Plat Haags - The Bitch Is Back!

In de rubriek Plat Haags nemen TheGrandWazoo,  Driek Oplopers en Harry64 op zondagmiddag het Nederlandse politieke landschap onder de loep. Driek vanuit zijn gezellige studeerkamer met een liter koffie, en TheGrandWazoo vanuit het gemoedelijke Limburg.

 

Alvorens ik aan mijn column begin, dank ik Harry64 voor het invallen van vorige week. Dat ging je weer goed af, kerel! Ik was inderdaad op het Bospopfestival. Cultuur aan het opsnuiven. Dat mag nog ongestraft. Al moet ik zeggen dat het nogal een archeologische opgraving betrof. Bij veel artiesten is de uiterste houdbaarheidsdatum allang verstreken, maar je accepteert het omdat ze zo'n groot oeuvre hebben nagelaten. Dan is het vooral leuk om ze te zien. Om te kunnen zeggen dát je ze hebt gezien. Dat geldt niet echt voor de huidige politiek, denk ik. Of zullen we later nog horen van De Mos, Sietse Fritsma (zonder daarbij de denken aan AH-reclames) of Rita Verdonk? Rita Verdonk begint een beetje de Ringo Starr van de politiek te worden. Mijn grote held Starr zag ik op Bospop. Ik sprak zelfs nog even met hem en zijn zangkwaliteiten zijn nog net zo sterk als in 1964. Maar het is een knul die je schattig vindt. Bij Verdonk krijg je dat gevoel af en toe ook. Ze heeft thans moeite met het Islam-punt van de PVV, is nu met zichzelf in het reine gekomen en probeert langzaam en gematigd terug te keren. Bij Ringo heb ik het hem ook vergeven dat-ie in de jaren tachtig een aantal godsgruwelijk slechte platen heeft gemaakt. Er is echter één groot verschil tussen Starr en Rita. Heeft Starr tenminste nog talent voor drummen; Rita zal altijd door het leven gaan als de meest ongetalenteerde politieke oma aller tijden. Ik kom straks nog even terug op haar comeback deze week. Eerst maar eens fatsoenlijk beginnen.

 

Kúkelekúú! Thans spreekt tot u de dorpspastoor vanuit de gemoedelijke PVV-provincie. Och Here Jezus, het is weer tijd voor Plat Haags. En dat in tijd van zomerreces. Krijgt een mens dan nooit eens rust? Nee, niet wanneer de politiek anno 2011 wordt gediend door het volk, in plaats van dat de politiek het volk dient. Het eerste parlementaire jaar van een nieuw kabinet is meestal dodelijk saai. De oppositie kan nog niet vlammen en deed dat ook niet. Ik krijg in elk geval niet echt de indruk dat de oppositie als een groot blok tegenover rechts is komen te staan. Er zijn dan ook nog geen handtekeningen gezet onder de fascistische ideeën van dit gedoogkabinet. Daar was overigens nogal wat discussie over: of ik dit kabinet het predicaat fascisme mocht toedienen. Maar na gisteren lijkt die twijfel te zijn geslonken. De PVV'er Sam van Rooy vond het nodig om vrouwen in een boerka lastig te vallen en dat te filmen.

 

Waarschijnlijk heeft de hele PVV-afdeling zich een kriek gelachen onder het genot van echte Hollandse bitterballen en een blikje Amstel. Maar met het oog op de afgelopen rechtszaak tegen Wilders, waarbij steeds werd opgemerkt dat zijn uitspraken 'op het randje van beledigen' zijn, leek het de PVV wel een goed voornemen iets voorzichtiger om te gaan met de clownerie binnen de partij. En dus werd Sam op non-actief gesteld. De PVV-leiding vond het filmpje te ver gaan. Aldus de partij van de kopvoddentax. 'We zien graag een boerkaverbod,' en: 'Het is jammer dat deze vrouwen een boerka dragen,' zo is te lezen in een reactie van de leiding. Dat is toch niet de toon die we van ze gewend zijn. Overigens probeert de partij nu steeds meer te benadrukken dat ze geen problemen hebben met moslims maar wel met de islam. Wat is dan in hemelsnaam de islam als de moslim zelf het probleem niet is? Kortom: Wilders is er ook nog niet helemaal uit. Maar hij heeft een hele vakantie de tijd om daar over na te denken. Misschien haalt-ie wel inspiratie uit het grote Okki-zomervakantieboek!

 

Overigens was de zogenaamde verstoring van Sam's Scheveningse rust (wat een mooie titel voor een boek overigens) de aanleiding om deze vrouwen lastig te vallen. Sinds wanneer bestaat er zoiets als rust in Scheveningen? Ik ga regelmatig naar de kust, maar niet om overvallen te worden door de oorverdovende rust. Ik kom uit Limburg dus ik heb geen enkele reden om nóg meer rust op te zoeken. Nee, ik ga naar Scheveningen om te kijken waar de rest van het land zich mee bezig houdt. Heel Nederland komt op dat kleine stukje strand bij elkaar. Wil je lekker uitwaaien aan het strand, staat er een hond tegen je op te rijden, krijg je ongevraagd in november al kerstmuziek om je oren en zie je al het lillende Hollandse vlees in de zomer aan je voorbij trekken. Ik weet niet wat erger is: een vrouw in een boerka of een man van boven de vijftig geheel vrijwillig in een Speedo. Nee, die sharia is zo gek nog niet. Die islamieten weten tenminste dat het gros van de mensheid te lelijk is om een blik waardig te gunnen. Maar even zonder gekheid: de PVV krijgt natuurlijk op die manier de lachers op haar hand. 'Het zou geen tweede LPF worden', aldus Wilders. Vergeet het maar. Thans is er weer een Statenlid opgestapt. Het is nogal hard werken en daar houden ze bij de PVV niet zo van. Het zijn de mannen die langs de kant van het voetbalveld stonden te schreeuwen naar hun kroost, maar zelf geen bal hoog konden houden. In het echte leven valt het dan meestal wat tegen allemaal. Atoomexpert de Mos heeft ook een dubbelfunctie en is wel van plan om het uit te zitten. Als de LPF iets heeft nagelaten, dan is het wel De Mos. De elite moet naar het volk, maar het volk niet naar de elite; daarvan is De Mos en vroeger de LPF wel een schoolvoorbeeld. Dan kan Wilders nog zoveel raddraaiers en opgevers op non-actief stellen; het leed is allang geschied.

 

Ook Verdonk liet deze week even van zich horen! We waren haar alweer bijna kwijt. Sterker nog: ze was reeds uit mijn gedachte verdwenen. Zij gaat de boeken in als de vrouw die de meest belachelijke verkiezingsfilmpjes wist te maken. Ik vraag me wel eens af wat archeologen over zo'n driehonderd jaar zullen zeggen wanneer zij die filmpjes terug vinden. Volgens mij wordt de hele beschaving bijgesteld en de aapmens rond deze tijd ingevoerd. Geschiedenisboeken worden herschreven, de oerknal en het scheppingsverhaal weer in twijfel gebracht, puur en alleen door de door Frequin geregisseerde filmpjes. 'Zo achterlijk kon het ontwikkelde volk destijds toch niet zijn geweest?' Toch wel. Deze week wist ze te melden dat ze het ronduit kiezersbedrog vond wanneer PVV-Kamerleden uit de staten van Limburg en Zuid-Holland stappen. Maar het ergste komt nog. Rita Verdonk heeft, om de tijd wat te doden, een eigen onderneming opgericht. Ze adviseert mensen door middel van coaching en lezingen. Ze adviseert hoe je zo snel mogelijk een carrière in de politiek kunt kwijtraken. Dat zal nog eens van pas kunnen komen bij al die mannetjes die nu bij de PVV het toch wel wat hard werken vinden en er op een stoere manier uit willen stappen. De coaching schijnt overigens ook heel stimulerend te zijn voor mensen die levensmoe zijn. De machinisten van de NS zijn de komende herfst gewaarschuwd!