Bestuurslid pedoclub schrijft brandbrief aan Rutte

De penningmeester van pedofielenvereniging Martijn, Marthijn Uittenbogaard, heeft premier Mark Rutte (VVD) zondag per e-mail gevraagd om beschermingsmaatregelen. De politie beschermt hem onvoldoende, schrijft hij, en hij is 'ten einde raad'.

Het bestuurslid zegt ernstig bedreigd te worden vanwege zijn standpunt over pedofilie. "Sinds mijn verhuizing van Leiden naar Hengelo in Overijssel lig ik hier onder vuur", schrijft hij. Ook zijn partner wordt bedreigd.

Het bankje in zijn voortuin werd zaterdagnacht tegen het raam gesmeten, waarna een bierflesje en een steen volgden en tegen de deur werd getrapt, schrijft Uittenbogaard. "De dag daarvoor roze verf tegen mijn ramen, een steen en een bierfles. Vorig weekend de ruit van de garagedeur kapot gegooid. En ik kreeg een klap in het gezicht."

Uittenbogaard zegt de laatste weken al heel vaak 112 te hebben gebeld. "De lijst van incidenten is al heel lang." Een camera van de gemeente is volgens hem een optie, of mensen die in burger een oogje in het zeil houden. "Ik wil extra bescherming, net zoals Geert Wilders in Nederland en die cartoonist van die moslimcartoon in Denemarken. Of moeten wij net als Hirshi Ali emigreren naar het buitenland?"

Uittenbogaard heeft regelmatig contact met burgemeester van Hengelo Frank Kerckhaert (CDA), maar zegt te hebben gemerkt dat die hem niet goed kan beveiligen. "Het moet anders worden aangepakt." Hij hoopt dat Rutte de mail bespreekt met zijn politieke collega's en met beveiligingsmensen die politici beveiligen.

De Partij Rechten Kind (PRK) reageert dreigend. "Dit is pas het begin, meester pedo." Oprichter en voorzitter Jos Aalders laat in een reactie weten geen genade te kennen 'voor deze personen'. "Heeft hij dit niet zelf over zichzelf afgeroepen? Vrijheid van meningsuiting is iets anders dan seks met kinderen willen of willen hebben."

De vereniging Martijn heeft als doel vrijwillige seksuele relaties tussen kinderen en volwassenen binnen de kaders van de wet bespreekbaar te maken. Het OM maakte vorige maand bekend de pedovereniging niet te vervolgen of verbieden, omdat er geen mogelijkheden zijn de vereniging strafrechtelijk aan te pakken. Leden van Martijn blijken geregeld met justitie in aanraking te zijn gekomen voor kinderpornobezit, maar handelden niet namens de vereniging.

Advocaat Yme Drost stapt maandag naar het gerechtshof om het Openbaar Ministerie te dwingen de pedofielenvereniging alsnog te vervolgen. Hij kreeg daartoe deze week een verzoek van de plaatsvervangend hoofdofficier van justitie van het OM in Rotterdam, liet de raadsman zaterdag weten.

De Tweede Kamer debatteert na de zomer over de vereniging. Een burgerinitiatief om het onderwerp op de agenda van de Kamer te zetten heeft voldoende handtekeningen opgehaald.