FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van maandag 3 september 2007

Roef: "De vrouwen liggen aan mijn voeten"

Roef, de helft van het ooit zo populaire duo Roef & Marian, heeft vanavond in een interview gezegd dat sinds hij bekend is geworden met X-Factor, hij het bed met vele vrouwen heeft mogen delen. "Over aandacht van vrouwen heb ik niks te klagen."

Uit het interview kwam ook naar voren dat niet Roef, zoals eerder naar buiten kwam, maar Petra afzag van een huwelijk. De twee zouden volgend jaar gaan trouwen, maar nadat Roef onaardige opmerkingen had gemaakt tegen vriendinnen van Petra, besloot zij de boel af te blazen. Roef hoopt nog steeds dat het weer goedkomt tussen hen, maar Petra leek vastbesloten.

Om het feest compleet te maken kwam ook Marian nog langs. Toen Roef haar hartelijk wilde groeten, wimpelde zij hem weg. Het duo is destijds uit elkaar gegaan vanwege geld. Vandaag werd duidelijk dat Roef een zanginstallatie wilde kopen van belastinggeld, iets waar Marian het duidelijk niet mee eens was. Bij zijn nieuwe management kreeg Roef een zanginstallatie cadeau. Marian beschuldigde Roef ook nog van het sturen van dreigsmsjes. Teksten met inhoud als: "Ik hoop dat je allebei je armen breekt", klonken haar niet vreemd in de oren. Roef wenste hierop geen commentaar te geven.

Het interview kun je hier in z'n geheel terug kijken.



Roef met één van zijn vele veroveringen, Petra

[Update] Halo 3 niet in Franse winkels

Update 23:40

Het nieuws dat Halo 3 al in de winkels zou zijn aangekomen in Frankrijk blijkt niet te kloppen. Het zou gaan om promotiemateriaal en dus lege hoesjes. Bungie heeft gezegd dat de game pas op zijn vroegst vanaf 22 september in het magazijn van de winkels zal liggen en pas vanaf 26 september verkocht zal worden.

Oude bericht:

Interessant nieuws uit Frankrijk, want daar zijn de eerste Halo 3 exemplaren al gespot in verscheidene winkels. Nu hoef je niet meteen als een gek de TGV te pakken naar Parijs, want verkopen doen ze het helaas nog niet.

Het ziet er dus naar uit dat de Collectors Editions van het laatste deel uit de game-trilogie dus al ruim en breed verscheept is. Waarschijnlijk zal Microsoft streng toezien op de oh zo heilige 'street date' waardoor we toch nog moeten wachten tot 26 september. Het is discutabel of het hier gewoon om display exemplaren gaat. Zo hebben dat soort promotie exemplaren niet de plastic wrapping die we wel op de foto kunnen zien.


[WDT] Scholten door naar tweede ronde

Roland Scholten heeft de tweede ronde van de World Darts Trophy gehaald. Co Stompé kwam tekort tegen Terry Jenkins, en ook Van der Voort kon niet winnen van Taylor.

Terry Jenkins - Co Stompé 3-2
Co Stompé verloor de eerste set tegen Jenkins, maar kwam goed terug van zijn achterstand. De Nederlander won de tweede set en kwam na de derde set zelfs op voorsprong. In de vierde en vijfde sets werd een reeks kleine foutjes van Stompé echter hard afgestraft door The Bull. Met een dubbel twintig maakte Jenkins de partij af.

Remco van Eijden - Roland Scholten 1-3
Scholten was niet de favoriet in de partij tegenover zijn landgenoot Van Eijden, maar trok wel aan het langste eind. Na een moeizame start kon de Zaandammer zijn opponent goed volgen en bleek op de cruciale momenten het trefzekerst. Alleen de derde set ging naar Van Eijden, maar met de winst in de vierde set plaatste Scholten zich voor de tweede ronde.

Phil Taylor - Vincent van der Voort 3-1
Taylor zette meteen al in de eerste set de toon door te starten met twee 180's. Hij won makkelijk de eerste set, maar Van der Voort kwam in de tweede set mooi terug en maakte de stand gelijk. Hij kon daarna echter niets meer in brengen tegen de titelverdediger en Taylor won met een fraaie 3-1.

Uitslagen maandag

speler 1speler 2uitslag
Darryl FittonShaun Greatbatch0-3
Terry JenkinsCo Stompé3-2
Remco van EijdenRoland Scholten1-3
Phil TaylorVincent van der Voort3-1

Sevilla bereikt Champions League

Sevilla heeft zich vanavond weten te plaatsen voor de Champions League. Dit alles ging ten koste van het Griekse AEK. De wedstrijd was uitgesteld vanwege het tragische overlijden van Antonio Puerta.

Sevilla kon in Griekenland een 2-0 voorsprong die het in Spanje had behaald verdedigen. In plaats van verdedigen viel het aan, en stond het met rust reeds 0-3 voor. Luis Fabiano verzilverde na een half uur een strafschop, terwijl de Malinese aankoop Seydou Keita vlak voor rust de score verdubbelde. In blessuretijd van de eerste helft zorgde Fabiano met zijn tweede dat de club uit Athene zich bij de thee al kon voorbereiden op UEFA Cup-voetbal.

Na rust nam Sevilla gas terug, al duurde het alsnog niet lang voordat de Russische spits Aleksandr Kerzhakov al voor de vierde Spaanse treffer had gezorgd. AEK mocht wat meer, en kreeg ook een penalty. Deze werd door de Grieken echter niet verzilverd. De eretreffer werd wel gemaakt. Tien minuten voor tijd was Rivaldo de maker van de enige Atheense goal. Door de winst is Sevilla nu zeker van CL-voetbal. In Groep H treft het Arsenal, Steaua en Slavia. AEK is veroordeeld tot UEFA Cup, waar het in de eerste ronde Red Bull Salzburg treft.

Vervolg op The Ship in de maak

Het curieuze multiplayer moordspel The Ship krijgt een vervolg, welke waarschijnlijk naar zowel de PC als de Xbox 360 komt.

In The Ship bevinden de spelers zich op een stoomschip uit de jaren 20, waarbij elke speler een bepaald doel krijgt om te vermoorden zonder dat de bemanning (allemaal NPCs) dit door heeft, en zonder zelf vermoord te worden natuurlijk.

"We've literally just signed a deal for the sequel last week, so for most of this year we've been thinking about the sequel, thinking about all sorts of things about what the game will be,"

aldus Ailsa Bates, operations director bij Outerlight. De deal is blijkbaar bij een grote uitgever, die zich compleet hebben ingezet voor de game.

Meer zin in seks door pil

Icoon MedischDe nieuwste generatie anticonceptiepillen zorgt dat vrouwen meer zin in seks hebben. Dat blijkt uit Italiaans onderzoek. De vrouwen die die pil slikten bleken een groter libido te hebben dan vrouwen die nog een oudere variant gebruikten.

De reden dat de vrouwen meer zin in seks hebben, is dat de pil tegenwoordig het hormoon drospirenon bevat. Dat hormoon is in eerste instantie bedoeld om de eisprong tegen te houden. Het verhoogde libido lijkt een bijwerking te zijn. Dat is overigens niet de enige bijwerking; dankzij dit hormoon hebben de vrouwen ook een beter orgasme en minder last van het zogenaamde Premenstrueel Syndroom (PMS). Daarnaast houdt hun lichaam minder vocht vast, waardoor ze ook nog eens afvallen.


Alle vrouwen aan de pil!

Bush wijkt niet af van Irak-beleid

Icoon AmerikaGeorge Bush heeft tijdens een bezoek aan Irak opnieuw gemeld dat zijn troepen pas terug zullen gaan na "een rustige beoordeling". Dit gebeurt dan door zijn militaire commandanten ter plaatse.

Bush zou de zaak niet beïnvloeden. Ook "nerveuse politici in Washington" zouden geen invloed hebben op die beslissing. "Wij zullen vanuit een positie van sterkte het land verlaten en niet vanuit een positie van zwakte", aldus Bush.

Joling komt met nieuwe realitysoap

Icoon ShowbizzDe artiest Gerard Joling wordt gevolgd door camera’s op zijn werk en in zijn priveleven. Volgens Joling leverden deze opnames al ‘te geestige’ beelden op. Hij vertelt: "SBS 6 wil het zo hebben, maar ik wil het eerst goed geordend hebben met leuke aparte dingen." Niet voor het eerst laat de 47-jarige artiest zijn priveleven zien op televisie. In 2004 was de serie ‘Only Joling’ op RTL4 te zien. De lat ligt dit keer hoger voor Joling: "We zijn natuurlijk doodgegooid met reallifesoaps. Dan moet het wel zo ontzettend anders zijn dan de rest. Ik heb genoeg opnamen om het programma te kunnen maken en we zijn nog steeds bezig. Wanneer ik het ga uitzenden, durf ik nog niet te zeggen."

De tijd dat hij samen met Gordon ‘Joling & Gordon over de vloer’ maakte ligt achter hem. Hij heeft geen heimwee: "Ik vind het enig voor hem dat het goed gaat, maar ik zou er niet aan moeten denken om dat te moeten doen, absoluut niet, en dat weet hij ook. Ik heb er zelf voor gekozen om na het eerste seizoen te zeggen dat ik het niet meer wilde en we hebben er uiteindelijk met hangen en wurgen nog twee seizoenen achteraan geplakt." De nieuwe soap van Gordon: ‘Gillend naar huis’, die bij de eerste aflevering afgelopen zondag door meer dan een miljoen kijkers gevolgd werd, heeft hij dan ook nog niet gezien: "Ik heb hem wel vanochtend even een sms'je gestuurd om hem te feliciteren met de kijkcijfers".

Het lijkt duidelijk te zijn dat Joling zich beter thuisvoelt in de grote studio; vanaf komende vrijdag zal hij samen met Nance het nieuwe seizoen van ‘So you wanne be a popstar’ presenteren. De kandidaten voor dit seizoen zullen niet bestaan uit bekende Nederlanders maar juist uit onbekende mensen. Tien kandidaten van verschillende leeftijden en uit verschillende lagen van de bevolking zullen het in verschillende muziekgenres tegen elkaar opnemen tijdens de wekelijkse liveshow.

Man in coma wegens bal tegen auto

Icoon BuitenlandsAfgelopen vrijdag had een 24-jarige jongen in de buurt van Montpellier, Frankrijk, ruzie met een groepje jongens, dat aan het voetballen was. De ruzie begon nadat de bal van een van de jongens de weg overging en de auto van het slachtoffer beschadigde. Het slachtoffer stapte uit de auto om zijn ongenoegen kenbaar te maken. Eén van de jongens van het groepje gaf de man een stoot tegen de slaap waardoor hij viel.

De man kwam met zijn hoofd tegen de trottoirband. Hierdoor liep hij zwaar hersenletsel op en raakte hij in coma. Het groepje jongens is er vandoor gegaan in een auto terwijl de bijrijdster van het slachtoffer de hulpdiensten waarschuwde. Degene die de fatale klap uitdeelde is ondertussen opgepakt en is verhoord. Woensdag wordt hij voorgeleid.

In blote kont slapen is goed voor het sperma

Uit een onderzoek van een Belgisch tijdschrift is gebleken dat het goed gaat met de mannelijke vruchtbaarheid. Slechts twee procent van de mannen blijkt steriel te zijn wegens een defect in hun spermafabriekje. Buiten kijf staat wel dat de kleine zwemmertjes er liever niet al te warmpjes bij zitten.

Dit houdt in dat mannen beter in hun blootje slapen dan dat hun zaakje gehuld is in een strakke pyjama- of onderbroek. Ook een electrische deken is funest voor goed zaad.

De uitslag komt niet als een donderslag bij heldere hemel. Al jarenlang is bekend dat de spermakwaliteit afhankelijk is van de omgevingstemperatuur. Daarom hangt een scrotum ook bijna op de knieën van een man na een warme douche.

Negen Nederlanders op TEAN International

Michel Koning heeft zich als enige Nederlander via het kwalificatietoernooi weten te plaatsen voor TEAN International. Morgen start op de Challenger in Alphen aan de Rijn het hoofdschema, met daarin onder andere Martin Verkerk, Raemon Sluiter en Thiemo de Bakker.

Michel Koning is de negende Nederlander in het TEAN International Tennis Tournament dat dinsdag 4 september in Alphen aan den Rijn begint. De 23-jarige tennisleraar uit het Noord-Hollandse Oosthuizen won de tweede kwalificatieronde van de Amerikaan Chris Wettengel met 6-2 en 6-1.
De andere acht landgenoten plaatsten zich in de Alphense Challenger via hun ranking of door wildcards.

In de drie andere 'finales' van de kwalificaties gingen de Nederlanders ten onder. Jasper Smit verloor met 3-6 2-6 van de Fransman Augustin Gensse. Bas van der Valk verdween ook door een Fransman, Nicolas Coutelot, met 2-6 2-6. Peter Lucassen redde het niet tegen de Kroaat Lovro Zovko 3-6 0-6

Accijns diesel en lpg worden hoger

Icoon EconomiePer 1 juli volgend jaar gaat de accijns op een litertje diesel drie cent omhoog. Op 1 januari 2009 komt daar nog eens een cent bij. De accijns op benzine gaat ondanks geruchten níét omhoog. LPG gaat wel weer iets duurder worden, anderhalf cent per liter in juli 2008, en een cent begin 2009.

Op Prinsjesdag zal het kabinet dit alles bekend maken, maar diverse Haagse bronnen hebben dit bevestigd. Milieudefensie is blij met de voornemens om de accijns te verhogen. "Dit is het eerste wapenfeit van dit kabinet op het gebied van milieubeleid", aldus een woordvoerder. "Een eerste stapje naar het opheffen van het verschil in accijns tussen benzine en diesel"

FC Utrecht in de problemen

Jan-Willem van Dop is ontslagen door FC Utrecht. Aanleiding hiervoor is het feit dat de directievoorzitter verantwoordelijk wordt gehouden voor de nieuwe problemen op het financiële vlak. De club uit de Domstad heeft een tekort van 2,5 miljoen euro.

De Raad van Commissarissen (RvC) heeft Van Dop inmiddels verweten dat hij een financieel wanbeleid voerde. Ook zou hij solistisch optreden en was er gebrekkige communicatie op intern en extern vlak. Sinds het najaar van 2005 mocht Van Dop zich voorzitter van FC Utrecht noemen.

Broos Schnetz, Utrechts zakenman en politicus, is inmiddels aangesteld als interim-directeur. Hij heeft zichzelf als doel gesteld om binnen zes maanden alles weer op orde te hebben.

Ben Swagerman, vice-voorzitter van de Raad van Commissarissen, liet maandag weten dat het ontslag van Van Dop niet meer te vermijden was. FC Utrecht zou namelijk in zwaar weer verkeren, waarna deze groep mensen zich genoodzaakt voelde om in te grijpen. "Bovendien was de onderlinge communicatie tot op het nulpunt gedaald."

Bovendien is Swagerman van mening dat Van Dop de begroting voor het nieuwe seizoen niet rond kreeg. "Hij bleef de zaak maar vertragen. Het kapitaal staat op het veld, zei hij onlangs nog. Maar zo kun je geen verantwoord beleid voeren. Van Dop wilde ongecontroleerd zijn gang gaan bij FC Utrecht. Hoe hij reageerde op zijn ontslag? Met teleurstelling en boosheid. Daar heb ik begrip voor. Maar hij moet de bui hebben zien hangen."

Van Dop is het echter niet eens met de beslissing en wil zijn positie terug. Maandagmiddag heeft hij een verzoek gedaan om zijn formele schorsing op te heffen. "Ik sta nu op non-actief", liet hij in een reactie weten. "Maar dat pik ik niet. Als de RvC niet akkoord gaat, span ik een kort geding aan. Want de zaak is door de RvC gigantisch opgeblazen. Barbertje moet hangen, dat is wel duidelijk."

Toch wordt de voorzitter gesterkt door de steunbetuigingen van trainers, spelers en personeelsleden van FC Utrecht. "Van al die positieve reacties word ik best even emotioneel. Ik heb altijd in alle openheid bij FC Utrecht gewerkt. Ik word nu op onjuiste gronden afgerekend. De RvC kan beter naar zichzelf kijken. Wat mij betreft, ben ik nog lang niet weg bij FC Utrecht."

Britten bevestigen ongelukje atoombom Duitsland

Icoon ShockingEen ontploffing van een atoombom, net over de grens. Het lijkt een doomscenario, maar het werd bijna werkelijkheid in 1984 als we een artikel in de Duitse krant de Rheinische Post van vandaag moeten geloven.

Een kernbom, met acht keer de kracht van de bom die in 1945 Hiroshima vernietigde, werd vlakbij het vliegveld Brüggen (nabij Elmpt) overgeladen. Doordat de bom niet goed was vast gemaakt en het die avond regende, viel de bom van de gladde wagen van circa 35 cm hoogte op het asfalt. Een röntgenfoto van de kernkop moest uitsluitsel bieden of er schade was. Daaruit bleek gelukkig dat er niets met de bom aan de hand was.



Niet de eerste keer
Opmerkelijk is dat het niet de eerste keer is dat de Britten een 'ongelukje' hadden met een atoomwapen. Volgens dezelfde bron ging het in 1987 bijna mis toen een polaris-U-boot-raket in een Britse haven aan een haak bleef hangen, waarna hij met een enorme klap tegen een transportwagen klapte. Ook wist de Engelse krant The Guardian te melden dat er in 1974 op het Duitse vliegveld Laarbruch (tegenwoordig Niederrhein) een derde 'ongeluk' had plaatsgevonden. Ook hier viel een soortgelijk kernwapen op het beton toen hij werd gemonteerd aan een gevechtsvliegtuig.

New Scientist & Koude Oorlog
De zes betrokken militairen, die dienst hadden in Brüggen, kregen volgens het Engelse blad New Scientist zware straffen, maar het Engelse ministerie van defensie wilde hier niet op ingaan. Een journalist van de New Scientist had inzicht gekregen in enkele documenten van het Engelse ministerie van Defensie ten tijde van de Koude Oorlog. Destijds werd niet bekend gemaakt door NAVO-landen waar en wanneer kernwapens waren opgeslagen.

Het bericht is ook terug te vinden op het FOK!Forum

Met dank aan MUZZ, DarkShine en Sjoerd102voor de submit.

'Salarissen bedrijfsleven buiten proporties'

Icoon FinancieelDe salarissen in het Nederlandse bedrijfsleven zijn niet normaal meer. In het televisieprogramma Netwerk hekelen de oud-bestuursvoorzitters Kees van Lede (Akzo Nobel), Jan Timmer (Philips) en Karel Vuursteen (Heineken) maandag de hoge beloningen voor bestuurders in het bedrijfsleven.

"Dit is niet normaal meer", aldus Vuursteen. "Omdat er geen enkele relatie meer is tussen de prestatie en de beloning." Van Lede vult aan dat "de beloningen aan de top steeds omhoog gaan en dat is slecht voor de motivatie van mensen binnen het bedrijf." De hoge beloningen van de topbestuurders Jan Bennink van Numico en Peter Bakker van TNT deden de discussie onlangs weer oplaaien.

Volgens de oud-topmannen is er nu een generatie bestuurders werkzaam in de Nederlandse bedrijven die geen binding heeft met het bedrijf waar ze voor werken. "Als we niet oppassen krijgen we huurlingen aan de top van het bedrijsleven", aldus Van Lede. "De enige loyaliteit die er nog is, is aan geld", meent Timmer.

De drie mannen maken zich ook zorgen over de dreigende uitverkoop van het Nederlandse bedrijfsleven. De macht van de aandeelhouders in de ogen van de oud-bestuurders is te ver doorgeschoten. "Activistische aandeelhouders kijken vooral naar hun eigen belangen. Ik ben er niet van overtuigd dat aandeelhouders het beste voor hebben met een onderneming in zijn totaliteit", aldus Vuursteen.

Dikke vrouw koopt sexy kleding liever bij webwinkel

Vollere vrouwen komen voor hun sensuele outfits liever niet meer in een winkel. De drempel voor het shoppen bij webwinkels en postorderbedrijven is voor hen veel lager. Maar de drieduizend dames met een maatje meer die door Neckermann werden ondervraagd, geven aan dat kleding die sexy én vrouwelijk is, voor hen niet eenvoudig te vinden is.

Volgens de dikke dames is kleding voor hun doelgroep veelal truttig en oubollig. Het winkelen kost hen daarom nog meer tijd. Bovendien is het nog duurder ook.

Meer dan zestig procent van de vrouwen met maat 44 en groter noemt zichzelf modebewust. Ook besteden ze veel aandacht aan hun uiterlijk. De meer dan mollige dames zeggen dat ze helemaal niet zitten te wachten op het moment dat leggings weer in de mode zijn. Ook triangelbikini's, superhoge hakken en minirokjes hoeven van hen nooit meer hip te zijn.


Deze big mama zal ook wel veel online shoppen

Natasia dreigt met boek, Talpa met boete

Heb je een boekenbon in de la liggen van je laatste verjaardag? Bewaar deze dan goed, want over niet al te lange tijd ligt het boek van De Gouden Kooi negerin Natasia in de Ako. De milf die tien maanden in de villa woonde is druk aan het schrijven aan haar debuut. Hierin zal ze eerlijk vertellen wat er allemaal echt en allemaal nep was in het voormalige Talpa en huidige RTL-programma.

Of de 33-jarige Surinaamse schone echter rijk wordt van de onvermijdelijke bestseller is nog maar de vraag. Natasia heeft een wurgcontract getekend met Talpa die haar verbiedt uit de school te klappen in een boek. Maar liefst 50.000 euro boete kan haar dit geintje kosten. Dat geld heeft ze niet, want ze verliet vrijwillig het huis binnen 12 maanden en kreeg haar inzet van 10.000 euro niet terug. Bovendien is ze in haar afwezigheid beroofd door haar vriend. Natasia is echter niet onder de indruk van het dreigement van John de Mol. "Tien maanden Gouden Kooi, dát is pas eng", aldus de zwarte diva.

Met Natasia wil John de Mol geen ruzie krijgen, getuige het onderstaande fragment.

HBO'ers zeer gewild op de arbeidsmarkt

Icoon Onderwijs375.000 hogeschoolstudenten storten zich vanaf deze week aan op nieuwe studiejaar. De HBO-monitor 2006 heeft onderzoek gedaan naar hun arbeidsperspectieven. De uitkomsten zijn buitengewoon rooskleurig. Van alle hbo-studenten die in het studiejaar 2004-2005 afstudeerden, had 95,9% eind 2006 een passende functie gevonden. Een jaar daarvoor lag dat percentage 0,5% lager.

Opvallend is dat de werkgelegenheid onder afgestudeerde leraren basisonderwijs juist afnam. De kansen van leraren in het voortgezet onderwijs verbeterden wél. In de techniek (2,1 %) en in de gezondheidszorg (2,7%) zijn de werkloosheidspercentages het laagst. In de kunstensector is het werkloosheidspercentage hoger dan in andere sectoren (12,3%), maar ten opzichte van het jaar daarvoor (18,3%) was er sprake van een scherpe daling.

Het onderzoek is gebaseerd op de ondervraging van 20.700 hogeschoolstudenten die in het studiejaar 2004-2005 zijn afgestudeerd. Onderdeel daarvan was de vergelijking van Nederlandse afgestudeerde HBO'ers met Oostenrijkers, Duitsers, Zwitsers en Vlamingen. Daaruit blijkt dat het Nederlandse onderwijs 'zeer competentiegericht' is, wat inhoudt dat er veel nadruk wordt gelegd op groepsopdrachten en stages, in tegenstelling tot theorieën, paradigma's, hoorcolleges en schrijfopdrachten. 87% van de ondervraagden is tevreden met de verhouding tussen theorie en praktijk. Met een gemiddelde zoekduur na afstuderen van 1,3 maanden vinden Nederlandse en Oostenrijkse afgestudeerde HBO'ers het snelst werk.

Tot slot is de gemiddelde Nederlandse student minder gedreven dan zijn buitenlandse collega. Hij maakt het minste studie-uren per week, verricht het minste extra werk om tentamens te halen en doet het minst zijn best om de hoogst mogelijke cijfers te halen. Ook vinden minder Nederlandse studenten hun opleiding veeleisend dan in de omringende landen het geval is.

Zwitserse gevangene glibbert cel uit

Icoon OpmerkelijkEen 20-jarige Zwitserse gevangene heeft een opmerkelijke manier gevonden om uit zijn cel te ontsnappen. De extreem slanke man kleedde zich uit en zeepte zich van top tot teen in. Vervolgens perste hij zich door het voedselluikje van zijn celdeur.

De man is vervolgens op zoek gegaan naar de sleutels van de celdeuren. Zo kon hij ook drie medegevangenen laten ontsnappen. De ontsnapping werd pas de volgende ochtend opgemerkt. Drie van de vier mannen zijn nog voortvluchtig.

Roddick als eerste naar kwartfinale New York

Andy Roddick heeft zich als eerste geplaatst voor de kwartfinales van de US Open in New York. Roddick zag in zijn vierde ronde partij tegen Tomas Berdych de Tsjech opgeven met ademhalingsproblemen.

Roddick had de eerste set met 7-6 gewonnen. Berdych werd in deze eerste set al medisch behandeld, waarna hij prompt twee games op rij binnenhaalde. In de tiebreak mocht hij twee keer serveren voor de set. Dat lukte niet en Roddick won de tiebreak met 8-6. Bij 2-0 achter in de tweede set gaf de Tsjech alsnog op.

Roddick speelt in de kwartfinale tegen de winnaar van de partij tussen Roger Federer en Feliciano Lopez.

FOK!radio: Seksuele uitspattingen, jarige games en columns

FOK!RadioVoor de mensen die meteen naar FOK!radio willen luisteren: klik hier.

Na de vakantiemaanden is bijna iedereen weer aan het werk of naar school. Ook FOK!radio gaat dus weer vol aan de bak. En dat is ook wel nodig ook, wat er is het nodige gebeurd op FOK! Allereerst is FOK! een baby armer en een peuter rijker. FOK!Games bestaat namelijk 3 jaar! We bellen met hoofdredacteur Fliepke, je weet wel, van die foute badjas. Zoals gebruikelijk beginnen we live om 20:00 uur!

Martijn_AR beloofde plechtig tot aan vanavond zich te onthouden van alle seksuele handelingen, samen met nog een aantal andere FOK!kers. "Dat lukt me makkelijk!" zei hij nog zelfverzekerd. Als vaste luisteraar weet je al dat hij met vlag en wimpel gezakt is. Hoe en wat en met wie (iets met rode mensen) hoor je vanavond nog ff op een rij.

Het is ook weer tijd voor de maandelijkse column van The GrandWazoo. Zijn onverklaarbare hersenspinsels hoor je vanavond voor de tweede keer. Er is ook nog nieuws vanaf het columnistenfront, dus dat kunnen we hem als EindRedacteur meteen vragen.

Natuurlijk kun je iedere week meekijken in de studio van FOK!radio via de webcam. We roddelen weer met Yvonne. FA shmoopy heeft weer wat scoopies. Blinky legt wel weer een stelling voor.

Meteen luisteren?
ActionRadioDat kan! FOK!Radio is te horen op het internetstation ActionRadio, waar nu al non-stop muziek te horen is.

Hieronder vind je de overige directe luisterlinks:
LQMQHQ
WinampWinamp48 kbps96 kbps128 kbps
Windows Media PlayerWindows Media Player33 kbps64 kbps128 kbps
RealPlayerRealPlayer48 kbps96 kbps128 kbps
iTunes / QuicktimeiTunes / Quicktime48 kbps96 kbps128 kbps


Tegenwoordig kun je ook luisteren als je een PDA/mobiele telefoon hebt met GPRS verbinding. Ga dan naar de speciale PDA-site.

Terugluisteren?
Alle uitzendingen van FOK!radio zijn terug te luisteren. Meer hierover kun je hier lezen.

Veel luisterplezier!

Vrouw neemt de benen met penis van manlief

De Thaise politie heeft de jacht geopend op een vrouw die ervandoor is gegaan met de penis van haar echtgenoot. Toen de 35-jarige Pornbun Sinthusin haar man op overspel betrapte, hakte ze zijn kleine vriend eraf en nam de benen.

Het leek er eerst nog op dat ze haar echtgenoot zijn slippertje kon vergeven. In al haar sluwheid nam ze echter keihard wraak. Ze voerde haar man dronken, ontnam hem zijn mannelijkheid en vertrok met de noorderzon.

"We vonden de penis niet terug in hun appartement. We hebben ook in het toilet gekeken maar ook daar lag het lid niet in", meldde de politie.

Charisteas niet tegen Noorwegen

Angelos Charisteas kan volgende week woensdag, tijdens het EK-kwalicatieduel van Griekenland tegen Noorwegen, niet in actie komen. De aanvaller van FC Nürnberg heeft namelijk last van een blessure aan zijn spieren.

Afgelopen maand moest Charisteas, tijdens een oefenduel van zijn land, ook al verstek laten gaan. Het betrof hier toen de wedstrijd tegen Spanje. De Griekse nationale ploeg staat overigens op de eerste plaats in groep C.

Top of Flop: Disko Partizani

De Top of Flop van vorige week viel wel in de smaak. Stay Up Forever van ChungKing was een top,  dus. LennyKravitz wist jullie mening het beste te verwoorden: "Is best wel te pruimen dit..."

We hebben er weer eentje voor jullie.

Maak kennis met Shantel (Stefan Hantel), een Duitse DJ met Roemeense voorvaderen. Shantel heeft sinds enige tijd zijn hart verloren aan muziek uit de Balkan. Hij is (in Nederland) vooral bekend vanwege de remix van het nummer Mahalageasca van de band Mahala Raï Banda. Deze remix verscheen eind vorig jaar op de soundtrack CD van Borat, de film met Sacha Baron Cohen. De nieuwe CD van Shantel heet 'Disko Partizani' en verschijnt deze maand. De clip van de gelijknamige single is opgenomen in Istanbul.

Klonk vond het "briljant ".

Super Aguri wil coureurs behouden

Super Aguri F1 zou voor 2008 graag Takuma Sato en Anthony Davidson willen behouden. Het team is tevreden met de prestaties van het tweetal.

Super Aguri's managing director Daniel Audetto zei content te zijn met de twee huidige coureurs. "Anthony heeft een grote vooruitgang geboekt, vooral in de wedstrijden. Sato beleeft een fantastisch seizoen en wint bij iedere start van een race vier of vijf plaatsen," aldus Audetto. "We willen onze coureurs houden. Dat is ons doel."

Audetto's woorden staan lijnrecht tegenover een nieuw gerucht dat Olav Mol via zijn weblog de wereld in hielp. Robert Doornbos zou na zijn teleurstellende Champ Car-race in Assen de Amerikaanse klasse onmiddelijk verlaten voor een racestoeltje bij Super Aguri. Zowel Super Aguri als Doornbos zelf hebben zich niet uitgelaten over dit onwaarschijnlijke nieuws.

Vuelta: Bettini wint derde etappe

De derde etappe in de Ronde van Spanje is gewonnen door Paolo Bettini. De renner van Quick-step klopte Oscar Freire in een massasprint.

De derde etappe liep van Viveiro naar Lurca over 155 kilometer. Kort na de start ontsnapten drie Spanjaarden uit het peloton: Angel Vallejo Dominguez, Martinez Acevedo en David de la Fuente. Het trio behield de voorsprong tot net na de laatste klim, op 33 kilometer van de finish. Uiteindelijk kwam het tot een massasprint waar Bettini Oscar Freire en Allen Davies klopte. Freire blijft wel leider in het algemeen klassement.


Rituitslag derde etappe

#RennerPloegTijd
1Paolo Bettini (Ita)Quick Step4h8m42s
2Óscar Freire (Spa)Rabobankz.t.
3Allan Davis (Aus)Discovery Channelz.t.
4Davide Rebellin (Ita)Gerolsteinerz.t.
5Philippe Gilbert (Bel)Française des Jeuxz.t.
6René Mandri (Est)AG2rz.t.
7Xavier Florencio (Spa)Bouygues Télécomz.t.
8Cadel Evans (Aus)Predictor-Lottoz.t.
9Franco Pellizotti (Ita)Liquigasz.t.
10Francisco Terciado (Spa)Relax-GAMz.t.


Algemeen klassement na drie etappes

#RennerPloegTijd
1Óscar Freire (Spa)Rabobank11h22m54s
2Leonardo Duque (Col)Cofidisz.t.
3Erik Zabel (Dui)Milramz.t.
4René Mandri (Est)AG2rz.t.
5David López (Spa)Caisse d'Espargnez.t.
6Cadel Evans (Aus)Predictor-Lottoz.t.
7Manuel Beltrán (Spa)Liquigasz.t.
8Xavier Florencio (Spa)Bouygues Télécomz.t.
9Ezequiel Mosquera (Spa)Karpin - Galiciaz.t.
10J.Gómez Marchante (Spa)Saunier Duvalz.t.

Schetsen van Wii-mote prototypes onthuld

Het ontwikkelen van de Wii-mote zoals we die nu kennen is niet zonder slag of stoot gegaan. Dat blijkt uit woorden van Matt Presta, werkzaam bij Bridge Design, die heeft meegeholpen aan de gyro technologie van de Wii-mote.

Bij het maken van een prototype van de Wii-mote, wat plaatsvond in 2001, kreeg het bedrijf de opdracht de lay-out standaarden van de controllers uit die tijd te handhaven. Afgezien van de bewegingsgevoelige sensoren mocht de controller dus niet al te veel afwijken van hetgeen we in die tijd al kenden. Zoals uit de onderstaande schetsen blijkt koos men ervoor twee helften van een standaard uitziende controller aan elkaar te koppelen. Een idee wat we later deels doorgevoerd zagen in de uiteindelijke Wii-mote.

Nintendo koos er uiteindelijk echter voor een groter risico te nemen en de standaard lay-out van de knoppen overboord te gooien. De samenwerking tussen Nintendo en Bridge Design was destijds reeds beeïndigd. Informatie over het verdere verloop van de ontwikkeling ná dit protoype is dan ook niet bekend.



Call of Duty 4 naar Steam?

Volgens de website Steamfriends, een site die alle nieuwtjes rond Steam in de gaten houdt, zal Call of Duty 4 straks ook te koop zijn via dit programma. Naar eigen zeggen hebben ze hier een officiële bevestiging van Activision van gekregen, maar publiekelijk is er nog niets bekend gemaakt over dit onderwerp.

Het verhaal van Call of Duty 4 zal draaien om de ultra-nationalistische Rus Zakhaev die graag terug wil naar de tijd van de Sovjet-Unie; Stalin-style dus. Hij start een burgeroorlog in Rusland en weet dat buitenlandse grootmachten staan te trappelen om zich te mengen in het conflict. Zodoende bedenkt hij een plan om de Amerikaanse troepen vast te houden in het Midden-Oosten. Ondertussen probeert de Britse inlichtingendienst dit plan openbaar te maken aan de Amerikanen.

In tegenstelling tot de eerdere Call of Duty-games zul je geen losse aan elkaar verbonden missies gaan spelen, maar zul je de keuze krijgen tussen twee verhaallijnen. De ene lijn volgt een Britse SAS-soldaat en de andere een Amerikaanse Special Forces-soldaat. Deze verhaallijnen lopen op den duur in elkaar tot de climax die volgt op Russische bodem. Volgens de makers is deze opzet vergelijkbaar met die van de TV-serie '24' en zijn er ook TV scriptschrijvers ingehuurd om er zeker van te zijn dat het goed komt. Infinity Ward hoopt zo ook dat de spelers zich meer verbonden voelen met de speelbare personages, aangezien die binding in de vorige Call of Duty-games niet te vinden was.

Ogararu richt zich op Heracles


George Ogararu hoopt dat hij 15 september, in de competitiewedstrijd van Ajax tegen Heracles, weer in actie kan komen voor de Amsterdammers. De verdediger liep tijdens het duel om de Johan Cruijff Schaal een hamstringblessure op en miste hierdoor de eerste drie competitiewedstijden.

"Ik denk dat ik aan het einde van de week weer kan aansluiten bij de groep", aldus de Roemeen. "Als dat allemaal goed gaat, hoop ik de wedstrijd tegen Heracles weer te kunnen spelen. Ik verwachtte in eerste instantie tegen FC Groningen er weer bij te zijn, maar die wedstrijd kwam nog te vroeg."

[NASCAR] Uitslag Sharp Aquos 500

Op de zeer warme California Speedway oval heeft Jimmie Johnson (#48) zijn vijfde overwinning van het seizoen behaald. Johnson domineerde de tweede heflt van de race en bleek onverslaanbaar.
Met temperaturen van richting de veertig graden celsius werd de race gestart. Ook toen de zon onderging werd het er niet kouder op. Door de hoge temperaturen was het een zware race. De coureurs en monteurs moesten veel vocht innemen, dit was dan ook veelal onderwerp van gesprek tijdens de race.

Micheal Waltrip (#55) zorgde twee races geleden ook al voor de spectaculairste crash van de race. Deze week was het weer raak. Bij het ingaan van turn 3 in de veertigste ronde kreeg Waltrip een klapband. De band scheurde een olieleiding open waardoor Waltrip's wagen met nog een snelheid van rond de 220 km/u in vuur en vlam stond. Met behulp van de safety crew werd Waltrip uit de auto gehaald. Na onderzoek bleek dat hij er niks aan had overgehouden.

Ricky Rudd (#88) kwam er minder goed vanaf. Tijdens zijn negenhonderdste start werd hij in ronde honderdtachtig hard de muur in getikt door een fout van Jeff Gordon (#24). Rudd werd na de crash naar het ziekenhuis vervoerd en na verschillende 'checkups' bleek Rudd een schouderblessure aan zijn crash te hebben overgehouden. De race kende in totaal elf cautions en acht uitvallers.

Met nog één race te gaan voordat de Chase for the Championship begint, ziet het er niet rooskleurig uit voor Dale Earnhardt Jr. Hij is iets ingelopen op Kevin Harvick, die twaalfde staat, maar in een race 128 punten goed maken lijkt een zware opgave te worden.

[uitslag volgt nog]

Ook vanuit Kamer censuur op Wikipedia

InternetHet aanpassen van gegevens over jezelf is helemaal 'je van het' op Internetencyclopedie Wikipedia. Want niet alleen prins Friso en zijn vrouw Mabel en medewerkers van de publieke omroep lopen 'ongewenste' gegevens te verwijderen, ook Nederlande politici doen dat.

Computers van de Tweede Kamer zijn gebruikt om de beschrijving van onder meer de Kamerleden Jan Marijnissen (SP), Marianne Thieme (Partij voor de Dieren) en Boris van der Ham (D66) aan te passen.

Bij het onderwerp Jan Marijnissen werd op 14 februari een tekst over de ruzie met partijgenoot Lazrak gewijzigd. De zin ''Dit kamerlid beschuldigt Marijnissen van dictatoriaal optreden'', werd zelfs compleet verwijderd. Verder werd de gehele passage waarin stond dat de SP in Oss, de woonplaats van Marijnissen, vorig jaar een verkiezingsnederlaag heeft geleden, gewist. Onduidelijk is of Marijnissen zelf de wijzigingen heeft doorgevoerd.

Van SP'er Krista van Velzen, werd volgende zin verwijderd: ''Door haar actieverleden is Van Velzen één van de weinige Nederlandse kamerleden met een strafblad.''

Bij Marianne Thieme werd weggehaald dat de fractieleider van de Partij voor de Dieren lid is van de Zevendedagsadventisten.

Boris van der Ham van D66 geeft toe zelf enige aanpassingen te hebben verricht. ''Maar dan gaat het om toevoegingen die volgens mij wel relevant zijn. Ik vind dat je heel voorzichtig moet zijn bij het verwijderen van kritische passages.''

In 2005 zat overigens Adam Curry al te knoeien in gegevens op Wikipedia. In een Engelstalige Wikipedia-artikel over podcasting wiste hij meerdere malen de rol die anderen bij podcasting hadden gespeeld. Hij bood hier later zijn excuses voor aan.

Met dank aan Ocampa voor de submit.

Lee over twee weken bij Feyenoord

De Zuid-Koreaanse voetballer Chun-Soo Lee wordt pas over twee weken bij Feyenoord verwacht. De aanvaller staat geregistreerd als militair, en moet daarom toestemming vragen om Zuid-Korea te mogen verlaten.


Daarnaast heeft Lee ook nog een werkvergunning nodig en moet hij wachten tot hij die bij de Nederlandse ambassade in Seoul kan ophalen. Afgelopen vrijdag nam Feyenoord Lee over van Ulsan Hyundai FC.

[OKT] Waterpoloheren starten met nederlaag

De Nederlandse waterpolomannen zijn met een nederlaag begonnen aan het Europees kwalificatietoernooi voor de Olympische Spelen van volgend jaar. Oranje verloor in Bratislava met 10-4 van Italië.

Na de confrontatie met Italië, vijfde op het wereldkampioenschap in maart van dit jaar en achtste op de Spelen van Athene, moet Nederland het deze week nog opnemen tegen Slovenië, Griekenland (de nummer zes van de WK) en Montenegro (samen met Servië verliezend finalist op de Spelen van 2004).

Vorige week wisten de Nederlandse waterpolovrouwen zich te plaatsen voor de Olympische Spelen in Peking.

Gezochte blote Britse blonde blijkt hoax

OpmerkelijkDiverse Britse kranten, waaronder The Sun en de Daily Mail, zijn in een marketingstunt van een pornosite getrapt. Iemand beweerde op vakantie een camera te hebben gevonden waarop foto's stonden van een mooie blote blondine. Het ging om foto's die op het strand waren gemaakt in bikini, maar ook om pikantere privé foto's. Om de camera terug te kunnen bezorgen, zette hij de foto's online om op die manier met behulp van het publiek de blondine te kunnen traceren.

Op de sociale netwerk-site Facebook werd een groep opgericht om de identiteit van de blondine te achterhalen. Meer dan twintigduizend mensen sloten zich bij de 'zoektocht' aan. Grote Britse kranten besteedden aandacht aan het verhaal. Gisteren werd duidelijk dat een pornosite alles in scène had gezet om aandacht te genereren. De dame op de foto's is ene Wendy, van beroep naaktmodel.



Pornohoax


Extra: Scarefreak spoorde alle foto's op. Die staan hier (NSFW).

Kerk Leiderdorp wil kruis tegen de wolken weerkaatsen

Een kruis van licht tegen de wolken. Dat is het doel van evangelist Jan Zijlstra van de Levensstroom Gemeente in Leiderdorp. Hij wil vanaf het dak van de vorig jaar november geopende kerk het kruis tegen de wolken projecteren.

Zijlstra, die de laatste tijd veel bekendheid heeft gekregen met zijn genezingsdiensten, heeft woensdag voor het eerst proefgedraaid. Omdat sommige materialen nog niet in de Zuid-Hollandse plaats zijn gearriveerd, zal het naar verwachting nog ongeveer een maand duren voor hij zijn plan kan verwezenlijken. Zijlstra had liever een kruis op de ongeveer 40 meter hoge toren geplaatst, maar dat zou het mobiele telefoonverkeer kunnen storen.

OM eist 6 jaar tegen Samir A. in oude zaak

Het Openbaar Ministerie (OM) heeft vandaag bij het gerechtshof in Amsterdam 6 jaar gevangenisstraf geëist tegen Samir A.. Volgens het OM heeft A. zich schuldig gemaakt aan het voorbereiden van een terroristische aanslag.

Het gaat om een oude zaak tegen A. Het gerechtshof in Den Haag sprak hem in november 2005 van deze feiten vrij, omdat het de voorbereidingshandelingen van A. te onbeholpen vond om er een reële dreiging uit te kunnen afleiden. Het OM stelde daarop cassatie in bij de Hoge Raad. Het hoogste rechtscollege vond dat het Haagse hof een onjuiste uitleg heeft gegeven van het juridische begrip voorbereidingshandelingen en verwees de zaak naar Amsterdam.

Samir A. verscheen vanmorgen tegen wil en dank in het extra beveiligde gerechtsgebouw in Amsterdam-Osdorp. Hij had willen wegblijven, maar door een communicatiefout bij justitie werd hij vanuit de gevangenis in Vught toch op transport gesteld. A. zit momenteel een gevangenisstraf van 8 jaar uit voor een andere, soortgelijke zaak.

Advocaat-generaal R. de Vries betoogde vanochtend namens het OM dat A. destijds wel degelijk serieuze bedoelingen heeft gehad om een aanslag te plegen en dat er daarom voldoende redenen zijn om hem te veroordelen. A. was bezig een bom te vervaardigen en bezat tijdens zijn arrestatie plattegronden van en routebeschrijvingen naar het Binnenhof, Schiphol, de kerncentrale Borssele en het gebouw van de Algemene Inlichtingen- en Veiligheidsdienst.

Mocht Samir A. alsnog veroordeeld worden voor deze oude zaak, dat komt die straf bovenop de 8 jaar die hij nu uitzit. Overigens heeft A. tegen die 8 jaar nog hoger beroep aangetekend.

Meer uitkeringsfraude en 'moderne slavernij'

Icoon BinnenlandsUitkeringsinstanties, de Arbeidsinspectie en Sociale Inlichtingen- en Opsporingsdienst (SIOD) sporen steeds meer fraude op. Dat komt onder meer door een betere samenwerking tussen de verschillende instanties.

Bovendien is de SIOD extra alert op uitbuiting van werknemers, ''een moderne vorm van slavernij die steeds vaker lijkt voor te komen''. Dat blijkt uit het vandaag gepubliceerde jaarverslag van de SIOD en een brief van PvdA-staatssecretaris Ahmed Aboutaleb (Sociale Zaken) aan de Tweede Kamer.

Vorig jaar hebben gemeenten, Uitvoeringsinstituut Werknemersverzekeringen (UWV) en de Sociale Verzekeringsbank (SVB) voor 179 miljoen euro aan uitkeringsfraude opgespoord, tegen 166 miljoen in 2005.

De SIOD onderzocht vorig jaar 88 complexe criminele zaken. Dat is 15 procent meer dan een jaar eerder. Negen van de tien zaken in 2006 kwamen voor de rechter. In 2 procent van de gevallen leidde dat tot vrijspraak voor de verdachte. In totaal stuitten de sociale rechercheurs op 216 verdachte personen en honderd verdachte bedrijven. Daarbij spoorden zij vorig jaar voor ruim 35 miljoen euro aan fraude op.

In de helft van de SIOD-onderzoeken ging het om illegale arbeid. Daarbij werd vaak via ingenieuze (buitenlandse) constructies gefraudeerd ten koste van mensen met een zwakke positie op de arbeidsmarkt.

Pannuci na vier jaar terug bij Azurri

Na een afwezigheid van vier jaar heeft de bondscoach van het Italiaanse nationale elftal, Roberto Donadoni, Christian Panucci weer bij de selectie gehaald.

De 34-jarige speler van AS Roma zal de Italiaanse defensie moeten versterken die na het wegvallen van Alessandro Nesta (gestopt) en Materazzi (blessure) verzwakt is.

Aankomende zaterdag en volgende week woensdag speelt Italië de EK-kwalificatiewedstrijden tegen Frankrijk en Oekraïne.

Bling Bling, maar dan wat overdreven

Er zijn van die momenten dan weet je als multi milionair ook niet meer wat je met je centen moet doen, en wat doe je dan, juist je koopt een dure Mercedes laat die een paar weken logeren bij Renntech (een Duits auto mooi maak bedrijf) en als die klaar zijn dan is je Mercedes helemaal verchroomd.

En dan ben je heel gelukkig dat je rijk bent want volgens mij moet je iemand in dienst nemen die 24 uur per dag paraat staat om het chroom zo mooi en glimmend te houden...

Sneijder voelt zich als een vis in het water

Wesley Sneijder heeft het prima naar zijn zin bij Real Madrid. In twee wedstrijden wist de voormalige Ajacied al driemaal te scoren.

"Ik had nooit gedacht dat ik drie keer zou scoren in twee wedstrijden", aldus een dolgelukkige Sneijder die gisteren in de competitiewedstrijd tegen Villarreal met twee goals en een assist een belangrijk aandeel had in de 5-0 overwinning van Real Madrid. Een week eerder tekende hij al voor de winnende treffer tegen Atletico Madrid.

Sneijder durft zich nog niet uit te spreken over de titelkansen. "We hebben wel bewezen dat we een hechte ploeg zijn. Ik voel me erg goed omdat we al zes punten op zak hebben."

Zuid-Korea wil geld zien van bevrijde gijzelaars

Icoon BuitenlandsDe negentien Zuid-Koreaanse vrijwilligers die wekenlang in Afghanistan door de Taliban in gijzeling werden gehouden, moeten bijdragen aan de kosten die voor hun vrijlating zijn gemaakt. De Zuid-Koreaanse regering heeft dat de vrijwilligers laten weten.

Een woordvoerder van president Roh Moo-Hyun zei dat de negentien onder meer moeten meebetalen aan de kosten van de vliegreis van Afghanistan naar Zuid-Korea.

De Taliban lieten de gijzelaars afgelopen week vrij nadat zij een akkoord hadden bereikt met de Zuid-Koreaanse regering. Seoul beloofde verder te gaan met een toch al voorgenomen terugtrekking van de 210 militairen uit Afghanistan. Ook heeft het zendelingen verboden het islamitische land te bezoeken.

De groep vrijwilligers werd zondag in Zuid-Korea met gemengde gevoelens opgewacht. Naast opluchting over de goede afloop, is er ook kritiek. Zo zouden de gereformeerde kerk die de groep uitzond, en de hulpverleners zelf adviezen om niet naar het gevaarlijke zuiden van Afghanistan te gaan in de wind hebben geslagen. Een aantal ouders overweegt een claim tegen de kerk in te dienen.

N-Korea van lijst landen die terrorisme steunen

Icoon BuitenlandsDe Verenigde Staten halen Noord-Korea van de lijst van landen die het terrorisme sponsoren. Dat heeft een woordvoerder van het Noord-Koreaanse ministerie van Buitenlandse Zaken maandag tegen het staatspersbureau KCNA gezegd.

Volgens het Noord-Koreaanse ministerie is Washington tot het besluit gekomen naar aanleiding van de uitkomst van het overleg dit weekeinde tussen onderhandelaars van beide landen in het Zwitserse Genève. Tijdens die onderhandelingen beloofde Noord-Korea de Verenigde Staten tegen het einde van het jaar al zijn nucleaire programma's te staken. Voor de Amerikanen is de ontmanteling van alle nucleaire complexen de voorwaarde voor de normalisering van de betrekkingen.

Willem Holleeder blijft vastzitten

Icoon BinnenlandsDe vermeende topcrimineel Willem Holleeder blijft in voorarrest. Dat heeft de raadkamer van de rechtbank in Haarlem maandag besloten, meldde een woordvoerster van het Openbaar Ministerie.

De advocaat van Holleeder, Jan-Hein Kuijpers, had de raadkamer vrijdag gevraagd zijn cliënt tijdelijk vrij te laten, omdat Holleeder in de huidige strenge omstandigheden in de gevangenis niet zou kunnen revalideren van zijn hartoperatie. De raadkamer heeft dat schorsingsverzoek afgewezen.

Holleeder onderging de zware operatie begin april, nadat ernstig hartfalen bij hem werd ontdekt. Hierdoor werd het proces dat tegen hem liep, opgeschort tot september. Holleeder moet dan met een aantal medeverdachten terechtstaan bij de rechtbank voor het afpersen van vier zakenmannen, van wie de meesten in het onroerend goed actief waren. Een van hen was de later geliquideerde vastgoedmagnaat Willem Endstra.

Holleeder is opgenomen in het ziekenhuis van de gevangenis in Scheveningen. Daar valt hij onder het regime van de Extra Beveiligde Inrichting (EBI) in Vught, waar hij gedetineerd zat. Dat is het zwaarste gevangenisregime.

Holleeder had eerder al bezwaar gemaakt tegen het besluit om hem onder het EBI-regime vast te blijven houden. De beroepscommissie van de Raad voor Strafrechtstoepassing en Jeugdbescherming heeft dat beroep ongegrond verklaard.

Mourinho verwacht open titelstrijd

De trainer van Chelsea, José Mourinho, verwacht dit seizoen een spannende titelstrijd in de Engelse Premier League. Mourinho is van mening dat de kwaliteit van enkele ploegen buiten de traditionele top-vier is toegenomen.


"Het zal normaler worden voor de grote teams om punten te verliezen", aldus Mourinho. "De ploegen buiten de top-vier hebben veel geld uitgegeven aan nieuwe spelers. Villa is een voorbeeld, maar zo zijn er meer clubs. Het zal moeilijker worden om tegen deze teams te spelen, want ze zijn beter geworden."

De Portugees zei verder dat hij zich niet druk maakt om de reactie van Chelsea-eigenaar Roman Abramovich. Abramovich verliet tijdens het duel met Villa demonstratief de tribune na de tweede Villa-treffer. "Ik denk dat de eigenaar het stadion mag verlaten wanneer hij dat wil. Ik ben laatst vroegtijdig weggegaan bij de wedstrijd tussen Engeland en Duitsland omdat ik de files wilde ontlopen."

Volvo bouwt alcoholslot in

Icoon OpmerkelijkWie in 2008 een nieuwe Volvo koopt, kan daar een alcoholslot in laten zetten. De bestuurder moet dan blazen voordat de wagen gestart kan worden.

Het nieuwe systeem van Volvo gaat zo'n 900 euro kosten en wordt voornamelijk in taxi's en bedrijfsauto's ingebouwd. Het zit niet standaard in alle nieuwe Volvo's, "Het moet op vrijwillige basis, anders gaan bestuurders iemand anders laten blazen en dat schiet ook niet op. Mensen moeten het systeem echt zelf willen", stelt een woordvoerder.

Voordat je de auto kunt starten, moet er in de zogeheten Alcoguard geblazen worden. Dit apparaat is ongeveer gelijk aan het systeem dat de politie ook gebruikt. Het apparaat geeft 3 mogelijkheden: groen, oranje of rood. Bij rood kan de auto niet worden gestart omdat te veel alcohol is genuttigd. Bij oranje heeft iemand wel gedronken, maar blijft diegene binnen de norm. De auto kan dan worden gestart, net als wanneer de uitkomst groen is.

Elk jaar sterven tientallen mensen in het verkeer als gevolg van drankmisbruik. Minister Camiel Eurlings (Verkeer en Waterstaat) overweegt daarom een alcoholslot in de auto van recidivisten te verplichten. Hij wil volgend jaar een experiment uitvoeren met vrijwilligers om het verplichte alcoholslot zo snel mogelijk te kunnen invoeren.


Met dank aan MiesMouse voor de submit.

ProTour-licentie Astana in gevaar

Er is een kans aanwezig dat Astana uit de ProTour wordt gezet. UCI-ProTourmanager Alain Rumpf heeft dit laten doorschemeren aan persbureau Reuters.

Onlangs werd de manager van de wielerploeg, Marc Biver, op het matje geroepen bij de internationale wielerunie om tekst en uitleg te geven over de dopingperikelen bij Astana. "Hij heeft de zaak uitgelegd, maar het is goed mogelijk dat de licentiecommissie de ploeg verzoekt de ProTour-licentie op te geven", aldus Rumpf.

Tijdens de Tour de France vand dit jaar werd de kopman van Astana, Alexandre Vinokourov, positief getest op het gebruik van bloeddoping. Na de Tour werd Andrej Kashechkin bij een out-of-competitioncontrole op hetzelfde vergrijp betrapt. In april van dit jaar werd de Duitser Matthias Kessler al betrapt op testosterongebruik, terwijl ook tegen Eddy Mazzoleni een onderzoek loopt.

Vinokourov en Kashechkin zijn allebei ontslagen, en daarnaast kwam de ploeg de gehele maand augustus niet in koers. Kort daarop werd een streng anti-dopingprogramma voor de eigen ploeg aangekondigd. Door de dopingperikelen werd Astana geweerd uit de Ronde van Duitsland en de Ronde van Spanje.

Gisteren verscheen de Kazakse wielerploeg voor het eerst na de maand van bezinning weer in koers, de Franse ProTour-wedstrijd Le Grand Prix de Plouay.

Uitslagen Turkije speelronde 4

In Turkije werd afgelopen de vierde speelronde gespeeld. Hieronder vind je de uitslagen.

Uitslagen derde speeldag:

ThuisUit:Eindstand
BursasporTrabzonspor1-1
AnkaragücüGençlerbirligi2-2
KonyasporDenizlispor2-2
RizesporBüyüksehir3-1
BesiktasKayserispor0-0
OftassporFenerbahce1-1
KasimpasaAnkaraspor3-1
SivassporGaziantepspor2-0
ManisasporGalatasaray2-2

Stand:

Positie:Club:Wedstrijden:Punten:Doelsaldo:
1Galatasaray4108 - 2
2Besiktas4104 - 1
3Kayserispor486 - 2
4Trabzonspor378 - 2
5Ankaragücü477 - 6
6Fenerbahce474 - 4
7Sivasspor364 - 2
8Büyüksehir465 - 5
9Bursaspor454 - 3
10Denizlispor457 - 7
11Oftasspor443 - 5
12Manisaspor447 - 9
13Gençlerbirligi446 - 7
14Gaziantepspor433 - 5
15Konyaspor434 - 5
16Rizespor434 - 12
17Kasimpasa434 - 7
18Ankaraspor414 - 8

Topscorers:

NaamAantal
Sinan Kaloglu (Bursaspor)3
Umut Bulut (Trabzonspor)3
Gökhan Unal (Kayserispor)3
Yusuf Simsek (Denizlispor)3
Gökdeniz Karadeniz (Trabzonspor)3
Mehmet Cakir (Gençlerbirligi)3
Hakan Sükür (Galatasaray)3

Programma:

DatumThuisUit
16/09AnkarasporBesiktas
16/09DenizlisporKasimpasa
16/09FenerbahceRizespor
16/09GalatasarayKonyaspor
16/09GaziantepsporKayserispor
16/09GençlerbirligiManisapor
16/09BüyüksehirBursaspor
16/09SivassporOftasspor
16/09TrabzonsporAnkaragücü

Candela beëindigt profloopbaan

Vincent Candela heeft een punt gezet achter zijn voetballoopbaan. Dit heeft de 33-jarige wereldkampioen van 1998 gezegd in de Franse sportkrant L'Éuipe.

"Er is een tijd van komen en een tijd van gaan. Mijn tijd is gekomen. Na bijna achttien jaar is het mooi geweest. Alleen de laatste drie jaar waren wat minder. Het is een goed moment om te stoppen," aldus Candela die met Frankrijk in 1998 wereldkampioen werd en twee jaar later Europees kampioen. Een vaste basisspeler werd hij nooit, omdat hij als linksback Bixente Lizarazu voor zich moest dulden. Candela speelde bij Toulouse FC, En Avant Guingamp, AS Roma, Bolton Wanderers, Udinese, Siena en Messina. Met Roma veroverde hij in 2001 de Scudetto.

Terugblik zondaghoofdklasse speelronde 1

Gisteren begon het seizoen 2007/08 in de zondaghoofdklasse. Vanaf dit seizoen houdt FOK!, net als de zaterdaghoofdklasse, ook deze competitie bij. Op zondag een uitslagenpost, op de maandag blikt FOK!sport terug op de opmerkelijkste gebeurtenissen van de speelronde.

In de hoofdklasse A versloeg Türkiyemspor algeheel amateurkampioen Argon met 2-1. De winnende treffer werd in de 57e minuut gescoord door Marcel Oerlemans. Met de overwinning namen de Amsterdammers, getraind door John de Wolf, revanche voor de 6-2 nederlaag tijdens de Super Cup voor amateurs, twee weken geleden. Nieuwkomer DWS ging met 4-1 onderuit bij Elinkwijk. Voor de thuisploeg scoorden Derk Schut, Rob Koppen, Ronald Hoop en Mike Korsen. Hollandia greep de winst bij Westlandia (0-1), maar de wedstrijd werd overschaduwd door een beenbreuk van Westlandia-speler Ruud Bijl in de 62e minuut van de wedstrijd.


In de hoofdklasse B maakte kampioen JVC Cuijk geen fout. Met 3-2 werd UNA verslagen. Ex-Spartaan Dennis Krijgsman scoorde de winnende treffer. Nieuwkomers DESK en Deurne noteerden beiden een overwinning. In en tegen Papendrecht trok DESK uit Kaatsheuvel met 2-3 aan het langste eind. Baronie werd in eigen huis verrast door Deurne: 1-2. Het gepromoveerde DESK uit Kaatsheuvel kwam verassend op een 2-0 voorsprong in Papendrecht. Echter wist de thuisploeg weer gelijk te maken. Rudy Aerts maakte in de tweede helft de winnende treffer voor de bezoekers. Baronie ging verrassend thuis met 1-2 onderuit tegen Deurne. Via Joosten en Louwers werd het 0-2. Baronie kwam via Van Zon nog wel op 1-2, maar verder liet Deurne het niet komen.

In de hoofdklasse C eindigde de topper tussen WKE en De Treffers in een 1-0 overwinning voor de ploeg uit Emmen. Vlak voor tijd scoorde Berend Oosting de winnende treffer. Said Echargui kreeg in het duel tussen de nummers 1 (WKE) en 2 (De Treffers) van vorig seizoen een rode kaart (2x geel). Daardoor moesten de bezoekers na een uur spelen met tien man verder. Rheden boekte bij het debuut in de hoofdklasse meteen een klinkende overwinning. Thuis werd er met 2-0 gewonnen van Sportclub Enschede. Na de vroege openingsgoal gaf Rheden weinig weg achterin. In de tweede helft werd de winst veilig gesteld.

Leipheimer pakt Amerikaanse titel op de weg

Levi Leipheimer is de nieuwe Amerikaanse nationale kampioen op de weg. De 33-jarige Amerikaan bleef in de nationale titelstrijd in Greenville zijn ploeggenoot van Discovery Channel en titelverdediger George Hincapie voor. Neil Shirley eindigde als derde.

"Dit jaar is tot nu toe een droom die uitkomt", aldus de nummer drie van de afgelopen Tour de France. "Ik heb hier de hele winter van gedroomd en harder dan ooit getraind. De winst in de Ronde van Californië, het podium in Parijs plus een ritzege in de Tour en dan nu de nationale titel. Dit is meer dan ik ooit heb kunnen wensen."

Van de 114 gestarte deelnemers haalden er slechts dertig de finish.

Eenzaam jongetje belt politie

Icoon OpmerkelijkEen 6-jarig jongetje uit Den Haag heeft zondagnacht rond 01.30 uur de politie gebeld omdat zijn moeder hem alleen thuis had gelaten. Het kind belde met zijn nieuwe mobieltje.

De politie trof het jongetje op blote voeten en gekleed in een pyjama aan in het portiek van de woning. Om zijn nek hing een mobieltje. Het jongetje was wakker geworden en merkte toen dat zijn moeder niet thuis was.

Het jongetje verklaarde dat hij 's nachts regelmatig alleen thuis was. Deze keer had hij de politie gebeld omdat hij net een mobieltje had gekregen. Het kind is overgedragen aan Jeugdzorg. De moeder dook pas rond 04.30 uur weer op.

Red Steel 2 online?

De geruchten dat er een Red Steel 2 zou komen werden eerder nog door Ubisoft ontkend, later op een congres in Cannes toch toch bevestigd en waarschijnlijk kunnen we binnenkort de eerste screenshots verwachten.

In het meest recente deel van het Britse Nintendo Magazine staat een vooruitblik op het volgende nummer, waarin mogelijk screenshots van Red Steel 2 staan. Bij de vooruitblik staat de tekst 'Your Move, Young Grasshoppa...Bigger. Better. Bolder. Bloodier. And oh-it's online', samen met het Japanse teken dat er naast staat zou dit kunnen duiden op een vervolg op het eerste deel van Red Steel.



De eerste Red Steel

Uitslagen Frankrijk speelronde 7

In Frankrijk werd afgelopen weekend de zevende speelronde gespeeld. Hieronder de uitslagen.

Uitslagen zevende speeldag:

ThuisUit:Eindstand
AS NancySt. Etienne2-0
Gir. BordeauxAS Monaco2-1
CaenSochaux2-2
Ol. LyonLe Mans3-2
Stade RennesLille OSC2-2
StrasbourgLorient0-0
ToulouseAJ Auxerre2-0
ValenciennesFC Metz0-0
Ol. NiceRC Lens1-0
PSGOl. Marseille1-1

Stand:

Positie:Club:Wedstrijden:Punten:Doelsaldo:
1AS Nancy61613 - 4
2Valenciennes71412 - 7
3Gir. Bordeaux7149 - 5
4AS Monaco71312 - 6
5Ol. Lyon6129 - 6
6Stade Rennes7128 - 5
7Lorient71210 - 8
8Strasbourg7118 - 5
9Ol. Nice7117 - 5
10Le Mans71010 - 11
11Lille OSC787 - 7
12St. Etienne786 – 6
13PSG785 - 5
14Toulouse576 - 7
15Ol. Marseille776 - 8
16Caen544 - 6
17FC Sochaux736 - 14
18AJ Auxerre732 - 15
19RC Lens521 - 4
20FC Metz721 – 8

Topscorers:

NaamAantal
Benzema (Ol. Lyon)5
Túlio (Le Mans)4
Audel (Valenciennes)4
Bellion (Gir. Bordeaux)4
Saïfi (Lorient)4
Vahiru (Lorient)4
Piquionne (AS Monaco)4

Programma achtste speeldag:

DatumThuis:Uit:
15/09AJ AuxerreOl. Nice
15/09Le MansValenciennes
15/09RC LensAS Nancy
15/09Lille OSCGir. Bordeaux
15/09LorientStade Rennes
15/09Ol. MarseilleToulouse
15/09FC MetzOl. Lyon
15/09AS MonacoPSG
15/09SochauxStrasbourg
15/09St. EtienneCaen

Van Bommel: SP kan democratischer

Icoon PolitiekDe SP kan democratischer. SP-Tweede Kamerlid Harry van Bommel heeft dat gezegd in een interview met het gratis dagblad Metro van maandag. Hij pleit er ook voor het fractievoorzitterschap en het parijvoorzitterschap van elkaar los te koppelen. Nu vervult Jan Marijnissen nog beide functies.

Van Bommel zegt "niet verrast" te zijn door de commotie rond SP-senator Düzgün Yildirim. Door de grote verkiezingsoverwinning ligt de SP "onder een vergrootglas''. "Ik vind ook dat de partij democratischer kan. Deze gebeurtenissen zijn onderdeel van een evolutie."

In een toelichting zegt Van Bommel tijdens partijcongressen al vier keer te hebben gepleit voor het scheiden van het fractievoorzitter- en het partijleiderschap. "Dat is eigenlijk niets nieuws."


Van Bommel gaat ook in op het incident van enkele maanden terug, toen een lokale ambassademedewerkster in Jordanië zich over hem beklaagde nadat hij gezegd had dat ze er "sensationeel" uitzag. "In dat deel van de wereld is het niet verstandig om tegen een getrouwde vrouw te zeggen dat ze er sensationeel uitziet. Als ik wat langer had nagedacht had ik het niet gedaan."

Defensie kost Rijk meer geld

Icoon EconomieDe rijksuitgaven voor het buitenlands beleid zijn vorig jaar met 6,5 procent gestegen naar 16,4 miljard euro. Deze toename komt deels door hoge uitgaven bij Defensie. Vooral de missies in Afghanistan kosten veel geld. Dat bleek maandag uit cijers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

In 2006 vormde Defensie de grootste uitgavenpost (8 miljard euro) van het buitenlands beleid, gevolgd door buitenlandse betrekkingen (4,4 miljard). De uitgaven voor Defensie zijn in 2006 met 0,6 miljard gestegen. De helft hiervan had betrekking op de toegenomen investeringen van de Koninklijke Luchtmacht in luchtverkenningssystemen, transportvliegtuigen en -helikopters. Verder namen de Defensie-uitgaven toe door nieuwbouwprojecten (0,2 miljard).

Volgens het CBS voldeed Nederland met een aandeel van 1,5 procent in 2006 niet aan het streven van de NAVO om minimaal 2 procent van het bruto nationaal inkomen (bni) aan defensie te besteden.

Vorig jaar bedroeg de totale omvang van de Nederlandse ontwikkelingshulp 4,3 miljard euro, 0,8 procent van het bni. Dit percentage ligt boven de VN-doelstelling van 0,7 procent.

Nederland heeft in 2006 335 miljoen euro uitgegeven aan militaire missies in het buitenland. Dat is 40 procent meer dan het jaar daarvoor. Dit kwam vooral door de kosten van de missie in Afghanistan. Deze bedragen naar verwachting ongeveer een half miljard euro voor de duur van twee jaar.

Madame Tussaud aan het gamen geslagen?

Op flickr is een foto verschenen waarvan wordt gezegd dat hij gemaakt is bij Madame Tussaud in Londen met daarop een Master Chief die nog niet helemaal af is. Het is dus vrij waarschijnlijk dat de complete Master Chief binnenkort in Londen te bewonderen is in wassen vorm.


"Check this out. A buddy of mine was just in London touring Madame Tussauds studios and caught a glimpse of what looked like a Master Chief statue in the works. He said it was huge -- like 7 ft tall. "

De Master Chief is de hoofdrolspeler in de game-serie Halo. Deze uiterst succesvolle serie kent inmiddels twee delen die op de Xbox en PC te spelen zijn. Eind deze maand zal Halo 3 in de winkels liggen voor de Xbox 360.

Wat is Dit: De Einduitslag

Deze periode van de Wat is Dit is voorbij en we hebben nu natuurlijk ook de einduitslag voor jullie. De winnaar is JtS geworden, maar deze wenste niet mee te dingen naar de prijzen. Hierdoor vallen de nummers 2 en 3 met de neus in de boter. Rossdale is de winnaar van 2 waardebonnen en Bees krijgt 1 waardebon. Veel plezier er mee.

Voor de volgende periode zal er een nieuwe prijs gezocht worden, tot die tijd zal er even geen Wat is Dit zijn. Het enige wat de winnaars nog even moeten doen is een e-mail met hun gegevens sturen naar weblog@fok.nl.

De eindstand is beschikbaar in een excel bestand en kun je hier downloaden.

Tot spoedig, tot WiD!

Competitiviteit Ferrari blijft vraagteken

Ook buiten het circuit van Monza roepen de resultaten van de afgelopen testdagen vraagtekens op. De testresultaten verontrusten het team van Ferrari, en dan voornamelijk de competiviteit van McLaren Mercedes.

De Duitse krant Bild am Sonntag wist te melden dat de renstal uit Maranello zeer verbaasd was over de snelheid van de McLaren-bolide op de hogesnelheidsbaan. Ferrari testte in Monza met een compleet nieuw aerodynamisch pakket en een nieuw type olie. Het resultaat was echter dat Ferrari de snelle McLaren-bolides niet kon bijhouden. "Ron Dennis verklaarde in Istanbul enorm uit te kijken naar Monza, nu is het wel duidelijk waarom!", becommentarieert voormalig F1-coureur Christian Danner de testdagen.

Naast McLaren was het opvallend dat zelfs BMW F1 op enkele momenten de snelheid van Ferrari kon evenaren. Drievoudig wereldkampioen Niki Lauda denkt dat Ferrari zich niet verstopte in Monza. "Nee, ik denk dat men alles kan lezen zoals het geschreven staat. Ferrari speelde niet met volle benzinetanks of iets in die aard". Hoe het echt gaat verlopen zien we pas tijdens de Grand Prix van Italië, die aankomend weekend wordt verreden.

CD: Still Remains - The Serpent

Na twee EP's bij Benchmark Records, kwam de Amerikaanse metalcore band Still Remains in 2005 met hun eerste volledige album, Of Love and Lunacy. Die eerste cd legde de band geen windeieren. Ze kregen goede kritieken en mede als gevolg van het succes van dit album, konden ze met bekende bands touren in de VS en Europa. We zijn inmiddels twee jaar en een paar bezettingswisselingen verder. Still Remains heeft zes bandleden, waarvan de toetsenist en de bassist recent vervangen zijn.

FOK!games is jarig! Wii are 3!

Icoon Sitenews - GamesFOK!games timmert alweer drie jaar aan de weg om de grootste gamessite van Nederland te worden. Bij onze start was er een hoop kritiek te horen vanuit andere gamessites, het internet was immers vol. Inmiddels zijn de meeste criticasters offline en is FOK!games de grootste onafhankelijke gamessite van Nederland!

Iedereen die in de laatste jaren aan FOK!games heeft meegewerkt willen bij deze nog eens hartelijk bedanken voor hun inzet. Natuurlijk ook een applausje voor de huidige crew die jullie dagelijks voorziet van een mooie portie gamesnieuws, previews, reviews en specials! Het was echter niet te doen om door te groeien tot een van de grootste gamessites van Nederland zonder jullie als lezers!


Win een Wii met Wii Sports!


Als dank voor jullie bezoekjes geven we op FOK!games een Wii weg in samenwerking met Nintendo. Hoe je deze kunt winnen, lees je hier.

MotoGP kalender 2008

De Fédération Internationale de Motocyclisme, afgekort FIM, heeft de kalender bekend gemaakt voor de MotoGP 2008.

In vergelijking met dit jaar zijn er een aantal wijzigingen. De wedstrijden in Portugal en Valencia zullen een week eerder worden gehouden, de wedstrijden van Japan en Australië zijn van datum gewisseld. De MotoGP van Nederland wordt op 28 juni verreden in Assen.


MotoGP-kalender 2008

DatumGrand PrixCircuit
9 maart 2008QatarLosail
30 maart 2008SpanjeJerez de la Frontera
13 april 2008PortugalEstoril
4 mei 2008ChinaShanghai
18 mei 2008FrankrijkLe Mans
1 juni 2008Italië Mugello
8 juni 2008CatalunyaCatalunya
22 juni 2008Groot-BrittanniëDonington Park
28 juni 2008NederlandTT-circuit Assen
13 juli 2008DuitslandSachsenring
20 juli 2008Verenigde statenLaguna Seca
17 augustus 2008Tsjechië Brno
31 augustus 2008San MarinoMisano
14 september 2008IndianapolisIndianapolis
28 september 2008JapanMotegi
5 oktober 2008AustraliëPhillip Island
19 oktober 2008Maleisië Sepang
26 oktober 2008ValenciaRicardo Tormo

Van Geel: "Geen twijfels over trainer"

Na de uitschakeling in de voorrondes van de Champions League en het mager gelijkspel tegen FC Groningen moet Henk ten Cate vertrekken. Tenminste, dat vinden onder andere de supporters die gisteren met spandoeken in de Arena de boodschap trachten over te brengen op de technische staf.

"Geen twijfels over de trainer", antwoord technisch directeur Martin van Geel die de onrust relativeert. "We gaan zo verder, mét elkaar. In goede en in slechte tijden. Daar is geen speld tussen te krijgen. Het is vervelend dat in één week alles op z’n kop staat. Geen Champions League, een moeilijke loting en een slechte prestatie tegen FC Groningen".

Ferrer wint in thriller

In een bijna vier uur durende partij won David Ferrer vandaag de derde ronde partij tegen David Nalbandian in vijf sets: 6-3, 3-6, 4-6, 7-6 en 7-5.

In de tweede en derde set leek Nalbandian de partij naar zich toe te trekken. In de vierde set miste de Argentijn een 5-3 voorsprong, waarna hij er ternauwernood nog een tiebreak uitsleepte. In die tiebreak verloor hij een 3-1 voorsprong waarna Ferrer de set pakte.

In de vijfde set herpakte Nalbandian zich goed en kwam hij met 3-1 voor. Ferrer kwam echter nog langszij en moest op 4-5 een matchpoint wegwerken. Daarna ging de Spanjaard erop en erover en pakte zo de volgende drie games. Het laatste en winnende punt werd uit gegeven, maar de geraadpleegde hawkeye gaf de bal in waarmee Ferrer de partij won. In de achtste finales zal Ferrer moeten aantreden tegen Rafael Nadal die in drie sets won van een andere Spanjaard, Jo-Wilfried Tsonga: 7-6, 6-2 en 6-1.

'Felix' nu superorkaan, categorie 5

Icoon Ramp Gisteravond werd Felix rond 21.00 uur Nederlandse tijd opgewaardeerd van een tweede, naar een derde categorie storm. Maar afgelopen nacht is Felix uitgegroeid tot een monsterstorm van de vijfde en dodelijkste categorie.

Deze ochtend werden er al windsnelheden van 270 km/u gemeten en het Amerikaanse Nationale Orkaancentrum NHC in Florida waarschuwt dat de orkaan mogelijk nog krachtiger wordt.

Categorie 5 is de zwaarste en dodelijkste categorie op de schaal van Saffir-Simpson. Sinds 1969 worden Orkanen op deze schaal ingedeeld, naar aanleiding van windsnelheden en potentiële schade aan gebouwen. De stormvloed die orkanen van deze kracht met zich meebrengen zal 6 meter boven normaal bedragen.

Belize, Honduras & Yucatan
Waarschijnlijk zal Felix vanavond en morgen langs de kustlijn van Honduras scheren en verwacht wordt dat hij woensdag als monsterstorm Belize aandoet. Daar maken de autoriteiten zich inmiddels grote zorgen. Ook op het Mexicaanse schiereiland Yucatan worden evacuaties overwogen.

Dean & Mitch
De angst voor het natuurgeweld is erg groot. Orkaan Dean raasde vorige maand over de Yucatan en ook orkaan Mitch ligt nog vers in het geheugen, ook al is dat inmiddels 9 jaar geleden. In 1998 kwam Mitch als categorie 5 aan land in Midden-Amerika met windsnelheden van bijna 290 km/u. Catastrofaal, zo bleek later. Mitch bewoog erg langzaam over land en immense hoeveelheden water kwamen naar benden. Diverse overstromingen, aardverschuivingen en modderstromen waren het gevolg en meer dan 20.000 mensen kwamen om en diverse dorpen werden met de grond gelijk gemaakt. Een soortgelijk scenario is mogelijk, maar dat hangt af van het exacte pad dat Felix zal gaan volgen en de snelheid waarmee hij dat doet.



Meer informatie over Felix of andere orkanen vind je ook hier --> Hurricane Season 2007

Nepbom Gorinchem was kunstwerk

Icoon Opmerkelijk Het nepexplosief dat er zaterdag voor zorgde dat een concert van Rowwen Heze in de binnenstad van Gorinchem ontruimd moest worden, blijkt een kunstwerk te zijn. Dat heeft de politie vanochtend gemeld.

Duizenden bezoekers van de Gorinchemse Zomerfeesten en tientallen bewoners moesten rond middernacht in allerijl de binnenstad verlaten nadat op het dak van het Gorcums Museum een verdacht pakketje was gevonden. De Explosieve Opruimings Dienst constateerde pas twee uur later dat het om een nepbom ging.

De rugzak met het als een explosief ogende object maakt onderdeel uit van de tentoonstelling 'Leven uit een koffer', die op 8 september van start gaat. Bezoekers van de expositie kunnen het werk van kunstenaars Marcel Doorduyn en Niek Verschoor door het dakraam van het museum aanschouwen. De installatie bestaat uit twee afgeknipte, groen geverfde, plastic bloempotten, knipperende lampjes en een rugzak.

Met het object wilden de kunstenaars volgens het museum aandacht besteden aan de chaos die ontstaat als ergens een verdacht pakketje wordt gevonden.

Uitslagen Portugal speelronde 3

Afgelopen weekend werd de derde speelronde in Portugal gespeeld. Hieronder de utislagen.

Uitslagen

ThuisUitUitslag
Leixões SCVitor.Guimarães2-2
Sporting BragaEstrêla Amadora2-1
Paços FerreiraBoavista1-1
CS MarítimoAcadém.Coimbra2-0
>NavalVitória Setúbal0-0
Sp. PortugalBelenenses1-0
União LeiriaFC Porto0-3
CD NacionalBenfica0-3

De stand:

#ClubWedstrijdenWGVPDoelsaldo
1CS Marítimo330097-1
2FC Porto330096-1
3Sporting Portugal320165-2
4Sporting Braga320165-3
5Benfica312154-1
6Estrêla Amadora311144-3
7Vitor.Guimarães303033-3
8Vitória Setúbal303032-2
9Leixões SC303034-4
10Boavista302121-3
11Paços Ferreira302123-5
12União Leiria302121-4
13Naval302122-4
14CD Nacional302121-4
15Belenenses301211-4
16Académ.Coimbra301212-7

Topscorers

#SpelerClubDoelpunten
1MakukulaCS Marítimo3
=FajardoVitor.Guimarães3

Programma :

DatumThuis:Uit:
16-09Académ.CoimbraPaços Ferreira
16-09Estrêla AmadoraSporting Portugal
16-09BelenensesUnião Leiria
16-09BenficaNaval
16-09BoavistaLeixões SC
16-09FC PortolCS Marítimo
16-09Vitor.GuimarãesCD Nacional
16-09Vit. SetubalSporting Braga

McClaren roept Heskey op

Na ruim drie jaar keert Emile Heskey terug in de nationale ploeg van Engeland. Bondscoach Steve McClaren heeft de 29-jarige spits van Wigan Athletic opgeroepen voor de EK-kwalificatieduels tegen Israël en Rusland.

Door de afwezigheid van Wayne Rooney (geblesseerd) en Peter Crouch (geschorst) moet de fysiek sterke aanvaller een koppel vormen met Michael Owen. "Emile is een speler met veel internationale ervaring en heeft al vaak met Michael gespeeld", aldus McClaren.

Heskey is geen goaltjesdief. In de 43 keer dat hij het shirt van Engeland droeg, scoorde hij vijf maal.

Ten Cate: "Reacties laten me niet onberoerd"

De trainer van Ajax, Henk Ten Cate zag zijn ploeg gisteren met 2-2 gelijkspelen tegen FC Groningen. Ten Cate ergerde zich niet aan het gedrag van het morrende publiek. De aanhang roept na het verlies afgelopen woensdag tegen Slavia Praag om het ontslag van de coach van de Amsterdammers.

"Die reacties laten me niet onberoerd. Maar ik raak daar niet van in de war. Dat zou ook niet goed zijn. Of ik blij ben dat het bestuur heeft verklaard dat mijn positie niet ter discussie staat? Ach, ik begrijp niet waarom dat moet worden gezegd. Omdat dat gevraagd wordt? In dat geval hebben ze het juiste antwoord gegeven," aldus Ten Cate. "We moeten nu de rust bewaren. Hoe moeilijk dat misschien ook is."

Uitslagen België speelronde 5

Afgelopen weekend werd de vijfde ronde in de Belgische Jupiler League gespeeld. Hieronder vind je de uitslagen.

Uitslagen

ThuisUitUitslag
CharleroiBergen3-1
Cercle BruggeAA Gent4-1
DenderSt. Truiden1-0
FC BrusselsRoeselare0-0
LokerenKV Mechelen3-1
Racing GenkWesterlo1-0
Zulte-WaregemGerminal Beerschot2-1
Ex. MoeskroenAnderlecht1-2
Standard LuikClub Brugge2-1

Ranglijst

#ClubGespeeldWinstGelijkVerliesDoelsaldoPunten
1Standard Luik550018-415
2Anderlecht54109-313
3AA Gent531113-610
4Charleroi53118-410
5SK Lokeren53116-310
6Club Brugge53118-610
7Racing Genk53116-710
8Cercle Brugge530211-89
9EX. Moeskroen53029-79
10Zulte-Waregem52125-87
11Westerlo52032-46
12Roeselare51314-66
13Ger. Beerschot51134-64
14Dender51135-104
15KV Mechelen50233-72
16Bergen50144-101
17FC Brussels50141-101
18Sint-Truiden50054-110

Topscorers

#SpelerClubDoelpunten
1JovanovicStandard7
2GrégoireAA Gent5

Programma :

DatumThuis:Uit:
15/09AA GentStandard Luik
15/09AnderlechtZulte Waregem
15/09Club BruggeLokeren
15/09Germinal BeerschotCharleroi
15/09KV MechelenEx. Moeskroen
15/09BergenFC Brussels
15/09RoeselareCercle Brugge
15/09St. TruidenRacing Genk
15/09WesterloDender

Breukink: "Het is fantastisch"

In de Ronde van Spanje behaalde Rabobank-renner Oscar Freire gisteren de winst in de tweede etappe. Hierdoor staat de Spanjaard ook eerste in het algemeen klassement, tot tevredenheid van de Rabobank.

"Een mooie dag voor ons, dit was natuurlijk ook een etappe die op het lijf van Oscar geschreven was", vertelt ploegleider Erik Breukink na afloop van de etappe. "Een sprint bergop na een vrij lastige plaatselijke ronde. Maar goed, dan moet je het nog maar doen, want hij is wel heel goed, maar de tegenstand is ook niet bepaald misselijk". Voor Freire werd het ook wel weer eens tijd dat hij een etappe won. In de afgelopen Tour de France werd hij twee keer tweede, in Hamburg werd hij tweede en ook in de eerste etappe van de Vuelta werd de Spanjaard tweede. "Het werd wel weer eens tijd voor een zege van hem, na al die tweede plekken. Dit brengt rust in de ploeg, wat ook een van de redenen was om hem mee te nemen. En hij kan zelf natuurlijk ook nog meer gaan winnen", besluit Breukink.

Docu over Teeuwen en Smeenk bij VARA

Icoon Televisie De VARA zendt vrijdag een documentaire uit over Hans Teeuwen en zijn voormalige partner Roland Smeenk. Dat heeft de omroep maandag bekendgemaakt.

Het duo Teeuwen & Smeenk won in 1991 het Camarettenfestival, maar na een try-out van hun eerste avondvullende programma, kwam Roland Smeenk om bij een auto-ongeluk.

In de documentaire Teeuwen & Smeenk: Het Tragische Verhaal Van Een Veelbelovend Cabaretduo van regisseur Helmut Boeijen vertelt Teeuwen over de speciale chemie die hij had met Smeenk. Ook de ouders van de overleden cabaretier komen aan het woord. "Ik heb vaak gedacht: ik wou dat ze Camaretten niet hadden gewonnen", bekent zijn moeder Herma. "Dan had Roland waarschijnlijk nog geleefd."

Regisseur Helmut Boeijen maakte de afgelopen jaren documentaires over de Ierse popband The Frames, zanger Luka Bloom en Jan Rot.

[CCWS] Doornbos: "Ontzettend balen"

Het luide gejuich van zijn 61.000 fans ten spijt, bracht Robert Doornbos gisteren geen succes in zijn thuisrace op het TT-circuit van Assen. De Nederlandse coureur van Minardi Team USA eindigde de Champ Car Grand Prix van Nederland door strategische missers slechts op de dertiende plaats. In het kampioenschap moet Doornbos nu ook racewinnaar Justin Wilson voor zich dulden.

“Ik had me duidelijk meer voorgesteld van mijn thuisrace. Niet alleen voor mezelf, maar ook voor alle fans. Ontzettend balen dus. Onze strategie schoot vandaag simpelweg te kort. Ook hadden we nul geluk. Ik ga me nu opmaken voor twee spannende races in Australië en Mexico met Justin Wilson en Will Power voor de tweede plaats. Daar moeten we als team gewoon sterker voor de dag komen," aldus Doornbos.

Wereldrecord voor geheugen Brit

Icoon Opmerkelijk Een Brit heeft tijdens de geheugenwereldkampioenschappen in Bahrein een wereldrecord gevestigd. Ben Pridmore kon na dertig minuten een langere binaire code (bijvoorbeeld 0101100101) onthouden dan ooit iemand voor hem: 4140 nullen en enen gaf hij in de correcte volgorde weer.

De Duitser Johannes Mallow vestigde een record met het onthouden van historische data, meldden Duitse media maandag. Nadat hij vijf minuten tijd had gekregen om zich 110 gebeurtenissen in te prenten, kon hij er 99 vertellen.

S. Williams naar kwartfinales

Serena Williams is op de US Open doorgedrongen tot de laatste acht. Williams, als achtste geplaatst, was met 6-3 en 6-4 te sterk voor de Française Marion Bartoli.

In de eerste set werd Williams direct gebroken en in de tweede game kreeg ze twee aces om de oren. Daarmee was de koek voor de verliezend finaliste van Wimbledon op. Op de versnelling van Williams die volgde kon Bartoli geen antwoord geven.

De Amerikaanse trok bij de belangrijkste punten steeds aan het langste eind. Nadat ze ook steeds minder fouten maken was de wedstrijd gelopen. In de tweede set had Williams, die daarin geen enkel breakpoint tegen kreeg, aan een break genoeg om de wedstrijd naar zich toe te trekken.

'Over paar jaar 3d-tv voor consumenten'

Icoon Digital Over een paar jaar kan de consument televisie kijken in 3d. Dat verwacht Bjorn Teuwsen van Philips. "Het zal geen vijf jaar meer zijn", zo zei hij op de elektronicabeurs IFA in Berlijn.

Philips heeft al miljoenen euro's geinvesteerd in de ontwikkeling van dit soort schermen. Het bedrijf is al vijftien jaar bezig met de ontwikkeling en heeft twee jaar geleden het product voor het eerst geintroduceerd op de zakelijke markt. Het moet de nieuwe ontwikkeling van televisie worden.

Bij 3d-tv heeft het beeld van de kijker diepte. Verschil met oudere technologie is dat de kijker geen aparte 3d-bril op hoeft. Naast de huiskamer verwacht Teuwsen dat je de 3d-tv overal zal aantreffen. "Bijvoorbeeld in winkelcentra, vliegvelden en recepties". Zo staan er al 3d-televisies in de Efteling en Holland Casino.

Wijzigingen in de FP-crew (augustus)

Icoon Sitenews Zoals altijd geven we iedere maand een overzicht van de wijzigingen in de FP-crew van de maand daarvoor. Bij deze de veranderingen van augustus.

Twee nieuwe nieuwsposters verrijken de FP. Frutsel zal de FP parttime gaan voorzien van nieuwtjes op het gebied van weer en elementen. Sirena gaat de FP fulltime voorzien van nieuws. Crumpet is aangenomen als FP-moderator. Succes!

Ook gingen er mensen weg. De nieuwsposters Kauwgomballen, gogirl365, Xzelicon en Helldeskr verlieten de crew van de FP. Ook de FP-mods Raimon_, santax. Shirley en Dark_Killah hielden het voor gezien. Ook oudgediende onder de oudgedienden, Veerboot, heeft ons helaas verlaten. De koek was op, dus het is nu voor ons afwachten tot hij weer de 'FP kriebel' krijgt. Allen bedankt voor de geleverde inzet!

Reviewers
Ook bij de reviewers was het druk. Bij de afgelopen sollicitatieronde zijn er vijf mensen binnen gehaald: Deefjuh en .august, Wiekasj, Jay_Snake & Oplaatbatterij! Veel succes! Verder heeft Dansie de reviewcrew moeten verlaten. Bedankt!

Restaurant vervangt obers door 'robots'

Icoon Opmerkelijk Geen vervelende, onhandige of fooivragende obers meer in een Duits restaurant. Bistro's Baggers is geheel overgestapt op 'robots' die de bediening verzorgen.

Een klant geeft op een touchscreen zijn of haar bestelling op. Op dat scherm staat daarna hoe lang het nog duurt voor het menu geserveerd wordt. Als de timer op nul staat wordt het eten gebracht via een rails. Deze rails brengt het eten vanuit de keuken naar de tafel van de klant. Ook het betalen is geen probleem: dat wordt via een aparte credit card van het restaurant geregeld.

Restaurant-eigenaar Michael Mack is trots op zijn uitvinding. Hij hoopt dat zijn restaurant zal groeien tot een keten. Hij stelt dat reguliere bediening te lang bezig is met orders opnemen, serveren en afrekenen. Die tijd kan volgens hem beter gebruikt worden. De besparing die zijn systeem oplevert wordt volgens hem geinvesteerd in de kwaliteit van het eten.

Henin makkelijk door naar kwartfinale

Justine Henin speelt tot op heden een makkelijk toernooi. In de derde ronde won ze met 6-0 en 6-2. Tegen de Russin Dinara Safina behaalde ze gisteren dezelfde setstanden, waarmee de Belgische door is naar de kwartfinale.

Vanaf de eerste game was al duidelijk te zien dat er voor de Russin weinig te halen viel. Henin serveerde uitstekend, ze retourneerde agressief en toonde regelmatig haar fraaie backhand. De eerste set won Henin met 6-0 en dit leek ook in de tweede set te gaan gebeuren. Op dat moment haalde Safina toch de vervelende nul van het scorebord en won ze twee games op de service van Henin. In 57 minuten klaarde Henin de klus en is ze door naar de kwartfinale. Daar ontmoet ze de nummer negen van de wereldranglijst, Serena Williams.

[CCWS] Champ Car trekt 61.000 toeschouwers

Ondanks de teleurstellende wedstrijd van Robert Doornbos in Assen was de komst van het Champ Car-circus naar ons land een groot succes. Maar liefst 61.000 mensen passeerden de kassa.

"Ongelofelijk", aldus de winnaar Justin Wilson. "Overal waar je reed, stonden mensen te kijken. Het was wat dat betreft beter dan bij de meeste Formule 1-races."

Ook Robert Doornbos was na afloop van het weekend vol lof over de toeschouwers. "De 'support' van de Nederlandse racefans is prachtig. Voor de meeste races in Amerika zijn de mensen 's nachts opgebleven en zagen ze mij vooraan rijden. Nu in Nederland lukte dat niet. Het evenement is geslaagd, maar het is jammer dat er geen Nederlander om de prijzen meestreed."

Landzaat meldt zich af voor Oranje

Danny Landzaat heeft bondscoach Marco van Basten laten weten dat hij niet beschikbaar is voor de EK-kwalificatiewedstrijd van Oranje tegen Bulgarije. De middenvelder heeft een blessure aan zijn gelaat.

In de Engelse competitie liep hij in de wedstrijd tegen Wigan Athletic een breukje op in zijn oogkas. Hierdoor zal de Nederlander enkele weken uitgeschakeld zijn. Van Basten roept voor de vrijgekomen plaats geen vervanger op.

'Prins William gaat trouwen'

Een huwelijk van de Engelse prins William laat niet lang meer op zich wachten. Hij zou aan zijn oma, Queen Elizabeth II hebben meegedeeld dat hij van plan is met zijn vriendin Kate Middleton in het huwelijksbootje te stappen.

Een ingewijde weet te melden dat de 25-jarige prins zijn eveneens 25-jarige liefje na een romantisch tripje naar de Seychellen ten huwelijk zal vragen. "De koningin is zeer verheugd met het nieuws. Zij wilde dat haar kleinzoon een duidelijke keuze zou maken na de eerdere breuk met Kate."

In april ging het stel nog uit elkaar, na drie jaar een relatie te hebben gehad. Eind juni waren ze beide het alleen zijn beu, en zochten elkaar weer op.


De eerste goodies zijn al in de maak

Rovers op de vlucht na vuistslag

In de nacht van zaterdag op zondag hebben twee jeugdige bandieten geprobeerd een 26-jarige Assenaar te beroven. De man liep over straat, toen er aan weerskanten van hem een jongen kwam lopen. Deze bedreigden de man met een mes en eisten geld van hem.

De jongeman was echter niet van plan zijn geld aan de rovers af te staan. Hij haalde uit met zijn vuist en gaf een van de jongens een rake klap op zijn snufferd. Hierna sloegen beide crimineeltjes op de vlucht.

De jonge Assenaar belde gelijk naar de politie om zijn verhaal te doen. Tijdens een speurtocht van de politie, troffen de agenten een zeventienjarige jongen uit Assen aan, met een bebloed gezicht. De jongen is opgesloten in een politiecel. De politie hoopt via hem zijn compagnon te pakken te krijgen.

Two Worlds krijgt 'nood-patch'

Two Worlds ligt nog maar nét in de schappen, of er wordt al over een nood-patch gesproken. Uitgever SouthPeak heeft laten weten dat er nog volop aan de patch wordt gewerkt en dat deze sowieso de komende twee weken nog niet te downloaden zal zijn.

De patch zal in ieder geval wat problemen kwa lag en framerate verhelpen. Wat er nog meer verholpen zou worden is nog niet precies duidelijk, dit gaan we merken als de patch te downloaden is.

Franse regering riddert George Clooney

Icoon ShowbizzDe Amerikaanse acteur George Clooney is zondag geridderd door de Franse regering. Hij kreeg een medaille uitgereikt als Ridder in de Orde van Kunst en Letteren, een belangrijke cultuurprijs die de Franse regering sporadisch aan buitenlanders uitreikt.

Met de bekroning wil Frankrijk Clooney bedanken voor al zijn verdiensten voor de internationale filmindustrie. In zijn dankwoord prees de acteur op zijn beurt de Franse regering voor alle energie die het land heeft geïnvesteerd in de crisis in de Sudanese regio Darfur.

Clooney zamelde het afgelopen jaar geld in voor het door oorlog, honger en genocide geteisterde gebied. Hij sprak onder meer voor de Veiligheidsraad van de Verenigde Naties en reisde naar China en Duitsland om de regeringen om hulp te vragen.

De 46-jarige Clooney speelt in grote blockbusters als de Ocean's-serie, Batman& Robin en Spykids. Anderzijds maakt hij kleine, geëngageerde films als Good Night and Good Luck en Syriana. Voor de laatste ontving de acteur vorige jaar een Oscar.
George Clooney
Acteur George Clooney geridderd door Franse regering


Boom velt jongetje (9)

Icoon OngelukEen negenjarige knaap uit het Gelderse Huissen is zaterdagavond gestorven aan de verwondingen die hij donderdag tijdens het spelen had opgelopen. Het slachtoffertje was die dag aan het spelen in de buurt van de Loostraat en kwam toen onder een boom terecht.

Wat zich heeft precies heeft afgespeeld is nog onbekend. Wel staat vast dat er eerder die dag snoeiwerkzaamheden op die plek hebben plaatsgevonden. De knaap werd na het incident zwaargewond naar het ziekenhuis gebracht.

Wii are 3!

FOK!games bestaat alweer drie jaar. We zullen even nostalgisch terugblikken en je natuurlijk vertellen hoe je kans maakt op de Wii de we weggeven. Hou je niet zo van nostalgie ga dan snel naar pagina!

Begin 2004 begon FOK!games als een ideetje ver achter de schermen van FOK!. Niet veel later begon er een sollicitatieronde en werden de eerste redacteuren geworven. Een aantal van deze redactieleden is al sinds die tijd actief voor FOK!games en deze wil ik dan nog even speciaal bedanken voor hun inzet: \"Lizardtattoo, Notorious_roy, Koei, Kepler, Mr_Belvedere, Retuobak, heel erg bedankt voor jullie inzet en tijd over de afgelopen jaren. Ik wil natuurlijk ook een applausje voor mezelf, want FOK!games heeft mij van m\'n studieboeken weggehouden...\". Natuurlijk wil ik ook de rest van de crew bedanken voor het dagelijks brengen van bergen nieuws, reviews en previews. Natuurlijk waren we nooit een van de grootste gamessites van Nederland geworden zonder jullie als lezer!


Eén van onze hoogtepunten!

Terugdenkend aan alle hoogtepunten van FOK!games zijn dat toch wel de tripjes die er geweest zijn naar het buitenland. De laatste \"echte\" E3 waren we bij en uit enthousiasme hebben we toen nog mooi een SUV in de prak gereden en dit jaar waren we wederom present op de Games Convention in Leipzig om de games voor de komende tijd eens te proberen. We zullen er naar blijven streven om naar zoveel mogelijk events te gaan en jullie te voorzien van exclusieve nieuwtjes en zoveel mogelijk van onze ervaringen.

Het gaat goed met FOK!games en we gaan daarom ook vooral gewoon door! Nintendo stelt ter gelegenheid van onze derde verjaardag een Nintendo Wii ter beschikking en als je wilt weten hoe je hier kans op maakt ga dan snel naar de volgende pagina!

Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1256
special
Random Pics van de Dag #1255
special
VrijMiBabes #206 (not very sfw!)
special
FOK! Zien en doen: Weekend van het Verdedigingserfgoed
special
Random Pics van de Dag #1254
special
Random Pics van de Dag #1253
©FOK.nl e.a.