[WK] Waterpolosters beginnen met gelijkspel

Peterselieman

De Nederlandse waterpolosters zijn het WK in Shanghai begonnen met een gelijkspel. De regerend olympisch kampioen speelde in China met 7-7 gelijk tegen regerend wereldkampioen Verenigde Staten. De periodestanden waren 1-1, 2-2, 3-2 en 1-2.

De Verenigde Staten kwam goed uit de startblokken en pakte in de tweede periode zelfs een 3-1 voorsprong, maar Nederland knokte zich voor rust nog langszij. In het derde kwart nam Oranje een kleine voorsprong, maar in de laatste periode moesten de vrouwen van bondscoach Arno Havenga een 6-7 achterstand goedmaken, wat uiteindelijk een minuut voor tijd lukte. De Nederlandse doelpunten werden gemaakt door Nienke Vermeer (3), Jantien Cabout, Iefke van Belkum, Mieke Cabout en Smit.

Het andere duel in groep A werd eenvoudig gewonnen door Hongarije. De Hongaarse dames versloegen Kazachstan met 21-6. Nederland speelt dinsdag tegen Kazachstan en donderdag tegen Hongarije. De groepswinnaar plaatst zich rechtstreeks voor de kwartfinales, de nummers twee en drie gaan door naar een tussenronde.