[Tour] Terpstra: "Was een mooi groepje"

De Alpen zijn niet Niki Terpsta's terrein. De Quick-Step-renner zocht daarom de aanval in de rit naar Montpellier, een van de laatste kansen voor aanvallers. Hij belandde vanaf het vertrek in een kopgroep van vijf en bleef in de slotfase alleen over. "Het was een mooi groepje. Toen we wegreden dacht ik eigenlijk dat vijf man te weinig was, maar we werkten goed samen."

Op ruim twintig kilometer van de finishlijn bleven Mikhail Ignatyev en Terpstra over. In de slotfase liet de Noord-Hollander ook de Rus achter zich. "Ik zag dat hij kapot ging. Omdat het peloton eraan kwam, was dit mijn enige kans om te winnen." Terpstra pakte twintig seconden, maar capituleerde toch. "Ik dacht dat de laatste vijf kilometer bergaf ging, maar dat bleken de laatste twee te zijn. Ik zeg niet dat ik anders wel had gewonnen, maar het was toch een verschil."

Toch was er nog een beloning voor Terpstra. De renner kreeg het rode rugnummer voor de strijdlustigste renner. "Is toch niet alles voor niets geweest. Toen ik zag dat er drie Fransen in de kopgroep zaten, dacht ik dat het rode rugnnummer er niet in zat. Maar ze konden niet meer om me heen, na zo'n goede aanval."