Transfergeruchten zondag

RGS

Zelfs op een zondag is het niet stil in de voetbalwereld. Vandaag draait de geruchtenmachine ook weer op volle toeren. De saga’s gaan gewoon verder waar ze gisteren waren gebleven. Soms komen de meest absurde geruchten voorbij, vandaar hier een lijstje met de opvallendste transfergeruchten.

De transfersaga rond Wesley Sneijder wordt alleen maar groter. Volgens verscheidene berichten is Yolanthe, de vrouw van Sneijder, de sleutel tot een transfer, zij zou namelijk graag naar Engeland willen verhuizen. Verder schijnt bondscoach Bert van Marwijk te hebben gezegd dat een transfer naar Manchester United goed zou zijn voor de carrière van de middenvelder. Ondertussen wordt er in de Spaanse media geschreven dat de deal al rond is.

Cesc Fàbregas gaat niet in op een stevige salarisverhoging bij Arsenal. Fàbregas zou per week bijna een ton meer gaan verdienen dan bij Barcelona. Johan Cruijff heeft gezegd dat Barcelona gewoon moeten betalen als ze Fàbregas zo graag willen hebben. Volgens de Nederlander moeten de Catalanen de transfersaga niet eindeloos laten doorgaan. Verder zei hij dat Arsenal volledig in zijn recht staat omdat de middenvelder nou eenmaal onder contract staat.

Naar alle verwachting vertrekt Neymar naar Real Madrid. De Spaanse club gaat ongeveer 45 miljoen euro betalen. De uiteindelijke prijs wordt bepaald als duidelijk is wanneer Neymar naar Madrid gaat. Santos wil de spits graag behouden tot na de FIFA Club World Cup in december. Barcelona heeft vandaag laten weten dat ook zij een bod hebben gedaan op Neymar van 50 miljoen euro. 

Manchester United is geïnteresseerd in Daniele De Rossi, de AS Roma-middenvelder zal  35 miljoen euro kosten.

Arsenal wil Eric Abidal van Barcelona kopen voor drie miljoen euro. Het contract van de verdediger loopt over één jaar af.

Liverpool is geïnteresseerd in Higuaín met een kostenplaatje van 25 miljoen euro.

Luka Modrić heeft aangegeven dat hij een transfer wil. Chelsea is nog steeds geïnteresseerd, ook al zegt Villas-Boas verder te zoeken. De Chelsea manager heeft zijn aandacht gericht op Palermo-speler Javier Pastore.

Giuseppe Rossi is in gesprek met Juventus. De Italiaanse club zal naar verluidt 27 miljoen euro betalen aan Villareal. Juventus zou ook interesse hebben in Manchester United-spits Dimitar Berbatov. 

S.S. Lazio heeft twaalf miljoen euro geboden voor Olympique Lyon-speler Miralem Pjanić. 

Er wordt verwacht dat Liverpool maandag bekend maakt dat Aly Cissokho is gekocht van Olympique Lyon.