[Tour] Ten Dam hoopvol over laatste tourweek

Laurens ten Dam volbracht de vijftiende etappe van de Tour de France zonder grote problemen. De gehavende Raborenner, die zaterdag hard ten val kwam, finishte als 151e op 3.16 minuten van etappewinnaar Mark Cavendish. Ten Dam was tevreden over het verloop van de etappe. "Het ging wel goed. Ik had geluk dat de koplopers al na twee kilometer wegreden, waardoor ik niet eerst een uur vol moest koersen."

Hoewel zijn gezicht vol wonden anders deed vermoeden, volbracht Ten Dam de etappe zonder kleerscheuren. "Het was een kwestie van volgen. Dat heb ik tot vijf kilometer van de meet gedaan, daarna heb ik het laten lopen. Het belangrijkste is dat ik gefinisht bent." Op het einde was de pijp leeg. Door de zwelling op Ten Dams gezicht was eten moeilijk. "Ik heb 190 kilometer geteerd op wat gelletjes en winegums. Dat is niet veel."

Met de rustdag in het vooruitzicht, durfde Ten Dam al hoopvol vooruit te kijken naar de laatste tourweek. "Ik hoop nog een paar mooie Alpenritten te rijden. Als de zwelling minder wordt, zal het eten ook beter gaan. De benen zijn nog steeds heel goed."