Ajax-spits Sigthórsson tevreden over debuut

Kolbeinn Sigthórsson maakte zaterdag in het oefenduel met FC Nürnberg zijn debuut voor Ajax. De 21-jarige IJslander kwam 25 minuten voor tijd binnen de lijnen. Ondanks de 2-0 nederlaag hield de van AZ overgekomen spits een goed gevoel over aan zijn eerste minuten voor Ajax. "Natuurlijk wilde ik graag scoren en winnen, maar wij hebben in die 25 minuten meer aanvallend voetbal getoond. Dat is op zich goed."

De jeugdinternational van IJsland verwacht dat hij van grote waarde kan worden voor de regerend kampioen. "Ik denk dat ik goed pas bij Ajax. Wij spelen veel positiespel. Ik moet veel meevoetballen, maar ook altijd voor de goal zijn. Dat is mijn spel", zegt Sigthórsson tegen Ajax TV. "Ik kan bij Ajax een betere voetballer worden."

Ook trainer Frank de Boer was blij met de entree van Sigthórsson. "Het is leuk om je nieuwe spits aan het werk te zien. Hij is een echt aanspeelpunt, maar ook een afmaker." Minder positief was de 2-0 nederlaag. Niettemin zag De Boer aanknopingspunten. "De uitslag is heel teleurstellend, maar op het spel kunnen we voortborduren."