Massa verwacht sterk Ferrari in rest 2011

Peterselieman

Felipe Massa verwacht dat zijn team Ferrari de rest van het Formule 1-seizoen sterk zal zijn. De Braziliaan zag zijn teamgenoot Fernando Alonso winnen in Groot-Brittannië en hoopt dat er aan het eind van het seizoen mogelijk nog een titel voor het oprapen ligt.

"Onze auto was tijdens de laatste paar races sneller dan tijdens de kwalificatiesessies, maar in Silverstone waren we onder alle omstandigheden sterk. Dat ik in Q1 van de kwalificatie bovendien op de harde banden een derde tijd reed, laat zien dat onze auto competitief is," zei Massa op de site van Ferrari. De Braziliaan worstelde net als Alonso eerder dit jaar nog met de harde banden van Pirelli.

"Ik ben er daarom zeker van dat deze verbetering een goede voorbode is voor de rest van het jaar," zei de Braziliaan die wijst naar de seizoenen 2007 toen Kimi Räikkönen in extremis nog de titel van Lewis Hamilton afsnoepte en in 2008 toen Massa na een comeback uiteindelijk in de laatste meters van de race in Brazilië het kampioenschap aan zijn neus voorbij zag gaan. "Natuurlijk moet Sebastian Vettel dit keer eerst heel wat fouten maken voordat het zover is, maar wij hebben in 2007 en 2008 laten zien dat alles mogelijk is."