[Copa] Peru door naar halve finale

Tegen alle verwachtingen in is het niet Colombia maar Peru dat verzekerd is van een plek in de halve finale van de Copa América. Het was beide elftallen niet gelukt om te scoren in de reguliere speeltijd, pas in de verlenging werden de beslissende doelpunten gemaakt.

Het waren de Colombianen die sterker waren, vooral Radamel Falcao en Daryo Moreno zorgden voor erg veel gevaar. Het was duidelijk dat Peru op de counter speelde. Pas in de 66ste minuut kwam de eerste grote kans. Falcao mocht een strafschop nemen omdat teamgenoot Moreno onderuit werd gehaald. De FC Porto-spits schoot naast. Omdat beide elftallen er niet in slaagden te scoren in de reguliere speeltijd was een verlenging noodzakelijk.

In de 102e minuut was het Peru dat de openingstreffer op haar naam mocht zetten. Carlos Lobaton profiteerde van de blunderende doelman. De Colombiaanse keeper Luis Enrique Rodriguez liet de bal los nadat hij in botsing was gekomen met een ploeggenoot.

Colombia probeerde na het tegendoelpunt nog wel terug te komen maar slaagde hier niet in. De Peruvianen bleven spelen op de counter, met succes. Want het was Guerrero die de bal kon onderscheppen op de helft van de Colombianen, om vervolgens af te spelen op Juan Vargas. Hij schoot de bal binnen via de onderkant van de lat. Eindstand: 2-0.

In de halve finale zal Peru het opnemen tegen Argentinië of Uruguay.