kon gisteren mee met de andere klassementsrenners, maar aanvallen om tijd terug te winnen zat er evenwel ook niet in.

"Blij kan ik niet zijn, want alleen winnen telt. Ik heb wel eens betere dagen gehad. Het ging wel beter dan donderdag, dat is bemoedigend. Hopelijk kan ik progressie blijven boeken," zei Contador tegen AS. De Tourwinnaar van vorig jaar is verbaasd dat de gebroeders Schleck op Plateau de Beille niet vaker aanvielen. "Zij moeten in de bergen tijd pakken op Cadel Evans. Deden zij daar alles aan? Nu hebben ze weer een kans minder. Zelf heb ik in de beginfase van deze ronde pech gehad."

[Copa] Argentinië mag naar huis

Uruguay heeft gisternacht Argentinië verslagen in de kwartfinale van de Copa América. Voor rust was de eindstand al bepaald op 1-1. De verlenging bracht ook geen uitkomst, waardoor een penaltyreeks uiteindelijk de tegenstander van Peru in de halve finale moest bepalen.

Al in de vijfde minuut nam Uruguay de leiding door een vrije trap van Diego Forlán, die uiteindelijk via Diego Pérez achter doelman Sergio Romero belandde. De voorsprong was echter van korte duur. Twaalf minuten later gaf Lionel Messi een uitstekende voorzet, waar Gonzalo Higuaín nog net aanzat om de score gelijk te trekken. De Uruguayanen raakten vlak voor rust ook nog een man kwijt toen Pérez voor de tweede keer geel zag. 

Een levendige Luis Suárez zorgde voor de nodige onrust in de achterste linie van de Argentijnen, die met een man meer niet in staat waren te scoren. Messi, Higuaín en Sergio Agüero lieten diverse kansen liggen. Javier Mascherano kreeg vlak voor het einde zijn tweede gele kaart, waardoor in de verlenging met tien tegen tien gespeeld werd.

In de verlenging had Higuaín de grootste kans. Oog in oog met keeper Fernando Muslera schoot hij echter tegen de paal. Argentinië zette de meeste druk en zorgde voor de nodige problemen, maar Man of the Match Muslera hield Uruguay op de been.

Het was dan ook Muslera die tijdens de penalty shoot-out het schot van Carlos Tevéz tegenhield en er zo voor zorgde dat Uruguay de strafschoppenreeks met 5-4 won.

NASCAR-team klaagt Coughlan en Williams aan

Het NASCAR-team Michael Waltrip Racing heeft Mike Coughlan aangeklaagd voor contractbreuk. De engineer was werkzaam voor het Amerikaanse team, maar stapte vorige maand over naar het Formule 1-team van Williams om daar hoofd engineering te worden. De Britse renstal zou nu ook aangeklaagd worden.

Coughlan ging vorig jaar met Waltrip een tweejarige verbintenis aan, maar heeft deze niet uitgediend. "MWR moet nu enkele nieuwe kosten maken, zoals het zoeken naar een vervanger van Coughlan. Daarbij kunnen we geen gebruik meer maken van de diensten van Coughlan, waar wij ook veel geld in hebben gestoken," zo luidde een verklaring van het NASCAR-team.

Kovalainen: "Doelen Team Lotus te optimistisch"

Heikki Kovalainen heeft toegegeven dat de doelen die Team Lotus zich voor dit Formule 1-seizoen gesteld heeft te optimistisch waren. Voorafgaand aan het seizoen werd gehoopt dat het racen in het middenveld mogelijk was en dat er punten gehaald konden worden. Tot nu toe zijn beiden nog niet gelukt.

De hoogste kwalificatiepositie dit jaar was een zeventiende plaats, terwijl in de race de bolides niet verder kwamen dan de dertiende stek, ver verwijderd van de gestelde doelen. "Ik denk dat de doelen te optimistisch waren. Met de middelen die we op dit moment hebben kunnen we niet verwachten dat we met de teams uit het middenveld kunnen vechten, laat staat Renault of Mercedes. We zitten er dit jaar niet bij, doordat we duidelijk de structuur nog niet in orde hebben. Onze doelen waren te optimistisch, maar daar heb ik me niet al te veel van aangetrokken," zei Kovalainen tegen Manipe F1.

De Fin wijst er op dat eerst de faciliteiten moeten verbeteren voordat gedacht kan worden aan het aanvallen van gevestigde teams. Om dit te bereiken moet onder meer de ontwikkeling van nieuwe onderdelen versneld worden. Hij meldt dat er aan gewerkt wordt, zodat in de toekomst er hopelijk wel aangehaakt kan worden bij de betere teams.

[Tour] De etappe van vandaag

Na drie etappes in de Pyreneeën krijgen de renners vandaag een minder zware etappe voor de kiezen. De 193 kilometers zijn voornamelijk vlak te noemen en de toeschouwers in Montpellier lijken op een massasprint te worden getrakteerd.

Limoux
Het dorp Limoux (10.300 inwoners) krijgt vandaag de Tour de France voor het eerst op bezoek. De stad is onder andere bekend om de Blanquette, dat de eerste mousserende wijn was ter wereld. Het werd al in 1531 ontdekt.

Daarnaast vind er ook het Limoux Fécos plaats, het carnaval. Dit is het langste carnavalsfeest ter wereld. Het feest begint 12 weken voor palmzondag en duurt al met al liefst drie maanden.

Montpellier
Montpellier (253.000 inwoners) heeft een historisch stadscentrum met vele smalle straatjes met winkeltjes en veel bezienswaardigheden. Het staat vooral bekend als een studentenstad. Van de 253.000 inwoners zijn er 55.000 student.

In 2009 was Montpellier de laatste keer gastheer van een etappe. Toen werd daar een ploegentijdrit verreden, die werd gewonnen door het Astana van Lance Armstrong en Alberto Contador. Het was toen voor de 29e keer dat de Tour langskwam in de stad.

Etappebeschrijving
De etappe is vlak te noemen, zeker in vergelijking met de vorige etappes. De renners krijgen één bergje van de vierde categorie voor de kiezen. Deze is echter zover voor de streep geplaatst dat niks een massasprint in de weg lijkt te staan.

Al is het wel aan de wielrenners zelf, want met een nog zware week voor de boeg zouden de sprintersknechten nog wel eens een extra rustdagje kunnen gebruiken.

Profiel


Stand na veertiende etappe

# Renner Nat Ploeg Tijd
1 Thomas Voeckler Fra Europcar 61:04.10
2 Frank Schleck Lux Leopard-Trek +1.49
3 Cadel Evans Aus BMC +2.06
4 Andy Schleck Lux Leopard-Trek +2.15
5 Ivan Basso Ita Liquigas +3.16
6 Samuel Sánchez Spa Euskaltel +3.44
7 Alberto Contador Spa Saxo Bank +4.00
8 Damiano Cunego Ita Lampre +4.01
9 Tom Danielson VS Garmin-Cérvelo +5.46
10 Kevin de Weert Bel Quick Step +6.18
21 Rob Ruijgh NED Vacansoleil +12.56
42 Robert Gesink NED Rabobank +35.21
49 Laurens ten Dam NED Rabobank +42.13
75 Bauke Mollema NED Rabobank +1:14.04
100 Johnny Hoogerland NED Vacansoleil +1:33.19
118 Maarten Tjallingii NED Rabobank +1:46.32
122 Joost Posthuma NED Leopard-Trek +1:50.55
132 Lieuwe Westra NED Vacansoleil +1:57.30
138 Niki Terpstra NED Quick-Step +1:59.15
142 Addy Engels NED Quick-Step +2:01.41

FOK!sport favorieten voor de etappe
***** Mark Cavendish
**** André Greipel, Tyler Farrar
*** José Joaquin Rojas, Francisco Ventoso 
** Borut Bozic, Edvald Boasson Hagen
* Sébastien Turgot, Gerald Ciolek, Arnold Jeannesson 

'Schalke 04 wil Marica aantrekken'

Schalke 04 trekt naar alle waarschijnlijkheid nog een extra spits aan. Ciprian Marica wordt nadrukkelijk door de Duitse club gevolgd en zal bij een eventuele komst de concurrentiestrijd met Klaas-Jan Huntelaar aangaan.

Marica speelde in het afgelopen seizoen voor VfB Stuttgart, maar liet zijn contract onlangs ontbinden. De aanleiding voor dit besluit was een aanvaring met de trainer van de ploeg uit Stuttgart, Bruno Labbidia. Volgens de Duitse sportkrant Bild is Schalke 04 nu de belangrijkste gegadigde.

Ralf Rangnick, trainer van Schalke 04, beschikt met Huntelaar en Raúl al twee uitstekende aanvallers, maar wil zijn selectie graag aanvullen met een extra spits. Toch lijkt de kans klein dat de Nederlander en de Spanjaard voor hun plaats moeten vrezen. Marica maakte in één seizoen nooit meer dan tien doelpunten.

Van Geel: "Spelers krijgen geen inspraak"

Feyenoord is druk op zoek naar een vervanger voor de opgestapte Mario Been. De oefenmeester koos eieren voor zijn geld, nadat een groot deel van de spelersgroep het vertrouwen in hem had opgezegd.

Volgens Martin van Geel, technisch directeur van Feyenoord, zal de selectie geen inspraak hebben bij het zoeken naar een nieuwe coach. Dit liet hij aan RTV Rijnmond weten. Volgens hem is het niet verstandig om spelers hun mening te laten geven. "Ik doe dit werk al zestien jaar en ik heb spelers nooit naar hun mening gevraagd. Zelf ben ik namelijk achttien jaar betaald voetballer geweest en weet ik dat spelers alleen aan zichzelf denken. Wij als directie zullen de verantwoording moeten nemen om de juiste man aan te trekken. Op namen ga ik absoluut niet in."

Naast een nieuwe trainer wil Feyenoord ook nog een aantal spelers aan de selectie toevoegen. Er zijn echter geen financiële middelen om eventuele transfers te bekostigen. "We hebben geen mogelijkheden, maar door het vertrek van enkele spelers is er wel een salarisbudget. Hierdoor zouden we transfervrije spelers kunnen halen, maar in de transfervrije markt hebben wij nog niet de toegevoegde waarde die wij wensen gevonden, dus zullen we het moeten doen met deze spelers."

Biljarter Jaspers pakt derde wereldtitel

Dick Jaspers is voor de derde keer in zijn loopbaan als biljarter wereldkampioen drienbanden geworden. In de Peruaanse hoofdstad Lima was onze landgenoot in de finale met 3-2 te sterk voor zijn Italiaanse opponent Marco Zentti.

Jaspers verkeert al maanden in grootse vorm. Zo won hij eerder dit jaar al de Super Cup en sleepte hij ook zijn vierde Europese titel in de wacht. Daarnaast is hij momenteel houder van de wereldbeker en behaalde hij bij de laatste World Games, de Olympische Spelen voor niet-olympische sporten, de gouden medaille.

Rutten tevreden over prestatie PSV

Fred Rutten kijkt terug op een geslaagd begin van de voorbereiding. De trainer is tevreden met hoe het team er voor staat.

Fred Rutten sprak tevredenheid uit na het 1-1 gelijkspel met Bursaspor, zaterdagavond. "Zij zijn verder dan wij, ze moeten al snel aan de bak in de Europa League", verklaarde de trainer zijn voldoening met het gelijkspel.

Bursaspor, de Turkse kampioen in 2010, had het bij tijd en wijle moeilijk met de vele jonge gretige spelers die Rutten speeltijd gaf. "Orlando Engelaar heb ik daarbij als centrale verdediger gebruikt en dat ging hem verrassend goed af. Er stond een bepaalde gretigheid op het veld en de tegenstander werd wat vermoeid", aldus de trainer tegenover het Eindhovens Dagblad.

PSV begon met de drie grote aankopen en aanvoerder Toivonen in de basis. "In principe blijft Orlando de captain, maar iedereen kent de situatie waar hij in zit. Speelt hij niet, dan is Ola in beeld. Ik vind dat hij het prima gedaan heeft, net als Bakkal."

Stanislav Manolev schutterde opzichtig in de wedstrijd tegen Bursaspor. Rutten was hier echter niet zo van onder de indruk. "Hij is een stayer, als we verder in de voorbereiding zijn, staat hij er zeker", schaarde de trainer zich achter zijn falende speler.

De Graafschap contracteert jonge Macedoniër

De Graafschap investeert in de toekomst met de laatste aankoop. De club uit Doetinchem heeft er een jonge verdediger bij.

De Graafschap gaat de selectie versterken met Djelil Abdula. De 19-jarige Macedonische verdediger ondertekent, als hij de medische keuring doorstaat, een driejarig contract bij de Doetinchemse eredivisionist. Dat meldt de NOS.

Abdula komt van de Macedonische landskampioen FK Shkendija 79. Trainer Andries Ulderink heeft met de komst van de jongeling zijn selectie voor komend jaar bijna rond. Eerder werd gezegd dat De Superboeren alleen nog een verdediger nodig hadden. Er mist alleen nog een doelman.

De Achterhoekers versterkten zich reeds met Dulee Johnson en Michael de Leeuw. Met Tomas Vaclik leek De Graafschap ook de gewilde doelman in handen te hebben, maar Vaclik kwam niet door de medische keuring.

CoD4 inspiratie voor Modern Warfare 3 multiplayer

Modern Warfare 3 zal natuurlijk weer een grootse multiplayer bevatten en dit zal de reden zijn dat de meeste mensen de game aanschaffen. De makers hebben nu iets meer losgelaten over hun visie over de multiplayer van Modern Warfare 3. Deze zal namelijk een Call of Duty 4-mentaliteit gaan krijgen.

Robert Bowling van Infinity Ward heeft dat gezegd tegen Kotaku. Voor hem is Modern Warfare snelle gun-to-gun actie waarbij de infanterie centraal staat. Met Modern Warfare 2 zijn ze daar een beetje van afgestapt door veel focus te leggen op de killstreaks en air-support.

"And it's all focused on that gun-on-gun gameplay, especially in Modern Warfare 3. I feel like it's something we nailed with Call of Duty 4. We moved away from it a little bit with MW2, relying heavily on air support, killstreaks, perks and stuff like that"

De maps zijn zo in elkaar gezet dat spelers minder de mogelijkheid krijgen om te campen en om te veel te leunen op killstreaks.

"It's making vertical combat when it makes sense, but it's not a blanket rule across every map. You will have some maps that focus on verticality and that are focused on multiple things. And then you have other maps that are very limited on the hotspots"

Modern Warfare 3 verschijnt in november voor de PC, PlayStation 3 en Xbox 360.

Iran biedt hulp aan in terreur-onderzoek Argentinië

Iran heeft Argentinië aangeboden te helpen bij het onderzoek naar de zwaarste terroristische aanslag in de geschiedenis van het land. De Argentijnse aanklager Alberto Nisman Algerije heeft kritisch op het aanbod gereageerd. Het gebaar heeft volgens Nisman geen betekenis zolang het land de hoge functionarissen die achter de aanslag zouden zitten niet overdraagt. Bij de bomaanslag op een joods centrum in Buenos Aires op 18 juli 1994 kwamen 85 mensen om. Volgens Nisman is de aanslag georganiseerd door Iraanse diplomaten en de huidige Iraanse minister van defensie van Iran, Ahmad Vahidi.

Maandag is de aanslag 17 jaar geleden. Ter gelegenheid daarvan liet Iran een verklaring uitgaan waarin staat dat Iran terrorisme veroordeelt. Ook werd medeleven geuit voor de families van de slachtoffers en bood het land aan te helpen bij het onderzoek naar de aanval.

In dezelfde verklaring wees Iran erop dat Argentinië onterecht Iraanse burgers beschuldigt en dat Iran de plicht heeft hen te verdedigen. Iran zou binnenkort een rapport uitgeven over het 'oneerlijke proces' in Argentinië. Wel zou Iran nu klaar zijn om een 'constructieve dialoog' met Argentinië te beginnen.

Lord of the Rings-ster speelt vader Sneeuwwitje

Sean Bean heeft een rol te pakken in The Brothers Grimm: Snow White van filmstudio Relativity Media. De 52-jarige Brit, vooral bekend als Boromir in de Lord of the Rings-trilogie, is gecast als de vader van de prinses, schrijft The Hollywood Reporter.

Als de film het originele sprookjesverhaal volgt, loopt het niet goed af voor Bean. Hij haalde ook het einde niet in Lord of the Rings. Naast Bean zijn er rollen weggelegd voor Lily Collins als Sneeuwwitje, Julia Roberts als de boze stiefmoeder en Armie Hammer als prins.

The Brothers Grimm: Snow White moet een duistere versie van het sprookje worden. Relativity Media is niet de enige studio die bezig is met een verfilming van het beroemde sprookje van de gebroeders Grimm. Ook Universal en Disney werken aan nieuwe versies.

Zakenman koopt Frank Lloyd Wrights Ennis House

Een Amerikaanse zakenman heeft 4,5 miljoen dollar betaald voor het Ennis House, een beroemd ontwerp van de Amerikaanse architect Frank Lloyd Wright. Dat hebben de verkopers vrijdag bekendgemaakt.

Het huis is het laatste en grootste van vier ontwerpen van Wright en is opgebouwd uit in totaal 27 duizend betonnen blokken, al dan niet voorzien van een motief. Wright liet zich bij zijn ontwerp inspireren door de Maya-cultuur en vond voorbeelden in de ruïnes van Uxmal, in Mexico.

De woning van 1800 vierkante meter ligt op een heuvel en heeft een wijds uitzicht over de heuvels van Hollywood. In 1924 werd het opgeleverd aan Charles Ennis, een eigenaar van meerdere kledingwinkels, en diens vrouw Mabel. Sindsdien is het diverse malen in andere handen overgegaan.

Het Ennis House heeft in diverse films gefigureerd, waaronder Blade Runner, House on Haunted Hill en Grand Canyon.


Zakenman koopt Frank Lloyd Wrights Ennis House (Foto: Novum)

Chavez naar Cuba voor chemotherapie

De Venezolaanse president Hugo Chavez vertrekt naar Cuba om daar chemotherapie te ondergaan. Het Venezolaanse parlement keurde een verzoek hiertoe zaterdag unaniem goed.

De oppositie zei het recht van de president om medische behandeling te krijgen te ondersteunen, maar plaatste vraagtekens bij de wens van Chavez om het land vanuit Cuba te blijven besturen. Ook eisten zij meer informatie over de ziekte van de president.

Chavez delegeerde vervolgens enige taken aan vicepresident Elias Jaua en minister van planning Jorge Giordani, zei hij in een televisietoespraak. Chavez ontkende dat hij ook maar enigszins terugwijkt als president. Hij is inmiddels al meer dan twaalf jaar aan de macht.

Hij zei dat zijn besluit om een aantal verantwoordelijkheden te delegeren het resultaat was van 'diepe reflectie' tijdens zijn strijd tegen kanker. De 56-jarige Chavez zei dat als hij lichamelijk zou aftakelen, hij in lijn met de grondwet direct zijn taken zou overdragen aan de vicepresident. Maar hij zei erop te vertrouwen dat hij weer aan de slag kan, hoewel hij heeft erkend dat de weg naar genezing een lange is.

Hoelang Chavez in Cuba blijft is onduidelijk. Hij onderging op 20 juni al een operatie in Cuba, waarbij een tumor in zijn bekken werd verwijderd, volgens hem ter grootte van een honkbal. Om wat voor soort kanker het gaat, is niet bekend.


Chavez naar Cuba voor chemotherapie (Foto: Novum)

Yolanthe ziet Hollywood wel zitten

Yolanthe Sneijder-Cabau heeft wel oren naar een Hollywood-avontuur. De 26-jarige brunette vloog onlangs naar Los Angeles om te praten over een acteercarrière.

"Ik werd uitgenodigd door het bureau CAA", vertelt Yolanthe aan Evert Santegoeds van Shownieuws. "Zij willen dat ik ga proberen om daar te werken als actrice. Ik ben er naartoe gegaan om die mensen te leren kennen, te zien hoe ze werken en te kijken of ik het kan combineren met het leven dat ik met Wesley leid, want dat staat op nummer een."

Acteren is nooit een droom geweest, bekent Yolanthe. "Ik had er nooit over nagedacht. Maar toen ontmoette ik die producent, die mij heeft uitgenodigd. Wes en ik hebben er over gesproken en we dachten: als je zo'n kans krijgt, waarom dan niet?"

CAA staat voor Creative Artist Agency, dat beroemdheden als Oprah Winfrey, Brad Pitt en George Clooney vertegenwoordigt. Wesley Sneijder voorspelde onlangs al dat zijn vrouw veel beroemder gaat worden dan hijzelf.

Actrice Googie Withers (94) overleden

De Britse actrice Googie Withers is overleden. Ze stierf op 94-jarige leeftijd in haar huis in Sydney. Withers is vooral bekend van haar rol in The Lady Vanishes van regisseur Alfred Hitchcock.

De in India geboren Withers woonde sinds 1958 in Australië met haar man, de acteur John McCallum. Het koppel speelde samen in tien films. McCallum overleed vorig jaar op 91-jarige leeftijd. Withers speelde in 1996 haar laatste rol in de film Shine, waarvoor Geoffrey Rush een Oscar won.

CDA: sluit alle coffeeshops

Volgens het CDA moeten alle coffeeshops dicht en moet het gedogen van softdrugs stoppen. De regeringspartij meent dat dit volgt uit de uitspraak van de Raad van State, dat gemeenten vanwege de Opiumwet geen blowverbod in kunnen stellen.

De uitspraak van de Raad volgt op een geschil tussen de gemeente Amsterdam en bewoners, die een blowverbod bij een kinderspeelplaats eisten. In het oordeel wordt gesteld dat een blowverbod op gemeentelijk niveau onmogelijk is, omdat softdrugsbezit volgens de landelijke wet al verboden is, en het gebruik dus ook.

WietplantIn de uitspraak is te lezen dat gebruik van softdrugs verboden is omdat dit het bezit ervan impliceert. Een verbod op gebruik staat niet expliciet in de Opiumwet, maar nu de Raad van State heeft geoordeeld dat het niet mag, moet die uitspraak volgens de Christendemocraten worden nageleefd.

"De Raad van State is klip en klaar", aldus CDA-Kamerlid Coşkun Çörüz. "Wij vinden drugs gewoon troep. Het leidt tot gezondheidsklachten en criminaliteit, daar moet je gewoon een eind aan maken", voegt hij eraan toe. De partij zal minister van Justitie Opstelten (VVD) vragen toe te zien op wetshandhaving en te stoppen met gedogen.

Eerder stelde het CDA samen met de VVD al dat de wietpas die het kabinet in wil voeren, de laatste kans is voor het gedoogbeleid. Veel experts zijn echter van mening dat de pas juist problemen zal veroorzaken zoals straathandel, een van de redenen waarom het gedoogbeleid ooit werd ingevoerd.

Coffeeshop te Amsterdam 
Coffeeshop te Amsterdam (foto: Google Maps)

Opstandelingen gedood bij strijd om Brega

Bij de strijd om Brega, het strategisch gelegen oliestadje in het oosten van Libië, zijn zaterdag zeker tien opstandelingen om het leven gekomen. Brega is van groot belang. De inname van het stadje zou een grote doorbraak in de strijd tegen Moammar Gadhafi betekenen.

De strijd in Libië verkeert in een patstelling. De opstandelingen hebben een interim-bestuur opgericht dat vanuit Benghazi regeert. Ook is de havenstad Misrata in hun handen, evenals een groot deel van het westelijke Nafusa-gebergte. Gadhafi regeert over de rest van het land vanuit de hoofdstad Tripoli.

De erkenning van het gezag van de Libische Overgangsraad door de Verenigde Staten en dertig andere landen is daarom van groot belang voor de opstandelingen. Het betekent dat de VS de oppositie financieel kunnen ondersteunen met een deel van de ruim twintig miljard euro aan bevroren tegoeden van Gadhafi en dat geld is hard nodig voor de strijd.

[Copa] Peru door naar halve finale

Tegen alle verwachtingen in is het niet Colombia maar Peru dat verzekerd is van een plek in de halve finale van de Copa América. Het was beide elftallen niet gelukt om te scoren in de reguliere speeltijd, pas in de verlenging werden de beslissende doelpunten gemaakt.

Het waren de Colombianen die sterker waren, vooral Radamel Falcao en Daryo Moreno zorgden voor erg veel gevaar. Het was duidelijk dat Peru op de counter speelde. Pas in de 66ste minuut kwam de eerste grote kans. Falcao mocht een strafschop nemen omdat teamgenoot Moreno onderuit werd gehaald. De FC Porto-spits schoot naast. Omdat beide elftallen er niet in slaagden te scoren in de reguliere speeltijd was een verlenging noodzakelijk.

In de 102e minuut was het Peru dat de openingstreffer op haar naam mocht zetten. Carlos Lobaton profiteerde van de blunderende doelman. De Colombiaanse keeper Luis Enrique Rodriguez liet de bal los nadat hij in botsing was gekomen met een ploeggenoot.

Colombia probeerde na het tegendoelpunt nog wel terug te komen maar slaagde hier niet in. De Peruvianen bleven spelen op de counter, met succes. Want het was Guerrero die de bal kon onderscheppen op de helft van de Colombianen, om vervolgens af te spelen op Juan Vargas. Hij schoot de bal binnen via de onderkant van de lat. Eindstand: 2-0.

In de halve finale zal Peru het opnemen tegen Argentinië of Uruguay.

Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1256
special
Random Pics van de Dag #1255
special
VrijMiBabes #206 (not very sfw!)
special
FOK! Zien en doen: Weekend van het Verdedigingserfgoed
special
Random Pics van de Dag #1254
special
Random Pics van de Dag #1253
©FOK.nl e.a.