'Charles bezorgd over William en Kate'

De Britse prins Charles maakt zich zorgen om zijn zoon en schoondochter. William en Kate zouden te veel aandacht krijgen, waardoor hun werk als koninklijk paar onderbelicht blijft. Ook zou Charles bang zijn dat William en Kate, net als zijn overleden ex Diana, opgejaagd worden door paparazzi. Dat schrijft The Sunday Mirror op basis van paleisbronnen.

Hoewel Charles blij is dat zijn zoon en schoondochter met open armen zijn ontvangen in Canada en de Verenigde Staten, noemt hij de elfdaagse trip 'één groot fotomoment'. De prins zou zich ergeren aan het feit dat het eerste officiële bezoek van William en Kate vooral draaide om media-aandacht, in plaats van de werkelijke redenen van hun reis.

"Charles had het gevoel dat hij in de schaduw van Diana stond en nu lijkt het net alsof hij in de schaduw van hun zoon staat", zegt Phil Dampier, die meerdere boeken over de Britse koninklijke familie schreef. "Toen Charles en Camilla twee jaar geleden naar Canada gingen, werden ze verwelkomd door een relatief klein groepje belangstellenden." William en Kate werden echter welkom geheten door vele duizenden Canadezen.

Hoewel wordt gespeculeerd dat Charles jaloers is op zijn zoon, is hij volgens ingewijden niet de enige die zich zorgen maakt. Ook de Britse regering zou met de populariteit van William en Kate in zijn maag zitten. Zo vreest Downing Street dat de vele aandacht voor het stel ten koste gaat van andere koninklijke evenementen, zoals het zestigjarig regeringsjubileum dat koningin Elizabeth II volgend jaar viert.