Omgevallen

Valt het u ook al op? Er valt van alles om en er stort van alles in, de laatste tijd, maar het is telkens het verkeerde.

Eerst maar eens die zendmast in Hoogersmilde. Die boertjes daar doen geen vlieg kwaad. Dus gun ze nou gewoon hun televisie of boerenomroep op hun afgelegen hoeves zonder kabel. Bovendien zit ik weer met een hoop overbodige telefoontjes opgescheept. Mijn broer in Drachten belt me drie keer per dag op, of het hier in Amsterdam ook zulk pokkeweer is. Als ik vraag, hoe hij daar in vredesnaam bij komt, zegt ‘ie dat het op zijn televisie sneeuwt. In juli. De schat. Maar dat had natuurlijk een zendmast in Limburg moeten zijn, die omdonderde. Dat is de plek waar het achterlijkste volksdeel woont: de Limburger. Zelfs PVV'ers willen daar, als ze er nog eens goed over nadenken, toch maar liever niet in de Provinciale Staten zitten. Kun je nagaan. Echt een omgeflikkerde zendmast in Limburg lijkt me ideaal. Niet in de laatste plaats omdat de huidige Limburgse PVV-gedeputeerde eerst een toonaangevend journaliste bij de provinciezender L1 was. Dat zegt genoeg, dunkt me.

Net als het Twente-stadion. Ook fout. Twente is een sympathieke ploeg. Mannen die heel goed kunnen voetballen, en buitengewoon sympathieke supporters. Niet die Grolsch-veste, of hoe dat stadion precies mag heten, maar de Kuip had natuurlijk met een daverende klap in mekaar moeten sodemieteren. Want daar is natuurlijk het allerachterlijkste team van de hele eredivisie gehuisvest. Voetballers die geen enkele serieuze club wil hebben, die na vijftig meter rennen al lopen te hijgen als een oude, lekkende stoommachine, spelers die niet in staat zijn om vanaf een metertje of tien de bal in een doel te schieten. Nou ja, zulke stakkers dus. Die hebben de trainer weggestemd. Rot toch op! Dat het Feyenoord-team door een totaal gebrek aan talent bij de spelers totaal geen spelinzicht heeft, totaal geen balgevoel, totaal geen spelbeheersing, en te beroerd is om de ene poot voor de andere te zetten. En dat is dan de schuld van de trainer? Schei toch uit. Maar ja, wat wil je? Bij Feyenoord is dus niet het management, maar het totaal achterlijke personeel de baas, en dat is niet zo gek als het lijkt. Want Feyenoord heeft nauwe banden met de RET. Nog een bedrijf waar niet de directie, maar totaal achterlijk personeel de dienst uitmaakt.

En zelfs áls er wat bezwijkt in Rotterdam is het het verkeerde. Een soort lelijk fallussymbool in de buurt van de Keileweg. De oude heroïnehoerenbuurt. Op zich heeft het wel wat toepasselijks: een oude schoorsteen, die niet bestand was tegen de heersende rukwinden. Knak! Tsja. Maar het was natuurlijk beter geweest, als niet die schoorsteen, maar de Euromast was omgedonderd. Want dat icoon van onze wederopbouw is eigendom geweest van schorem als Sjoerd Kooistra en Jan-Dirk Paarlberg. Definitief bezoedeld. Onteerd. Een horeca-oplichter en een society-fraudeur samen aan het roer van het beroemde stads-icoon. Dat was het definitieve einde van Rotterdam als serieus te nemen stad. Net zoiets als de Westertoren in de Amsterdamse Jordaan die wordt opgekocht door Willem  Holleeder, of de Domtoren in Utrecht die wordt beheerd door Harry Mens. Dat gaat te ver. Heus. Veel te ver. Echt, niet die schoorsteen, maar de Euromast had met een daverend geraas moeten omkieperen.

Kortom, we hebben een heel beroerde tijd achter de rug. Verkeerde zendmast omgeflikkerd. Niet het goede stadion in mekaar gezakt. Foute schoorsteen uit het lood gewaaid. Bah. Maar ik wil het er verder niet over hebben. Dit stukje is klaar. Ik sta op instorten...