Van Geel: "Spelers krijgen geen inspraak"

Sjors (Sj0rSz)

Feyenoord is druk op zoek naar een vervanger voor de opgestapte Mario Been. De oefenmeester koos eieren voor zijn geld, nadat een groot deel van de spelersgroep het vertrouwen in hem had opgezegd.

Volgens Martin van Geel, technisch directeur van Feyenoord, zal de selectie geen inspraak hebben bij het zoeken naar een nieuwe coach. Dit liet hij aan RTV Rijnmond weten. Volgens hem is het niet verstandig om spelers hun mening te laten geven. "Ik doe dit werk al zestien jaar en ik heb spelers nooit naar hun mening gevraagd. Zelf ben ik namelijk achttien jaar betaald voetballer geweest en weet ik dat spelers alleen aan zichzelf denken. Wij als directie zullen de verantwoording moeten nemen om de juiste man aan te trekken. Op namen ga ik absoluut niet in."

Naast een nieuwe trainer wil Feyenoord ook nog een aantal spelers aan de selectie toevoegen. Er zijn echter geen financiële middelen om eventuele transfers te bekostigen. "We hebben geen mogelijkheden, maar door het vertrek van enkele spelers is er wel een salarisbudget. Hierdoor zouden we transfervrije spelers kunnen halen, maar in de transfervrije markt hebben wij nog niet de toegevoegde waarde die wij wensen gevonden, dus zullen we het moeten doen met deze spelers."