Steam heeft verbeterde contentlevering

Valve heeft achter de schermen een aantal verbeteringen doorgevoerd bij Steam. De verbeteringen slaan vooral op de manier van content leveren als er bijvoorbeeld updates zijn of als je een game aanschaft en downloadt. Zo is de bandbreedte verhoogd waardoor downloadsnelheden tijdens nieuwe releases hoger zullen zijn.

Niet alleen in de snelheden zijn dingen verbeterd, er zijn ook meer servers waarvan gedownload kan worden. Daarnaast wordt de data nu verstuurd via HTTP. Dit zorgt ervoor dat sommige mensen makkelijker verbinding kunnen maken vanwege hun firewall maar dat providers ook de data sneller kunnen doorsturen. De updates aan de nieuwe manier van content leveren is alleen voor content die nog gaat uitkomen. Zo zal DOTA 2 er gebruik van gaan maken en een nieuwe trailer op Steam maakt er nu al gebruik van.

Naast dit allemaal is het nu ook mogelijk voor ontwikkelaars en uitgevers om een bestand dat geüpdatet moet worden alleen te updaten met wat geüpdatet moet worden. Eerst moest het volledige bestand opnieuw gedownload worden. Dit zorgt ervoor dat updates sneller uit te voeren zijn en het biedt mogelijkheden voor de toekomst.

Door alle veranderingen achter de schermen geeft het Valve nu ook een aantal mogelijkheden om te kijken naar dingen die gebruikers willen, zoals het downloaden van updates tijdens het spelen van een spel en pas te installeren als je het spel afsluit.

Wil je het nieuwe systeem uitproberen, download dan een 1280x720 HD-video vanuit de Steam Store.